Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li nekog proverenog prodavca telefona na kp ? Ako neko zna, pustite mi na pm, da ne brisu postove.. bio bih vam veoma zahvalan.

Pogledaj malo svi modeli su kod nas jeftiniji!Racunaj pdv,carinu i cekanje i bez toga su jeftiniji!

Ti stvarno mislis da ti prodavci sa kp placaju carinu i pdv za te xiaomi telefone???
Necemo se zezati sad. . .

Da ,samo ne plate carini i pdv. To jest plate svoju vezu u policiji. Mislim na velike "distributere" od kojih ovi pilicari sa kp nabavljaju.
Npr njima je nabavna cena za mi5 ~200e a prodaju ga za 260e. Marža veća nego u gigatronu a nemaju zaposlene niti plaćaju poreze i lokal.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Zato gigatron lepo i realno posluje, i7 7700k ni manje ni vise nego 56000 dinara.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da ,samo ne plate carini i pdv. To jest plate svoju vezu u policiji. Mislim na velike "distributere" od kojih ovi pilicari sa kp nabavljaju.
Npr njima je nabavna cena za mi5 ~200e a prodaju ga za 260e. Marža veća nego u gigatronu a nemaju zaposlene niti plaćaju poreze i lokal.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

U pravu si ja sam bio kod par njih imaju male servise i radnjice ispod tezge valjaju xiaomi daju blok racune i kao neku garanciju koja ti vredi na rec znaci nista!

Poslednja izmena:
Xiaomi na KP nije kraden već je švercovan iz Mađarske, kao i većina ostale tehnike koja se prodaje na KP. Oni dobijaju telefone i jeftinije nego što se prodaju u Mađarskoj jer ih kupuju bez garantnog lista, + uzimaju povrat AFA (Mađarski PDV). U Srbiji naravno ništa ne plaćaju, dobro oni zarade bez brige

kad smo vec kod xiaomi, secam se kad je bila neka promocija xiaomi uredjaja u tehnomaniji kad su se neki bosanci i hrvati predstavljali kao zvanicni uvoznici za xiaomi za srbiju, da bi na kraju ispalo da u opste nisu bili to i da xiaomi izjavi da nemaju pojma da njihovi proizvodi zavrsavaju na nasem trzistu

to je bilo valjda prosle godine

Kako kupuju telefone (i ostale komojuterske komponente) bez garantnog lista,kada uglavnom svi prodavci u KP oglasima tvrde da imaju garanciju ili objasnjavaju da se ista preko njih moze ostvariti (valjda vracaju nazad u Madjarsku ako treba)?

I da li neko ima objasnjenje za spominjanu "pojavu" da npr neki monitor kod nas kosta 80 hiljada din,na sajtu proizvodjaca kosta oko 500 dolara,a "madjari" ih prodaju za po 350-400 eura?.........tvrde da su novi,neotpakovani,sa garancijom.....pretpostavljam da ih nisu negde ukrali (nije lako i jednostavno "ukrasti" ogromnu kutiju sa 34'' monitorom)

Daj konkretno link sa tim monitorom koju na KP kosta 400 evra, a kod nas u radnji 80 000 dinara ...

Daj konkretno link sa tim monitorom koju na KP kosta 400 evra, a kod nas u radnji 80 000 dinara ...

evo,npr ovaj,mada ima jos par slicnih.....kod nas cena od 78 do 83 hiljade din...

http://itsvet.com/monitor_lg_34um68_p_-pdaa1-31.i?id=5965

na sajtu prozivodjaca u USA kosta 599 dolara....

http://www.lg.com/rs/monitori/lg-34UM68-ultrawide-ips-monitor

http://www.lg.com/us/monitors/lg-34UM68-P-ultrawide-monitor

a kazem,na KP vise prodavaca (sa jako puno pozitivnih ocena,nijednom negativnom) traze od 350 do 400 eura za njega....(?!).......kolika je onda njihova zarada?

Poslednja izmena:
ne nabavljaju samo iz madjarske... u lajpcigu su ovih dana bili veliki popusti na televizore i monitore, nabavi se to dosta povoljno, pogotovo kada se kupuje vise komada ili kada se ima dil sa radnjom ako se kupuje cesto tamo... a carini se isto plati odredjena suma ili se donese neka roba i oni zazmure

Ako na LG sajtu stoji da je 600 dolara onda defitivno ta cena od 400 evra ne moze biti tacna sa KP, proveri jos jednom da li ti uopste gledas taj monitor? Opet moze da se desi da su bili neki ozbiljniji Bozicni i "Black Friday" popusti pa su povukli vecu kolicinu i napravili vecu razliku u ceni sto iskreno cisto sumnjam

I da su povukli po ne znam kojoj ceni zasto bi davali tako povoljno bas :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Na sajtu proizvodjača je preporučena cena, ona niti je obavezujuća niti ona po kojoj se drugi mere.

Odeš lepo na argep.hu i vidiš kolika je cena - http://www.argep.hu/product_2435490.html - 400 evra.

Shvatiš koliko nas deru i unapred se nasmeješ moderatoru koji će ti izbrisati poruku koja apsolutno ne krši pravila foruma.

Kao i prethodnu

T4PaHHN.png

Sedneš u voz odeš u HU, prošetaš se Budimpeštom, uzmeš monitor, PLATIŠ CARINU I PDV, uštediš pare. Stvarno ne vidim u čemu je problem diskutoviati o cenam u okruženju.

Poslednja izmena:
Ako na LG sajtu stoji da je 600 dolara onda defitivno ta cena od 400 evra ne moze biti tacna sa KP, proveri jos jednom da li ti uopste gledas taj monitor? Opet moze da se desi da su bili neki ozbiljniji Bozicni i "Black Friday" popusti pa su povukli vecu kolicinu i napravili vecu razliku u ceni sto iskreno cisto sumnjam

Monitor je isti 100%.....prverio vise puta kod nekoliko KP prodavaca....i nije 400,nego 350 ili 375 eura....:)

Mislim,stvarno mi nije jasno kako mogu tako jeftino da ga prodaju,kolika je onda njihova zarada?....ljudi tvrde da imaju overen garantni list,nikada nije vadjen iz kutije,itd,itd.....sve kao da kupis nov ovde kod nas....

Odeš lepo na argep.hu i vidiš kolika je cena - http://www.argep.hu/product_2435490.html - 400 evra.

Shvatiš koliko nas deru i unapred se nasmeješ moderatoru koji će ti izbrisati poruku koja apsolutno ne krši pravila foruma.

Kao i prethodnu

T4PaHHN.png

Sedneš u voz odeš u HU, prošetaš se Budimpeštom, uzmeš monitor, PLATIŠ CARINU I PDV, uštediš pare. Stvarno ne vidim u čemu je problem diskutoviati o cenam u okruženju.

Pa sto bih isao onda u Budim kada moze kurir da mi donese na moju adresu i to ne za 400 eura,nego za 350?......ako idem,imao bih jos troskove prevoza,itd,ovako samo posaljem poruku na KP i za tri dana ispred mojih vrata stize monitor za 350 eura?

Nekako mi deluje previse "dobro" i jeftino,da se pitam u cemu je caka?

Ne znam zbog cega su mi obrisane poruke na nekim od prethodnih strana kada niko po imenu sa KP nije pomenut?
Da li moze doticni da se javi i obrazlozi zasto na tako bahat nacin brise postove vezane za samu temu
htedoh da citiram clana "Ryo" vezano za EOL sto je rekao, ali nisam mogao da nadjem ...

Poslednja izmena:
Xiaomi na KP nije kraden već je švercovan iz Mađarske, kao i većina ostale tehnike koja se prodaje na KP. Oni dobijaju telefone i jeftinije nego što se prodaju u Mađarskoj jer ih kupuju bez garantnog lista, + uzimaju povrat AFA (Mađarski PDV). U Srbiji naravno ništa ne plaćaju, dobro oni zarade bez brige
Kako bez garantnog lista tj. racuna iz radnje da povrate AFU? Verovatno imaju garanciju u Mađarskoj i zato je ostvariva preko njih, kada idu po robu ili kako vec to rade, da ne zalazim sad..

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

Pa sto bih isao onda u Budim kada moze kurir da mi donese na moju adresu i to ne za 400 eura,nego za 350?......ako idem,imao bih jos troskove prevoza,itd,ovako samo posaljem poruku na KP i za tri dana ispred mojih vrata stize monitor za 350 eura?

Nekako mi deluje previse "dobro" i jeftino,da se pitam u cemu je caka?

Nema cake, nego se distributer za LG verovatno ne bahati kao ovaj kod nas. Ista je cena i u Italiji, ne vidim problem u ceni i zašto je nerealna.

Zašto da odeš sam? Zato što moderatori misle da su im korisnici foruma ogrezli kriminalci. Ovo pokazuje da LEGALNO možeš da uvezeš monitor kod nas i da bude jeftiniji. Plus se dobro provedeš :)

Ne znam zbog cega su mi obrisane poruke na nekim od prethodnih strana kada niko po imenu sa KP nije pomenut?
Da li moze doticni da se javi i obrazlozi zasto na tako bahat nacin brise postove vezane za samu temu
htedoh da citiram clana "Ryo" vezano za EOL sto je rekao, ali nisam mogao da nadjem ...

Ne shvatam ni ja zašto, verovatno će i ovo izbrisati. Ne pogađa me nešto, ali je jednostavno nekulturno brisati bez obrazloženja poruke koje ne krše pravila foruma.

Poslednja izmena:
Evo ga jedan koji mi je priznao da laze(nesvesno) : http://prntscr.com/dszgz3
Naveo je da ima garancija na telefon pa u poruci mrtav ladan kaze da nema sta reci onda nego da laze!Zar nije postenije da prepravi oglas i da ne pominje nikakvu garanciju i to je to.

Kako bez garantnog lista tj. racuna iz radnje da povrate AFU? Verovatno imaju garanciju u Mađarskoj i zato je ostvariva preko njih, kada idu po robu ili kako vec to rade, da ne zalazim sad..

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Garantni list i račun nisu isto. Džabe ti račun jer na njemu nemaš serijski broj uređaja, i trajanje garancije.
Ja sam zvao za mi5, neke serije tog telefona imaju defekt na matičnoj pa sam hteo pravu garanciju. Prvi koga sam zvao je rekao da ima 7 dana radnu garanciju, a ako hoću pravu od 1 godinu da moram da doplatim 20-30 evra i da tačnu cenu mora proveriti. Drugi mi reče da ima 3 meseca garanciju, a da se mora čekati oko mesec u slučaju kvara . Na moje pitanje zar u Mađarskoj nije najmanja moguća garancija 1 godinu, reče da je tako jer se nabavlja direktno od uvoznika...
Očigledno je da nešto muljaju sa tim garancijama.

Kako je veselo na ovoj temi :D

Samo cekam kada ce opet neko da pita za fiskalni racun na KP ...

Kao i prethodnu

T4PaHHN.png

A koliko onda izadje carina+pdv ako monitor kosta 400e, da li se to odredjuje na osnovu cene proizvoda ?

Poslednja izmena:
A koliko onda izadje carina+pdv ako monitor kosta 400e, da li se to odredjuje na osnovu cene proizvoda ?

pa trebalo bi (nisam siguran) da na tih 400 eura ide prvo 20%PDV-a,pa onda na sve to jos 15 % carine.......sto izadje oko 550 eura ili oko 68000 din.......a u Srbiji kao sto smo videli takav kosta od 78 do 83 hiljade din....

Ali i tih 68000 din mi se cine suludim (tj da ja idem u Budim po njega,plus da potrosim za benzin ili voznu kartu) kada moze kurir da mi ga za tri dana donese na kucnu adresu za 350 eura........(?!)

shvatate apsurd ove situacije sa cenama takvih monitora?......mislim,ima svrhe otici po njega jedino ako je nekome bas stalo da vidi Madjarsku,Budimpestu i da eto,malo se putuje......a kod nas ima smisla kupiti jedino ako neko placa odlozeno,cekovima,kreditima itd.....u protivnom,ne znam zasto svi koji npr hoce taj monitor (ili bilo koji) ne kupe preko prodavaca na KP?

prodavac mi cak tvrdi da ako je neki fabricki defektan primerak (sto moze da se desi i kada se kupuje kod nas),onda mu vracam taj monitor,a on mi salje drugi primerak......(opet isto kao kod nas)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno