Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ja ne mogu naći tu karticu nikako, valjda je blokirano za Srbiju...

Pozdrav, imam jedno obicno i pocetnicko pitanje, gde, u kojoj banci izvaditi Internet Visa karticu? Treba mi povremeno za neke sitnije kupovine...
p.s. nemam otvoren racun ni u jednoj banci posto sam nezaposlen.

Banka Intesa. Najbolje u onoj koja ti je najbliza jer ces tu morati da podignes karticu

koju karticu mi preporucujete za internet placanje,a da nema odrzavanje racuna?

U Kom Bank kartica za internet (Visa electron) košta 500 din da se izvadi, to su svi troškovi za 3 god. koliko traje kartica.

U Kom Bank kartica za internet (Visa electron) košta 500 din da se izvadi, to su svi troškovi za 3 god. koliko traje kartica.

To je neka nova ? Ja imam internet visu, na godinu dana 250 din

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zato sto na nju moze samo u evricima da se placa. Meni je bolja visa internet kod komercijalne jer je u dinarima. Sad imaju onu tag only visa karticu isti fazon.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Zato sto na nju moze samo u evricima da se placa. Meni je bolja visa internet kod komercijalne jer je u dinarima. Sad imaju onu tag only visa karticu isti fazon.

Mogu i druge strane valute, ne mora samo evro. Dinari ne mogu.
A i bolje je da su evri, jer ako je bilo šta drugo radiće se dupla konverzija pa je ovo svakako najisplatljivija varijanta.

Neće se raditi dupla konverzija ako se lepo podesi paypal nalog. Ja imam običnu Visa electron karticu kod Piraeus banke koju nahranim dinarima, a plaćam nula dinara održavanje. Pre svake transakcije vidim iznos u dinarima koji će biti skinut sa kartice pre nego što kliknem checkout. Provizija banke je zanemarljiv trošak.

sent from plastique

I te evre koje uplatite na račun morate kupiti menjačnica/dilera. Dinari u € ili $ idu svakako.

Veliki plus kod tih kartica kod komercijalne je da svako može da vam uplati novac pošto je račun dinarski. Trebalo mi je ovo ove godine jednom bas hitno. Na intezinu moze samo vlasnik. Meni paypal npr skida dinare po njihovom kursu, što mi je ok jer nisu velike transakcije.

To je neka nova ? Ja imam internet visu, na godinu dana 250 din

И није баш нова.Имаш и дебитну динарску Мастеркард бесплатно за онлајн плаћања(уз текући),ако ти не треба баш Виза.

Veliki plus kod tih kartica kod komercijalne je da svako može da vam uplati novac pošto je račun dinarski. Trebalo mi je ovo ove godine jednom bas hitno. Na intezinu moze samo vlasnik. Meni paypal npr skida dinare po njihovom kursu, što mi je ok jer nisu velike transakcije.

Nemoj molim te ovakve predloge davati ljudima :)
PayPal ti naplati 4.5% provizije najmanje ako placas u dinarima.
KomBank vec ne znam po kom kursu racuna, ali sve kartice kod nas koje su bile samo u dinarima su imale proviziju za placanje van, iz mog iskustva, samo sto to ne primeti niko ko ne zagleda detaljno izvod.

Zato je Intesina Visa Electron najbolja, ni izdavanje, ni odrzavanje, sve u EUR, po maltene najboljem mogucem kursu (jedino MC ima bolji kurs)

И није баш нова.Имаш и дебитну динарску Мастеркард бесплатно за онлајн плаћања(уз текући),ако ти не треба баш Виза.

Imam tu, ali nemam ovu internet na 3 godine

Platne kartice za online internet placanje (Intesa,Telenor...FAQ u 1. postu)

Napisah za transakcije koje nisu velike. Preko pay pala sam placao origin access od 4€. Pa mi je isto..20din manje vise. Ostalo placam normalno, ukucam karticu...

preko cega se rezervise let wizz air-om ? i kupovina karte? i kako je najpovoljnije i najlakse?

Takodje pre par dana uzeo Visa Electron One&Only u Komercijalnoj. Sinoc hteo da rezervisem avio kartu, i da bih zavrsio kupovinu, trazi mi neki aktivacioni broj. Nisam znao sta je to, ukucao tri puta razlicite brojeve, koja sam nasao :D i automatski mi prekinu kupovinu jer nije pravi broj. Odem do banke, i na kraju se ispostavi da uopste nisam dobio taj broj. Sve ovo se mozda ne bi desilo, da mi ovo nije prvi put da koristim internet karticu :)

Preko njihovog sajta, karticom ;) Visa, Maestro ili Master, ne moze Amex. Nema nista lakse sada od toga, niti jeftinije (sem ako ne znas nekoga ko ima njihovu Wizz karticu, gde valjda ima neki popust, ali to postoji samo u HU i RO). Ranije je bilo jeftinije preko bank transfera, vise nije.

drug putuje iz Svedske stalno sa njima i posto on zivi u Svedskoj sad je u tom wizz air klubu valjda pa ima popuste, da li on to moze da kupi, posalje meni na mejl i ja odstampam i to je to ? ne znam sta proveravaju prilikom leta, ili je moje samo da odstampam tu kartu kao i to je to?
ali koliko sam upucen mislim da mora i clan kluba da leti sa vama da bi tako moglo?

I zasto je cena veca kad se promeni iz RSD u EUR? Koja fora?

Poslednja izmena:
Da bi se iskoristio popust preko Discount Cluba mora leteti osoba koja je kupila DC. Mozes i ti kupiti za sam let, ako nosis prtljag uvek se isplati (u stvari za jednu osobu je isto da li uzmes let + prtljag bez DC, ili +DC a nize cene, pa iskoristis DC za sledeci let).

Moze on kupiti, ali ne moze platiti DC cene. Nazalost, najjeftinije je kada je valuta zemlje iz koje je prvi let :(
Malkice je isplativije da se kupe dve karte, jedna u RSD BG-EU, a druga EU-BG zasebno u EUR :)

Takodje pre par dana uzeo Visa Electron One&Only u Komercijalnoj. Sinoc hteo da rezervisem avio kartu, i da bih zavrsio kupovinu, trazi mi neki aktivacioni broj. Nisam znao sta je to, ukucao tri puta razlicite brojeve, koja sam nasao :D i automatski mi prekinu kupovinu jer nije pravi broj. Odem do banke, i na kraju se ispostavi da uopste nisam dobio taj broj. Sve ovo se mozda ne bi desilo, da mi ovo nije prvi put da koristim internet karticu :)
То се добија код потписивања уговора,мени записано хемијском на уговору.С тим кодом се региструјеш и формираш поздравну поруку и лозинку да би могао куповати на сајтовима с додатном заштитом.Мислим да се активациони код може и тел. и СМС-ом добити.

Pa da, tako su mi rekli, ali ja ga nisam dobio. Propustio sam popust na kartu, ali sta sad, valjda ce opet biti.

Imam tekući u Komercijalnoj banci i imam njihovu internet karticu tj. istekla je i dobio sam novu visa electron "one & only" koja važi 3 godine ranije su se reizdavale na po godinu dana. Čim sam došao kući odmah sam pokušao da je "vežem" za paypal međutim kada popunim sve one kolone za brojeve i krene kao da osvežava izbaci mi pokušajte sa drugom karticom...ja rekoh mora da sam permutovao neku cifru pa kada ni to nije bio razlog odradim to sa njihovim aktivacionim kodom (neka mera zaštite komercijalne banke) i opet probam i neće. Odem do banke i kada sam došao na red (taj lik koji mi je izdao karticu je imao stranku) ženi na šalteru objasnim da sam i ranije imao internet kartice i da sam ih bez problema "vezao" za peypal (pa sam joj objašnjavao zašto to radim :) ) pa je bilo "jao pa kolega to bolje zna vidite sa njim" a meni danas slava, a on nikako da završi sa onom istom strankom. Čekao sam još 10 minuta, a on ostavlja stranku na šalteru i odlazi negde i tog trenutka ja izlazim iz poslovnice. Okrenem od kuće broj komercijalne podrška i obrazložim moj problem i dobijam odgovor pa ne znamo niko nije imao problem obratite se peypal-u pa im objasnite pa vidite sa njima MISLIM STVARNO. Ipak ajde obratim se paypal-u i napišem da sam staru karticu uklonio i da novu VISA electron koja važi 3 godine ne mogu da povežem sa paypal...i malopre pročitam odgovor
On 30 November 2016 you removed the card with number x-xx54 from your PayPal account. Any approved authorisations made on this card prior to 30 November 2016 will be completed; however, no new authorisations on this card will be processed.

ja ih pitam kako novu da vežem a oni mi pominju staru koju sam napisao da sam ja uklonio. Hvala nizašta.
Imam pitanje za vas što imate tu karticu one & only vi niste imali nikakvih problema sa povezivanjem na peypal?

Nazad
Vrh Dno