Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ko igra online, ovo moze biti ozbiljan problem. Kada sam koristio Online 3 nekoliko dana za igranje, i MTSov net, nisam uopste primetio da se ikada rekonektuje (DotA preko GProxy-a ima log i videlo bi se, cak i da ja ne primetim)

Nesto mi je ovo cudno!

Ama bre ljudi jel čita neko što ja pišem

Vip kučni net koji koristim već treći mesec ni jednom nije restartovao.

Radi isto kao i prvog dana kad sam ga uključio

Skidao sam neke HD filmove od 30GB normalno je sve završilo bez ikakvih problema

Sam ni nece da restartuje. Sam se rekonektuje, u vecini slucajeva. To meni nije problem.

Skidao sam neke HD filmove od 30GB normalno je sve završilo bez ikakvih problema

Sve je to uredu nego 5-6 ljudi kaze drugacije pa da bar fixiraju restart/disconect mreze recimo u 6/12/18/24 sata to bi bilo cool.

Uzeh i ja danas ovaj kucni net na probu ali sam dobio neki alcatelov ruter. I sad me interesuje dal neko zna ima li ZTE ruter jaci signal 4g mreze, posto sa alcatelovim imam samo jednu crtu?

Uzeh i ja danas ovaj kucni net na probu ali sam dobio neki alcatelov ruter. I sad me interesuje dal neko zna ima li ZTE ruter jaci signal 4g mreze, posto sa alcatelovim imam samo jednu crtu?

Ne znam koliko je to sa crtama merodavno. Na probu sam i ja dobio alcatel ruter, za nijansu slabiji signal je pokazivao u odnosu na zte ruter (čitaj jedna crta).
Bitnija ti je jačina, odnosno nivo signala u dBm. Što veći minus to bolje.

http://blog.industrialnetworking.com/2014/04/making-sense-of-signal-strengthsignal.html

Sve je to uredu nego 5-6 ljudi kaze drugacije pa da bar fixiraju restart/disconect mreze recimo u 6/12/18/24 sata to bi bilo cool.

Jednom na 12 ili 24 sata bi bilo super a ne dva puta dnevno kao sada.
Dok ovima što skidaju "dnevno" 30Gb HD filmova preko LTE disconnect na svaki sat u trajanju po sat vremena. (šalim se naravno) :p

Moraš se ulogovati na ruter. Mislim da je korisničko ime bilo admin a šifra admin pa probaj. Mada moguće je i da je logovanje promenjeno, ipak je to bilo pre četiri meseca.

Ma ulogovao sam se ja vec da bi video dal imam 4g. Ali nisam primetio da negde pise jacina signala?

Meni se ovde gde zivim ni jedan net nije gasio na taj nacin sam od sebe. Imao sam mts,vip,sada telenor. Tako da ispada da se gasi samo na nekim lokacija,mozda recimo samo u gradovima,gde je vece opterecenje mreze. :) A sto se tice tog ZTE rutera,ako ja na obicnom ZTE usb modemu imam opciju da se automatski konektuje kad se pali windows,morao bi i taj ruter imati. Sad zavisi kako je napravljen,ali ako moras rucno svaki put,onda ne valja.

Što veći broj to bolje (što manje ide u minus, bolji signal) - npr
-60 dB je bolje od -80 dB

Baš da vidim kako ćeš spolja da se nakačiš na mrežu koja je iza NAT-a [emoji23]

TeamViewer samo :)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Nije samo TeamViewer...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Meni se ovde gde zivim ni jedan net nije gasio na taj nacin sam od sebe. Imao sam mts,vip,sada telenor. Tako da ispada da se gasi samo na nekim lokacija,mozda recimo samo u gradovima,gde je vece opterecenje mreze. :)[/quute]
Mislim da si delimicno u pravu, ali ja u centru BGa uopste nisam imao disconnect VIP 4G na Online 3 tarifi.
A igrao sam online, tu bi se primetilo. Ne znam koliko se takve stvari pri downloadu primete, ako ostane nekako veza alive, mozda su pametniji serveri sada. Server bez Resume-a je danas cista glupost.

Moguce da je do lokacija ili konkretnih primaraka rutera!

Ako ima neke razlike (ili se ne oseti prekid plus auto-rekonekcija), pre je do lokacije, imao sam razlicite uredjaje i na svakom se desavalo isto.

Evo ga odavde

https://www.vipmobile.rs/documents/rs/cenovnici/Postpaid.pdf

10. Vip mobile d.o.o. zadržava pravo da maksimalno trajanje sesije internet konekcije ograniči na pet sati kako bi osigurao ispravno funkcionisanje sistema. Internet konekcija će biti prekinuta nakon isteka petog sata od uspostavljanja veze, nakon čega korisnik može momentalno ponovo da inicira uspostavu internet konekcije.

Poslednja izmena:
To su oni radili kao i za Smart i za Online, i vide se stvarno sesije da su po sat vremena.
Ali se uopste ne oseti prekid bilo cega. To sto se sesija prekine, uopste ne znaci da se veza prekine!

