Šta je novo?

Windows (phone) 10

Resuming lumia640ds kod mene postoji, nisam danas primijetio da mob radi brze, bar primijetno brze

Sent from mTalk

definitivno ne radi na svakom isto. secam se kada se pojavio win10 koliko je lose radio na L535. meni na 532ds ok. dok sam bio na insideru bilo muke sa viberom, browserom, ali na zvanicnom sve ok, pogotovu posle aniversary update. i ja bih mob bez OS, kao laptop...pa instaliram s40[emoji2]

Sent from lumia532ds

Genijalci su izbacili update sa bagom, izbacuje error, morao sam da izađem iz Insider programa da bih ga instalirao... Jaooooj koji k... teni nesposobni...

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Ma ubija kako radi, ubiše se od prodaje... Dno

Kod mene sve isto, ne primećujem nikakve promene.

Sent from mTalk

Seems faster™ :d

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

Genijalci su izbacili update sa bagom, izbacuje error, morao sam da izađem iz Insider programa da bih ga instalirao... Jaooooj koji k... teni nesposobni...

Ti kanda nisi razumeo da je taj program za testiranje sta radi a sta ne radi...
Ti si im potvrdio da nesto ne radi...
E sad buduci da sam program "insajdera" pokrenut od strane MS-a da sluzi za testiranje kao sto je i naznaceno nece raditi stabilno niti na svim pojedinacnim uredjajima stvarno mi nije jasno zasto se bunis?
Pogotovu ako kao sto si sam naglasio redovna nadogranja radi bez problema...

Ja recimo nikad nisam koristio taj program za testiranje i uvek sam cekao te nadogradio OS telefona onda kad je nadogradnja postala zvanicna tj. onda kad sam telefon nakon provere ponudi nadogradnju, nikad nisam imao problema sa nadogradnjom...

I moram da primetim jos nesto moja L640 XL DS je od dana kupovine dobila ko zna koju nadogradnju sistema iako je telefon niza srednja klasa, a svojevremeno novi HTC Sensation XE (u to vreme najbolji telefon koji je nudio HTC) je dobio nadogranju OS-a posle 18 meseci i od tada je prepusten "kuvarima" zvanicna podrska HTC-a je izostala, a koliko vidim i ostali veliki proizvodjaci slede istu poslovnu politiku, iz koje izuzimam Apple koji ipak brine o korisnicima koji su im ukazali poverenje i kupili njihove telefone...

Poslednja izmena:
Stabilna verzija uopšte nije stabilna iz prostog razloga što je "stabilna" verzija jedna od prethodnih "Insider" verzija. Očekuje se da posle izdavanja Insider verzije i prikupljanja izveštaja o greškama, MS to popravi i izbaci stabilnu verziju. Međutim, MS proglašava neku od prethodnih Insider verzija za stabilnu na osnovu nekog kriterijuma broju prijavljenih problema... Tako da, svi ste uvek na beti, neko manje, neko više.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Meni izbacuje grešku pri azuriranju. Na netu kažu da je do MS servera i čeka se fix.

Sent from 640

Ti kanda nisi razumeo da je taj program za testiranje sta radi a sta ne radi...
Ti si im potvrdio da nesto ne radi...
E sad buduci da sam program "insajdera" pokrenut od strane MS-a da sluzi za testiranje kao sto je i naznaceno nece raditi stabilno niti na svim pojedinacnim uredjajima stvarno mi nije jasno zasto se bunis?
Pogotovu ako kao sto si sam naglasio redovna nadogranja radi bez problema...

Ja recimo nikad nisam koristio taj program za testiranje i uvek sam cekao te nadogradio OS telefona onda kad je nadogradnja postala zvanicna tj. onda kad sam telefon nakon provere ponudi nadogradnju, nikad nisam imao problema sa nadogradnjom...

I moram da primetim jos nesto moja L640 XL DS je od dana kupovine dobila ko zna koju nadogradnju sistema iako je telefon niza srednja klasa, a svojevremeno novi HTC Sensation XE (u to vreme najbolji telefon koji je nudio HTC) je dobio nadogranju OS-a posle 18 meseci i od tada je prepusten "kuvarima" zvanicna podrska HTC-a je izostala, a koliko vidim i ostali veliki proizvodjaci slede istu poslovnu politiku, iz koje izuzimam Apple koji ipak brine o korisnicima koji su im ukazali poverenje i kupili njihove telefone...
Yooyo ti je objasnio, sve je "Insider". I to zadnje 4 godine, dok konkurencija ima JEDAN update u godinu dana, stabilan. Izbacuju nadogradnje kao sumanuti a sistem bulja, ništa ne napreduje, poluupotrebljiv proizvod. Veze sa životom i okolinom nemaju na žalost.
@Enemon
Ne koristim ga, unutra je prepaid kartica, ko zna zašto i u koje svrhe. Doduše, za fotke i video još nema konkurenciju, nezamenljiv je.

Poslednja izmena:
Stabilna verzija uopšte nije stabilna iz prostog razloga što je "stabilna" verzija jedna od prethodnih "Insider" verzija. Očekuje se da posle izdavanja Insider verzije i prikupljanja izveštaja o greškama, MS to popravi i izbaci stabilnu verziju. Međutim, MS proglašava neku od prethodnih Insider verzija za stabilnu na osnovu nekog kriterijuma broju prijavljenih problema... Tako da, svi ste uvek na beti, neko manje, neko više.

Nisi bas u pravu, fast nije na produkcionoj grani...

Ti se bese skoro odjavio i ispozdravljao sa nama,otkud opet ovde,sta se desava?U svakom slucaju,lepo je videti da ipak ne mozes tako lako da odustanes od winp,samo napred :)
Samo se ti nadaj. Pisao sam na MSu, ali izgleda da tamo samo spemuješ, a ne čitaš uopšte.

Drugar mi reče da je nabavio nov tel., a da „ovo go*no“, aka Lumia 550, će da razbije. Bio mi žao telefona jer bi ga ****** zaista odvalio o zid/patos, tako da sam ga podmitio pivom da mi ga da, ali pod uslovom da ne smem da ga prodajem. :d

Stabilna verzija uopšte nije stabilna iz prostog razloga što je "stabilna" verzija jedna od prethodnih "Insider" verzija. Očekuje se da posle izdavanja Insider verzije i prikupljanja izveštaja o greškama, MS to popravi i izbaci stabilnu verziju. Međutim, MS proglašava neku od prethodnih Insider verzija za stabilnu na...

Коме ли ти продајеш ове форе...

Samo se ti nadaj. Pisao sam na MSu, ali izgleda da tamo samo spemuješ, a ne čitaš uopšte.

Drugar mi reče da je nabavio nov tel., a da „ovo go*no“, aka Lumia 550, će da razbije. Bio mi žao telefona jer bi ga ****** zaista odvalio o zid/patos, tako da sam ga podmitio pivom da mi ga da, ali pod uslovom da ne smem da ga prodajem. :d

Ma salim se malo :) Nadam se da ti radi koliko toliko ok :)

E, nisam još ništa stigao. Sad je ženčetova Alkica Pop Up u centru pažnje. :)
Zveknuću mu WDRT prvom čim stignem pa ću videti. Ovaj je duduk totalni za telefone pa mogu da zamislim kakav je haos napravio. :d

Jedna od katastrofalno losih resenja je Store koji cak i na kompu sa 8jezga pazite ozbiljan cpu i odlicnim internet paketom se prosto vuce, bas vuce kako kod instalacije novih app tako i pri pokretanju samog Stora.
Tako je i na telefonima, to mora da se sredi.

@yooyo bilo bi dobro da insajder verzije na telefonima budu kao sto su ove na kompu, ali na zalost na telefonima su mnogo bagovitije, to se moze i videti i po changelogovima koliko peglaju non stop te mobile verzije i sta se pegla.

Poslednja izmena:

Wow! Just wow!
Objasni nam molim te kako ti sve to znaš?

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Haha tako npr imas i OSX a moze se reci i za IoS gde jednu funkciju novu na 6 meseci ubacuju u sistem, pa ako se desi bug oni to kao brzo krpe [emoji2]
W10 je do sada generalno doneo najvise toga u vrlo kratkom vremenu, lepo su napravili pure Deskop i Tablet mode tj all in one.
Problem je i dalje mobile verzija ali vidi se da rade na tome, doduse sporo.

Poslednja izmena:
Yooyo ti je objasnio, sve je "Insider". I to zadnje 4 godine, dok konkurencija ima JEDAN update u godinu dana, stabilan. Izbacuju nadogradnje kao sumanuti a sistem bulja, ništa ne napreduje, poluupotrebljiv proizvod. Veze sa životom i okolinom nemaju na žalost.
@Enemon
Ne koristim ga, unutra je prepaid kartica, ko zna zašto i u koje svrhe. Doduše, za fotke i video još nema konkurenciju, nezamenljiv je.

Yooyo naprotiv nista nije objasnio a ti si se samo slozio sa nekim ko deli tvoje misljenje, i to je to...

Sve u svemu nemoj negirati cinjenicu da su skoro svi WP telefoni (iako on taj OS pokriva 2% trsista) dobili nadogradnju na w10m sto je za android telefone misaona imenica pogotovu ako se ima u vidu cinjenica da cak i najskuplji telefoni pokretani andorid OS-om nakon samo godinu dana trzisnog zivota ispadaju iz podrske proizvodjaca koji vec nude neke nove modele koji jednostavno zamene proslogodisnje modele...

Zar Win nije sad upao u Others, ili ti 0.3% ukupno?

Zar Win nije sad upao u Others, ili ti 0.3% ukupno?

Зашто се замараш процентима? Да ли знаш ко је продао највише мобилних телефона икада? Ко је "измислио" мобилне телефоне? И где су те фирме данас?

Eto, čovek ne sme ništa ni da pita. Vi se ovde svi redom razbacujete procentima pa ne mogu da pohvatam.

Pa i ja procitah vest pre par dana win zajedno sa svima ostalima (tizen, bb10, ff...) izuzev androida i ios-a na 0.3%. Znaci sam win nema ni toliko. Ali dobro, to verovatno nije tacno...to je neka zavera iluminata u koaliciji sa temlarima koju sprovodi pokvareni google uz podrsku apple-a. A ustvari win nije na 0.3% nego na 93%. Pa zar ne vidite...svida oko nas win telefoni. Juce vidim jednu babu u gsp sa 3210 i ona cak dobila update na w10m i kaze da je na insajderu. Svaki dan joj stizu azuriranja. Presrecna je.

Vrh Dno