Šta je novo?

Windows (phone) 10

Naravno da su statistike samo za poslusne ovcice,sve treba to uzimati sa nepoverenjem,tj rezervom,ko zna ko sve to finansira...tako statisticari rekose da sigurno pobedjuje Hilari pa pobedi Tramp...;)

Zar Win nije sad upao u Others, ili ti 0.3% ukupno?

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

Nisam siguran sta ti to znaci ALI juce prilikom povratka sa posla standardno u busu sluske u usima uz citanje knjige, pored mene sredovecna zena vadi WP... ispred mene devojka plete po WP, momak do nas vadi telefon pali ga kad ono "narandzaste zive plocice" pogleda temperaturu i vrati telefon u dzep... sto ce reci da WP/w10m korisnika ima daleko vise nego sto se procenjuje ili sto pripovedaju urbane legende...

Doduse na poslu sam jedini (of 15 zaposlenih) koji ima w10m telefon, ostali kazu da im je komplikvan... a ja ih podrzavam u tome ZELIM EXCLUSIVE telefon...
I da ne zaboravim da je jedan od kolega popizdeo na svoj Sony i hoce da kupi w100m konkretno L650 ja ga odgovaram kao nije to za svakoga...

Jednostavno WP i/ili w10m su samo za NE razmazenu decu...

E da povodom tih procenata znas ono Hilari je po svim anketama bila ispred novoizabranog preCednika SAD...

Poslednja izmena:
Pa i ja procitah vest pre par dana win zajedno sa svima ostalima (tizen, bb10, ff...) izuzev androida i ios-a na 0.3%. Znaci sam win nema ni toliko. Ali dobro, to verovatno nije tacno...to je neka zavera iluminata u koaliciji sa temlarima koju sprovodi pokvareni google uz podrsku apple-a. A ustvari win nije na 0.3% nego na 93%. Pa zar ne vidite...svida oko nas win telefoni. Juce vidim jednu babu u gsp sa 3210 i ona cak dobila update na w10m i kaze da je na insajderu. Svaki dan joj stizu azuriranja. Presrecna je.
Ma samo kad si ti nama tako (pre)pametan.

pa dobro postoji i lunux, ubuntu na pc pa ih opet neko koristi. imao sam prilike ubuntu neko vreme da koristim i sistem je odlican! ali treba razdvojiti kvalitet sistema i broj aplikacija koje podrzava. win ima od aplikacija to sto ima i to je to. sistem kao sistem je mnogo fluidniji i uskladjeniji. sa 1gb rama radi sasvim normalno, a to sto nekome smartphone=aplikacije, ne znaci da treba da pljuje winphone.

Sent from lumia532ds

I da ne zaboravim da je jedan od kolega popizdeo na svoj Sony i hoce da kupi w100m konkretno L650 ja ga odgovaram kao nije to za svakoga...

Jednostavno WP i/ili w10m su samo za NE razmazenu decu...
Nagovorio sam gomilu njih da predju na winp(isti slucaj kao tvoj kolega),svi do jednog su prezadovoljni.Ko je pametan i poslusa me,ne kaje se ;)

@Enemoon:
I ovaj smajli na kraju je ponistio sve sto si napisao.

Aha.. znaci ovo si hteo da kazes:
Nagovorio sam gomilu njih da predju na winxp(isti slucaj kao tvoj kolega),svi do jednog su prezadovoljni.Ko je pametan i poslusa me,ne kaje se

Od "2%" koliko drzi WP, na 10-11% telefona se nalazi Win 10. Koliko je android propalitet govori cinjenica da ce na verziji iz 2012. godine raditi skype, dok na 8.1 iz 2014. nece.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Pa naravno,sve bolje i bolje,nema nikakve sumnje.

Evo ga ovaj.. nadam se da je dobra plata drugari, da sam neka vlast, za botovanje bi sledovala robija, taj mi je nivo.
giphy.gif

:d

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Kako bi bili ozbiljni, izbegavajte gifove i smajlije. U suprotnom mozete biti kaznjeni, tu su android policajci.

Poslednja izmena:
Zasto im je tesko da prihvate da nas ima mnogo koji smo zadovoljni radom svojih telefona i ne bi ih menjali ni za sta drugo?

Koji su to "mnogo"? Ja ovde vidim tebe i jos dvoje. Ali idalje sam ubedjen da se samo salite. :)

Sistem ko sitem W10 radi super i ne primecujem neke bagove. Sto se toga tice zadovoljava 98,5% korisnika. Problrm su samo aplikacije kojih nema ili be rade kako treba. Da aplikacije sve tu i rade isto ko na Androidu sve bi bilo drugacije i W10 bi bio bar sa 15-20% zastupljen ili kao IOS npr. Al *** nikako da se pokrenu malo. Vizuelno je daleko lepsi i pregledniji od ios ili androida. Samo bi ubaci ko voći da ubaci do 3 stranr pocetnog ekrana da se ne slroluje previse nadole ko postavi puno apćikacija

Koji su to "mnogo"? Ja ovde vidim tebe i jos dvoje. Ali idalje sam ubedjen da se samo salite. :)
Ako ti je draze da mislis da niko osim par ljudi winp ne koristi,slobodno misli tako.Ima jedna lepa izreka:"niko nije toliko slep kao onaj koji ne zeli da vidi",vidim da ih ima danas mnogo takvih a i ti spadas u tu grupu,nazalost.

Sistem ko sitem W10 radi super i ne primecujem neke bagove. Sto se toga tice zadovoljava 98,5% korisnika. Problrm su samo aplikacije kojih nema ili be rade kako treba. Da aplikacije sve tu i rade isto ko na Androidu sve bi bilo drugacije i W10 bi bio bar sa 15-20% zastupljen ili kao IOS npr. Al *** nikako da se pokrenu malo. Vizuelno je daleko lepsi i pregledniji od ios ili androida. Samo bi ubaci ko voći da ubaci do 3 stranr pocetnog ekrana da se ne slroluje previse nadole ko postavi puno apćikacija
U pravu si ti. Ali sta je onda os bez aplikacija? Sam os za sebe nije nista. To bi bilo isto kao da kazes windows 7 (ili neki drugi za pc, nbt) je extra samo sto ne moze da se instalira vecina programa i igrica koje koristite, ali inace os je super. Niko ne koristi os sam za sebe nego ljudi koriste upravo te programe (aplikacije) instalirane na tom os. Tako da to razdvajanje (os je extra, samo aplikacije ne valjaju) nema mnogo smisla.

Enemoon, skidam ti kapu, neargumentovanije i besmislenije postove od tvojih ne pročitah na ovom forumu, ali mi se čini da si ti čvrsto ubeđen u to što pišeš i ja to poštujem, iako se ne slažem.
Volim kad je čovek istrajan, rispekt od mene.

i otkud ta fama za apdejtovima!? apdejt treba kad nesto nije dobro. na laptopu sam windows xp sp2 koristio ravno 10 godina bez i jednog update-a. cisto pomodarstvo. umesto da eade na zahtevnosti sistema, fluidnosti, brzini pokretanja, oni samo ispravljaju bagove i sminkaju godinu dana pa izbace novi. zovem, saljem sms i slike preko vibera(zato sto je jeftinije nego mms), surf, mtalk i solitaire-winphone je za mene kao izmisljen. uz sve to word, ppt, office lence...ma idi begaj[emoji2][emoji123]

Sent from lumia532ds

Enemoon, skidam ti kapu, neargumentovanije i besmislenije postove od tvojih ne pročitah na ovom forumu, ali mi se čini da si ti čvrsto ubeđen u to što pišeš i ja to poštujem, iako se ne slažem.
Volim kad je čovek istrajan, rispekt od mene.
Naravno,mislim svojom glavom oduvek,sigurno necu dozvoliti da mi sole pamet neki hsv-ovi,yooyo-i,telep-i,cvoruge i ostali.:) Ako treba i sam protiv svih!:)

Dokaz da je Ms pravi domacin-prvo cisti djubre(stare stvari) iz svog dvorista.Ja vise nemam skype vec Skype Preview,ne znam jesi li cuo za to?
Pitaj 89% Win phone 8.1 korisnika jesu li culi za Skype Preview! [emoji23]

Cuce kad predju na desetku.A sve dok im ne ukinu Viber,nema zime ;) Skype ionako ne koriste.
Hoce, vec sutra specijalno sve x25 i Lumije x30 sa 512mb rama dobijaju 10ku. I ovi sto im je vazna funkcionalnost, prekosutra prelaze na 10ku zbog tanjih razmaka izmedju mrtvih plocica.

Yooyo naprotiv nista nije objasnio a ti si se samo slozio sa nekim ko deli tvoje misljenje, i to je to...

Sve u svemu nemoj negirati cinjenicu da su skoro svi WP telefoni (iako on taj OS pokriva 2% trsista) dobili nadogradnju na w10m sto je za android telefone misaona imenica pogotovu ako se ima u vidu cinjenica da cak i najskuplji telefoni pokretani andorid OS-om nakon samo godinu dana trzisnog zivota ispadaju iz podrske proizvodjaca koji vec nude neke nove modele koji jednostavno zamene proslogodisnje modele...
To što su svi dobili nadogradnju ne znači da je ista i uspela, znamo kako to izgleda u praksi. I ja bih se polomio da nadogradnjama privučem korisnike i ako su ali šta su postigli sem kozmetike? I Yooyo jeste lepo rekao, sistem jeste u večitog beti, aman 4 godine?!? Godinu dana podrške za Android? Portovi sa iOS?!? Rekao bih dve godine. Ne pričam o uređajima za dinar. Uostalom, ljudi na godinu-dve menjaju telefon, potrošački trip i šta? Sem entuzijazma, sistem je mrtav.

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Poslednja izmena:
Hoce, vec sutra specijalno sve x25 i Lumije x30 sa 512mb rama dobijaju 10ku. I ovi sto im je vazna funkcionalnost, prekosutra prelaze na 10ku zbog tanjih razmaka izmedju mrtvih plocica.

Lumia 730 je izasla pre dve godine i ima podrsku i za w10m, daj mi jedan android sa 1GB rama a da ima podrsku od oema bar upola?
Tisina.

daj mi jedan android sa 1GB rama a da ima podrsku od oema bar upola?
Tisina.
Iz ličnog iskustva - Motorola RAZR XT910. Kupio sam ga sa Džindžerbredom, dobio ICS i kasnije JB.
Od tada nisam pratio razvoj na Android frontu sve do sada. :)

Poslednja izmena:
Iz ličnog iskustva - Motorola RAZR XT910. Kupio sam ga sa Džindžerbredom, dobio ICS i kasnije JB.
Od tada nisam pratio razvoj na Android frontu sve do sada. :)

Iz licnog iskustva HTC Sensation XE placen 450E je dosao sa androidom 2.3 i 18 meseci cekao da dobije 4.0.3 i to kad je aktuelna verzija vec bila 4.4...
Lumia 640 XL DS placena 160E stigla sa WP8 iz kutije upaljena i prijavila da ima nadogradnju na 8.1... hvala !!!
Zatim je usledio w10m naravno cekao sam zvanicnu verziju... od tada je bilo jos tust i tma nadobradnji kroz koju su mnoge stvari koje su bile posebni programi ubacene u sistem...
Sam w10m jeste sporiji od WP8.1 ali je to daleko od one sporosti koja se epski opisuje po nekim forumima... a kad je uporedim sa usporednjem koji sam doziveo na Nexus 7 2012 kad je nadogradjen na 5.xx mogu slobodno da kazem da se usporenje kompenzuje mogucnostima koje nudi novi sistem...

Iskreno necu se vracati na WP8.1...

A ovi koji pricaju da je sistem u beti neka mi kazu koji nije... svi se tu i tamo optimizuju, popravljaju se sigurnosne rupe, dodaju nove opcije, itd...

Android nije Windows. Nove aplikacije rade i na telefonima sa starim verzijama Androida. Google ne blokira aplikacije koje podržavaju starije verzije Androida. I na Androidu 4 i Androidu 7 imamo iste aplikacije.
Kakva je politika MS i Windows Store-a? Da li neko može danas da izbaci app koja je za wp8? Šta novo od API-ja ima W10 u odnosu na WP8.x pa da developeri moraju da odaberu samo novi W10?
Šta su uopšte razlozi zbog kojih prolazite sa WP8.1 na W10?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Lumia 640 XL DS placena 160E stigla sa WP8 iz kutije upaljena i prijavila da ima nadogradnju na 8.1... hvala !!!

Ahahahaha! Ja zaista nemam reči. Pa posle ovog posta nemaš prava da išta više pišeš na ovu temu.
Ti ne znaš ni šta koristiš, a ovde prosipaš neke izjave. Lumia 640 XL je WP8.1 uređaj, što znači da fabrički dolazi sa WP8.1 ne WP8.

I onda da vas ljudi shvate ozbiljno?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno