Šta je novo?

[A1] Kucni net

@ alfaunit

Kupis antenu kod nas u prodavnici. Valjda neko prodaje. Link sam dao zbog slike modela antene a ne da bi neko narucivao...

@ Nišlija_1992

Nemoj kaciti TV antenu jer je to prijemna antena i pitanje je kako je prilagodjena na konkretnu frekvenciju. Ako nije dobro prilagodjena, moze da ti strada izlazni stepen na ruteru.

Poslednja izmena:
@ alfaunit

Kupis antenu kod nas u prodavnici. Valjda neko prodaje. Link sam dao zbog slike modela antene a ne da bi neko narucivao...

Da ima i kod nas da se kupe 3G - LTE antene, proizvođač je iz Kruševca imaju i predstavništvo u Bg koje radi povremeno :trust: , cene deluju pristojno.

@ Nišlija_1992

Nemoj kaciti TV antenu jer je to prijemna antena i pitanje je kako je prilagodjena na konkretnu frekvenciju. Ako nije dobro prilagodjena, moze da ti strada izlazni stepen na ruteru.

Ovo je u potpunosti tačno, osim ako želiš sam da proveriš i imaš ruter viška :D

Jao ovo me podseti haha... Imaju li vipovci bese neko "zvanicno" objasnjenje?

I ja sam razmišljao o ovome, ali stvarno ne znam zašto se to dešava osim da bi pravili preseke potrošnje pa da što pre prekinu full speed kad prekoračimo 100Gb.

Koliko cesto mora rucno da se rekonektuje ruter,
i postoji li kao na starim 3G modemima opcija da se namesti recimo da se rekonektuje sam xx puta, u peroidu od svakih 5 minuta.
Koristio bih ga za vikendicu, ali mi je bitno ovo sto pitam
jer nisam u mogucnosti rucno da rekonktujem ?
(logicno, tu sam povremeno)

Poslednja izmena:
Vip gasi protok na svakih nekoliko sati. Cuo sam da tako rasterecuju i resetuju mrezu. :)

Koliko cesto mora rucno da se rekonektuje ruter,
i postoji li kao na starim 3G modemima opcija da se namesti recimo da se rekonektuje sam xx puta, u peroidu od svakih 5 minuta.
Koristio bih ga za vikendicu, ali mi je bitno ovo sto pitam
jer nisam u mogucnosti rucno da rekonktujem ?
(logicno, tu sam povremeno)

Ranijih godina prekidalo se na svakih 5 sati, mislim da je tako i sada. Na ZTE ruteru automatski se rekonektuje ali desava se ponekad da fejluje pa ostane led crven sve do rucnog iskljuc-ukljuc pozadi (ili preko sotvera na onu 192 adresu).

Pa to je baš bez veze...
Čekaj, šta ako downloaduješ nešto, pa se u sred prenosa prekine a sajt ne podržava http recovery, mora od početka?

Vip gasi protok na svakih nekoliko sati. Cuo sam da tako rasterecuju i resetuju mrezu. :)

Radili su to i ranije.
Na smart paketima su svaki put kad to urade, odnosno kad obnove sesiju, skidali po jedan smart.
5-6 smartova svaki dan puta 30 dana, ode 200 smartova mesecno na obnavljanje sesije.

Kasnije je obracun bio na 100KB, pa je kod svakoe obnove sesije skidano po 100KB.
5x na dan po 100KB je 500KB, pa 30 dana, ode 15MB na obnavljanje sesije.

Sto cika Velja rece onomad, kraduckanje.

Pa to je baš bez veze...
Čekaj, šta ako downloaduješ nešto, pa se u sred prenosa prekine a sajt ne podržava http recovery, mora od početka?

Da, na Nova paketima. Tako te teraju da brze potrosis net i krenes da placas 1 din po MB ili da kupis dodatak.
Kod kucnog neta to ne igra ulogu.

Poslednja izmena:
Nije 1KB 1RSD, ti bas dezinformises ljude za operatere:)

Cekaj sad jel Kucni net resetuju svakih 4-5 sati ?ili su to stara pravila ? Ne razumem jel se svaki dan zna tacno vreme kada je reset ?

Ranijih godina prekidalo se na svakih 5 sati, mislim da je tako i sada. Na ZTE ruteru automatski se rekonektuje ali desava se ponekad da fejluje pa ostane led crven sve do rucnog iskljuc-ukljuc pozadi (ili preko sotvera na onu 192 adresu).
Pa to je užas, pogotovo ako treba ručno. Mislim, mogao bi neki bot da se napravi da to odradi umesto ručnog, ali opet mislim da bi poludeo da mi svako 5 sati puca net pa makar to bilo i na sekund dva...

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ne mora ručno, to se nekad desi da zabode da treba ručno, sam to odradi.
A i to ručno ne znači da resetuješ ruter, samo uđeš na stranicu rutera i stisneš connect :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Samo 1024x pogresio :)

Ne mora ručno, to se nekad desi da zabode da treba ručno, sam to odradi.
A i to ručno ne znači da resetuješ ruter, samo uđeš na stranicu rutera i stisneš connect :)

I tipa desi se da skidas nesto vece (nisi kuci, vec na poslu/u gradu/sta god) ko stisne connect kada pukne? [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

U suštini net koji svakog trenutka može da pukne i prestane da radi. Mislim da sada ipak ne bi ni flat uzeo sem kao sekundarni link...

Ma šta bre puca šta izmišljate sve radi ko sat

Od kad sam ga uveo ni jedan problem

Uzeo si ga pre 45 min predpostavljam? [emoji12] [emoji12] [emoji12]

Uzeo si ga pre 45 min predpostavljam? [emoji12] [emoji12] [emoji12]

Radi ko sat dok se ne restartuje. Ručno konektovanje ne gine. Zadnji restart pre sat vremena, sad može da se igra do 19h a onda lutrija restart do 21h :-devil-:
Uglavnom, restart od 19h siguran ko smrt :zgran:

U suštini net koji svakog trenutka može da pukne i prestane da radi.

Ne svakog trenutka nego na pet sati :D Onaj ko koristi navikne se.

Dok se paketi zvali "neograniceni internet" prekidalo se na svakih pet sati u odnosu na pocetak lokalne sesije, znaci u zavisnosti kad se korisnik nakacio... sada izgleda oni prekidaju u relativno fiksna doba dana, to je jedina razlika... na 5h je svejedno.

Poslednja izmena:
Kakav deal breaker, prekida se na 10s, 4-5x dnevno, katastrofa, užas.
Nikako ne uzimati ovaj internet, nikako, to je ipak 40-50s dnevno,možda i ceo minut.

Kakav deal breaker, prekida se na 10s, 4-5x dnevno, katastrofa, užas.
Nikako ne uzimati ovaj internet, nikako, to je ipak 40-50s dnevno,možda i ceo minut.

Ali ako nisi kući i trebaš ručno connect to jeste problem. Tipa ostaviš da ti se skida, lupam sad GTA V na steam - 60GB i on pukne dok nisi tu na oko 5GB. Bacio si vreme. Hoćeš da se nakačiš remote na svoj komp ili NAS, kad ono pukao net, ajde trk do kuće par km, 10ak km, ili ako si dalje koju stotinu km (ne daj Bože inostranstvo)... Konekcija sa kratkim keep alive - ćao... Itd itd. Nekome ne smeta, meni je deal breaker...

Baš da vidim kako ćeš spolja da se nakačiš na mrežu koja je iza NAT-a [emoji23]

TeamViewer samo :)

Nazad
Vrh Dno