Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

ne možeš da imaš karticu ako nemaš devitni račun (u ovom slučaju namenski devizni račun za karticu)
Ne nemožeš sa kartice da dižeš pare u banci jer je to internet kartica-
Odes u banku tražis da otvoris obican devizni račun i tražiš ebanking (online banking ili kako ga zovu). Kad ti pare legnu na namenski devizni račun od kartice ti on line prebacis pare na obican devizni račun i odeš u banku da dižeš pare :-devil-:

nadam se da je malo jasnije :p
Ovo i mene interesuje posto sam prvi put uradio withdraw novca na caletov intesin racun(od visa internet kartice) i pisalo je od 3-5, sacekacu vise nebitno. Da li je potreban jos neki korak ili kada vidim online da je leglo kazem samo caletu da ode do banke i podigne evre? Prvi put ovo radim pa je malo nejasno.

Sent from my SM-T713 using Tapatalk

Hvala svima na odgovoru..
Kad legnu pare pa cemo videti sta ce biti.
Ici cu i sa internet karticom i id karticom. Pa ako ne budu mogli otvoricu devizni i prebaciti online :).. Kad je vec dzabe odrzavanje i otvaranje :).. Ako budu smarali da ne moze trazicu zatvaranje racuna.. Tad mi moraju isplatiti sva sredstva koja su na racunu :)

Свака картица је везана за неки рачун (наменски или стандардни), самим тим је уједно и индетификациона картица корисника уз личну карту на увиду. Проблем је што су мало банкарски службеници лењи па захтевају да приложиш и ону пластичну ИД картицу како би прочитали број рачуна. У скоро свим банкама пластичне картице се издају стандардно, али службеница увек напомене да може са Виса, Мастер и Амекс картицом да се идентификује корисник и да није потребно да приложи и пластиканера, осим у случају када је корисник рачуна одбио да му се изда картица и исту не поседује, е онда је потребан папирни пластиканер...

Ne nemožeš sa kartice da dižeš pare u banci jer je to internet kartica-

Наравно да не може са картице да подиже новац :) али у другом контексту реченице "Може да подиже новац са рачуна који је везан за ту картицу и та картица му служи као идентификациони документ" :)

Poslednja izmena:
leglo nakon 6 dana.. :).. jos sutra po lovu pa da vidimo :)

Moze li ista kartica da se registruje na dva različita naloga? Verovatno ne.

Moze a da li ce imati posledica ne znam. Ja imam hu a od kad se pojavio nas pp registrovan istom karticom. Da li mogu dva nasa to vec ne znam

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Moze a da li ce imati posledica ne znam. Ja imam hu a od kad se pojavio nas pp registrovan istom karticom. Da li mogu dva nasa to vec ne znam

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Не може на два налога из Србије, пробао сам. Е сад, можда може иста картица на неки други налог ако прође неки дужи временски период, типа 6 месеци или годину дана. Претпостављам да је и теби тако прошло...

^ Ako karticu odjavim sa svog naloga, mogu li da je odmah prijavim na neki drugi? Sve naš PP.

Trebalo bi da moze - ja sam svojevremeno bez problema istu karticu odjavio sa "grckog" PP i prijavio na nas.

Trebalo bi da moze - ja sam svojevremeno bez problema istu karticu odjavio sa "grckog" PP i prijavio na nas.
Одмах не може. Потребно је да прође неко време, 2 недеље минимум. Знам јер сам пробао.
П. С. Срећан Бадњи дан.

^ Hvala. Mogu li ja da platim PayPal profakturu za drugu osobu (stigla drugu na email)? Svojim nalogom, svojom karticom.

^ Hvala. Mogu li ja da platim PayPal profakturu za drugu osobu (stigla drugu na email)? Svojim nalogom, svojom karticom.
Мислим да можеш, само у опису наведи потребне детаље и његову адресу. И нек обавести другу страну да ће тако да изврши уплату. Ако је у питању неки аутоматизовани сервис онда није згодно такво плаћање.

^ Hvala! Sta je kod PP-a ID za plaćanje kad stigne PP profaktura? Email? Onda ja otvorim tudju profakturu i platim za taj mail na koji je stiglo, trebalo bi (teorijski) da bude sasvim ok. :)

^ Hvala! Sta je kod PP-a ID za plaćanje kad stigne PP profaktura? Email? Onda ja otvorim tudju profakturu i platim za taj mail na koji je stiglo, trebalo bi (teorijski) da bude sasvim ok. :)
ПП налог се идентификује мејл адресом. Али када су у питању аутоматизована плаћања ту може бити неспоразума. Зато је најбоље прво контактирати другу страну и објаснити како ће се уплата извршити.

Знаш како то можеш да утврдиш :) кликнеш на линк у емаил поруци и даље следиш упуства. Једноставно зар не?

Izgleda da su ubili mogucnost konverzije pri kupovini preko eBay checkouta, znaci ona prica od pre par meseci, kad hocu da izaberem da mi ne naplati u dinarima robu koja kosta ne znam u dolarima/funtama/evrima zato sto prepoznaje moju vizu electron kao dinarsku karticu (iako je EUR u potpunosti). Iako je podeseno u opcijama bill me in seller's currency ona druga opcija po redu, svaki put sam morao pri ebay checkoutu da se login na paypal na tom ebay checkoutu, sacekam da loaduje nesto, pa mi kaze koliko me to kosta u dinarima, pa onda kliknem opet, pa dole exchange rate, pa opet rucno 2. opciju da izaberem. Od pre par dana toga vise nema, izbacuje bukvalno gresku, pa sam proguglao i kako kaze jedan njihov tu opciju ukidaju na ebay-u, verovatno da bi drali jos vise.

Slao sam ticket koji ce verovatno kroz 5-6 dana biti regulisan da mi rucno sa njihove strane karticu provedu kao EUR karticu (sto i jeste), pa kad bar placam konverziju da to bude iz USD u EUR, a ne USD u RSD u EUR.

https://www.paypal-community.com/t5...rency-conversion-checkout/td-p/1101198/page/4

Evo neki lik iz PayPala sta kaze nekom iz kazakhstana ili gde vec. Funjarski sa njihove strane sto su se sad setili da u checkout opciju konverziju uklone sa ebaya, mada se vidi da vec u zadnjih godinu dana rade na tome da deru preko tih konverzija (prvo zakopana opcija konverzije, pa onda drugi izgled sajta gde je jos vise zakopanija opcija, pa to sto ne defaultuje automatski pri svim checkoutima na bill me in seller's currency nego mora 3 puta jos da se klikne da bi zapamtilo, itd)

Evo vraceno nam je da mozemo da platimo i u devizama :)
Znaci bila je samo greska.

Pozdrav! :cigar:

Verovatno je bilo na ovih 458 strana, ali ko ce sada traziti :)

Imam u walletu oko 20e, kupovina je bila nesto preko 30e. Nije mi skinuo ni cent iz walleta, ceo iznos je skinuo preko kartice. Hteo bih da platim nesto od sredstava iz balance-a, a ne preko kartice, jer mi je neprakticno da prebacujem balance pare na povezanu karticu (racun) zbog provizije od 4e. Da li postoje neka podesavanja u vezi toga, da li ce skidati prvo sa kartice ili Balance? Da li, npr, ako je iznos 50e, a ja imam 25e na Balance-u, skida prvo 25 sa Balance-a a ostalo uzme sa kartice, ili iznos mora da bude manji ili isti kao balance da bi skidao odatle, a ne sa kartice?

Чини ми се да постоји та опција. Кад се отвори "My currencies".

Mora da ti potraživanje bude u istoj valuti kao wallet

Hvala! Mora da je to, jer nisam promenio iz $ u EUR i stoji mi u detaljima transfera iznos u $.

Чини ми се да постоји та опција. Кад се отвори "My currencies".

Postoji sigurno opcija da se promeni wallet valuta, ali u sustini mozes preko sajta da promenis u kojoj valuti ce ti se prikazati potrazivanje, da bi ti se poklopilo sa valutom walleta.

jedno pitanje, skoro sam narucivao nesto sa ebay, i znam da mi je pre konverziju vrsio master ili visa kako vec, medjutim sad kad sam placao, posto sam placao telenor karticom, primetim da mi prikazuje koliko mi u dinarima kosta, iako ja imam eur na kartici, a dinare ne uopste
TTmG82K.png

Kako da promenim ovo, cisto da mi ne radi konverziju u dinare

Neko kaze da su izbacili tu mogucnost na eBayu i da uvek naplacuju u dinarima (nije im dosta fee koji naplacuju pa da povezaju zaradu ni na cemu :D), neko kaze da moze da se menja :)

Meni ne daje opciju da biram - ali mi naplacuje ponovo u valuti u kojoj je prodavac stavio cenu, a ne u dinarima.
Do pre nedelje-dve otprilike je isto samo u dinarima hteo da naplati.

Pošto već kupujete na tom sajtu možete da probate da mu pristupite preko adrese neke druge zemlje, npr. Nemačke i da vidite onda kako će cenu da prikazuje. Mora da postoji neka mogućnost da se plaća direktno u evrima bez konverzije. Pretpostavljam da on na osnovu lokacije IP adrese određuje kurs plaćanja. Takođe možda su u pitanju i podešavanja zemlje na nalogu.

Meni prikazuje u funtama i AUD, posto su prodavci koji prodaju ono sto sam probao odatle :)

Evo sad sam promenio opet ono da mi bill in currency posto se izgleda samo bilo vratilo na paypal com verziju i sad kad sam isprobao da narucim prikazuje mi samo $ nema ispod ništa ono kao u dinarima kad sam prošli put narucivao

Sent from my iPhone using Tapatalk

pozdrav, teba mi pomoc oko paypala, pre par meseci sam probao da verifikujem Visa internet karticu na paypal i trebalo je da unesem 4 broja koja sam pokusao tri puta da unesem i dobio sam blok na karticu. Interesuje me kako da to resim da ponovo mogu da aktiviram karticu? Ima li neki broj da se nazove ovde u srbiji ili neki mail za kontakt. Hvala unapred!

Evo vraceno nam je da mozemo da platimo i u devizama :)
Znaci bila je samo greska.

Pozdrav! :cigar:

Извини, да ли може објашњење како се укида та конверзија ? Тек сам отворио рачун, Paypal га воде да је у динарима, мада су еври. Како да преведу картицу у EUR ?

Moze li brza pomoc :)

Imam master card vezanu za PP.
Da li mogu da primim novac preko invoica na nalog i da tu stoji?
(logika mi govori da mogu)
A visu cu da vezem cim je ponovo uzmem :)

Nazad
Vrh Dno