Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prodajem. Vidim da prodaju za 100 evra, pa da vidim jel realno da tražim 80,posto jeste sasvim nov

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Sad cu da stavim oglas, pa ako ga neko bude hteo neg ga nosi[emoji2] što ne reče, meni stoji već mesecima u fioci [emoji1]

a lenstina.. :D evo stavih, pa valjda ce neko hteti, bzvz mi stoji kad nemam samsung.

Ma probao, da radi koristio bih ga ja, probao i Android wear na njemu ali to je budzenje, treba to i puniti, nemam naviku, nek ide nekome ko će ga koristiti

Ma probao, da radi koristio bih ga ja, probao i Android wear na njemu ali to je budzenje, treba to i puniti, nemam naviku, nek ide nekome ko će ga koristiti

Sa Android wear radi a sa Gear ne?

S7 EDGE

Pa radi kada nabudzis, ne sve, npr razgovor ne radi, sve ostalo da, a sa tizenom mislim da ne, probao sam nekada..

Pa radi kada nabudzis, ne sve, npr razgovor ne radi, sve ostalo da, a sa tizenom mislim da ne, probao sam nekada..

Šta znači budzenje?
Pitam zato što kada budem menjao moj telefon interesuje me dali će mi Gear s2 classic što imam raditi sa nekim drugim

S7 EDGE

Isto kao i telefon, flesujes drugi rom, osim što ovde možeš da flesujes Android wear. Radi sve, Google maps, sofa score, calendar, imenik, hangouts možeš dečak i ful da odgovaraš, ima app na satu, whatsapp i viber daju notofikacije da možeš da procitas/odgovoriš sa onim ok, im late i tim predefinisanim, ako instaliraš Google play music, imaš I app na satu da pustiš muziku sa sata ili telefona, sa ostalim plejerima možeš da prenotavas pesmu na mobu, pojacavas/smanjujes, mislim imaš i dialer na satu, okreneš broj ali onda kresuje, to neće biti popravljeno nikada jer je jedini lik na xda batalio jer mu je crkao sat. Znaci možeš sve što normalan Android wear radi, pošto je baziran na asusovom satu, tako ga telefon i vidi. Daljinski takodje radi.

Za gear s2 ne znam, znam da ovaj neće raditi ni sa galaxy grand, rekao mi je onaj lik iz podrške sa kojim sve samsunzima radi, ovim flagship sigurno od se pa nadalje, možda i pre se, a sad posto ih ima milion ne znam jel sa svima radi

Poslednja izmena:
Ma da, i pretpostavio sam da će raditi sa svim, sa Gear 2 i gear 2 neo su bas zakazali

Pametni satovi nisu generisali preveliko interesovanje kupaca i proizođači polako odustaju od njih:
https://www.engadget.com/2016/12/02/motorola-pauses-smartwatch-development/

Ako dodamo da se tržište tableta značajno smanjilo poslednjih godina, da prodaja PC-a opada iz godine u godinu, ostaje da se još jedino dobro prodaju... a i tu je tržište podeljeno između nekoliko velikih igrača

Pametni satovi posustaju ali su zato pametne narukvice sve popularnije.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Pa i sam razvoj pametnih satova ide ka simbiozi funkcionalnosti koje imaju fitnes narukvice. Realno, garminovi satovi su pre svega fitnes trekeri, dok su smart funkcije u drugom planu. I ostali proizvođači kao što su fitbit, jawbone pa i samsung profitiraju na fitnes funkcijama. A, kad pogledaš i trajanje baterije u poređenju sa narukvicama, pobednika je lako izabrati. Ja sad uzeh gear fit 2, i baterija traje između 2 i 3 dana, što je realno neki minimum. Garmin uređaji sa svim popaljenim funkcijama izlaze i po 10 dana...a onda imaš apple koju jedva dan pregura, ko li ti kupuje, nije mi najjasnije

Mi MAX

Ja imam Huawei Watch. Punim bateriju svako drugo veče, retko kad svako... To mi i nije problem. Problem je što još uvek to nije to. Trenutno verzija softvera je 1.5... Setite se Androida do je bio na 1.5. Tek od 1.8 to je bilo podnošljivo, 2.2 kao ok. E tako je i sa ovim. Korisna stvar, ne vadim telefon iz džepa za poruke (čitanje naravno), za pisanje mora. Može čak i da se priča, valjalo bi da je jači spiker ali može. Može i da se pozove ali moj telefon je dual sim i kad treba da odabere karticu doviđenja, za dual opcija ne postoji.
Može da zvoni, pored vibracije ali to je to, nema podešavanja za melodije (detaljnijih podešavanja). Viber, WhatsApp mogu da se pročitaju ali da se pošalje poruka teško. Hangouts radi kako treba, zašto ove druge ne rade ne znam.
Tastatura, čekam Google Keyboard sa swipe opcijom skoro pola godine i kad dođe osećam da neće imati srpsku predikciju (kao što ni cela platforma nije prevedena).
Apdejti nula za sada (čekam i tu famoznu dvojku mesecima).
Na kraju ispadne bolje (softversko) rešenje ovo kinesko trpanje običnog Androida u satove...
Nosim ga svaki (radni) dan, koristan mi je ali nije to još uvek to.
Politika cena im je katastrofalna. Prodaju ih kao da je nakit u pitanju. Zato narukvice i idu, zato što su 5-10 x jeftinije...

Poslednja izmena:
Hvala za ovaj post, ja se vec duže vreme razmišljam da kupim huawei watch, ali izgleda da je još rano za sve to...
Imam nekog kineza smartwatch, i služi svrsi... Za sada :)
Znaci ipak bacanje para za Huawei smarthwatch.... Izgled ok ali funkcije izgleda sa bas i nisu ok...

Gesendet von meinem VIE-L09 mit Tapatalk

Ne Huawei Watch nego Android Wear uopšte.
Ovako kako ga koristim samo za notifikacije Android Wear ispadne nepotreban. Drugar nosi Garmin i nema razlike u upotrebi osim što ja mogu da pričam na telefon (dođe korisno kad cepam pljeku na ulici). Dobro, teorijski ja mogu i da odgovorim na poruku (i na Viber i na WhatsApp ali samo kao odgovor na primljenu poruku, započinjanje konverzacije ne. Za engleski je verovatno sasvim upotrebljivo).
Ne znam za 3g varijante satova ali računam da je razlika samo u GPS trenutno.

Poslednja izmena:
Nidje veze, moze da se pise i da se prica, i da se zapocne konverzacija(mada samo sa osobama sa kojima si vec vodio konverzaciju), samo je potrebno da skines odgovarajucu aplikaciju, ja koristim wear messages(placa se), i extra sam zadovoljan za neke osnovne stvari, posto sigurno necu pisati romane preko sata :) Srpski uredno prepoznaje, tj moze da se sastavi poruka pricajuci, samo ne moze recimo da prima komande na srpskom..jos

Sve u svemu, pravi android wear uredjaji i ova kineska sr*nja su nebo i zemlja

Ima li neko ideju gde kod nas moze da se nabavi Motorola 360 2. generacije 46 mm?

Verovatno nigde kod nas... Jedino ebay ili amazon+shipito...

Nidje veze, moze da se pise i da se prica, i da se zapocne konverzacija(mada samo sa osobama sa kojima si vec vodio konverzaciju), samo je potrebno da skines odgovarajucu aplikaciju, ja koristim wear messages(placa se), i extra sam zadovoljan za neke osnovne stvari, posto sigurno necu pisati romane preko sata :) Srpski uredno prepoznaje, tj moze da se sastavi poruka pricajuci, samo ne moze recimo da prima komande na srpskom..jos

Sve u svemu, pravi android wear uredjaji i ova kineska sr*nja su nebo i zemlja

Kupio i probao par tih app, nisam bio uopste zadovoljan i sve ih deinstalirao. Na kraju od apps za sat imam samo Minimal&Elegant, sve ostalo je odletelo.
Ne pricam o romanima nego o normalnim porukama. ove kratke, u redu, dogovoreno, moze, ne moze... njih i mozes ali njih izgovorim (nema potrebe za kucanjem). One od duze ili dve recenice ne moze (moze ali ispraviti eventualnu/obaveznu gresku je katastrofa, tacka, zarez, veliko slovo takodje). E tu bi G Keyboard sa swipe bio sasvim upotrebljiv. Njega su i stavili u betu (2.0 A Wear) ali ko ce AW2.0 vise da doceka. I ko zna da li ce imati srpsku predikciju...

Poslednja izmena:
Pa i sam razvoj pametnih satova ide ka simbiozi funkcionalnosti koje imaju fitnes narukvice. Realno, garminovi satovi su pre svega fitnes trekeri, dok su smart funkcije u drugom planu. I ostali proizvođači kao što su fitbit, jawbone pa i samsung profitiraju na fitnes funkcijama. A, kad pogledaš i trajanje baterije u poređenju sa narukvicama, pobednika je lako izabrati. Ja sad uzeh gear fit 2, i baterija traje između 2 i 3 dana, što je realno neki minimum. Garmin uređaji sa svim popaljenim funkcijama izlaze i po 10 dana...a onda imaš apple koju jedva dan pregura, ko li ti kupuje, nije mi najjasnije

Mi MAX

a sto je to super i minimum ako sat punis svaki drugi dan, a katastrofa ako se puni svaki dan? Nikad mi to nece biti jasno...
Evo moj moto 360 bi mogao 2 dana sa default podesavanjima, ali sam upalio ambient screen i evo sad u 2 ujutro gledam - 52%, znaci ne bi izdrzao jos noc i dan, ili bi jedva. Zato necu da se razmisljam je li parni il neparni dan, svaki put ga postavim na stalak koji je i punjac, tu mu je i mjesto...

a sto je to super i minimum ako sat punis svaki drugi dan, a katastrofa ako se puni svaki dan? Nikad mi to nece biti jasno...
Evo moj moto 360 bi mogao 2 dana sa default podesavanjima, ali sam upalio ambient screen i evo sad u 2 ujutro gledam - 52%, znaci ne bi izdrzao jos noc i dan, ili bi jedva. Zato necu da se razmisljam je li parni il neparni dan, svaki put ga postavim na stalak koji je i punjac, tu mu je i mjesto...

Govorim u svoje ime, prvo što recimo koristim praćenje spavanja, čisto da imam uvid i kroz cifre, a ne samo subjektivno odmaram li dovoljno. Ok, može se puniti u toku dana, ali kada imaš milion obaveza, nekad i zaboraviš da napunis oba uređaja, pa te uveče sačeka prazna baterija. Zato i telefon biram prema tome traje li mu baterija minimalno 2 dana, sa nekim svojim korišćenjem...Udobno korišćenje bi, meni bar, značilo nedeljno punjenje (što sam imao sa Garminom), ali kod telefona smo još daleko od toga...

Mi MAX

@djurkash pisi kako si zadovoljan sa gearfit 2...daj neki review kao neko ko je presao sa starog modela na novi? Meni je delovao kao igracka kada sam ga stavio pored gf1, a softver tek cirkus.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

@djurkash pisi kako si zadovoljan sa gearfit 2...daj neki review kao neko ko je presao sa starog modela na novi? Meni je delovao kao igracka kada sam ga stavio pored gf1, a softver tek cirkus.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ja sam 2 uređaja Gear fit 2 vratio u vip zato što nisu bili ispravni - pozivi su radili a notifikacija stigne nekad i posle pola sata-uređaj koji je bio uparen sa njima je bio S6 edge a probao sam i sa mojim S7 EDGE i ista situacija
Posle toga sam odustao od njih pa sam ženi kupio Gear s2 koji radi besprekorno
Isto tako ovaj moj Gear s2 classic radi dobro

S7 EDGE

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno