Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ok hvala

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Kazu u prvom kvartalu iduce godine.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Sledece nedelje i meni stize ovaj telefoncic. I najvise me brine prelazak sa Nexus 5 na ovo cudo. S obzirom da N5 imam vec dve godine i da za to vreme sam imao minimalno iskustvo sa "necistim" androidom, koliko ce mi biti bezbolan ovaj prelazak? Malo manje me brine fluidnost, retko kada igram igrice, a ako igram to su uglavnom neke sitne, ne previse graficki zahtevne. 90% pretrazujem net, tviter, instagram, jutjub, viber, WA, ostatak mi je muzika i standardno koriscenje telefona. Najvise me brine prebacivanje podataka, pretpostavljam da ce mi automatski ubaciti kontakte sa Gugl naloga?
Moze li neko da me malo uputi, da mi skine brige i tako to? :D

Pretpostavljam da sam doneo dobru odluku sto sam uzeo crnu verziju? I sto nisam isao na A5?

Sledece nedelje i meni stize ovaj telefoncic. I najvise me brine prelazak sa Nexus 5 na ovo cudo. S obzirom da N5 imam vec dve godine i da za to vreme sam imao minimalno iskustvo sa "necistim" androidom, koliko ce mi biti bezbolan ovaj prelazak? Malo manje me brine fluidnost, retko kada igram igrice, a ako igram to su uglavnom neke sitne, ne previse graficki zahtevne. 90% pretrazujem net, tviter, instagram, jutjub, viber, WA, ostatak mi je muzika i standardno koriscenje telefona. Najvise me brine prebacivanje podataka, pretpostavljam da ce mi automatski ubaciti kontakte sa Gugl naloga?

Pretpostavljam da sam doneo dobru odluku sto sam uzeo crnu verziju? I sto nisam isao na A5?

Telefon je vrhunski,ispalti se za sve pare :) Ako ti je ukljucena sinhronizacija prebacice ti kontakte i sve sto cuvas na google kad budes palio fon i povezivao sa nalogom,samo zakaci tamo da ti vrati sve podatke i to je to.Sve radi savrseno,a sto se tice necistih androida ako ne cackas nista i cekas redovan update neces imati nikakvih *******cija :) Napavio si super izbor,telefon je prelep i najvise sto ga krasi je njegov interfejs EMUI...sa novim apdejtom stize i novi EMUI 5.0 koji izgleda vrhunski tako da se neces pokajati :)

Ja narucio beli u Vipu,prebacio se iz Telenora.Prelep je beli,jedan od najlepsih telefona koji sam skoro video.

Da se ne lažemo, ako prelaziš sa čistog Androida, trebaće ti neko vreme da se navikneš. EMUI ima dobrih strana ali je dosta drugačiji. Vizuelno nije problem, sa nekim drugim launcherom i icon packom (ja koristim Novu + Nougat icon pack) izgledaće približno onom na šta si navikao, ali mu je struktura nešto drugačija (notifikacije i Settings meni, pre svega). Ono što je bitno je da je dovo5no brz, u standardnoj upotrebi, za ono što si opisao, nismo primetili da se guši. Nisam sinhronizovao ništa sa Gugla ali ne bi trebalo da ima problema s tim, nije u pitanju neki no-name kinez za njihovo tržište pa da zeza sa Guglom.
Dobra vest je i da će uskoro dobiti Nougat i EMUI 5.0 koji bi trebalo da OS malo više približi stock Androidu. Neće biti isto iskustvo ali će biti bo5e nego sad.

Lično mislim da nisi pogrešio. A5 ima dobrih strana i dobar je telefon, ali bih radije EMUI nego TouchWiz, iskreno. Takođe, crni P9L izgleda odlično, lepše od belog, po meni.

Poslednja izmena:
Dobio update na B160, vratila mi se opcija "notifications turn on the screen", sad sve notifikacije pale ekran, fantastik.

Dobio update na B160, vratila mi se opcija "notifications turn on the screen", sad sve notifikacije pale ekran, fantastik.
Jepse, ja na 161 sad kako sam odradio factory nemam više opciju. :d

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Ja narucio beli u Vipu,prebacio se iz Telenora.Prelep je beli,jedan od najlepsih telefona koji sam skoro video.
Drug ima beli, ja imam crni.

Crni nam je makar duplo lepsi, ali o ukusima je suvisno raspravljati. :)

To za skin mi nije toliki problem, mogu da se naviknem, a eto mogu i gugl launcer da instaliram (ako moze uopste), nema problema. Doduse meni je upitno to da li radi bolje od N5, mozda sam ja i dalje zatucan tom idejom s lakocom parira danasnjim flegsipima. Ali svakako, ako radi u tom nekom rangu kao N5, ne zalim se, to mi je dovoljno.
Samo mi je to bitno, da sto lakse predjem na drugi telefon sto se tice podataka. Zanima me jos jedna stvar, ili dve. Koliko je lako uraditi root? I je l' neko ubacio V4A?
Za ostalo svakako mogu da se naviknem, sve ostalo je samo dodatak, malo veci ekran, citac otiska, bolja kamera, itd.

Ljudi oce buraz uze ovaj fon preko firme...zanima me samo kako se drzi baterija...znaci standardno...pozivi...net...viber...bez igrica...kapacitet je ok a kako je optimizovan?

Ljudi oce buraz uze ovaj fon preko firme...zanima me samo kako se drzi baterija...znaci standardno...pozivi...net...viber...bez igrica...kapacitet je ok a kako je optimizovan?

Predobra je baterija, u standby-u za ~ 6, 7 sati spavanja potrosi 1%. Upaljen push za email, instagram, fb, twitter i jos stosta. Bukvalno mogu jednom u 2 dana da punim, samo sto stavim oko sat vremena na punjac svaki dan cisto iz navike.

Meni ide 2 dana. Juce sam odgledao Inferno film traje 2 sata skinuo je bat sa 90 na 60%

Evo dve noćne slike, prva na auto, druga sa night modom koji lepo ispegla šum ali se mora slikati sa mirnom rukom:
d6147150d1d68610519f788aab24919f.jpg

7a200a51dfb522e7181e33bf844410fe.jpg

To za skin mi nije toliki problem, mogu da se naviknem, a eto mogu i gugl launcer da instaliram (ako moze uopste), nema problema. Doduse meni je upitno to da li radi bolje od N5, mozda sam ja i dalje zatucan tom idejom s lakocom parira danasnjim flegsipima. Ali svakako, ako radi u tom nekom rangu kao N5, ne zalim se, to mi je dovoljno.
Samo mi je to bitno, da sto lakse predjem na drugi telefon sto se tice podataka. Zanima me jos jedna stvar, ili dve. Koliko je lako uraditi root? I je l' neko ubacio V4A?
Za ostalo svakako mogu da se naviknem, sve ostalo je samo dodatak, malo veci ekran, citac otiska, bolja kamera, itd.

Radi dobro, u svakom slučaju...
Što se roota tiče, potraži na XDA forumu temu o P9L. 5udi su ga rootovali bez nekih problema, čak su ga skarabudžili sa single na dual SIM prostim flešovanjem OS-a, etc. Ne bi trebalo da ima većih zezancija s tim.

Baterija je odlična. Jedan od jačih telefona kod nas što se tiče toga...surf preko 3G/4G mu sisa bateriju, što je očekivano, ali preko WiFi tera baš dugo.

Petudi su ga rootovali, jel to neka nova rasa bica na ovoj planeti a da ja nisam cuo za njih?:|

Meni usled normalnog koriscenja ne spoji dva dana, ali je veoma blizu.

Ljudi što ne čekate oficijelni update , što rizikujete sa tim betama, za najdalje 3 meseca dobijamo novi softver.

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Ima li neke razlike u radu izmedju 2 i 3gb varijanti? Jel obe dobijaju Nougat?

Obe dobijaju Nougat.
Trenutno je 2gb dovoljno za normalan i fluidan rad, jos nisam primetio da mi u bilo kom slucaju fali ram.
Svakako uzmi 3gb ako si u prilici i nije neka velika razlika u ceni.

5e je razlika u ceni. Ja licno bih uzeo 2gb posto za tih 5e mogu da uklopim silikonsku futrolu. Osim ako je 3gb pametnija kupovina za Nougat i generalno bolji rad u toku narednih 2 god koliko bi bio kod mene?

Zavisi koliko ce danuseru Nugat :)

U čemu je najveća razlika između P8 lite i P 9 lite?
Koliko sam mogao da primetim na tržištu,razlika u ceni je oko 40-50 €.

Послато са ME173X уз помоћ Тапатока

? Pa CPU je dosta brzi na P9 Lite, FullHD vs. HD ekran, 3000 mAh vs. 2200mAh baterija.
EDIT: Pretece me :D

Ram memorija je ista

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno