Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Како то иде тамо? Генерално моји су тамо тако да бих могао тамо да поручујем ако не цимају са царином и пдв-ом.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ljudi molim Vas za savet od 18.11.2016 mi paket stoji na carini,10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED,
uskoro mi istice vreme za dostavljanje paketa(telefona HTC One M7 vrednost 118e) pa gubim mogućnost želbe (dispute) tj povraćaja novca ako u narednih 6 dana telefon ne stigne tj ne ocarine ga.
Naglašavam da mi je prodavac već produžavao vreme dostave jer sam ga isto zamolio rekavši mu da je carina veoma spora. Da li neko ima neki savet šta u ovom slučaju uraditi? Koliko vam je najduze trajalo carinjene robe?
Prodavcu sam takodje naglasio da mi posalje racun (AliExpress) ali on to nije ispoštovao.... prepostavljam da je naveo gift. Koliko dugo može telefon stajati na carini? Voljan sam da je platim carinu samo me zanima koji je maksimum vremena koji moze stajati na carini i da li neko ima neki predlog šta mi je činiti.Unapred hvala na bilo kakvom savetu i pozdrav svima!

Cekaj do poslednjeg dana purchase protectiona pa digni dispute ako ti roba nije isporucena, 99% vremena ce prodavac sam ponuditi da produzi period a da ti (privremeno) ukines dispute. I dalje ces moci opet da dignes dispute ako nesto nije OK, nemoj da te brine sto ga sad cancel-ujes. Cak i ako ne ponudi produzenje perioda (a njemu je u interesu da ponudi), aliexpress administracija reaguje posle oko 7 dana, tako da si kupio jos 7 dana vremena...

Pa jedino da napravim nekog u CG i Bosni...odakle ti to da svi imamo, mislis da ne bi to radili.

I upravo mi stigla roba koja je bila na carini od 18.11.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

stiglo i meni blic od 32e na pakovanju 5usd kinezi napisali normalno nije proslo procenjen na 40usd 933din placeno plus ovaranje paketa

Ljudi molim Vas za savet od 18.11.2016 mi paket stoji na carini,10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRADOtpremaPODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED,

uskoro mi istice vreme za dostavljanje paketa(telefona HTC One M7 vrednost 118e) pa gubim mogućnost želbe (dispute) tj povraćaja novca ako u narednih 6 dana telefon ne stigne tj ne ocarine ga.

Naglašavam da mi je prodavac već produžavao vreme dostave jer sam ga isto zamolio rekavši mu da je carina veoma spora. Da li neko ima neki savet šta u ovom slučaju uraditi? Koliko vam je najduze trajalo carinjene robe?

Prodavcu sam takodje naglasio da mi posalje racun (AliExpress) ali on to nije ispoštovao.... prepostavljam da je naveo gift. Koliko dugo može telefon stajati na carini? Voljan sam da je platim carinu samo me zanima koji je maksimum vremena koji moze stajati na carini i da li neko ima neki predlog šta mi je činiti.Unapred hvala na bilo kakvom savetu i pozdrav svima!

Trazi da ti produzi rok dostave, i njemu je u interesu da dobijes paket

majke mi niste mi jasni..svako od nas iz Srbije ima nekoga u BiH ili CG, tamo to tako lako sve ide sa dostavama i oslobadjanjem od carine i PDV da niste svesni...dakle, narucujte na rodjake

CG Pošta naplaćuje 1 evro po paketu prilikom svake dostave, bez obzira na vrednost.

01.12.2016 9:31:11 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema

sta znaci ovo i kada bi trebalo da ocekujem paket?
hvala!

Necu da ti malerisem, ali obzirom da je toliko cekao na carini - verovatno jesu. Meni su neki paketi (mali, u koverti) direktno isporucivani na kucnu adresu, malo veci su obavezno isli na carinski pregled. Moje iskustvo sa pregledom do sad je da ako istog dana prodje pregled, onda je oslobodjen poreza i carine, ako se zadrzi, naplacuju mi porez (nikad nisam imao paket preko 30e).

Necu da ti malerisem, ali obzirom da je toliko cekao na carini - verovatno jesu. Meni su neki paketi (mali, u koverti) direktno isporucivani na kucnu adresu, malo veci su obavezno isli na carinski pregled. Moje iskustvo sa pregledom do sad je da ako istog dana prodje pregled, onda je oslobodjen poreza i carine, ako se zadrzi, naplacuju mi porez (nikad nisam imao paket preko 30e).

Ostoja, reci mi samo da li cu sutra platiti postaru carinu ili kako to ide?

Ako jesu carinili, dobices paket i neku priznanicu/ carinsku deklaraciju gde pise da je roba procenjena na XY I shodno tome PDV je 0.2*XY ili ako bas nemas srece 0.31*XY za PDV+carinu.
Platis postaru na licu mesta te troskove + otvaranje paketa, dobijes priznanicu i paket. A ako imas srece pa nisu, onda nista, dobijes samo paket.

Veliko hvala Ostoja!
Nadam se da cu imati srece, jer je to elektronika stara 30 godina, koja je poklon, nije to nesto posebno vredno, ali je nezamenjivo, barem za mene.

Vec si imao srece posto je moglo da se desi da vrate posiljku :trust:

Desavalo se da posiljka naleti na nezgodnog carinika koji proceni da posiljka nije za licnu upotrebu (ili smisli neki drugi razlog) i onda pocinju problemi. Pogledaj u ovoj temi kako su zezali coveka za stare vozice (igracke). Slicna posiljka kao i tvoja - staro, poklon, ne znaju da procene pa prave problem.

Poslednja izmena:
ja se izvinjavam, ali da li neko zna sta biva sa paketom ako nisam kod kuce? Jel ga nose u moju najblizu glavnu postu ili u postu Savski venac gde se sada nalazi?
hvala

^Postar ostavlja izvestaj i tamo pise gde ga podizes. Obicno je to tvoja glavna posta.

Samo gledaj da ne lezi dugo u posti, posle (mislim) 7 dana se vraca posiljaocu...

Evo ja sam iz BiH, odnedavno u NS. Odmah da znate da se carini i placa pdv na sve sto prelazi 50km (25e) u BiH (postanski saobracaj). Tako da, sigurno nije bolje :D DObra stvar je sto igrom na srecu prolaze i doooosta skuplji paketi, laksi, manji koji se ne gledaju i ne platis obicno nista, ali cim je nesto vece, klasika, udare te po dzepu kao i ovde u Srbiji...

I da ne pricam o tome sto su mi u BiH nebrojeno puta pravili probleme za iHerb narudzbe. Kao, treba dozvola za tablete, bla, bla, pa zovi telefonom, moli, kumi da ti puste.... A, vrijednost nije prelazila 20-30e.

Stvari sa iHerba UOPSTE (osim kozmetike) zvancno i ne smeju da se uvoze u Srbiju, ali verovatno zbog dila sa DHLom pustaju. Inace suplementi traze posebne testove (svi), kafa, caj i kakao su akcizna roba i ne mogu se uvoziti tek tako, itd.

Dokle više??
sBu2d.png

Meni je juče konačno prošla pošiljka koja je stajala od 18-og tako da računaj još par dana

Meni je na carinu stigle posiljka koja treba da ide za Nis, i od 29. nema update :) Verovatno sutra tek :)

Meni je paket od 18-og na carini poslat prema praćenju tek danas, dakle 2 nedelje drže paket od 20dolara. Neverovatno.

Do kad može da se podnosi na carinu, pet dana od Kine do Beograda a ovde već deseti dan
2016-12-01 07:56 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2016-11-30 07:39 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2016-11-29 07:43 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2016-11-28 07:53 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2016-11-26 07:55 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2016-11-25 08:04 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2016-11-24 07:46 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2016-11-23 08:06 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
2016-11-22 13:17 11003 IZMENIČNA POŠTA, Za carinu
2016-11-22 12:41 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2016-11-22 09:23 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
Origin Country - Cache Time: 2016-12-01 15:01
2016-11-22 14:19 Held by Custom
2016-11-22 13:41 Arrival at Processing Center (Country code: RS)
2016-11-17 11:59 Despatched to overseas (Country code: RS)

Na carini mi je paket jednom stojao mesec dana. Opustite se

Ma da, opusteno. Veca je frka kad cekas nesto sto nema tracking broj, pa odlepis, a nemas pojma ni gde je ni kad ce, da li je uopste poslato. Ovako bar znas sta zeza :D

MNE ne naplaćuje carinu i porez na pakete do 150€.
Lično provereno više puta ;)
Za BiH ne znam...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno