Šta je novo?

Sony Xperia XZ , X Compact

Brate, tada su feature telefoni svejedno bili mnogo jeftiniji pa i Sony Ericsson a najskuplje su (ne racunajuci Vertu) bile symbian/kamera Nokie i neki kao high-end dumb Samsunzi (D/E/X serije) 🙂

Uzmi pogledaj od prvog mass popularnog Android flagshipa (SGS I) koliko su se povecale cene u toj klasi i sve ce ti biti jasno 🙂

sećam se vremena k750 i k800 kada je SE oduvao sve ostale sa cenom, koji su to hit telefoni bili.

Bili su hit ali su tada i poceli da ulaze u minus i propadaju pa su u sustini oduvali sami sebe 🙂

Poslednja izmena:
Losa im je politika poslovanja.Od Z2ojke su vec izgubili i ne znaju sta rade,a lepo su poceli od kako su se odvojilo od Ericssona.Secam se da su T,S,P,V modeli su bili pristupacniji nego danasnji tj cena im je nakon pojavljivanja dosla u neku normalu.Ovo danas je kriminal.Od svih modela koji su kod operatera jedino za Z5 u Vipu moze donekle da se kaze nije losa kupovina,sve ostalo uzas.

Nexus 5X blue

Pa naravno da je loša čim su pali na promile u tržišnom učešću. 🙂
Ja im se divim što još uvek nisu odustali od mob telefona

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Udeo im je opao ali bar zaradjuju neku sicu (npr kada su imali 3% globalno gubili su pare) dok npr. LG odrzava neki kao veci udeo a gubi pare vec godinama 🙂 MS je tu u jos goroj situaciji, prodaja im opada a u isto vreme gube i pare :d

U sustini danas zaradjuju samo Apple, Samsung i neki ''kinezi'', svi ostali se koprcaju ma kako im isla prodaja, verovatno ce i Gugl sa Pikselima uspeti bar malo da otme od jabuke i Samsunga i to zamisli, bolesno visokim cenama (neko rece da su 1k evra u Nemackoj?) a ne deljenjem buvljak-plasticnih Nexusa za 250-300$ kao do sada 🙂

Poslednja izmena:
U AT su kod nekih prodavaca ~1200e Pixeli od 128gb... 😛

Poslednja izmena:
U vreme Sony Ericssona pa i u vreme kada je Sony opet preuzeo sve cene su bile normalnije, a u vreme z1, z2, z3 Sony je za iste pare davao više od konkurencije, ovako sada mlate praznu slamu, sećam se vremena k750 i k800 kada je SE oduvao sve ostale sa cenom, koji su to hit telefoni bili.

Apsolutno se slazem! Jos bih dodao da, bez obzira na napredak tehnologije, bolje fotografije nisam jos napravio ni sa jednim telefonom u odnosu na k750

I dalje ga ne nabavise Vip i Telenor.Na kp ima svega par oglasa ovog telefona.

Jos bih dodao da, bez obzira na napredak tehnologije, bolje fotografije nisam jos napravio ni sa jednim telefonom u odnosu na k750

Imao sam K810, telefon sa boljom kamerom od K750 i to sto si izjavio je samo ''posledica'' lepog secanja na te, u tom trenutku, vrhunske kamere 🙂

Bolji processing, boje I kvalitet je imao k750 sa manje pixela od k800 i k810 jedina prednost im je bio blic, ali onaj externi koji je išao na 750 i tu generaciju je bio bolji, k850 je imao smece kameru, i kao telefon mi se nije sviđao, više je bio kao neki prototip.

Mislim da gresis, nekoliko ortaka i ja smo koristili u isto vreme k750 i k800/810, ovaj drugi je bio bolji u svim uslovima mada ne nesto drasticno 🙂

E da, K serija 🙂
Ako izuzmemo pokoju Nokiu, po jedan Simens, Motorolu i LG, 90% ostatka kod mene je bio Ericsson, Sony Ericsson i naravno Sony, lista bi otprilike izgledala ovako:
Ericsson T28
Ericsson R600
Erricsson R320s
Erricsson T10
Ericsson GF768 ( tata od T10ke 🙂 )
Sony Ericsson T100
Sony Ericsson Z600
Sony Ericsson Z800
Sony Ericsson K750i dva puta
Sony Ericsson W810i
Sony Ericsson W610i
Sony Ericsson K550i
Sony Ericsson K800/810i
Sony Ericsson Z520i
Sony Ericsson Z310
Sony Ericsson W300i
Sony Ericsson C905 dva puta
Sony Ericsson C902
Sony Ericsson C901
Sony Ericsson W200
Sony Ericsson HAZEL J20i
Sony Ericsson AINO
Sony Ericsson Xperia X10
Sony Ericsson SATIO
Sony Xperia ACRO S
Sony Xperia P
Sony Xperia M2 Aqua
Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia Z3 dva puta.
Pokusao sam da se sjetim hronoloskog rasporeda al nisam siguran da je tacan
E sad, par ovih telefona se kod mene zadrzao jako kratko od par dana do mjesec-dva, neki kao preprodaja neki kao neko privremeno korisrenje.
Primarni i oni koje sam dugo koristio su uglavnom bili kamera tj cyber-shot telefoni. Sa K750 i W810 sam napravio more slika, a kako tadasnji led blic je bio prava katastrofa, nisam se smirio dok nisam nabavio MXE-60 tj eksterni xenon blic, to je bila prava mala revolucija, i danas kad ljudima pokazem slike od npr nekog nocnog izlaska od prije 10 godina, ne mogu da vjeruju da imam upotrebljivu sliku slikanu telefonom nocu iz tog perioda. Sad kao sto rekoste, moze biti da je ti zbog lijepog sjecanja na K750 al mi se cini da je su boje na K750 bile malo zasicenije i toplije nego koje sam pravio sa K800 u kom je bio softver od K810. Slazem se i za K850, da je mogao malo bolje slike imati, C901 takodje sa 5mp kao i K850 se i ne sjecam kakve je slike pravio ( a isto sam ga kupio zbog xenona) jer nisam puno slikao sa njim, dok je C902 imao jako dobre slike, mozda cak i najbolje slike koristeci led blic sto se tice Sony Ericssona. Sjecam se da sam se tad igrao sa kamera drajverima skinutih sa ''esata'', pa su neke slike bile teske i po 6mb, trebalo par sekundi da ih telefon sacuva. C905, kralj kraljeva, mislim ergonomija tj tastatura je za 2, ali kamera je za 11. Skoro sam ga ponovo kupio jer sam nasao ocuvan za 15€ i ponio ga ove godine na more, znaci dnevne slike bez premca, i nocne uz xenon ako je ono sto se slika imalo blizu, takodje ostre kao zilet, cak ostrije nego na Satiu koji ima 12mp i xenon. Z3 koji sad imam i dalje gura sve sto trebam bez problema, sve je ok, samo uz ne znam kakva podesavanja, u uslovima slabe osvjetljenosti i nocu, ako ono sto slikam nije staticno ili jako mirno, nedobijem zadovoljavajucu fotografiju i to je to, jedina stvar koja nikako nije za pohvaliti, a to su nocne fotke. Zato ako treba sta nocu skljocnuti, tu je C905 u torbici uvijek 😉
Ne znam koliko je tu XZ napredovao uz ove nove stvari sto je ubacio, 5o osnu stabilizaciju, phase detection, laser autofocus itd... nisam imao priliku licno da probam...??? Koliko vidim po testovima nije kao na S7, da li je barem egal nocu sa S6icom?
Malo me povukla nostalgija pa se raspisah 🙂

Moja cover slika na fb slikana je sa k750 kako skacem u vodu. Nesto se zezali na moru, svaki put je savrseno slikao sta god da smo radili. Nema zamucenja itd. Kamera bez premca, po meni

Sto se tice baterije,komentar korisnika sa xda foruma :

I get a minimum of 7.5, often 8.5 hours of SOT from my XZ. I don't play any games however; my usage comprises solely of heavy web browsing, calls, Whatsapp, SMS and five hourly synched email accounts.

Ne znam kako moze toliko da dobije,ali rekao bih da je baterija sigurno bolja nego na Z5 cak i da se ne dobije bas ovoliki Sot.

Prvo, to je potrošnja u nekih 14-16h (dan korišćenja), mislim da je i z5 izlazio na preko 6+h tako, ali svejedno odličan rezultat...ipak, dok se to ne dokaže, ja ne verujem...

Mi MAX

Ne znam,lik je napisao da lagano dobija te rezultate.
Verovatno je sony napravio neku optimizaciju potrosnje ili je za sve mozda zaduzen SD820 umesto SD810.

Huawei P9 Lite White

Ma kako da ne 🙂

Trajanje baterije je sigurno duze od Z5 i tog nekog proseka za S810 uredjaje, pre svega jer S820 trosi manje ali ne znam kako verujes u te xda pricice od 8.5h sot-a uz ''heavy'' upotrebu 🙂
Jedino ako lista TT i vesti uz wi-fi i slabo osvetljenje ekrana i tako tih 8.5h ukupno.

Ne verujem da je 8/8 i po sati,ali ako je tacno da je optimizacija potrosnje bolja onda mislim da moze da gura 7h glat.

Huawei P9 Lite White

Kupovaću verovatno ovih dana X compact. Zna li neko, kako da primetim da li je telefon sa oglada EU verzija, ili neka druga? Koja je oznaka EU modela? Treba mi pravi EU...

Sećam se da su se kod nas tu i tamo pojavljivali Azijski ili USA modeli. Šta to kod njih nije odgovarajuće našem tržištu?

Punjac tj. ulaz za struju bude drugaciji, pa moras da uzmes adapter.

Pritom, eventualno budu neke aplikacije prisutne, a da ih u Evropi nema. Recimo, meni jednom zapao neki S4 Mini za UAE - neke 3 aplikacije na arapskom su bile na njemu, ali mogle su se brisnuti...

Moto Z + TapaTalk

Punjac tj. ulaz za struju bude drugaciji, pa moras da uzmes adapter.

Pritom, eventualno budu neke aplikacije prisutne, a da ih u Evropi nema. Recimo, meni jednom zapao neki S4 Mini za UAE - neke 3 aplikacije na arapskom su bile na njemu, ali mogle su se brisnuti...

Moto Z + TapaTalk
Zaboravio si najbitnije, mozda mu ne bude LTE radio

Da, u pravu si - treba proveriti koje LTE frenkvencije pokriva.

Moto Z + TapaTalk

E, to. Kako da znam, za X compact, da je za naš LTE?

MTS koristi većinom bazne stanice na 1800 MHz(band 3) a druga dva operatera koriste većinom 800 MHz(band 20) .

Sent from my Redmi Note 3

VIP koristi isto većinom LTE 1800. Odnos 60% prema 40% sigurno

Koliko vidim na netu x compact ima jednu oznaku F5321, tako da što kaže moon,nema više za dva tržišta dve odvojene oznake

Sent from my E5823

Lol kako su izvukli taj zaključak iz ovog grafikona ?

Nazad
Vrh Dno