To su oni radili kao i za Smart i za Online, i vide se stvarno sesije da su po sat vremena.
Ali se uopste ne oseti prekid bilo cega. To sto se sesija prekine, uopste ne znaci da se veza prekine!
Meni se desava da igre izbace connection lost i slicno a uvek se podudari sa vip zavrsetkom sesije. Svejedno kako tumacis, oseti se. Mozda ti imas drugacije iskustvo i to je to.

Meni se desava da igre izbace connection lost i slicno a uvek se podudari sa vip zavrsetkom sesije. Svejedno kako tumacis, oseti se. Mozda ti imas drugacije iskustvo i to je to.

Meni se čini da svi imamo drugačije iskustvo u odnosu na tebe.
Izgleda da si jedini u istoriji Vip-a koji prijavljuje ovakav problem

Nisam ja dovoljno dugo koristio VIP 4G, mada jesam u ovo doba bas, tako da mozda nisam osetio.
Ali ako se to toliko cesto desava, ja bi porazgovarao ozbiljno sa VIP podrskom ako se desava cesto!

Ovo za 5 sati trajanja sesije je tačno u minut. Potvrđujem i ja, ali modem se auto rekonektuje u roku od nekoliko sec.

Mislim da ti je alfa dao pravi savet ako ti se pojavljuje takav problem.
Ja bih ipak primetio da si u velikoj manjini u odnosu na većinu korisnika koji nemaju taj problem
Ne razumem zasto mene izdvajas kad sam ja prvi rekao da mi pojava regularnog prekidanja sesija ne smeta. Jedino u igri moze da se primeti a kako se ne igram cesto, ne vidim neke neprebrodive teskoce. Sve sam rekao ranije, sesija je automatski ogranicena, ruter se vecinom uspesno automatski rekonektuje i? Stvarno mi nije jasan tvoj pritisak.

Molim te, okači ss rutera gde se vidi trajanje sesije.
qc51mXJ.jpg

Sent from mTalk

Ala ste se razmahali čovek pomisli da umesto sendviča dobijete par supenih kašika Gb ili 100gr poruka uz 2dl besplatnih minuta kod vipa za glorifikaciju istog. Tačno je da se ruter diskonektuje i ponovo kroz desetak sec konektuje ali poneki put sam upecao ruter da pri logovanju na isti iskoči ko kengur poruka da je mreža diskonektovana. I šta onda ? - kurbla konektovanje. Nekad se i pojavi Limited or No Signal, ali kao što već napisah vip kućni net je mama u odnosu na telenorov net. Iako kod telenora nema prekida vip je bolja opcija za online igranje bar ovde kod mene. Nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije pa nastaviti sa korišćenjem do sledećeg restarta. Pravite od ajd ne buve, već od muve slona. Opustite se bre.

:,,:

Ala ste se razmahali čovek pomisli da umesto sendviča dobijete par supenih kašika Gb ili 100gr poruka uz 2dl besplatnih minuta kod vipa za glorifikaciju istog. Tačno je da se ruter diskonektuje i ponovo kroz desetak sec konektuje ali poneki put sam upecao ruter da pri logovanju na isti iskoči ko kengur poruka da je mreža diskonektovana. I šta onda ? - kurbla konektovanje. Nekad se i pojavi Limited or No Signal, ali kao što već napisah vip kućni net je mama u odnosu na telenorov net. Iako kod telenora nema prekida vip je bolja opcija za online igranje bar ovde kod mene. Nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije pa nastaviti sa korišćenjem do sledećeg restarta. Pravite od ajd ne buve, već od muve slona. Opustite se bre.

ovaj radi za Vip

...Nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije pa nastaviti sa korišćenjem do sledećeg restarta...

Sta li vam ti VIP-ovci stavljaju u te sendvice kad tako probrljavite od njh?... ;)

Umesto da podrzis coveka, kolegu sa foruma i pomognes mu u resavanju njegovog problema, ti branis VIP... :trust: Stvarno boles...

Poslednja izmena:
ovaj radi za Vip

Hvala Nišlija, a sad me uputi u kojoj vip poslovnici da preuzmem ovonedeljni sendvič jer kod telenora i mts-a sigurno ostajem gladan:

Prednosti vip kućnog neta : mnogo bolji signal na mojoj lokaciji, 100Gb neograničenog neta uz prekide dva puta na dan, kada se potroše ultrabrzih 100 Gb nema tarabe na dalje korišćenje već se brzina smanjuje na 2 Mb/s, ograničenje paketa na maksimalnu brzinu 20/4 (kućni net 2) u praksi 28/7, otključan ruter (guta sim bilo kog mrežnog operatera)...

Prednosti telenor neta : slab signal na mojoj lokaciji, 50Gb ograničenog neta bez prekida kao kod vipa, kada se potroše 50Gb sledi taraba i nema daljeg sisanja neta dok ne uplatiš dodatne Gb, ograničenje brzine na max dostupni u mreži u celoj zemlji (svi znaju koliko dobacuje taj max), zaključan ruter...

Prednosti mts : NEMA jer na mojoj lokaciji im jedva radi 3G dok LTE je tamo negde, daleko...

Mane sva tri operatera : Može im se jer posluju u Srbiji

... uživajte hejteri :,,: ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno