Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzeo bar 5 telefona od njega sto sebi sto drugima i sve ih doneo na noge. Nikakvih problema nisam imao, ali to je samo moje iskustvo, sve je moguce.

Ti divni sverceri iz subotice koji imaju mnogo pozitivnih ocena verovatno laznih!Evo napr neki Dado koji prodaje xiaomi mi4c i kaze da ima instaliran Global rom a covek laze jel global rom ne postoji za navedeni uredjaj!Svaki put kad ga kontaktiram nikad ne odgovori na poruku jel se boji da mi ne sibnem negativnu sto laze!Vecina ne odgovara na poruke zato sto su indijanci i sa njima ne treba raditi nista!Ima i onih koji kukaju po KP i onda im admini skinu negativne pisu traktate i misle da su mnogo pametni i sposobni a ustvari su secikese i klosari!KP namerno lazno preglede naduvava ma sve je prevara cast izuzecima.Naj gori su ovi sa mnogo kao pozitivnih koji daju neke pisane garancije koje su prevare naj obicnije!

Realno pisana garancija je cista glupost. Dosta tehnike sam kupovao iz Subotice iz Madjarske, naravno nikad nikakav garantni list nisam dobio. Uvek sam trazio da mi posalju tu pisanu garanciju cisto da vidim kako izgleda, uvek sam dobio smesak u porukama :)
Hvala Bogu do sada mi se nikada nista nije kvarilo i bilo je u redu. Kupovina na KP je rizik i smatram da ako je proizvod duplo jeftiniji nego u prodavnici onda se isplati. Ja sam recimo pre tri godine kupio nov 3D TV tri puta jeftinije nego u prodavnici. Covek je bio maksimalno korektan i reko kako u stvari i funkcionise garancija. Sto svi znamo moramo da vratimo uredjaj pa onda oni reklamiraju itd itd. Nekoliko puta sam komentarisao da me izludjuje brisanje negativnih ocena pojedinim prodavcima. Ali to je internet buvljak :)

Ja sam imao slučaj da reklamiram s4 pre nešto više od godinu dana kod Ivana iz Apatina, kamera nije radila kako valja. Poslao telefon, sutradan čovek zamenio modul kamere i za 3 dana dobio nazad sve ispravno. Takvo rešavanje reklamacije do tada nisam iskusio iskreno. Sad, možda neko ima i drugačije iskustvo pa neka napiše.

Realno pisana garancija je cista glupost. Dosta tehnike sam kupovao iz Subotice iz Madjarske, naravno nikad nikakav garantni list nisam dobio. Uvek sam trazio da mi posalju tu pisanu garanciju cisto da vidim kako izgleda, uvek sam dobio smesak u porukama :)
Hvala Bogu do sada mi se nikada nista nije kvarilo i bilo je u redu. Kupovina na KP je rizik i smatram da ako je proizvod duplo jeftiniji nego u prodavnici onda se isplati. Ja sam recimo pre tri godine kupio nov 3D TV tri puta jeftinije nego u prodavnici. Covek je bio maksimalno korektan i reko kako u stvari i funkcionise garancija. Sto svi znamo moramo da vratimo uredjaj pa onda oni reklamiraju itd itd. Nekoliko puta sam komentarisao da me izludjuje brisanje negativnih ocena pojedinim prodavcima. Ali to je internet buvljak :)
Ima leka i za te shabane, samo porucis sa vise strana i da im roknu duplu postarinu, pa nek se cesu :D

Kako na KP ima muljatora ovo je strasno. Znaci neki lik Agrobert iz Svilajnca prodaje Axon 7 mini - pitam ga za garanciju i lik mi ladno - pa pogledaj koliko pozitivnih ocena imam sta ce ti garancija. Pa onda tvrdi da je telefon nov, nekoriscen, neotpakovan, a na slikama lik raspakovao kutiju, sluske izguzvane ko da ih je neko koristio i sl. Vidim sada prodat telefon, prodao nekom liku koji ga opet oglasava kao nov i da ga je on evo sada raspakovao samo da ga fotka da se vidi da je nov (najsmesnija laz ikada - raspakovacu fabricko pakovanje da slikam da se vidi da je nov hahaha).

Onda pogledam ocene - Agrobert (svako malo Ogi je car ocena): http://www.kupujemprodajem.com/79214-2-tseller-agrobert-ocene.htm
Onda pogledam ovog drugog - https://www.kupujemprodajem.com/4558-1-tseller-marko-065-40-40-900-ocene.htm
Posle toga skontam da on nije kupio od Agroberta telefon, vec sa drugog profila gde je samo kupio taj telefon, a prodao 2 telefona opet (gle cuda) Agrobertu - http://www.kupujemprodajem.com/1238998-1-tseller-kall-k-m--ocene.htm

I gle ironije, Agrobert ga pljuvao da mu nije dao garanciju za telefon koji mu je taj iz KG prodao (lik koji meni govori da mi ne treba garancija) i govorio da je ovaj prevarant, a onda mu posle par dana proda Axon 7 mini telefon...

Kakvo muljanje... Strasno...

Izgleda preko KP vredi samo kupovati od par "poznatih madjara" i eventualno vakuum iPhone-ove od opet poznatih prodavaca - svi ostali preprodavci telefona su ocigledno neki muljatori i kupuje se macka u dzaku, a mozda i umesto ko zna koliko starog telefona dobijes i cepanicu :d

Da "Milica" je clan KP od juce.
Bolesnik posto sam siguran da to nijedno zensko nije uradila vec neki ******.

Ima tamo i ljudi koji prodaju svoje telefone, odnosno telefone koje su kupili za sebe ili člana porodice, i onda prodaju na KP. Obično imaju vrlo malo ocena. Poslednji put sam tako kupio od čoveka; dao mi je i kopiju svog ugovora uz garantni list i račun.
Doduše, kupujem uvek od ljudi iz Beograda i uz lično preuzimanje...
Za Xiaomi i slične telefone ne treba ni očekivati garanciju, jer je prodavac i ne može dati (jer je nema). Zato kad neko napiše da postoji garancija, taj oglas mi manje ozbiljno deluje.

Poslednja izmena:
Desp te iz prve rečenice moraš svećom da tražiš... Kp su okupirali preprodavci

Poslednja izmena:
Ja sam mi max uzeo preko KP, dobio sa globalnim rom, odgovorio mi prodavac na poruke. Zaista je bio u vakum pakovanju. Zeni sam pre jedno 4 godine tako kupio Note 2, isto nikakvih problema.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

+1000.

Pakao koliko preprodavaca na kp. Ali valjda je tako u zemlji koja je extremno siromašna i gde je nezaposlenost preko 30%

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

+milion
Gledao prethodnih par dana - oglasi od ljudi traju max par sati, dok im preprodavci ne ponude nesto, a koliko sramotno nude mozete da doznate ako posaljete poruku - imam novo to i to neotpakovano sa fiskalnim. Da ljudi sacekaju par sati ili dan sigurno bi dobili vise, a ovako ovi dobiju za dzabanu, a onda nabiju cene - kod nekih telefona cak kupuju za 100 a prodaju po 200-210 eur...

edit: pretekao me fkloznica sa + ali samo hiljadu... Pfff... :d

Pakao koliko preprodavaca na kp. Ali valjda je tako u zemlji koja je extremno siromašna i gde je nezaposlenost preko 30%
Dosta tih nezaposlenih ima san da prodaje maglu kao oni :)

Poslednja izmena:
Nemam ja nista protiv preprodavaca nego protiv lopova i lazova a takvi su i obicni clanovi KP-a!
Pogledajte koliko ne realnih cena telefona ima ok mogu da traze koliko hoce :)Neko nece da se cima za par evra vise nedelju,dve i proda odmah a taj preprodavac se cima da zaradi neki prokleti dinar.
Problem su lazovi i prevaranti zajedno sa KP administracijom!

+1001
Svi kukaju na prodavce i preprodavce, a ne gade se na duplo jeftiniji uređaj u odnosu na maloprodaju.
Ja kad kupim nešto na KP, računam da nemam garanciju, kao iz Kine da poručim. Računica je takva da uzimam kao parametre regulrnu MP cenu, cenu preko uz rizik troškova carinjenai cenu na oglasima. Konačna razlika je ta koja odlučuje.
Ne bih se za*ebavao da reklamiram telefon nekom Ivanu iz Apatina ili kome već u slučaju kvara.

Apsolutno se slažem sa time :)
Ali i ovde na forumu ima dosta izjava tipa "ima samo tri ocene" u smislu da je takav prodavac manje pozdan. Ti ljudi imaju svega par ocena i iz razloga što prodaju samo svoje stvari.

Nastavite da pominjete preprodavce i švercere u reklamnom kontekstu i nastradaćete i vi i tema.
Zvuči grubo ali gospodin F i ostali se neće ovde reklamirati.

A ti imaš preprodavcometar koji 100% pouzdano odredjue ko je preprodavac?
Ne počinješ na pravi način učešće na forumu, naprotiv.

@Sparta

I sta imas ti od toga?
Ako je preprodavac jel nesto lose uradio? Nije.
Lose je uradio ako se lose ponasa prema kupcu ili stavlja netacan oglas.

I to opet ne opravdava da ti njemu saljes "unikat" i da forsiras duple postarine od ljudi.
Nista nisi bolji od njih.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Neki lik iz Subotice valjda prodaje nov Sony Z3 + za 760 e :) takodje sam video Sony M5 Aqua za 400 eura :)

Sony Z5 black

Poslednja izmena:
Nemam ja nista protiv preprodavaca nego protiv lopova i lazova a takvi su i obicni clanovi KP-a!
Pogledajte koliko ne realnih cena telefona ima ok mogu da traze koliko hoce :)Neko nece da se cima za par evra vise nedelju,dve i proda odmah a taj preprodavac se cima da zaradi neki prokleti dinar.
Problem su lazovi i prevaranti zajedno sa KP administracijom!

Problem je sto ima dosta preprodavaca koji kupe polovne telefone i ni ne provere da li su ispravni, a u oglase stave da je totalno ispravan telefon, pa npr nikad otvaran a ono zamenjen display i slicne stvari. Danas gledam lik 200 pozitivnih prodaje telefon koji se ne pali (on ne zna zasto nema vremena da ga nosi u servis), telefon nikad ispadao, a vidis iz aviona da je display menjan, da je touch senzor se unistio od udarca, da su lajsne iskrivljene od udarca, da fali sim tray... Po meni vece sanse su da te preprodavci mobilnog zavrnu nego neko sa 0 ocena...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeste to, ali ti sigurno neces uzimati da ti salje telefon neko ko nema ocena uospte...bar ja ne bih uzimao,jedino licno da se pogleda fon.
Inace,stoji cela prica da vise nije sigurna kupovina ni kad uzimas od nekog ko ima 200 + pozitivnih ocena.

Sony Z5 black

Prodavac koji za par godina ima 20-30 pozitivnih je negde da kažemo najsigurnija opcija. Ali i takav moze da se zaduži npr kod ''nezgodnog'' baje, pa da žrtvuje nalog u zamenu za glavu na ramenima.
Pijaca, k'o i svaka druga...

meni je tako jednom preprodavac nudio 1000 din za 4gb ddr3 1600mhz memorije za laptop i ako je bila nova, zato sto nisam imao garanciju na memoriju, posto je bila izvadjena iz laptopa koji je tek kupljen.... nova je u to vreme bila 2400 valjda

ajde da sam ja prodavao za neke skupe pare, nego za 1600 din, koje sam dobio bukvalno za manje od dana, ali me je zato preprodavac ubedjivao da za taj novac nikada necu prodati robu

kada mu pogledate opise, tamo su tuzne porodicne price, izdrzavanje troje dece i ostale gluposti

sto je najgore, taj isti preprodavac je posle prodavao neki polomljen i izgreban crni macbook iz 2008 kome fali baterija i ram, tvrdeci da se ne razume u to... naravno trazio je vise novca nego sto kosta takav isti ispravan i neostecen uredjaj

Kako je onda moguce konkretno kod Xiaomi telefona da su kod nas na KP jeftiniji nego na kineskim sajtovima voleo bi ovo da mi neko objasni?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno