Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Da nije potrebno da prodje 24 sata do aktivacije kartice?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja ne znam, bar 20 puta je napisano da ne možeš odmah čim stigneš iz banke da vezuješ, jer je neaktivna kartica..... I ako se reizdaje, ideš samo na EDIT i menjaš datum isteka i cvv broj...

Или можда ниси имао пара на картици?

naravno sacekaj da banka aktivira karticu!!! do tada je to samo parce plastike

Sent from my mobile

Evo malopre sam probao da povežem karticu (prošlo je 27 sati od preuzimanja) i ista priča. Neko je napisao možda nemam novca na njoj, pa naravno da nemam kada je nova kartica i to nema nikakve veze sa vezivanjem za paypal. Idem do banke opet, ali ne verujem da ću nešto rešiti.

Poslednja izmena:
Ima veze, jer PayPal obicno skine neki novac (koji odmah vrati) da bi uradio verifikaciju.

vec su ti odgovorili ali da i ja potvrdim moras imati pare na kartici da bi je povezao sa paypal-om. oni i skidaju neki evro pa posle verifikacije ga dobijes nazad

ali nesto drugo je u pitanju sa intesom bar kod mene nisam mogao da platim na ebay paypal-om kad promenim da mi banka vrsi konverziju odbija mi da plati (postavio sam sliku u paypal diskusiji) a na online intesi donijam ovu poruku

Server Error in '/Retail' Application.

Runtime Error

Description: An exception occurred while processing your request. Additionally, another exception occurred while executing the custom error page for the first exception. The request has been terminated.

Evo malopre sam probao da povežem karticu (prošlo je 27 sati od preuzimanja) i ista priča. Neko je napisao možda nemam novca na njoj, pa naravno da nemam kada je nova kartica i to nema nikakve veze sa vezivanjem za paypal. Idem do banke opet, ali ne verujem da ću nešto rešiti.

:D Pocinjem da cenim diktatore ;)

Otišao u banku i naravno tek neka treća osoba koja je upućena u materiju mi kaže pa nemate dinare na njoj. Nemojte još da bacate drvlje i kamenje (alfaunits ;-)) na mene, idemo malo u prošlost. Prvi put kada sam uzeo internet karticu i povezao sa peypal odradio ono skidanje 1, ili 1,5 sve ok, istekne ona posle godinu dana i ja odem u banku po novu i mogu da se zakunem 99% da nisam imao ništa na njoj i da sam je povezao sa peypal. Istekne ona i ja odem po novu "one & only" i liku na šalteru kažem ostalo mi je nešto dinara na staroj kartici on kaže ok da mi to u kešu i staru iseče. Tako da kada mi je ona žena iz te iste poslovnice sa početka priče rekla pa nemate novca na njoj, ja joj rekoh pa što mi vaš kolega prilikom izdavanja nije sredstva sa stare prebacio na novu umesto da mi daje keš na ruke "pa možda nije znao". E sada naravno kriv sam i ja, ali opet mogao bih da se zakunem da kada sam zadnji put to radio da nisam imao novca a da sam je ipak vezao za pp mada danas nisam toliko siguran. Ukratko kartica čim je imala novca uspešno je povezana na pp. E sada može katran i perje :-D

Poslednja izmena:
ha ha

naravno da sam ulazio na pravoj adresi. imali su problem sa online bar sat vremena a mislim da je bilo I duze. Zvao sam intesu I dok sam dosao do prave osobe I dobio odgovor, oko 30 minuta na telefonu

Pitam zato što sam imao takav problem pre mesec-dva jer sam ulazio preko bookmarkovanog linka koji nije više bio aktuelan. :)

Otišao u banku i naravno tek neka treća osoba koja je upućena u materiju mi kaže pa nemate dinare na njoj. Nemojte još da bacate drvlje i kamenje (alfaunits ;-)) na mene, idemo malo u prošlost. Prvi put kada sam uzeo internet karticu i povezao sa peypal odradio ono skidanje 1, ili 1,5 sve ok, istekne ona posle godinu dana i ja odem u banku po novu i mogu da se zakunem 99% da nisam imao ništa na njoj i da sam je povezao sa peypal. Istekne ona i ja odem po novu "one & only" i liku na šalteru kažem ostalo mi je nešto dinara na staroj kartici on kaže ok da mi to u kešu i staru iseče. Tako da kada mi je ona žena iz te iste poslovnice sa početka priče rekla pa nemate novca na njoj, ja joj rekoh pa što mi vaš kolega prilikom izdavanja nije sredstva sa stare prebacio na novu umesto da mi daje keš na ruke "pa možda nije znao". E sada naravno kriv sam i ja, ali opet mogao bih da se zakunem da kada sam zadnji put to radio da nisam imao novca a da sam je ipak vezao za pp mada danas nisam toliko siguran. Ukratko kartica čim je imala novca uspešno je povezana na pp. E sada može katran i perje :-D
Ово ти је сасвим друга,нова картица за коју је потребна верификација.Нема везе са старом која се више не издаје.Није интернет(не зове се тако)мада се може плаћати на нету итд.

Otišao u banku i naravno tek neka treća osoba koja je upućena u materiju mi kaže pa nemate dinare na njoj. Nemojte još da bacate drvlje i kamenje (alfaunits ;-)) na mene, idemo malo u prošlost.

E sada može katran i perje :-D

Sve ovo pise u prvom postu da se proveri prvo :)

Pa znaš kako, kada si ranije nešto radio i to funkcioniše zašto bi menjao...još delim lekcije šta će mi novac kada sam ranije to radio omg...nego moraću (da proverim moju memoriju) da probam u istoriji da nađem da li postoji ona transakcija prilikom povezivanja na pp.

Poslednja izmena:
Transakcija postoji sigurno, to PP od osnivanja nije menjao :)

Zato - prvo citajte FAQ za tako sitna pitanja, inace nije ni cudno sto se diktatori nekada izaberu ;)

Jel zna neko, na onim virtuelnim karticama, npr skrill itd, konkretno na mojoj pise samo prvo slovo imena i prezime. Pa kad placam negde sa njom, i ukucavam podatke, da li bas tako kao sto pise da stavim, sa jednim slovom imena ?
Hitno mi je za danas, a pretpostavaljam sutra ce mi tek odgovoriti podrska, jos ne odgovara
Hvala

Imam jedno noob pitanje...:D
Prvi put koristim Intesa online dinarsko placanje i kada upisem racun primaoca sistem generise neke nule u srednjem polju koje ne bi trebalo da budu u racunu. Pretpostavljam da to radi zato sto ima vise mesta, nego cifara u racunu primaoca...
Pa, samo neko da mi potvrdi, da li je to normalno i da ne utice na ispravnost racuna primaoca?

@ Millan1
Upravo to, sve je to ok. Da ti ne bi kucali sve te nule u racun, posle sistem sam ubaci.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Управо сам хтео да креирам Интеза налог за електронско банкарство. Унесем податке, кликнем на потврди и онда се подаци обрађују и тако форма стоји и ништа се не дешава. Неко да помогне?

Letac probaj ponovo, i meni zaglupi cesto Intesin login ovih dana:(

Jel intesa amex green i ranije bila 2400rsd godišnje, men se čini manje,dal 1200 ili sam se preračunao.

Sent from my x600

2400 oduvek. Prva godina freiza Green da depozitom.

Ako je već uzmeš, traži gratis i Generali putno osiguranje, sleduje ti. Samo zato sam uzeo Amex.

Mali info samo, sada se Amex Green izdaje na 3 godine, inace je uvek bilo na godinu dana prvi put. Najzad su shvatili da ne bacaju kartice ;)

I da ponovimo, za svaki slucaj, od skora je osigurana suma za Green osiguranje uz Amex Green Deposit karticu, smanjena sa 35.000 na 20.000eur. Nije problem za aerodrome/pasoske kontrole, ambasade, itd.

Da li "Green paket putnog osiguranja" pocinje da vazi odmah po dobijanju Amex Green kartice?

Onda se isplati uzeti je mesec dana pred letovanje, tj. putovanje u inostranstvo.

Poslednja izmena:
Moras mimimum mesec pred put, jer Amex ume dosta dugo da se ceka. Zadnji put nisam ni 7 dana cekao, ali jednom je trebalo mesec dana :(

BTW, postoji trenutno i bolja opcija, za one kojima samo za Evropu treba osiguranje. Piraeus Travel&Smile sa depozitom:
- depozit moze biti i manji od AMex green valjda (20.000 je min. bio cini mi se, kada sam ja uzimao)
- na depozit ima kamata (kod Intese NEMA vise)
- dobija se kartica osiguranja (ovo proverite, NE vazi uvek!) za Evropu
- Kartica je skroz besplatna ako godisnje imate 100.000 prometa i izvode primate na mail.
- 2% VIP cashback ako imate bilo koji racun u VIPu da se uradi trajni nalog (mene do 2000 mesecno VIP racun izadje besplatno, koliko je limit za cashback). Steta sto nema jos ovakvih kartica, sa ozbiljnim cashbackom.
- Dopune za MTS, VIP i Telenor preko kartice, i placanje preko SMSa za VIP i MTS (mnogo zgodno i brzo, barem za MTS, ni 20 sek. ne treba, def. brze i lakse od web placanja)

Dakle, imajte na umu da je samo uz Amex osiguranje za ceo svet; mislim da nijedna banka cak ni uz Visa/MC Gold/Platinum ne nudi za van Evrope osiguranje inace. Nisam siguran za RF Platinum, ne pise precizno.
I da uz Piraeus kartice ne daju uvek osiguranja, pa koga zanima, neka pozove prvo i vidi da li trenutno vazi. Kome treba samo unutar Evrope, bolja je opcija!

Poslednja izmena:
U pravu si sto se tice Piraeus Travel&Smile sa depozitom. Jeste jeftinije.
Izdaje se na 3 godine, ali mana je sto Besplatno Generali putno osiguranje za korisnika i članove uže porodice vazi samo u toku prve godine korišćenja kartice

Nazad
Vrh Dno