Šta je novo?

Windows (phone) 10

@durlancity
Pa nisam baš siguran, razlika u ceni je sigurno 120€. L650 je prelep telefon, perfektan po ergonomiji i dizajnu mada je sav hardver i naročito kamera na strani 950.

Sent from mTalk

Ma nemoj, programeri furaju Win telefone, kucaju kodove na njima jel?!? Strašno... Idi boga ti, ajd opismeni nas, koja je to pa filozofija, razlika Windowsa za PC koji je godinama prepun bagova pa optimizovan za mobilni i osakaćenog Linuxa za telefone koji nazvaše Android, koji ludački jede resurse i nije bio kršten do recimo 4.4 verzije? Znaš koliko me briga koji je "ozbiljan" a koji nije? Poenta je samo u funkcionalnosti, upotrebljiviji i to je to.
@Enemon
Šta blago meni? Ajde neki argument, nemoj "ahaa blago tebi.." Ja sam na Insideru od početka, dakle 4 proklete godine i šta je dobijeno sem kozmetike što je svakodnevnom korisniku približilo sistem i učinilo ga poželjnijim? Puštaju beskorisne nadogradnje na 5 dana, pa stvarno, blago TEBI, ne meni... Kod Androida te samo dijagonala ekrana sprečava da ti telefon totalno zameni laptop a kod Windowsa? Sramota, lažu ko psi ljude godinama. To što ti se nešto događa kao uostalom i meni ne znači da valja i da ima budućnost. Uostalom evidentno su propali sa telefonima, da im nije monopola sa PC platformom i tu bi izduvali.

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Kao sto rekoh u prethodnom postu, usledila je tipicna reakcija "Android strucnjaka".......

Ahahahaha! Ja zaista nemam reči. Pa posle ovog posta nemaš prava da išta više pišeš na ovu temu.
Ti ne znaš ni šta koristiš, a ovde prosipaš neke izjave. Lumia 640 XL je WP8.1 uređaj, što znači da fabrički dolazi sa WP8.1 ne WP8.

I onda da vas ljudi shvate ozbiljno?
Ahahahah. Ja tek sad primetio ovu odvalu. Imao sam isti fon. Dosao sa wp8.0...ahahah. Komedija. :D

Znaci sad imamo dva nekulturna balvana koji se smeju coveku kad pogresi, umesto da ga kulturno ispravimo...

To ti je srbistan...

@ivan975 ,mislim da nema potrebe da padaš u vatru,nezadovoljstvo usmeravati prema nečemu od čega ti ne zavisi život,a da pri tom to nešto uopšte nije ni malo lošije od onoga čime si zadovoljan,"argumentacijom" "jede ga za doručak" se naziva hejtovanje bez razloga.

Sent from mTalk

Kod Androida te samo dijagonala ekrana sprečava da ti telefon totalno zameni laptop a kod Windowsa?

Sa ovom konstatacijom se ne bih složio. Upravo ti odgovaram kuckajući na wireless tastaturi povezanoj preko "kineskog" continuum adaptera sa Lumia 950 telefonom dok mi 32" TV sluzi umesto monitora. U isto vreme mi pored TV-a stoji Android box (Radxa Rock Pro model) koji mi isključivo sluzi za Kodi (istog nema za Windows mobile, šmrc). Da se razmemo, ni jedan ni drugi uređaj ne mogu totalno da zamene laptop ali u direktnom poređenju ova dva uređaja, L950 pruža daleko bliži osećaj rada na računaru.

Sent from mTalk

Znaci sad imamo dva nekulturna balvana koji se smeju coveku kad pogresi, umesto da ga kulturno ispravimo...

To ti je srbistan...
Vidi druze, da si ti slucajno pogresio ni po jada. Desi se svakom. Naravno da si znao da lumia 640(xl) dolazi fabricki sa wp8.1 jer je on izasao skoro dve godine pre izlaska l640. Jos sam ga na l520 imao. Nego si ti hteo ovde da pokazes kako tvoja lumijica dobija sve moguce update-ove od Kulina bana. Pa si krenuo od prvog wp za kog si cuo. Ali si zaboravio da je vecina ovih, kako ih vi nazivate "android botova" dugo godina unazad koristilo wp i (ili) w10m (ja konkretno 3 godine) pa se u tematiku razumemo mnogo vise nego sto mislis. Verovatno mnogo vise i od nekih koji se trenutno kunu u ms.

Dobronamerni su shvatili šta je MaliAbner hteo da kaže,zlonamerni se hvataju za formu umesto za suštinu.

Sent from mTalk

Ali si zaboravio da je vecina ovih, kako ih vi nazivate "android botova" dugo godina unazad koristilo wp i (ili) w10m...
... ili ga još uvek koriste. ;)

Joj, samo da stignem ovoj 550ki da puknem WDRT pa da vidimo kako će da šljaka. Za sada se raspada pošto je, kao što rekoh, ova moja ****** od drugara totalni duduk za telefone.

Inače, rekli ste da je Win dobar za manje zahtevne korisnike, kao i one koji se manje razumeju... :d
Evo, ovaj od naprednih funkcija zna da se uloguje na Vajber, a da znate u kakvom stanju mu je sistem. Ne uspem ni u settings da uđem da vidim koji mu je bild jer se ili restartuje ili zamrzne skoro momentalno po bootovanju. :D

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

Kao prvo, yooyo je izrekao neistinu u vezu androida i aplikacija, jer android v4.x ima i te kakvih problema sa aplikacijama u prodavnici, gde se uredno pojavljuje obaveštenje da neke aplikacije ne rade na datoj verziji i treba ažurirati na noviju. Naravno, ako se ne bavite rutovanjem i ko zna čime , noviju verziju tipa lolipop , nećete dobiti jer podrške nema za 99% android aparata izašlih pre dve godine.

Drugo
Ja sam uzeo windows telefon čim se pojavo kod nas i sa verzijom 8. I od tada pa do danas ga koristim kao jedini uređaj. Sad sam na 10ci, technical preview, I svi koji sada upoređuju WM sa onim od ranije su u velikoj zabludi. I što se tiče aplikacija i što se tiče mogućnosti samo sistema. Čak bi se usudio reći da ovaj OS od pre desetak meseci i danas su sušta suprotnost u radu i podršci.
Da, korisnici WM iznose svoje probleme sa sistemom, i šta je tu loše. Ima nas na beti,na oficijelnom, na osmici i svako iznosi šta ga muči. Iznose svoje probleme i članovi koji imaju još prvobitne 920, 520, 925.....
U svakom slučaju, preteruje se sa potcenjivanjem sistema i omalovažavanjem korisnika istih.

Ja koristim MS640 na insajderu, voleo bih da mi objasnite šta ovde nije u redu ( navedene app rade perfektno):
Imam mape na SRPSKOM
Viber, mozzart bet, komplet outlook, instagram, browser, app za obradu slika, skype,konvertor, komplet office, video player, tubecast, sofa score,mTalk, kao i programe za skidanje videa i muzike........sve radi bez problema na 1gb rama.
Da ne spominjem Onenote koji mi radi posao samo tako.
Nisam fan igrica, ali sam probao WOT blitz, asfalt i još neke zahtevnie igre i rade, čak ih sad ima sve više, u principu, dosta jačih naslova za android ima i za windows.

App koja ima problem je FB, dugo učitava i hoće da pukne, mesendzer, dugo učitava.

Ista ta 640 mi je uparena sa windows tabletom i uživanje je potpuno.

Možda je MS doneo neke loše odluke koje su ga koštale udela na tržištu, ali to NAS KORISNIKE ISTOG ne interesuje, dokle god unapređuju sistem koji zadovoljava naše potrebe u segmentu smart telefona.
Drago mi je kad vidim da se javljaju članovi koji su uzeli ovaj OS i koji se raspituju o njemu. A sa druge strane, postoje članovi na forumu koji SMARAJU i nisu nikome jasni sa njihovim upadicama i besmislenim komentarima.
Imaš windows telefon, piši, kukaj, pljuj, budi realan, ali i konstruktivan.

Sent from 640

Mora da se cova naigrao igrica na punjacu ili mu drhte ruke pa mu ispada telefon. Ne znam sta bi drugo moglo da bude da telefon tako radi a da je hw ispravan.

Mora da se cova naigrao igrica na punjacu ili mu drhte ruke pa mu ispada telefon. Ne znam sta bi drugo moglo da bude da telefon tako radi a da je hw ispravan.
Ovo za HW ste svima redom pisali kome su se telefoni slično ponašali, pa je na kraju ispalo da je do sistema jer se pre par apdejtova sve dovelo u red. Pisao sam šta je matorom 550ka radila pa pre nego što sam je prodao je radila odlično jer su sredili sistem.

Koliko sam ga razumeo da su mu stizali apdejtovi koje je telefon sam instalirao i da se jednostavno jedno jutro počeo ovako ponašati. Izgleda da mu je legao apdejt i skršio sistem. No, lupiću mu WDRT sutra uveče najvrv pa ću videti.

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

@pshnd a zašto ga nisi malo podučio i objasnio mu ? On će sa svakim telefonom imati probleme,pre ili kasnije.

Sent from mTalk

Nisam jos stigao da probam mada sumnjam da je to do softvera. I to je dosta nasumicno i nekad okines par istih fotki, na dve se bas vide linije, na trecoj jedva.. Ne smeta mi to, to je kad se bas izivljavas sa optimizmom i mracnim scenama..
Ma ne ocekujem nista od te kamere u LL uslovima ali smara random pojavljivanje tih pruga u indoor uslovima, ne desava se uvek ali..

Mada verovatno si u pravu, tesko da je to do softvera, verovatno senzor/optika imaju tu manu na L550.

Neko je pominjao stucanje L830(w10m) pri video snimanju, javlja se i na L550/720p, mislio sam da je do hw-a ali ako i 830 ima taj problem onda je jasno da je u pitanju losa optimizacija sw-a tj snimanja sa digitalnom stabilizacijom.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Hsv, 830 ima ois, zar ne može da snima dobre klipove nezavisno od digitalne stabilizacije, je li to eis btw?

Samo da se ne raspamećujete sa glupostima...
Napisano je svašta, naime...
Garancija za telefone podrazumeva između ostalog i ovo... Da će u zadanom roku obavestiti potrošača o vrsti i uzroku kvara, te da će isti popraviti ili zameniti drugim uređajem, ako prethodni nije moguće popraviti. Postoji i novčana naknada...
Znate dobro sve detalje...
Trenutno za postojeće MS, nokia MS uređaje, servis, pomoć, popravke, kao i zamene, vrši nemačka kompanija... Pisali smo već o tome, tako kad se već lupeta, probajte o nečem drugom...

Eto...

@ivan975 ,mislim da nema potrebe da padaš u vatru,nezadovoljstvo usmeravati prema nečemu od čega ti ne zavisi život,a da pri tom to nešto uopšte nije ni malo lošije od onoga čime si zadovoljan,"argumentacijom" "jede ga za doručak" se naziva hejtovanje bez razloga.

Sent from mTalk
Svakako hejtujem, da, ali znam zašto, za mene razlozi postoje, još kako. Ko je zadovoljan, poštujem, samo me nerviraju konstatacije tipa "mnogo je bolje", "napreduje se.. " Kad je očigledno da nije tako. Pogotovo poređenje funkcionalnosti sa Androidom, to ne stoji nikako.
I ne, nisam nikakav stručnjak, ovo je i laiku jasno. Ja sam koristeći 620 pa 1520 imao jedno uslovno rečeno normalno iskustvo u poređenju sa tadašnjim Androidom, i to stoji i u redu je. Sada je drastično drugačije. Ima stvari zbog kojih ni Android ne obožavam, ali mi ubedljivo bolje, pouzdanije i logičnije radi. Za sada.
Ti si Android nazvao haosom, ok, iz nekog razloga tebi je haotično dok ja na Windowsu koristim Search kroz Settings, toliko je pregledan i logičan. A na tome su takođe radili. Ali to bar meni nije problem, druge, X puta navedene stvari su u pitanju.
@Boban69
Samo uređaj, bez ikakvih dodataka, to sam mislio. U ozbiljnije stvari nisam hteo ni da se upuštam kad mi običan share fotke iz galerije Viberom pukne u tri pokušaja.

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Poslednja izmena:
Ma ok je,svako ima neka ocekivanja i ima pravo da bude nezadovoljan.Oko godinu dana imam win telefone,sasvim kratko sam bio na 8.1,presao na 10 i zadovoljan sam kad uporedim sa prethodnim android telefonom.Meni odgovara bas u svemu ali razumem da nekim ljudima ne odgovara.U svakom slucaju,ne treba se zbog ovakvih tema nervirati i svadjati ,mislim da nisu vredne toga.

Ne bi da veselim druge... Firmin iphone 6 plus, nakon zadnjeg update zavario... :(

Znam da sam u windows temi...

Poslednja izmena:
Ne znam, znam da ne reaguje na ništa... Ni na punjač, možda je nešto do hardware-a, baterija bila na 100%... Mada burazer ima iphone 6 plus i njemu nešto koči... Snajkin iphone 7 radi bez greške...
Inače...
Ne vidim nikakvu razliku u radu na MS950, 650 i 550.
Jedino ono "čini se brži" :D

I nakon poslednjeg apdejta win radi dobro ... Prošlo je par dana i nisam uočio nikakve bagove osim što fb i dalje sporo učitava nakon prvog pokretanja ali to je do same aplikacije ne do os-a.

App Eco System ih "cini" savrsenim :) nista drugo.

Nazad
Vrh Dno