Šta je novo?

[A1] Kucni net

@amarlow

Covek kaze da mu prekidanje ne odgovara, ti kazes da ti ne smeta, sto je legitimno i sasvim ok.
Medjutim kazes mu i ovo: "...Nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije pa nastaviti sa korišćenjem do sledećeg restarta..."
Otkud ti znas za sta mu treba takav internet? Ne znas cime se covek bavi, i za koje namene bi ga koristio i odakle ti onda ideja da je njemu nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije...?
Sledeci put se ogradi pa napisi: "MENI LICNO NIJE Nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije pa nastaviti sa korišćenjem do sledećeg restarta..."
Malo analizirajte vase pisanje. Samo dve reci manje i odmah nesporazum.
Vidis meni licno to prekidanje apsolutno ne smeta! Ne koristim VIP kucni net. :)

@amarlow

Covek kaze da mu prekidanje ne odgovara, ti kazes da ti ne smeta, sto je legitimno i sasvim ok.
Medjutim kazes mu i ovo: "...Nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije pa nastaviti sa korišćenjem do sledećeg restarta..."
Otkud ti znas za sta mu treba takav internet? Ne znas cime se covek bavi, i za koje namene bi ga koristio i odakle ti onda ideja da je njemu nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije...?
Sledeci put se ogradi pa napisi: "MENI LICNO NIJE Nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije pa nastaviti sa korišćenjem do sledećeg restarta..."
Malo analizirajte vase pisanje. Samo dve reci manje i odmah nesporazum.
Vidis meni licno to prekidanje apsolutno ne smeta! Ne koristim VIP kucni net. :)

I dalje tvrdim da nije nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije pa nastaviti sa korišćenjem do sledećeg restarta. Kome smeta ima alternativu i izabraće je. Meni su u početku smetali ali sam se prilagodio.
Ne tiče me se tvoje analiziranje mog pisanja i da li tebi lično to prekidanje ne smeta jer NE koristiš vip kućni net

Uostalom tvoj način pisanja dovoljno te opisuje:

Sta li vam ti VIP-ovci stavljaju u te sendvice kad tako probrljavite od njh?...

Umesto da podrzis coveka, kolegu sa foruma i pomognes mu u resavanju njegovog problema, ti branis VIP... :trust: Stvarno boles...

Znaci nije lapsus, nego stvarno tako misis.
Ako to tebi i meni nije problem, mozda je njemu problem. Ja te stvarno ne razumem. Pa nisi ti kupio tapiju na koriscenje 4G pa da operatori treba iskljucivo tebi da se prilagodjavaju. Ako tebi odgovara, ti koristi. Ako drugima to ne odgovara, a ti pokusaj to da shvatis i pomognes, ili iskuliraj pricu.

Koristim Vip Nova paket, gde takodje prekidaju internet sesije. Meni to ne smeta jer koristeci net za moje poterbe, ni ne primecujem prekide.
Ali postujem to sto to nekome smeta i nikad sebi necu dozvoliti da pokazem sebicnost i braneci provajdera a ne kolegu na forumu, samo zato sto to meni KAO ne igra ulogu.

Koliko su ovde neki ljudi samozivi i bez empatije pa to je strasno.
I onda sa ovakvim stavovima kazi da nisi VIP bot.

Poslednja izmena:
A da li to negde piše u ugovoru ili ne? Tj znam da ni jedan internet provajder ne garantuje ni brzinu 24 sata, niti da konekcija neće pucati itd. Ali evo npr slušam online radio, i zavisi od bafera plejera prekine se strim na svakih 5 sati. Ili tako neke stvari, tipa skype poziv, viber itd. Ume to da smeta i to prilično. Stavicu telenor i mts karticu u zte ruter, pa ću da pratim na koliko oni prekidaju sesiju, baš me zanima.

Kućni Net 1 90/44 mbit http://www.speedtest.net/my-result/6007893438
Kao da su skinuli limit za ovaj domen
Net ka VIPu se uopste ne racuna u protok (recimo ugasi Sync na fonu, i odi na Onlineracun VIPa, skini sve racune, videces da se ne menja potrosnja - kod mene je ovako na svim karticama).
Uzjedno, Speedtest ka VIP serveru nije zakljucan, ogranicenje radi kada se izadje VAN VIP mreze.
(ukratko - u pravu si)

Ja sam koristio Telenor 50 godinu dana. Ima sam problem sa prekidanjima, nisam na kraju skapirao dal je do njih ili rutera. U svakom slučaju morao sam par puta u toku dana da ručno resetujem ruter.
Ne shvatam šta je toliki problem i ako ima prekida na 5sati? Ako nekome egzistencija zavisi od interneta, onda neće uzeti VIP pakete, zar ne.
Ali taj isti VIP je omogućio mnogima prozor u svet, jer do skoro, mnogi u srbiji, van urbanih naselja, nisu imali ni mobilni signal, a o kablovskoj tv i internetu da ne govorimo.
A sa druge strane ima nas koji imamo u ponudi ADSL, box pakete, net sva tri operatera, kablovske..........i onda nam smeta što mobilni operater prekida net na par sekundi par puta dnevno. GET REAL !

Sent from mTalk

A ona oba priključka za antene na ovom ZTE ruteru čemu služe?

Kod mene konstantno -101db a probao sam da prikačim i one wifi antenice od 9 db i krovnu antenu za wifi od 15db i opet ista jačina signala?

VIP 4G Kucni net paketi

Jel zvao neko korisnički servis zbog tih prekida, da li su zvanično iz VIP potvrdili da je to "normalna stvar" ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne možeš koristiti wifi antenu u želji da pojačaš 3g/lte signal. Ne rade na istim frekvencijama.

Sent from my GT-I9506 using Tapatalk

A ona oba priključka za antene na ovom ZTE ruteru čemu služe?

Kod mene konstantno -101db a probao sam da prikačim i one wifi antenice od 9 db i krovnu antenu za wifi od 15db i opet ista jačina signala?

Te wifi antenice imaju ženski konektor kao i ta krovna wifi, za ovaj ruter je potreban muški konektor tj iglica u sredini kako bi se ostvario spoj sa ruterom. A kao drugo postoje posebne antene pravljene baš za taj ruter i njemu slične. Screenshot_2017-01-29-21-08-17.jpg Screenshot_2017-01-29-21-08-37.jpg

Da u pravu si sad vidim da su oba ženska konektora.....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Jel zvao neko korisnički servis zbog tih prekida, da li su zvanično iz VIP potvrdili da je to "normalna stvar" ?

Mislim da nema potrebe zvati ih kada vec pise:

https://www.vipmobile.rs/documents/r...i/Postpaid.pdf

10. Vip mobile d.o.o. zadržava pravo da maksimalno trajanje sesije internet konekcije ograniči na pet sati kako bi osigurao ispravno funkcionisanje sistema. Internet konekcija će biti prekinuta nakon isteka petog sata od uspostavljanja veze, nakon čega korisnik može momentalno ponovo da inicira uspostavu internet konekcije.

I sad ne znam koji put vec kazem, koristim njihov net i ne smeta mi. Kakav je stav drugih korisnika, zavisi od njihovih potreba i njih samih.

Ako su obavestili korisnike unapred onda je OK

Sent from my iPhone using Tapatalk

I dalje tvrdim da nije nikakav problem prilagoditi se prekidima sesije pa nastaviti sa korišćenjem do sledećeg restarta.

Ti se prilagodjavaj,ali nemoj drugima odredjivati da i oni moraju da se prilagode,i nemoj nas ubedjivati,molim te,da je to normalno da imaš svaki dan prekide.
Tebi ne smeta,a drugima smeta,i tačka.

Ne tiče me se tvoje analiziranje mog pisanja i da li tebi lično to prekidanje ne smeta jer NE koristiš vip kućni net
Znaci iako su ljudi napisali da net prekida (skoro svi), a pojedinci i da se treba rucno connect opet ponekad, neko ne moze da napise da mu to nikako ne odgovara, ali zato ti posto koristis taj net mozes da napises ostalima da ce se navici na to iako nemas pojma za sta koriste net i da li je bitno da ce im prekinuti na par sekundi konekciju?
Idi bre skoci sa mosta? Neces? Zasto? Bolece? Pa ti NISI skocio sa mosta, dok ne probas, neces znati kakvo je - veruj mi naviknes se brzo... :d

Ti se prilagodjavaj,ali nemoj drugima odredjivati da i oni moraju da se prilagode,i nemoj nas ubedjivati,molim te,da je to normalno da imaš svaki dan prekide.
Tebi ne smeta,a drugima smeta,i tačka.

Ne, nije normalno imati prekide svaki dan. Ne odrađujem ja drugima da se moraju prilagoditi. Ne ubeđujem nikoga. Meni ne smeta. Ako tebi smeta onda... (nije tačka nego tri tačke)

Vip mobile d.o.o. zadržava pravo da maksimalno trajanje sesije internet konekcije ograniči na pet sati kako bi osigurao ispravno funkcionisanje sistema. Internet konekcija će biti prekinuta nakon isteka petog sata od uspostavljanja veze, nakon čega korisnik može momentalno ponovo da inicira uspostavu internet konekcije.

Promeni ovo.
Ne možeš ?
Prilagodi se.
Nećeš ?
Menjaj provajdera.

Meni kad zatreba konekcija bez prekida sesije isključim ruter, ubacim telenor sim i odradim ono što mi treba. Teško, a ? Nemaš postpaid ? Ubaci pripaid sim drugog operatera i vozi.

Znaci iako su ljudi napisali da net prekida (skoro svi), a pojedinci i da se treba rucno connect opet ponekad, neko ne moze da napise da mu to nikako ne odgovara, ali zato ti posto koristis taj net mozes da napises ostalima da ce se navici na to iako nemas pojma za sta koriste net i da li je bitno da ce im prekinuti na par sekundi konekciju?
Idi bre skoci sa mosta? Neces? Zasto? Bolece? Pa ti NISI skocio sa mosta, dok ne probas, neces znati kakvo je - veruj mi naviknes se brzo... :d

Da, privikao sam se na prekide iako me nerviraju.
Što se tiče skakanja sa mosta, vidim imaš neprocenjivo iskustvo a i još si se navukao na skakanje. Kad budeš opet skakao, pokušaj da se dočekaš na noge a ne na vugla. Chillax...

cini mi se da se moze zakljuciti da 2 stvari nedostaju da bi vip net bio savrsen izbor

1.sesija koja ako vec mora da se prekida , da se prekida jednom dnevno , recimo u 5 sati ujutru

2.ili podici ogranicenje na 300 gb ili usporenje da bude na 4mb a ne na 2

cini mi se da se moze zakljuciti da 2 stvari nedostaju da bi vip net bio savrsen izbor

1.sesija koja ako vec mora da se prekida , da se prekida jednom dnevno , recimo u 5 sati ujutru

Nije idealno, ali od sadašnjih prekida dva puta dnevno, manje zlo je prekid jedanput i to kao što si napisao u ranjim jutarnjim časovima. Bez prekida bi bilo ekstra, ali...

2.ili podici ogranicenje na 300 gb ili usporenje da bude na 4mb a ne na 2

Čini mi se da ograničenja mora biti ili ne bi bile ove cene. A što se tiče usporenja nakon utrošenih 100Gb, 2Mb/s je nekako dovoljno za običan surf. Za nešto više 5+ dl/ul. bi bilo fer...

Kućni net bi bio upravo ono - kućni kada bi bio bez limita na prenos podataka uz max brzinu izabranog paketa.

Youtube radi bez problema i seckanja na 720p pri toj brzini, surf takođe, skype zbog uploada itd. Mada je ovo idealno za korišćenje na mobilnom, za kućni net je ok za jednog korisnika u isto vreme kada se uspori, dok je ovako sasvim ok jer sam imao adsl 10/1 pre vdsl-a. Sve u svemu za 999 din nije loša opcija, s obzirom da vip ima 4G gde ne postoji ni wireless internet provajder, a telekom ima analognu centralu. Konkretno znam primer 40ak km od BG-a, idealno za vikendicu itd.

Youtube radi bez problema i seckanja na 720p pri toj brzini, surf takođe, skype zbog uploada itd. Mada je ovo idealno za korišćenje na mobilnom, za kućni net je ok za jednog korisnika u isto vreme kada se uspori, dok je ovako sasvim ok jer sam imao adsl 10/1 pre vdsl-a. Sve u svemu za 999 din nije loša opcija, s obzirom da vip ima 4G gde ne postoji ni wireless internet provajder, a telekom ima analognu centralu. Konkretno znam primer 40ak km od BG-a, idealno za vikendicu itd.

Hvala za info. Ovi bar ne stavljaju tarabu na dalje korišćenje neta posle ispucanih Gb kao u telenoru.

Ne, nije normalno imati prekide svaki dan. Ne odrađujem ja drugima da se moraju prilagoditi. Ne ubeđujem nikoga. Meni ne smeta. Ako tebi smeta onda... (nije tačka nego tri tačke)

Vip mobile d.o.o. zadržava pravo da maksimalno trajanje sesije internet konekcije ograniči na pet sati kako bi osigurao ispravno funkcionisanje sistema. Internet konekcija će biti prekinuta nakon isteka petog sata od uspostavljanja veze, nakon čega korisnik može momentalno ponovo da inicira uspostavu internet konekcije.

Promeni ovo.
Ne možeš ?
Prilagodi se.
Nećeš ?
Menjaj provajdera.

Meni kad zatreba konekcija bez prekida sesije isključim ruter, ubacim telenor sim i odradim ono što mi treba. Teško, a ? Nemaš postpaid ? Ubaci pripaid sim drugog operatera i vozi.

Izvini,ali lupaš mnogo...

Ma ljudi kad sve saberete i oduzmete ovo je Broj 1 ponuda u odnosu na ostala 2 provajdera (bar za sada). Ima ljudi kojima je ovo dobitna kombinacija a nekome i jedina kombinacija.
Meni je jedino licno bio smor kada sam saznao 2 stvari (koje po meni treba da budu istaknute najvecim i najdebljim slovima a ne u zadnjem paragrafu ili sitnim slovima) a to je ogranicenje na 100gb mesecno (onaj protok 2/2 je ok nakon 100 gb potrosenih) i ovo sto prekidaju sesije nakon 5 sati ali 'nebitno' i dalje su najbolja ponuda medju mob. operaterima bar po mom misljenju tj. meni licno.

P.S. a daj nemojte se licno unositi u rasprave sto vise korisnih informacija manje prepucavanja i prozivanja jer to ne vodi nicemu!

Niko ne kaže da ponuda nije bolja u odnosu na druga dva, ali ima ljudi (kao ja) što i pored toga ne bi uzeli net taj kao primarni (ako već mora jedan od 3 provajdera) baš zbog prekidanja sesija i što nekad ne uspe auto reconnect. To je jako bitna stvar koju ranije ljudi nisu pominjali (bar koliko sam ja video). Verujem da sa nekim drugim 4G routerom auto reconnect bude pouzdan, tako da je onda problem ipak delimično umanjen.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Prekidanje sesije je sluzilo da svojevremeno korisnicima skida smartove. Ako si konektovan na net po ceo dan, ode 5 smartova dnevno na obnavljanje sesija.
Sad na NOVA paketima, prekidanje sesije vise nema svrhu jer je obracun neta na 1KB, pa uzmu 5KB na dan na tu foru, sto je smesno.
Sve dok ima korisnika koji koriste smart pakete bice i prekidanja sesija. Na srecu sve ih je manje.

GLuposti boze me sacuvaj...mts i telenor mogu da imaju normalne netove bez prekida,a ovi jadnici stalno nesto cackaju. Evo sad kod mene nece da radi 3G,zato sto danas duva vetar i signal pao na -97dBm. BEDNICI !!!

Kakve veze ima vetar sa signalom leba ti? [emoji23]

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno