Šta je novo?

Sony Xperia XZ , X Compact

Evo, otvara ih sad. Nisam nesto impresioniran, ulje na platnu by Sony 🙂

I evo jedan makro mod test.

Treca scena:

1) Zadnja kamera 8mpx
DSC_2653.webp

2) Zadnja kamera 20mpx
DSC_2654.webp

3) Prednja kamera 10mpx
DSC_2652.webp

Poslednja izmena:
Evo, otvara ih sad. Nisam nesto impresioniran, ulje na platnu by Sony 🙂
Nije ulje na platnu, vec je slikama velicina za upload ogranicene na 1mb. Kada se pogledaju na racunaru, imaju vise detalja i dosta su ostrije. Uglavnom sve ove fotografije se krecu od 3.5mb pa do 10mb. Ja sam ih ovde izbacio cisto da mozete da pogledate i da na prvu loptu pogledate razliku pre svega izmedju prednje i zadnje kamere. ;-)

Druga slika u 8 mpx nije losa,mada isti kvalitet maltene ko Z5

Evo sa Z5,jos i bolje izgleda nego na XZ 🙂

Gledao malo recenzije i sad mi se cini najlepsi XZ u Platinum verziji,predobar je

https://www.youtube.com/watch?v=6IcHBgKWVSo bugarska fonearena 😀

Edit: evo ovde na gsmareni pise da kamera ima EIS : 23 MP, f/2.0, 24mm, EIS (gyro), phase detection and laser autofocus, LED flash
E sad dal se to odnosi samo za video snimanje?

Poslednja izmena:
Niko nije napravio.Napravi to ako ti je zanimljiv model,mada nije bas popular an.

Sent from my LG Nexus 5X blue

Ja tek poceo da merkam xa ultra.Ak' neko ima,mogao bi da napise utiske.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Izgleda da su poceli da pustaju 7.0 za X Performance, XZ ce jos malo da ceka :d

Ako se ne pojavi kod operatera,a izgleda da nece,nece mu mnogo pasti cena po mom misljenju.

Pojavice se kod operatera 100%, cene ce padati ali nazalost baterija ce mu ostati ista 🙂 Ne kazem da je trajanje baterije lose ali kapacitet je morao da bude veci, uz to me nervira sto nema 4Gb rama.

Xc ne verujem da ce nabavljati, mozda vip ali tesko.

Pa trebalo je vec da se pojavi kod operatera...

I ja bih XZ najpre uzeo mada ne znam koliko bih dobio prelaskom sa Z5 tj sta bi to dobio krucijalno.Mozda samo duzu podrdku jer je noviji model.

Sent from my Xperia Z2

Pod br1, gubis s810. Dovoljno 😀
S810 je ispeglan na z5 skroz korektno, toliko da z5 ima duže trajanje baterije od oba naredna modela. A taj throttling se i ne oseća u praksi, i postoji i kod narednih generacija Qualcomma...

Ja cu taj crni Z5 dual uzeti kad tad, makar ga mesec dana samo koristio, samo zato što mi je to verovatno najlepši fon koji sam ikada video...(mada, da budem iskren, XZ i X Perf. još nisam video uživo)

Mi MAX

S810 je ispeglan na z5 skroz korektno, toliko da z5 ima duže trajanje baterije od oba naredna modela.

Od koja dva? 🙂

Pratio sam sta pisu korisnici XZ koji su se apgrejdovali sa Z5 - da je autonomija 15-20% bolja u odnosu na peticu, da fon radi jos brze ali je potrebno ugasiti neko njesra koje limitira multitasking (za ovo nisam siguran sta i kako), da najbolje lezi u ruci od svih Z Sony-a i za kameru kazu da je malo bolja od Z5.

I da, svi se slazu da XZ ima najbolji IPS panel ikada na nekom sony-u a i uopste je jedan od najboljih na trzistu mada je fabricka kalibracija opet ''hladnija'' od idealne ali to lako moze da se resi RGB slajderima.
Rekose da je vidljivost na suncu sjajna, kao i uglovi gledanja/kontrast.

E sad sve je to lepo ali XZ je i dalje preskup za ono sto nudi, da bar ima 3500 mAh, 4Gb rama, OIS pa bi nekako opravdao cenu.

Preskup jeste,da ima bateriju kao Z2,4GB i OIS onda bi se mogla opravdati cena.
Da ako ga nabave operateri,mada Telenor i Mts imaju X Performance u ponudi,sumnjam da ce ga imati,mozda jedino Vip.

Ma nabavice i oni XZ a onda ce morati da se otarase zaliha XP/Z5, tu pre svega racunam na mts koji je vec imao primetna snizenja za Z2/Z3 (sa bolesnih iznosa na otprilike realnu cenu uz pakete).

Od koja dva? 🙂

Pratio sam sta pisu korisnici XZ koji su se apgrejdovali sa Z5 - da je autonomija 15-20% bolja u odnosu na peticu, da fon radi jos brze ali je potrebno ugasiti neko njesra koje limitira multitasking (za ovo nisam siguran sta i kako), da najbolje lezi u ruci od svih Z Sony-a i za kameru kazu da je malo bolja od Z5.

Ne kažem da sam baš detaljno pratio, ali da vidimo da li će da izvlači vremena koja kače vlasnici Z5, kada ga Iko i uzme...

Mi MAX

Neku optimizaciju potrošnje moguće da je Sony napravio.Ipak morali su valjda imati neke adute kad predstavljaju novi flagship koji se ne ne razlikuje mnogo od prethodnog po specifikacijama,ali ko zna,nešto su možda promenili(mozda novi panel manje troši recimo)

Ma ja kao i @Hsv žalim što nisu stavili makar bateriju kao na
Z2,ajde 4GB Ram i ne mora.

Mada pored svega svinja mi se fon.Dizajn mi je zanimljiv koji je promenjen i završna obrada takođe.Sem toga Sony je malo mofifikovao sw interfejs pa nije sad sve isto kao na Z5 i ostalima(doduše nešto se može ubaciti na druge uz root i modove)ali ako je baterija malo bolja kao i kamera,uz fluidnost u radu,dobar zvuk na sluškama i stereo zvučnicima može biti updrade koji je vredan(još ako bi mu cena bila malo niza).

Sent from my Sony Z5 graphite

Ne kažem da sam baš detaljno pratio, ali da vidimo da li će da izvlači vremena koja kače vlasnici Z5, kada ga Iko i uzme...

Mi MAX

Verovatno hoce, korisnici i sinteticki testovi trajanja baterije kazu da je autonomija 15-20% bolja od Z5.
Mozda Z5 ima malo duze trajanja baterije od ostalih S810 telefona ali opet ne moze da bude ispred XZ sa S820.. upravo soc pravi razliku, kao sto S7E dere sve Snapdragone redom sa stedljivim Exynos-om.. mada bi trajanje baterije bilo jos duze sa normalnijim UI a ne TW.

[YOUTUBE]OiZqtQ7HBlc[/YOUTUBE]

Nista posebno mada ima par dobrih funkcija.

Poslednja izmena:
Sony sve manje i manje ubacuje svoje cool tweakove... [emoji25]

Na čega ovde misliš?

Nazad
Vrh Dno