Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar nebi trebao telefon ako je iskljucen da nije konektovan na mrezu, tako kako onda moze da se dobije mesto gde se nalazi telefon kad ne salje signal repetitorima (naravno ako nema neki spajver instaliran da imitira da je telefon iskuljec i ako nije) ?

Inace sto se tice tih prevara i to da policija hoce uzme iz mts listing svih lokacija telefona gde je konektovan pa ako preverant nije prepametan( kupio telefon bez traga i nikad ga nepali kuci, ili blizu koje kamere) mogu da ga otkriju instant , al realno neko ko vara ljude za sitne pare sigurno nije prepametan xD
Zvanicno jeste van mreze za tebe tj za korisnika telefona.
Itekako se salje signal sa iskljucenim telefonom.
Naravno da se salje signal i kad je iskljucen telefon, al nije za ovu temu, da ne zatrpavamo postovima koji nisu za ovde.

cuo sam za taj remax, a i uzimao sam od te radnje koja ga prodaje i nisam imao problema nikakvih
nece ti sa telefonom sigurno biti nista

Zvanicno jeste van mreze za tebe tj za korisnika telefona.
Itekako se salje signal sa iskljucenim telefonom.
Naravno da se salje signal i kad je iskljucen telefon, al nije za ovu temu, da ne zatrpavamo postovima koji nisu za ovde.

naravno da se salje signal i kada je iskljucen telefon, cak to i nisu neke teorije zavere, radili su razni inzenjeri rasklapanja oredjenih telefona i pokazivali kako to funkcionise, cak je bilo i na televiziji kod nas u par navrata

Poslednja izmena:
Pa znam ja sto meni pricas licno sam video, reci to nevernim tomama.

ne pricam tebi, nego sam hteo da kvotujem ceo post na koji si odgovorio, pa ispade ovako :/

Znaci kada se ide u krivično delo onda samo pripejd kartica i baterija van moba :)
Ili ako ne može da se izvadi baterija onda verovatno ugašen mob u neku alu foliju. ( Nešto kao kada kradu odela iz radnji po t. Centrima )
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije tema a i ne bih pisao o tome, bolje da preskocimo to, samo sam ovom clanu koji misli da je "na nepoznatoj lokaciji" ako iskljuci telefon objasnio da gresi.
Ostalo vec nije ni za temu niti javno pricanje.

Znaci kada se ide u krivično delo onda samo pripejd kartica i baterija van moba :)
Ili ako ne može da se izvadi baterija onda verovatno ugašen mob u neku alu foliju. ( Nešto kao kada kradu odela iz radnji po t. Centrima )

Mnogo si ti nesto informisan fkloznica :) a u skoli sve kecevi jel? :d <--- jk

Poslednja izmena:
Ne bre ,čujem napolju ili pročitam ovako na forumu ;)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Mislim da je odgovor više nego jasno dat ovde pregršt puta - izvršiti kupoprodaju lično i znaš šta kupuješ, kupac zna šta što mu prodao. Nema mačke u džaku.
A i ja se trudim da objasnim nekom ko vidi iskrivljen sistem vrednosti tamo gde je poenta priče ne da nego opravdava prodavca, jer nisam video da je bilo ko i pokušao to da uradi, već da je neko ispao ultranaivan, da ne kažem glup. Ako ti ne vidiš to i spreman si zarad vere u ljude kojima oči nisi video da učiniš isto kao Slavka onda ne znam šta da ti kažem.

Kapiram ja sve sto ti pricas, ali hocu da ti kazem da ne mozes tako gledati na stvari.
Onaj ko ispostuje dogovor i ko odradi svoj deo posla nikako ne moze biti kriv ni za sta.
Kad god se pojavi neki slican slucaj, ovde se akcenat uvek stavlja na onoga ko je ostecen. Polemise se oko toga gde je on pogresio, sta je trebao da uradi, da li je on ovakav ili onakav itd. Dok se prevaranti samo kote.
Licna kupoprodaja je svakako bolja varijanta, ali ne bih rekao da se tu ne desavaju prevare. Najlakse je odmah osuditi nekoga i kaciti mu razne epitete, ali treba biti svestan da svako od nas svakoga dana moze biti prevaren (online ili ne). Najmanje sto ti treba u tom trenutku jeste da te neko proziva, bilo da je u pitanju trampa telefona ili nesto trece.

Poslednja izmena:
bolje da veruje nego da nema kapacitet za ljubav i postenje i da sumnja u sve... je. es taki zivot

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Gledam filmove, al ne verujem u bajke... :)

Licno si video?
Sigurno unutra imaju i neki mali ljudi koji salju te signale... ;)

Duhovito, nema veze.
Ne bih dalje pisao o tome ionako nije bas za sve, radim tu gde radim pa znam o tim stvarima nesto vise od prosecnog citaca foruma.
Necu dalje o tome nisam ni hteo samo sam onom clanu rekao istinu da zna da ako iskljuci telefon nije bas da mu ne mozemo otkriti lokaciju.

pa zato Gus Fring polomi onolike telefone u BB.. nije to slucajno

Ne ložite se previše moraš da budeš velikog kalibra krimos da bi tražili poziciju izračunavanjem triangulcija na baznim stanicama. Sistem rada tj. trženja je prost. Pošalju tel. Kompaniji zahtev da kada se registruje taj i taj. IMEI na mreži odrade listing sa kartice koja je u telefonu. A onda operativnim radom tj. Vide koga je zvao, pa onda pritisnu te pozivane da priznaju sa kim su kontaktirali sa tog i tog broja ako kartica nije registovana na vlasnika Tj. Obično odrukaju drugari, dvojka... naravno da neće da kažu da su odrukali. Ako je postpejd kartica sve je mnogo lakše tj. Tel kompanija im dostavi sve potrebne podatke.

Inače burazeru pre neki dan iz zezanja win 10 laptop bez gsm-a, gps-a, a nakačen na wifi, i probah da nađem preko opcije "find my device" na moje iznenađenje našao ga bukvalno u metar.

Poslednja izmena:
Duhovito, nema veze.
Ne bih dalje pisao o tome ionako nije bas za sve, radim tu gde radim pa znam o tim stvarima nesto vise od prosecnog citaca foruma.
Necu dalje o tome nisam ni hteo samo sam onom clanu rekao istinu da zna da ako iskljuci telefon nije bas da mu ne mozemo otkriti lokaciju.

Kao sto rekoh to moze ako telefon nije stvarno iskljucen nego radi u nekom sleep modu gde i dalje odrzava konekciju. nabavis GSM modul bez traga kupovine spojis na elektroniku i odes u sumu ukljucis posaljes poruku i iskuljucis i bezis ahahahaha.. Kako god nijedan posten prevarant u Srbiji se nebi potrudio toliko xD. Kao sto rekoh da je sluzbama policiji stalo da sprece prevarante mogli bi da ih se nahapse tonu za dva meseca al onda problem gde staviti sve te ljude xD

Kao sto rekoh to moze ako telefon nije stvarno iskljucen nego radi u nekom sleep modu gde i dalje odrzava konekciju. nabavis GSM modul bez traga kupovine spojis na elektroniku i odes u sumu ukljucis posaljes poruku i iskuljucis i bezis ahahahaha.. Kako god nijedan posten prevarant u Srbiji se nebi potrudio toliko xD. Kao sto rekoh da je sluzbama policiji stalo da sprece prevarante mogli bi da ih se nahapse tonu za dva meseca al onda problem gde staviti sve te ljude xD
Stavljam tacku, nebitno za ovu pricu a i javnost, tvoje je da probas da nas prevaris, nase je da otkrijemo sve sto mozemo.
To bi bilo dovoljno za ovu pricu.

Lepo je pokojni Batic pricao da nam trebaju zatvori.Ne bi danas imali ovakvu vladu.:D

Ja to pricam vec 15 godina. Ne trebaju nama bolnice, skole i obdanista. Nama trebaju zatvori sa prinudnim radom. Dajte mene na vlast i opada kriminal bar 50% prve sledece godine kad zavrsim izgradnju zatvora. ***, niko probleme nece da resava, gube se glasovi tako.

sent from P9 lite

Nije slika naopako nego je takvo kuciste, otvara se sa desne strane i cela ploca stoji naopako u kucistu :D

Stavljam tacku, nebitno za ovu pricu a i javnost, tvoje je da probas da nas prevaris, nase je da otkrijemo sve sto mozemo.
To bi bilo dovoljno za ovu pricu.

Izvini ali moram xD, ne bavim se prevarama al da hocu da prevarim ZNACKA ljude mogu, pa najednostavniji primer je iskopas neki stari cigla telefon koji ima IME na EPROMU i onda lepo promenis IME na necije koje vec postoji tj najbolje ako mozes od nekog krimosa, i onda lepo odes stavis mu dzemer da mu padne telefon sa mreze, odes 200-300 metra ubacis karticu(kupio na pijaci od cigana pre 4 godine) i nesto BOOMnes ili fino najedes nekog gov**a xD. Ugasis telefon, odes ugasis svoj dzemer i lagano kuci... Sutra citas u novinama uhapsen Krimos xD .........

Problem kriminalca u Srbiji je sto nemaju resurse a i verovatno da imaju ne bi bili kriminalci xD, a i naravno imas ove sto rade sve kako Kristijan radi xD umesto da upotrebe malo mozak i mastu...

PS, nemojte krasti nije lepo a i u Srbiji nema bas nesto krupnog plena, ako vec hocete bolje idite preko xD, primer u Austriji u zatvoru 400e plata mesecna + hrana + smestaj

Poslednja izmena od urednika:
Jako sumnjivo , na 3 razlicita mesta Celarevo , Cacak i Beograd prodaje lik sa istim brojm telefona na sva tri mesta:

1.PNG

2.PNG

3.PNG

Hteo sam od njega da uzmem SSD ali mi ovo nesto mnogo sumnjivo , oglasi iz Calareva i Cacka su mu svi pobrisani , ovi iz Beograda jos nisu , juce je registrovao taj nalog.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno