Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Zvanično još uvek nije objavljeno čak ni zaposlenima u SBB-u i IKOM-u. Mnogi od njih su za ovo čuli iz medija kao i mi ostali. Kad AM komisija odobri transakciju onda će ići i zvanična potvrda.

Ne znam gde ces naci zvanicniju informaciju od SBB korisnickog servisa?
http://sbb.rs/a12285/Korisnicki-servis/Vesti-i-informacije/SBB-kupio-IKOM.html

Ceka se samo odobrenje komisije a to je formalnost jer ne bi ovo bilo udareno na sva zvona da vec ne postoji zeleno svetlo.
Sto bi se reklo. Ljudi budite realni. Jedno su zelje i nadanja (da IKOM ostane ovakav kakav je) a drugo realnost (da ga je preuzeo SBB i da ce doci do promene cene i paketa)

A secam se koliko do prosle godine kad neko ovde pohvali IKOM odmah mu prilepe etiketu kako je njihov bot, zaposlen i slicno.
Bilo je maltene jeres reci nesto pozitivno za IKOM.

Бар ћемо имати нормалан EPG и 72h. Још ми недостаје сортирање канала онако како ја хоћу.

Negde sam čitao da originalni CI moduli to ne podržavaju. Ovi današnji su uglavnom CI+ i u teoriji bi mogli da podrže dodatne mogućnosti tog tipa, ali to zahteva programiranje od strane provajdera. Pretpostavljam da to ne znaju ili prosto neće da rade, (ako je uopšte tačno to što sam čitao).

Sad ce da vidite kako sbb dere i vi korusnici a i vi zaposleni.

Vidim kura*... Lepo kad pocnu da se prave pametni i da deru, raskid ugovora, pa na drugog provajdera. Jes da su alternative katastrofa, al me niko nece jeb**i za moj novac osim ako mu ja ne dozvolim

Negde sam čitao da originalni CI moduli to ne podržavaju. Ovi današnji su uglavnom CI+ i u teoriji bi mogli da podrže dodatne mogućnosti tog tipa, ali to zahteva programiranje od strane provajdera. Pretpostavljam da to ne znaju ili prosto neće da rade, (ako je uopšte tačno to što sam čitao).
Ci je slot, a u njega ide cam modul. To je običan card reader, bez operativnog sistema. Pošto je za uslugu 72h potreban neki softver, a za njega neki OS, mislim da je to razlog zašto ne može.

Sent from my Redmi 3S

Vidim kura*... Lepo kad pocnu da se prave pametni i da deru, raskid ugovora, pa na drugog provajdera. Jes da su alternative katastrofa, al me niko nece jeb**i za moj novac osim ako mu ja ne dozvolim
Raskid ugovora u roku od mesec dana kad objave da IKOM korisnici prelaze na SBB ili pre nego što potpišeš novi ugovor (ako bude tako) , sve ostalo do isteka ugovora će biti plaćanje ugovorne kazne tj svih meseci koji su ostali do isteka ugovora pa idi kod kog želiš...

Ne prave se oni pametni niti tebe neko hebe za tvoj novac. Oni imaju cene koje savrseno odgovaraju svm korisnicima SBB-a kojih ima par stotina hiljada.
Mi ne ulazimo u nesto specijalno za nas, nego u ono sta korisnici SBB-a vec godinama placaju.
Sad, postoji ocigledna cenovna razlika ali hebiga, nista to nije novo, nego ono sta vec godinama funkcionise i to uspesno kod njih.

I na kraju smem da se kladim da ces uzeti neki njihov paket bez obzira na tenutnu reakciju. :D
Shvatices da nemas alternativu koja za IKOM novac daje isto sta i IKOM

Poslednja izmena:
Raskid ugovora u roku od mesec dana kad objave da IKOM korisnici prelaze na SBB ili pre nego što potpišeš novi ugovor (ako bude tako) , sve ostalo do isteka ugovora će biti plaćanje ugovorne kazne tj svih meseci koji su ostali do isteka ugovora pa idi kod kog želiš...

Pazi, dolazi do velike promene paketa i cena, a i na kraju promene vlasnicke strukture, to sve daje mogucnost raskida ugovora.
U sustini paketi koje koriste IKOM korisnici ni ne postoji u SBB ponudi i morace da se rade revizije ugovora

Ali kako god okrenemo sigurno je da ce SBB ponuditi ugovore na dve godine, jer oni vole da se osiguraju na duzi period tako da je moguce da ce dati pogodnosti kao sto je popust za nove korisnike i slicno. Oni moraju i da podele dekodere i kartice. Oni ce morati da imaju fizicki kontakt sa korisnicima najverovatnije putem obavestenja da odes u njihove prostorije i potpises nov ugovor i preuzmes opremu ili ce slati ljude, ne znam kako ide kod njih podela opreme.

Ne prave se oni pametni niti tebe neko hebe za tvoj novac. Oni imaju cene koje savrseno odgovaraju svm korisnicima SBB-a kojih ima par stotina hiljada.
Mi ne ulazimo u nesto specijalno za nas, nego u ono sta korisnici SBB-a vec godinama placaju.
Sad, postoji ocigledna cenovna razlika ali hebiga, nista to nije novo, nego ono sta vec godinama funkcionise i to uspesno kod njih.

I na kraju smem da se kladim da ces uzeti neki njihov paket bez obzira na tenutnu reakciju. :D
Shvatices da nemas alternativu koja za IKOM novac daje isto sta i IKOM
Pa pazi, problem je sto nema alternative... Al i ako ostanem na SBB-u ostacu na paketu koji se uklapa u ono sto sad placam Ikomu, jer sigurno necu dati vise za manje (kes-usluga) nisam mentol.. U krajnjem slucaju, precicu na sporije, ali jeftinije resenje kod mrtvog Lelekoma (dobicu i tv unazad i sve) pa nek ide zivot. Al sigurno necu davati 5.5k za manje od onog sto imam sad kod ikoma za 4.4 (sad ce neko da se napravi pametan i da kaze 72h unazad), sa obzirom da uglavnom gledam serije i filmove i da vecinu istih na tv-u kasne po par sezona uglavnom (pricam za serije) i da mi je glavni izvor net (sto znaci da tv praktinco ni ne gledam), meni to 72 i ne igra neku bitnu ulogu vrednu 1000 i kusur dinara doplate.

Videcemo sta ce biti i kako ce biti, voleo bih da se bar jednom ispostuje zakon o zastiti potrosaca i protiv monopolizma, al od toga nema nista. Otom-potom, kad sve bude 100% zvanicno i zavrseno i stigne obavestenje o preuzimanju, videcu sta cu i kako cu ;)

Poslednja izmena:
Наравно, сада имаш 100 за неку цифру, други понуди 90 за више пара али сваки следећи нуди 50 за дупло и само из ината неко неће да прихвати промену, иако није баш најбоља. Том логиком ће и да иду, ајде ти иди на упола само да њих не прихватиш.

Ma ovaj Ikom je bio cerka firma SBB-a od pocetka .

Mnogo gresis.
Oni su cak bili u ratu kad je SBB prvi put neuspesno pokusao da kupi IKOM pre aj da lupim desetak godina (ne secam se kad je tacno to bilo)
Jedna od ociglednih posledica tog rata je bilo to sto IKOM nije imao Sport Klub sve do pojave Arene i SBB-ovog sukoba sa njima. (secam se koliko su ljudi pljuvali po IKOM-u sto nema SK a da im ni jednog trenutka nije palo na pamet da mozda IKOM hoce da pusti SK ali da ga SBB ne da)
Ako je neko zaboravio, Arene nema na SBB-u zato sto je SBB zahtevao ekskluzivu a sobzirom da je oduvek postojala (doduse u to doba ne ocigledna) povezanost izmedju Arene i Telekoma oni to nisu mogli i onda je SBB pustio SK IKOM-u najvise da bi naudio Areni jer IKOM-ovi korisnici zeljni sporta bi u tom slucaju u vecem broju uzeli Arenin paket.

Poslednja izmena:

Odakle ti info da im savršeno odgovara cena koju plaćaju?
Plaćaju jer nemaju alternativu ili je drugi provajder isti kao i oni.

Lepo rečeno, dok nešto ne izgubiš ne znaš koliko to vredi i koje su prednosti...

Znas i znali smo.. Bar neki od nas... Al kad god su ti isti rekli lepu rec za Ikom, nazivani su botovima, zaposlenima itd itd... Evo sad ce lepo imati priliku da budu deo SBB carstva, pa cemo videti dal ce biti zadovoljniji

Upravo tako... Ove cene SBB za uslugu koju pruzaju su previsoke i to je realnost. Al isto tako su svesni da nemaju konkurenciju, a de nema konkurencije ihaaa... Svi smo nasi samo jasi :mad:

Poslednja izmena:

Placaju jer im odgovara.
Kad ti nesto ne odgovara ti to ne uzimas. Prosto i jednostavno.
I nemoj se hvatati nemanja alternative jer alternative ima ali ti ne odgovara, sto znaci da SBB itekako zna koliko vredi i trazi iznos koji su ljudi spremni da plate.

Placaju jer im odgovara.
Kad ti nesto ne odgovara ti to ne uzimas. Prosto i jednostavno.
I nemoj se hvatati nemanja alternative jer alternative ima ali ti ne odgovara, sto znaci da SBB itekako zna koliko vredi i trazi iznos koji su ljudi spremni da plate.

Na žalost, to jeste tako....
Koliko ljudi je zapravo prešlo na drugog provajdera zbog odnosa cena/ponuda ?
Vrlo malo, za kompanije tipa SBB beznačajno...

Ima "vas" jer ste imali fiber pored kuće i jer ti ono što nude odgovara. Sam si rekao da ti tv ne znači puno pa prema tome ni npr 72h usluga itd.
Kad pogledaš realno, nema alternative. Kod svakog nešto fali i sve je stvar kompromisa između onoga što možeš da platiš, onoga što želiš da ima kao uslugu i onoga što uopšte postoji kao usluga koja ti je dostupna na tvojoj lokaciji.
Zato je meni po malo smešno kad ljudi sa ikom-a kažu "kad SBB preuzme biće zbogom". Pa gde ćeš? Na iptv sa ubogom brzinom neta? Ili mozda na ptt? Mislim, niko ne želi da plaća više, ali to vam je što vam je. U ovoj zemlji se dešavaju mnogo gore stvari.

Najveći broj ljudi koji su sada na IKOM-u će u nedostatku bolje alternative da ima ispred sebe dva izbora - da plaća isto za manje sadržaja ili da plaća više za isto sadržaja. Nijedna od ovih opcija ne valja ali to je nažalost tako za veći deo onih koji nemaju bolju alternativu - take it or leave it...

Treba razmišljati pozitivno, možda ponuda bude bolja nego što smo do sada imali....

Морам да вам кажем да ко добровољно не 'пређе' на СББ остаје уговор и пакет који је имао код ИКОМ а. Чак не би смели ни да мењају цену (евентуално за проценат инфлације).
Зашто?
Без обзира да ли је истекла уговорена обавеза, уговор за пакет, а тиме и цену важи и даље.
То с друге стране значи да нема више повећања брзине...
Пример. Када је Теленор купио Мобтел није смео да укида и мења на силу старе пакете. (Неки су и 2-3 године користили Јуниор пакет за 150дин после продаје)
Нисам правник, питајте неког, али је нешто у вези облигационог права и чак да у уговору пише ово или оно, уколико није у складу са законом онда не важе такве одредбе....
Тако да без бриге, чак и да покушају да на силу промене, добро је да 'нас' буде више за тужбу...
Сви ће прећи на новије пакете када буду бољи (услуга-цена).

Морам да вам кажем да ко добровољно не 'пређе' на СББ остаје уговор и пакет који је имао код ИКОМ а. Чак не би смели ни да мењају цену (евентуално за проценат инфлације).
Зашто?
Без обзира да ли је истекла уговорена обавеза, уговор за пакет, а тиме и цену важи и даље.
То с друге стране значи да нема више повећања брзине...
Пример. Када је Теленор купио Мобтел није смео да укида и мења на силу старе пакете. (Неки су и 2-3 године користили Јуниор пакет за 150дин после продаје)
Нисам правник, питајте неког, али је нешто у вези облигационог права и чак да у уговору пише ово или оно, уколико није у складу са законом онда не важе такве одредбе....
Тако да без бриге, чак и да покушају да на силу промене, добро је да 'нас' буде више за тужбу...
Сви ће прећи на новије пакете када буду бољи (услуга-цена).

Samo se ti nadaj. I sam kazes "nisam pravnik" a posle kazes "moze u ugovoru da pise ovo ili ono". Neozbiljno i samo pusta nadanja. U ugovoru jasno stoji.

http://www.ikom.rs/wp-content/uploads/2016/04/opti-uslovi-UZORAK.pdf

clan 22

(ukratko, a ko hoce moze da ga procita)
Ako nisi saglasan sa izmenama paketa ili cena imas pravo da raskines ugovor bez placanja troskova.
Potpuno u skladu sa zakonom i ustavom.

Tu sva prica pocinje i zavrsava oko onih koji se nadaju da ce zakljucivanjem ugovora izbeci promene cene i paketa kad nas preuzme SBB.

Kao sto rekoh, ni meni se uopste ne svidja ovo jer sam svestan da cu mesecno pljunuti 800 din vise a imati u sustini manje ali tako je kako je.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno