Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa iphone nikad i nije bio savrsen. :) Ortaku riknula maticna posle mesec i po.
Zasto ga onda toliko hvale,te fluidan,te nema bagova,vrhunski,boljeg nema i slicno?Kad citam te hvalospeve,pomislim da je to stvarno nesto najbolje sto je napravljeno iako nisam nikad imao zelju da ga kupim,vise puta sam pomislio,pa kako li taj telefon radi ?

Zasto ga onda toliko hvale,te fluidan,te nema bagova,vrhunski,boljeg nema i slicno?Kad citam te hvalospeve,pomislim da je to stvarno nesto najbolje sto je napravljeno iako nisam nikad imao zelju da ga kupim,vise puta sam pomislio,pa kako li taj telefon radi ?

WindowsMobile - bugovi (oni najgori koje imate) + najnovije aplikacije i igrice = iOS

Poslednja izmena:
sigurno ne radi brze i fluidnije od nokie 6300[emoji2] iphone i winphone su dosta slicni po tome sto su zatvoreni sistemi sto se tice apk. apple ce za mene biti car kad napravi mob od 100 i 200 evra da radi dobro i kad proizvede dualsim. zbog takvog bih zaboravio i winphone[emoji106]

Sent from lumia532ds

Iphone od 200e nećeš nikada gledati. Dual Sim možda izbace zbog kineskog tržišta.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Kako uspevate da instalirate 448, meni ga skida po stoti out, krene da instalira, dodje do 5% i prijavi error.

Sent from mTalk

sigurno ne radi brze i fluidnije od nokie 6300[emoji2] iphone i winphone su dosta slicni po tome sto su zatvoreni sistemi sto se tice apk. apple ce za mene biti car kad napravi mob od 100 i 200 evra da radi dobro i kad proizvede dualsim. zbog takvog bih zaboravio i winphone[emoji106]

Sent from lumia532ds
Apple je prvi i uspeo kao proizvodjac jer je naterao operatere da prodaju njihove telefone, oni nemaju potrebe da prave jeftinije modele jer svugde u svetu proslogodisnji model kada izadje nov ide skoro 50% cene, USA im je najbitnije trziste tamo ko nece da da 300 dolara na ugovor ima 5s ili 6 za par dolara na ugovor. Koji su miljama bolji uredjaji od jeftinih lumija za 100 dolara sim free jer ih nema preko operatera. A i simfree je u svetu skoro pa nepoznat nacin kupovine

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma to je čist marketing za snobove i slične, ne verujem u to, nema šanse da je toliko savršen

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Samo uređaj, bez ikakvih dodataka, to sam mislio. U ozbiljnije stvari nisam hteo ni da se upuštam kad mi običan share fotke iz galerije Viberom pukne u tri pokušaja.

A ja sam mislio na tvoj komentar da Android OS-u nedostaje samo veliki displej (monitor) pa da uspesno zameni i nadmasi MS Windows OS. Da je to tako jednostavno, Linux bi odavno postao dominantan desktop operativni sistem a svi znamo da je jos uvek daleko od toga. Pomno pratimo i razvoj ChromeOS-a, cini se da Google puno ocekuje od istog, videcemo hoce li uspesnije parirati Microsoft-u i Apple-u u ovom segmentu.

Inače...
Ne vidim nikakvu razliku u radu na MS950, 650 i 550.
Jedino ono "čini se brži" :D

Ma ta MS950 ima samo "malo" više piksela za prikaz/rendering od ova druga dva...ali i dalje uspeva da se "čini bržom" :) Hoću da 2K rezolucija radi ovako i na mom desktop računaru!

Samo da dodam za iphone, pa da završimo sa timom pričom...
Radi jako dobro, bez zezanja, a da ima i on poneki štuc... Ima, ali ništa u tolikoj meri da bi vas iznervirao.

Drugari,kako je najpametnije postaviti da stizu build-ovi na insajderu ?

Drugari,kako je najpametnije postaviti da stizu build-ovi na insajderu ?
po meni nikako. baš njih briga za tvoj feedback. ni slučajno nemoj na primarni fon da ga instaliraš, nikad ne znaš kakvog bogalja će dda ti apdejtuju pa da ne možeš da pošalješ mail, ne primiš poruku, zakuca i to baš kad ti je najpotrbnije. i u samom upozorenju prilikom instalacije insidera ti tako stoji. bio sam neko vreme na fast insider-u i skinuo se posle nedelju dana zbog gore navedenih problema.

Sent from Windows 10 PC

Bese Preview nesto sitno od official build-a ?
To bi mi najvise odgovaralo...
Krajem nedelje cu verovatno opet imati wp u rukama,pa se unapred informisem.
640XL sam pocetkom leta prodao,tako da sam pozaboravljao kako wp funkcionise.
Jos nesto.
Da li su Messenger i Viber dobili opciju poziva i video poziva ?

Bese Preview nesto sitno od official build-a ?
To bi mi najvise odgovaralo...
Krajem nedelje cu verovatno opet imati wp u rukama,pa se unapred informisem.
640XL sam pocetkom leta prodao,tako da sam pozaboravljao kako wp funkcionise.
Jos nesto.
Da li su Messenger i Viber dobili opciju poziva i video poziva ?
Messenger nema ,a viber mislim da ima ,kad udjes u kontak imas gore dugme za video poziv ,bas sam sad hteo da probam al naravno raspala aplikacija je ubagovala i ne reaguje nista ne mogu trenutno ni por da pisem ,ni messenger nije nista bolji tako da ako mozes zaobidji ove dve app u sirokom luku .

Sent from mTalk

Messenger nema ,a viber mislim da ima ,kad udjes u kontak imas gore dugme za video poziv ,bas sam sad hteo da probam al naravno raspala aplikacija je ubagovala i ne reaguje nista ne mogu trenutno ni por da pisem ,ni messenger nije nista bolji tako da ako mozes zaobidji ove dve app u sirokom luku .

Sent from mTalk
Potvrđujem za messenger. Kao da su namerno ubacili bagove u viber i messenger da bi oterali korisnike u Android.

Sent from Windows 10 PC

Evo procitah sada utiske korisnika sa Messenger app.Strasno!
Ako baguju dve najkorisnije app,koi ce im drugo uopste..?
Ja tu neozbiljnost nikako da razumem.

Sad sam primetio i da outlook zeza ,naime stigo mi je vazan mail sa faxa ja sam ga premestio u draft oznacio sam ga i zastavicom medjutim mejla nema nigde ,kad udjem preko kompa mejl je tu .

Sent from mTalk

ja sam ga premestio u draft oznacio sam ga i zastavicom medjutim mejla nema nigde ,kad udjem preko kompa mejl je tu
Na EAS (Exchange ActiveSync) se draft držao samo na jednom računaru (this computer only) gde je kreiran.
Prelaskom outlook.com na MS Exchange servere (koga su prebacili) to bi trebalo da je rešeno... kao i sličice kontakata, gubljenje sastanaka itd.
(Oni koji imaju svoj domen su dobili nove probleme prebacivanjem, ali nije tema.)

Pre nekoliko dana sam imao video poziv preko Vibera i sve je proslo ok.
Nego, jel se ovo samo meni desava ili jos nekom, ja od FB non stop primam notifikacije za nekakav group invite? Kad kliknem nema nista. Ovo ****** je pocelo da se desava otkad sam presao na zvanicnu FB aplikaciju i opasno pocinje da me nervira.
Naravno na desktopu kad proverim takodje nema nikakvih group invites.

Sent from mTalk

Primetio sam da se na slično žale i iPhone korisnici. Ne verujem da je ovo samo WP problem. Kao da je FB napravio neki algoritam koji te obaveštava da ja neko tamo komentarisao na nekoj fotki da bi te povukao da klikneš na aplikaciju, ali da se u međuvremenu nešto ubagovalo.

Sent from mTalk

Jedno pitanje: Zasto bi neko koristio Viber za video poziv ako postoji Skype koji je za tu svrhu neuporedivi bolji? Na mojoj Lumia 550 Skype radi besprekorno. Viber koristim samo za obicne pozive i ponekad posaljem neku sliku. Za toliko radi Ok. Iskren da budem na Viberu nisam ni probao video poziv, pa ne mogu komentarisati kako radi......ali pored Skype-a je zaista nepotreban.

Zato sto srbija voli Viiiiber.
Sad da li Skype radi besprekorno, tesko, onaj stari je bio prespor, ovaj Skype Preview novi mi je chrashovao par puta..

Vrh Dno