Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Jel može neki detalj o free kanalima preko interneta? Ako ima smisla, otvorićemo novu temu. Ako već ne postoji?

Jel može neki detalj o free kanalima preko interneta? Ako ima smisla, otvorićemo novu temu. Ako već ne postoji?
Veliki je forum ne znam da li postoji tema , inace pratim liste IPTV od kojih su popularne UK,US,Arapi,ExYu,Spanija,Holandija,Portugal,Svedska itd .. liste izlaze svakodnevno , konvertujem ih u Kodi da ne bi prekidale i ubacim EPG od nasih kanala koji uradim preko Webgraba za par min . Domaci kanali su SD kvaliteta dok su ostali kako naleti US obicno su 720 i arapi cepaju filmove 720 . Sport je live , ima sta hocete . Recimo Rusi ceo paket svojih kanala daju free preko torrent.tv (http://torrent-tv.ru) treba vam Acestream , registracija je slobodna . Otvorite temu ako nema ljudi ne znaju sta propustaju .

Opet radovi na mrezi, nema ni digitalne ni neta. Dokle vise. Pa *** mesecno jedno 4 puta sigurno imaju radove na mrezi. Jel postoji neki clan u zakonu ili ugovoru koji regulise ove prekide signala i "radove na mrezi"?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Pa mogu do sutra da me obavestavaju svaki dan, ali ja placam uslugu ne obavestenja o prekidima i prekide.
Pozdrav!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Neko primetio da nam sve vise i vise sajtova ne radi prilikom dolaska interneta posle iskljucenja . Mora da cekate po 4 min da bi neki sajtovi proradili . Kao nas stavljaju iz nat-a ili instaliraju neke filtere ? Ovo se pre nije desavalo , pocela je *******cije pre mesec dana . Juce posle prekida gledao sam nesto preko torrent tv , 20 min sam bio blokiran i tek onda su me seed-eri videli pa sam mogao da nastavim da gledam ( za sve koji ne spavaju evo jedan plex server http://87.96.151.237:32400/web/index.html )

Poslednja izmena:
Opet radovi na mrezi, nema ni digitalne ni neta. Dokle vise. Pa *** mesecno jedno 4 puta sigurno imaju radove na mrezi. Jel postoji neki clan u zakonu ili ugovoru koji regulise ove prekide signala i "radove na mrezi"?

Izvini, ali gde se nalazis? U kom kraju?
Pitam zato sto pricas o ucestalim prekidima a meni je sinocni prekid (koji je bio i najavljen) prvi u sigurno poslednjih par godina.

Placaju jer im odgovara.
Kad ti nesto ne odgovara ti to ne uzimas. Prosto i jednostavno.
I nemoj se hvatati nemanja alternative jer alternative ima ali ti ne odgovara, sto znaci da SBB itekako zna koliko vredi i trazi iznos koji su ljudi spremni da plate.

Ja znam bar troje korisnika kojima ne odgovara tako skupa pretplata,naročito kada je kvalitet mreže u pitanju,tako da nemoj da ti govoriš umesto drugih da im odgovara da plaćaju skluplje neke usluge,a kvalitetnu i bolju alternativu nemaju.

Ja znam bar troje korisnika kojima ne odgovara tako skupa pretplata,naročito kada je kvalitet mreže u pitanju,tako da nemoj da ti govoriš umesto drugih da im odgovara da plaćaju skluplje neke usluge,a kvalitetnu i bolju alternativu nemaju.

Ti shvatas da sam sebe demantujes?
Pricas kako im ne odgovara ali uzimaju.??? Onda im ocigledno odgovara cim koriste.

Ako ti nesto ne odgovara ti to onda ne uzimas.
Oni su nasli racunicu izmedju cene i usluge i znaci ODGOVARA im.
U suprotnom uzeli bi neku od alternativa koje postoje, ali im ocigledno te alternative ne odgovaraju sto znaci da im cena i ono sta SBB pruza odgovara jer je tas prevagnuo na SBB a ne neku od alternativa.

Ljudi ovde brkaju zelju sa realnoscu.
Realnost je da ti nesto odgovara ako koristis, u suprotnom ides dalje.
Zelja je da bi voleli da to sta SBB pruza kosta jeftinije.

Poslednja izmena:
Ti shvatas da sam sebe demantujes?
Pricas kako im ne odgovara ali uzimaju.??? Onda im ocigledno odgovara cim koriste.

Ako ti nesto ne odgovara ti to onda ne uzimas.
Oni su nasli racunicu izmedju cene i usluge i znaci ODGOVARA im.
U suprotnom uzeli bi neku od alternativa koje postoje, ali im ocigledno te alternative ne odgovaraju sto znaci da im cena i ono sta SBB pruza odgovara jer je tas prevagnuo na SBB a ne neku od alternativa.

Ljudi ovde brkaju zelju sa realnoscu.
Realnost je da ti nesto odgovara ako koristis, u suprotnom ides dalje.
Zelja je da bi voleli da to sta SBB pruza kosta jeftinije.

Ne odgovara im,a nemaju trenutno ništa bolje.
Stalni prekidi i manja brzina neta od one koju plaćaju.
Ne demantujam ja ništa,cena im ne odgovara,ali nemaju bolje.Alternative u Srbiji ne postoje.

Ne demantujam ja ništa,cena im ne odgovara,ali nemaju bolje.Alternative u Srbiji ne postoje.

Znaci da im odgovara.
Alternative uvek ima, narocito kad je net i tv u pitanju.

Pitao bih te da li bi placali i da je cena duplo ili troduplo veca? Siguran sam da ne bi nego bi se okrenuli alternativi.

Znaci da im odgovara.
Alternative uvek ima, narocito kad je net i tv u pitanju.

Pitao bih te da li bi placali i da je cena duplo ili troduplo veca? Siguran sam da ne bi nego bi se okrenuli alternativi.

Nemam reči za tebe.:wall:
Ti znaš bolje od njih?!

Ja tebe ne razumem.
Kako mozes da tvrdis da nekome nesto ne odgovara ako to koristi?

Od kad ljudi koriste nesto sta im ne odgovara?
Da li su ti tvoji prijatelji neki mazohisti sa viskom novca?

Ponavljam, kad koristis neku uslugu tebi ona ODGOVARA, nasao si racunicu bilo zbog cene, bilo zbog kvaliteta.

Ili možda samo stvarno nema alternativu? Ja sam lično bio u takvoj situaciji od novembra 2012 do marta 2015. godine kada sam imao samo jednu opciju (Telekom) i tek kada je prošlo dve godine (i malo preko) ekskluziviteta na korišćenje Telekoma u naselje su ušli i drugi i nađena je alternativa tako da su ljudi uključujući mene u skladu sa potrebama prešli sa Telekoma kod nekog drugog.

Ja znam ne jednog, ne dva, ne tri već mnogo više prijatelja, drugara, kolega koji su zajedno sa mnom živeli u tom naselju gde više od dve godine nismo mogli da imamo ništa osim Telekoma, u situaciji kada smo uz FTTH imali astronomske brzine do 10/1,bez volje i želje Telekoma da išta promeni i kažem ti - da, sasvim je moguće ako su ti njegovi prijatelji u istom delu grada da je njima iz ovog ili iz onog razloga dostupan samo jedan provajder.

Ti si i tad imao alternativu. Nisi morao da uzmes.
Znaci tebi je to tad odgovarala. Da li zbog posla ili zezanja, ali je tebi tad Telekom odgovarao ma kakav bio.
Mozes da se vrtis i umotavas u pricu ne bi li pokusao da ispadnes da si u pravu posto vidim da to volis, ali je cinjenica, ako ti nesto odgovara ne ulazeci u razloge zasto, tebi to odgovara i ti koristis.
Ostralo je samo kukanje.

I ovo je kompletno glupa prica i izlazim iz nje.
A vi slobodno koristite nesto sta Vam ne odgovara i pricajte kako Vam ne odgovara ali koristite jer Vas neko puskom tera na to :)

Poslednja izmena:
Ti si i tad imao alternativu. Nisi morao da uzmes.
Znaci tebi je to tad odgovarala. Da li zbog posla ili zezanja, ali je tebi tad Telekom odgovarao ma kakav bio.
Mozes da se vrtis i umotavas u pricu ne bi li pokusao da ispadnes da si u pravu posto vidim da to volis, ali je cinjenica, ako ti nesto odgovara ne ulazeci u razloge zasto, tebi to odgovara i ti koristis.
Ostralo je samo kukanje.

I ovo je kompletno glupa prica i izlazim iz nje.
A vi slobodno koristite nesto sta Vam ne odgovara i pricajte kako Vam ne odgovara ali koristite jer Vas neko puskom tera na to :)

Da li ti znaš šta alternativa stvarno znači? Dakle, treba mi neizostavno net zbog posla i imam samo jednu mogućnost izbora i ti kažeš da imam alternativu!?

Ne, nije mi odgovarala ali pošto mi je trebao net to je bila jedina opcija i to nije alternativa nego nemogućnost izbora. To što si prisiljen/imaš potrebu da nešto koristiš iz razloga zato što ti treba a nemaš mogućnost izbora nije alternativa bez obzira koliko ti to umotavao u priču i pokušavao da proguraš kao tačno.

Ako je neko jedini prodavac hrane i ceni istu npr. 1000€ i nemaš mogućnost da kupiš bilo gde drugde već si primoran da kupiš kod njega po tvojoj logici je alternativa da ne kupiš hranu i crkneš od gladi. Lepa alternativa, nema šta...

Poslednja izmena:
Ako je neko jedini prodavac hrane i ceni istu npr. 1000€ i nemaš mogućnost da kupiš bilo gde drugde već si primoran da kupiš kod njega po tvojoj logici je alternativa da ne kupiš hranu i crkneš od gladi. Lepa alternativa, nema šta...

Rekoh da cu se iskljuciti iz price ali kad neko da ovako banalan primer ne mogu da se ujedem za jezik :)
Imas alternativu. Sednes u auto i nadjes drugu prodavnicu. Ako nemas auto uzmes autobus. Ako nemas ni to, zoves nekog da ti donese. Ako si sam jedini na svetu zoves potrcka da ti donese :)
Kad vec tako banalno pricas.

Uvek postoji altenativa ali je nekad alternativa skupa ali ne mozes reci da je to moranje nego izbor.

Nikad nisi cuo za intenret preko mobilnog operatera, nikad nisi cuo za bezicni internet, za satelitski internet?

Postoji uvek alternativa a ti kao korisnik se odlucujes za ono sta ti najvise ODGOVARA.

I sad se zaista iskljucujem iz ove besmislene rasprave koja je klasicno spamovanje teme (osim naravno ako opet neki primer ne bubnes :D ) Vi bi ste se samo nesto ubedjivali.. O my...

Poslednja izmena:
Kad je neko bukvalista nije ni čudo da mu je primer banalan.

OK, nema specijalnih kategorija koje ne mogu/ne smeju da jedu odgovarajuću hranu, poput recimo dijabetičara ili drugih kategorija i svuda imaju tako veliki izbor prodavnica da je to fascinantno...
OK, u manjim mestima je sve na dohvat ruke a potrčka ima iza svakog ugla...
OK, svi imaju automobile...

A predložiti mobilni ili satelitski intrenet kao izbor za posao u situaciji kada pričamo o odgovarajućim alternativama jednom provajderu interneta/TV... Valjda si razumeo da drugi ovde pričaju o odgovarajućoj alternativi kao zameni za trenutne IKOM usluge (u množini)?

Za sve na svetu se može odabrati neki izbor ali on često nije odgovarajuća alternativa a čovek je o tome pričao.

Nesto se izgleda zeznulo zesce tokom ovih radova. Neki sajtovi cesto ne rade. Kada uradim ping dobijam "TTL expired in transit", a zatim kad uradim tracert primecujem da se desava beskonacna petlja izmedju sledeca dva rutera:

rtr.sox.rs [185.1.27.7]
sox-2.sox.rs [185.1.27.8]

Sve dok ne dodje do timeouta. Da li jos neko ima slicne probleme?

Da li ti znaš šta alternativa stvarno znači? Dakle, treba mi neizostavno net zbog posla i imam samo jednu mogućnost izbora i ti kažeš da imam alternativu!?

To ja pokušavam da mu objasnim,ali nema pomoći.
Te "alternative" što ih imamo,ako ih uopšte imamo,nemaju veze sa životom.

P.S. Nije bilo neta nekoliko sati,ne znam tačno koliko. Čukarica...

Poslednja izmena:
Ponavljam, kad koristis neku uslugu tebi ona ODGOVARA, nasao si racunicu bilo zbog cene, bilo zbog kvaliteta.
Ja sam trenutno na SBB-u,i uopšte mi cena,a ni kvalitet ne odgovaraju,e sad me ti ubedi da mi odgovara,a nemam bolje trenutno,ni po kvalitetu usluga ni po ceni.
Šta ti tu nije jasno?

Па све је релативно, вероватно већини не одговара ниједна понуда и свима би било ОК да буде и јефтиније и боље али ако нема такве понуде, онда им и то што користе одговара. Ја имам бољи интернет и слабију телевизију за упола цене од онога што нуди СББ што не значи да ми одговара и да не бих волео да буде још јефтиније.

Nesto se izgleda zeznulo zesce tokom ovih radova. Neki sajtovi cesto ne rade. Kada uradim ping dobijam "TTL expired in transit", a zatim kad uradim tracert primecujem da se desava beskonacna petlja izmedju sledeca dva rutera:

rtr.sox.rs [185.1.27.7]
sox-2.sox.rs [185.1.27.8]

Sve dok ne dodje do timeouta. Da li jos neko ima slicne probleme?

Natuju nas

Vrh Dno