Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
11.dan na carini...E,Srbijo...
ddad59c584be54b2be1e33ffb744dc3d.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Je l ima neko kontakt od carine? Na ovaj telefon iz prvog posta se niko ne javlja a na mail izgleda ne odgovaraju.

Spigen, ništa nisu naplatili, oslobođeno od carine. Naručene dve zaštite + dostava za Srb.

Prilozi

• IMG_20161206_085855.jpg
    IMG_20161206_085855.jpg
    182.5 KB · Pregleda: 205
pa ok.. to povoljno?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pa sestra kaze da jeste povoljno.Drugi modeli su dosta skuplji.Koliko sam video sam ranac je bas kvalitetno odradjen.Sad da li je puno 50 dolara sa dostavom iskreno nemam pojma jer ne pratim cena ranceva za fotoaparate.
Njoj cena odgovara i to je najbitnije u celoj prici.:D
Sad samo da napuni ranac objektivima posto trenutno ima samo jedan canon 10-18mm.
Koliko sam video u rancu ima dosta pregrada i treba to sve popuniti.:d

Je li u 100% slucajeva, ako je vrijednost posiljke 50+Eura, DHL lupa onih njihovih 4000 dinara + carina + pdv ?

Ne znam sta bi meni uradili da narucim telefon od 150$ xD

Je li u 100% slucajeva, ako je vrijednost posiljke 50+Eura, DHL lupa onih njihovih 4000 dinara + carina + pdv ?
Ne, mozes i za oko 1000+ da otkupis dokumentaciju i da ti tvoj spediter to odradi ;) Ili/ili, nema trece, znaci garant moras da radis spediciju, samo je pitanje koliko ces DHLu platiti.
DHL je isplativ jedino za preskupu IT opremu, gde se carina radi po stopi od 1%/0%, pa sama spedicija nije veliki deo, ali za nesto drugo - jok.
Ja sam patike preko njih porucio, jer nisam imao izbora :( (Duramo 3, samo jedan prodavac na eBayu ih trenutno ima, a ne da mi odgovaraju za stopalo, to je cudo, a prodavac salje iskljucivo DHLom :()

Ne znam sta bi meni uradili da narucim telefon od 150$ xD
U kom smislu?

Jel cu tek sutra videti da li carine paket? I sta znaci ovo "letters" pored 11003? Hvala :)
1a0b21c5630dc724ddbdad5403e36686.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Malo sam cackala forum, ali nisam nasla odgovor na pitanje koje me zanima. Kad se sa Amazona kupuje roba tu uglavnom izracunaju koliko bi shipping i carina iznosili i to otprilike bude to. Mene zanima kakva je situacija sa polovnom robom tacnije sa tehnickom robom koja ima oznaku "Certified Refurbished" tu Amazon ne racuna nikakve dodatne troskova sto se carine tice, shipping je free. Dakle mene zanima da li to znaci da necu nista dodatno placati ili to samo greska kod njih i normalno cu placati onih 30%?

Meni danas stigle slusalice, posle skoro mesec dana na carini. Slusalice kostaju 19$ i platio sam 500 hebanih dinara za troskove (pdv i posta)

Ja imam ovaj status sta da radim

[Serbia (Yurt Disi)]Send item to customs (Inb)<br />
<br />
2016-11-25 14:43:00<br />
<br />
[Serbia (Yurt Disi)]Receive item at office of exchange (Inb)<br />
<br />
2016-11-25 14:00:00<br />
<br />
[Turkey,Istanbul]The item was forwarded to the destination country (Otb)<br />
<br />
2016-11-23 19:41:41<br />
<br />
Prispeće<br />
<br />
2016-11-23 19:41:00<br />
<br />
[Turkey,Istanbul]Accepted<br />
<br />
2016-11-23 19:23:01<br />
<br />
[Origin]Item Is Ready for Ship<br />
<br />
2016-11-16 06:20:16 <br />
<br />
<br />
<br />
Sta da radim? Na nasoj posti za pacenje ni nema posiljke

Jel cu tek sutra videti da li carine paket? I sta znaci ovo "letters" pored 11003? Hvala :)
1a0b21c5630dc724ddbdad5403e36686.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

evo za moju pošiljku

posiljka02.png

i kako se to vidi na trackitonline.ru

posiljka.png

a naravno na poštinom sajtu nema ništa!!!

znači oni imaju podatke koje negde unose i prosleđuju poštama sa kojima se razmenjuje pošta ali na sajtu nama korisnicima pustaju samo ograničeno tj ono što oni misle da treba da znamo :d

PS
moja sigurno ide na carinu jer je malo veca tj sigurno nije pismo :D tako da ono LETTERS ko zna šta znači tj verovatno deo pošto tj carine za građane

11003 je IZMENIČNA POŠTA tako da je to vrovatno to

Poslednja izmena:
Da li je ovo "Held in Customs Office" novo, šta tačno znači, pre nisam viđao za Srbiju na usps sajtu

U kom smislu?[/QUOTE]

U smislu koliko bi me odrali

Na niskoj carini je juce odradjeno ono sto je pristiglo 4. decembra.

ako proizvod na aliju kosta 140e,a realna cena je 170 koliko bi me kostalo da dodje na adresu?

Razmisljam da porucim jedan predmet sa ebay-a, koji prodaje japanac i lokacija predmeta je Japan

Evo sta me zanima:

Predmet kosta ~ $110 + shipping koji se razlikuje od prodavca do prodavca.

Neki nude Economy Int'l Shipping koji kosta oko $15, ali sa njim ne dolazi 'tracking number & insurance', dok drugi nude Expedited Int'l Shipping koji kosta oko $26 i sa kojim dolazi tracking number i insurance'.

Sad, naravno ja bih da znam gde mi se nalazi predmet, i uzeo bih ovaj Expedited Int'l Shipping, ali kako nemam mnogo iskustva sa porucivanjem preko neta (a i preko ebay-a), nekako se plasim da mi ovaj Expedited Int'l Shipping ne bude nesto u vezi DHL, FEDEX i sl, pa da moram da placam i spediciju.

Japanac koji salje preko 'Expedited Int'l Shipping' ($26) je napisao u opisu predmeta:

Expedited Shipping
EMS (Express Mail Service)
Estimated Delivery: About 3 ~ 7 days with Tracking Number
Insurance: Full Insurance

Ne znam, razmisljam... ovo EMS (Express Mail Service) nije spedicija kao DHL, Fedex i sl, i nema nikakve veze sa njima? Ili mozda gresim? Da li neko ima tacnu informaciju hocu li placati neku dodatnu spediciju ako ide preko ovog EMS-a?

Takodje, japanac je u opisu napisao sledece:

International Buyers - Please Note:
・Import duties, taxes and charges are not included in the item price or shipping charges. These charges are the buyer’s responsibility.

・Please check with your country’s customs office to determine what these additional costs will be prior to bidding/buying.

These charges are normally collected by the delivering freight (shipping) company or when you pick the item up - do not confuse them for additional shipping charges.

We do not mark merchandise values below value or mark items as “gifts” - US and International government regulations prohibit such behavior.

Ove dve poslednje stavke me zanimaju. Napisao je 'These charges are normally collected by the delivering freight (shipping) company', pa se plasim da taj EMS zapravo ne spada u 'spediciju'?

Drugo, posto je napisao da nece obelezavati predmet na nizu vrednost, pretpostavljam da ce napisati pravu cenu, pa me zanima hoce li nasa carina uzimati tu napisanu cenu u obzir, za paket stigao iz Japan-a, ili ce sami da 'izmisle' vrednost?

Zanima me i takodje, hoce li mi osnova za 'harac' biti sama cena predmeta ili ce mi zaracunati i 'postarinu' u osnovicu za carinu, pdv, ....

Da li neko ima tacne informacije? ... alfaunits? :)

Hvala!

Poslednja izmena:
Moj paket, juče (08.12.), konačno odradili. Možda danas bude kod mene a možda u ponedeljak-utorak.
carina.png

Ti si cekao 11 dana, ja cekao 10. Predmet porucen sa Ali-a 'cuvenog' 11.11, stigao u Srbiju 23.11 i sve do 5.12 bio na carini. Rano izjutra oko 5 sati, izmenjase se statusi, i u 8-9 sati stiglo kod mene u postu. Ne vredi, izgleda da kada predmet zaglavi na carini, to mora da bude isto onoliko koliko mu trebalo da se iz Kine dovuce do Srbije, a nekad, kako citam, cak i duze.

EDIT: tacnije ja sam cekao 12 dana. (sad bas pogledah na TrackChecker-u) Za dva dana cak nisu ni update-ovali status. (za 27. nov i za 4. dec).

Poslednja izmena:
Twister, veruju sta pise iz Japana, a i ako je nesto specificno odatle, nemaju ni kako da provere da kosta vise :)
Pitaj ga za svaki slucaj cime salje, ali vecina njih na eBayu, sto prodaje specificne japanske stvari, nema doovljno posiljki da mogu dobiti dobre DHL cene. Vece firme mogu, ali se tamo niko time ne bakce - poslovni ljudi, sve zvanicnim sales channels ;)

Sta je u pitanju, ako smemo znati, neka tastatura/mis/igracka?:)

Twister, veruju sta pise iz Japana, a i ako je nesto specificno odatle, nemaju ni kako da provere da kosta vise :)
Pitaj ga za svaki slucaj cime salje, ali vecina njih na eBayu, sto prodaje specificne japanske stvari, nema doovljno posiljki da mogu dobiti dobre DHL cene. Vece firme mogu, ali se tamo niko time ne bakce - poslovni ljudi, sve zvanicnim sales channels ;)

Sta je u pitanju, ako smemo znati, neka tastatura/mis/igracka?:)

:)

Sme se znati, ali se sada bolje potrudi da mi objasnis, ok? :p

Kod:
http://www.ebay.com/itm/DER-EE-DE-5000-High-Accuracy-Handheld-LCR-Meter-TL-21-TL-22-TL-23-from-Japan/191994619029

Pod uslovom da ti daju da ovo uneses....
Ovo je sigurno obicna posta. Probao sam koliko je za Nemacku, kaze ETA Dec 19-Jan 9, sto nikako nece biti neka ozbiljna sluzba, miran si ;)
I verovace ceni na pakovanju, posto je iz Japana, pogotovu sto je ista cena na Amazonu :) Mislio sam da je nesto specificnije, sto se ne prodaje van Japana inace (porucuju razne hi-fi spravice, tastature, miseve... mada ovo vise iz Koreje)

A zasto mi ne bi dali da 'unesem'? :) Pa nije bomba u pitanju, a i saznao sam od nekih ljudi da je njima stiglo (u Srbiju). Ovo ti je 'da se tako izrazim' kao neki 'napredniji' multimer. Naravno 'dosta napredniji' i precizniji.

Kazi mi zasto si proveravao koliko bi trebalo da putuje do Nemacke? (aj da i tu foru naucim) :)

Sto se tice stvari koje ljudi narucuju iz Japana...'sam ja lud da narucujem tastaturu i misa? :) Pa kakva to tastatura treba da bude da je narucujem cak iz Japana? (evo ova K120 Logitech radi pos'o). :p Razumeo bih da su one njihove manga figurice...ili mozda neka hentai, zavisi kakav ko fetish ima :d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno