Majka janja je moja kineska sirena od 130 db. Skacu i iz koze, ne samo sa staze.
I cemu ta sirena?
Da plasis ljude po stazi?
Na kraju ce neko da se napravi pametan da pritrci i nokautira te a da i ne vidis.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
I cemu ta sirena?
Da plasis ljude po stazi?
Na kraju ce neko da se napravi pametan da pritrci i nokautira te a da i ne vidis.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Mozes ti da lezis koliko hoces nece nista da se desi...a to se lepo vidi iz prilozenog klipaGledao sam klipovima, dobra je stvar to kada ti motorna vozila izlete ili nesto drugo. Legao bih na nju![]()
te nakalemljene staze nista dobro biciklistima nece doneti...Pozdravljam potez. Taj cosak je bio uzasan odavno. Mogli su to i pre pocetka ove sezone, ali bolje ikad nego nikad.
Jos samo da spoje te staze i organizuju tako da moze biciklom da se prodje celim gradom unakrst stazama. To ce mozda ohrabriti ostale koji bi nam se pridruzili u omasovljavanju prevoza biciklom.
Ha...bas si me obradovao ovom fotkom, deluje kao da je negde u inostranstvu slikano a ne ovde, prosto ti ne bih verovao da nisi kolega po tockuCrnotravska
![]()
I u Neznanog Junaka su započeli isto na sličan način sa obeležavanjem. Znači, ne ide
se na oduzimanje pešačkih staza pešacima.
Naravno sve je to još uvek iscepkano, treba vreme da prođe dok se to sve ne završi.
A onda bi trebalo po devizi "vi izgradite a mi ćemo doći" da se poveća broj biciklista, jer
trenutan broj je stvarno mali.
U Ljubljani i Beču procenat biciklista se kreće na oko 15% u Kopenhagenu čak 50% u Beogradu
svega nekoliko procenata.
Stvar je u tome sto je to sve vec povezano, nema potrebe da bilo ko pucne prstima, sve je vec tu odavno, oni samo izmisljaju rupu na saksiji i trotoare obelezavaju u bici staze glumeci da nesto revolucionarno rade, sto em kosta, em idu pare u njihove dzepove a ni najmanje ne popravlja status biciklista.Meni znace te staze i povezuju Novi i Stari Bgd i cesto prolazim bas tuda. Pozdravljam svaki novi metar trake i staze, jer samo tako cemo povezati sve delove grada. Ti bi da neko pucne prstima i za tren sve bude idealno. Pa ne moze to tako, pozdravi svaki gest koji je naklonjen biciklistima, a ne ovako.
Meni su staze savim ok za "kretanje" po gradu, da se prevezes od tacke A do tacke B. Povecava mi sigurnost u saobracaju u odnosu na saobracaj na ulicama pogotovo u spicu. Gradski bus me tretira kao kolateralnu stetu ako se ne sklonim na vreme. Bolje da se guram sa pesacima nego sa autobusima i sl. Pored puteva treba i vozacka kultura da bi se bezbedno vozilo.
bas naprotiv, ja mislim da bas svuda mogu da ofarbaju pola metra od desne ivice, a sahtovei rupe imamo i kad vozimo automobile pa ih izbegavamo, biciklom ih je samo lakse izbeci.Nemas svuda dovoljno siroke puteve da mogu da ukradu i za bici stazu. Pored toga na mnogima je u tom delu puta mesto za saht pa je vrlo rizicno odvojiti taj deo za bicikliste, jer bi na svakih 50m izlazili u auto traku ...
Trake su dobre za puteve koji nisu u centru i gde nema zutih traka, semafora, ludila od guzve. Kombinovanjem traka i malopre navedenim okolnostima drasticno se povecava mogucnost za incidente. Treba da shvatis da nisu svi vozaci bicikala kao ti, da ima pocetnika, dece, starih, neiskusnih, sporih... Gde oni da voze ako je sve namenjeno onima koji voze veoma brzo. Ja tako vidim stvari.
Biciklisti JESU saobracaj!Pre svega, svaki grad ima saobraćajne gužve. Kao što Ulicom kneza Miloša vozači ne mogu da prolaze kao na autoputu tako i biciklisti ne mogu sa 40 na sat preko Brankovog mosta (često ni vozači). Red i pravila moraju da postoje (i da se poštuju) zarad sveukupnog funkcionisanja i bezbednosti. Jer, ulice se prave za saobraćaj, ne za bicikliste.
Za sta lose?Osim toga, ulice su u Beogradu uglavnom loše planirane, loše projektovane, loše građene i loše se koriste.
O tome i ja pricam, samo nemam pojma o kakvim biciklistickim dvoranama pricas i gde si to video i sta se tamo radi?Na kraju, ključno je to da se u svakom gradu strategija razvoja biciklističke infrastrukture postavlja tako da obični ljudi mogu biciklom da odu do prodavnice ili odvedu decu u obranište i školu, a ne za pripremu sportista ili vežbu. Tome služe biciklističke dvorane. Dakle, treba povezati sve krajeve stazama i trakama po kojima će biti relativne gužve i voziti se lagano.
Ne. Biciklisti su DEO sabraćaja. Nipošto najbrojniji ni najvažniji. I moraju da poštuju pravila kao i svi ostali. Po meni je to cela suština.Biciklisti JESU saobracaj!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari