Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Dali je neko pravio racunicu koliko ce biti u SBB sadasnji Ikomov tel3 sa istim kanalima i sta jos nudi Sbb za takav paket

Brate nisi nesposoban. idi na SBB-ov sajt i vidi cene pa uporedi.
Sve lepo pise. I spisak kanala i cene i ponuda.
Za moj FLAT 3 paker koji placam 2.300 din imam alternativu DuoNetGold koji kosta 3.100 din
Imam manje hbo i 18+ paket a dobicu cinestar premiere, HD SK i wi fi ruter. U sustini rotacija koja mi donosi manje a placacu 800din vise. Strasno.:mad:

Poslednja izmena:
Dali je neko pravio racunicu koliko ce biti u SBB sadasnji Ikomov tel3 sa istim kanalima i sta jos nudi Sbb za takav paket
Imam isti paket, tel3 75Mbita. Paket sa 70 Mbita interneta u SBB-u košta 4200 dinara. Trio gold extra. Dodatno imaš D3go ali gubiš HBO i kanale za odrasle.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Brate nisi nesposoban. idi na SBB-ov sajt i vidi cene pa uporedi.
Sve lepo pise. I spisak kanala i cene i ponuda.
Za moj FLAT 3 paker koji placam 2.300 din imam alternativu DuoNetGold koji kosta 3.100 din
Imam manje hbo i 18+ paket a dobicu cinestar premiere, HD SK i wi fi ruter. U sustini rotacija koja mi donosi manje a placacu 800din vise. Strasno.:mad:

Daleko od toga da ih branim, ali nije baš tako. Dobijaš mnogo kvalitetnije kanale, sve SK, mnogo više HD kanala, 72h unazad, D3GO, 50 radio stanica, 3 Mbit/s upload... razlika vredi bar tih pišljivih 800 din. E sad, zavisi da li te bilo šta od toga interesuje.

Meni je samo D3GO interesantan. Za 72h unazad treba risiver, a to vise ne bih drzao u stanu ni da mi placaju. Kartica u tv-u je zakon.
U sustini kad razmislim ja trenutno na Ikomu imam paket sa netom od 75 mbps, a wireless ruter izvlaci 25 mbps...tako da cu jednostavno da odaberem neki sporiji paket na SBB, npr Duo Net Silver za 2800 rsd i manje vise nisam na gubitku (sad placam nesto preko 2600) ;)

ajd kad svi predvidjaju
- >>my 2¢ mozda jednostavno ostave brend Ikom kao npr. Beogrid,
sa posebnom ponudom i posebnim cenama (malo vece cene uz malo vise usluga od trenutnih)
- beogrid duo paket, net 15/15, d3 paket - 2190 >nema isti kod gazde, neki ekvivalent
- sbb duo paket, net 30/2, silver - 2790

Poslednja izmena:
Ako budem primoran ja cu sa TEL3(2.800 din) preći na ovaj SBB duo paket gold (3.100din).

Imacu sporiji net i izgubicu fiksni ali ću zato plaćati 300 dindzi više + ne znam sta cu sa ostalim televizorima po stanu...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Daleko od toga da ih branim, ali nije baš tako. Dobijaš mnogo kvalitetnije kanale, sve SK, mnogo više HD kanala, 72h unazad, D3GO, 50 radio stanica, 3 Mbit/s upload... razlika vredi bar tih pišljivih 800 din. E sad, zavisi da li te bilo šta od toga interesuje.

A zasto mislis da mene SK toliko zanima?
Nemam tv koji pusta HD pa me ni to ne zanima.
Na IKOM-u sam imao +1 i +2 kanale koji su mi super bili i 72 sata mi ne treba
Meni su ova 3 SK kanala u SD formatu sasvim bili dosta.
Radio nikad nisam niti cu slusati preko tv-a a sigurno nemam nameru da kabl vucem do stuba.
I nije to 800 nego na pristojnu sumu dodatnih 800.
I nikad nemoj reci za novac da je pisljiv.

Poslednja izmena:
Njegova jedina greška je ta što je umesto "dobijaš" trebao da kaže "dobija se" - u svemu ostalom je generalno gledano a ne gledajući potrebe pojedinca potpuno u pravu.

HD vs SD neuporedivo - IMHO samo ovo je dovoljan razlog.
72 sata naspram +1 ili +2h - dve stvari kojima je slično to što može da se pogleda nešto što je počelo/prošlo, sve ostalo je na strani 72 sata.

Poslednja izmena:
Ako budem primoran ja cu sa TEL3(2.800 din) preći na ovaj SBB duo paket gold (3.100din).

Imacu sporiji net i izgubicu fiksni ali ću zato plaćati 300 dindzi više + ne znam sta cu sa ostalim televizorima po stanu...

Sent from my iPhone using Tapatalk

To ti pricam. Nego neki ovde se prave pametni kako je super i kako samo treba dodati pisljivi novac jer ponuda vredi. Sto se ne ponudi da on da taj novac kad je vec pisljiv za njega?

Poslednja izmena:
Njegova jedina greška je ta što je umesto "dobijaš" trebao da kaže "dobija se" - u svemu ostalom je generalno gledano a ne gledajući potrebe pojedinca potpuno u pravu.
.

Tu gresis. Covek uzima paket na osnovu potrebe a ne ponude.
Problem je sto je SBB sve smuvao u jedan paket da bi ljudima uzimao vise novca i zbog jedne stvari placaju vise i dobijaju jos nekoliko stvari koje su ne mogu reci lose ali koje im ne trebaju.

Tebi je neko opasno prodrmao kavez večeras. Nauči pristojno da opštiš na forumu, budi kulturan, potisni frustracije...
I nauči da čitaš. Npr. ono:
"E sad, zavisi da li te bilo šta od toga interesuje."

Tebi je neko opasno prodrmao kavez večeras. Nauči pristojno da opštiš na forumu, budi kulturan, potisni frustracije...
I nauči da čitaš. Npr. ono:

Ti imas neki problem samnom?
Prvo postavim normalno pitanje odakle je covek kopirao obavestenje. Ti saljes neki nebulozan link koji nema veze sa izvorom tog obavestenja i jos se posle ubedjujes kako si u pravu i kako je to slicno.
Vidi. Odskakuci u troskoku a mene zaobidji jer nisi zanimljiv a pricas u sustini prazne price.
Ja sasvim pristojno pricam ali se tebi ne svidja sto sam oborio tvoju tezu. Sta sam ruzno i kako kazes nepristojno i nekulturno rekao?
To sto sam osporio tvoj stav?
Ili rekao da novac teba ceniti a ne pricati da je pisljiv?
Ti si prvi nekulturan kad se tako obracas.

Poslednja izmena:
Tu gresis. Covek uzima paket na osnovu potrebe a ne ponude.
Problem je sto je SBB sve smuvao u jedan paket da bi ljudima uzimao vise novca i zbog jedne stvari placaju vise i dobijaju jos nekoliko stvari koje su ne mogu reci lose ali koje im ne trebaju.
Otkud ti znaš da im ne trebaju? Ako tebi ne treba ne znači da drugima ne treba? I ako meni treba ne znači da će da treba i tebi ili nekom drugom. A ja sam recimo uzeo upravo ono što mi je trebalo i što koristim - ni manje ni više. I sve te HD kanale jer mi se uz njih SD više i ne gleda i SK HD makar za američki fudbal i 72 sata koje smo svi koristili više puta i veći UL, tako da bih rekao da ne grešim tim pre što sam već napomenuo da je to IMHO. A opet to pričam kao neko ko je koristio usluge oba provajdera plus još i Telekoma tako da ne pričam teoretski već na osnovu iskustva.

Što se mene tiče ideš na hlađenje, a koliko vidim, smeši ti se i generalno led.

Otkud ti znaš da im ne trebaju? Ako tebi ne treba ne znači da drugima ne treba? I ako meni treba ne znači da će da treba i tebi ili nekom drugom. .

Potpuno se slazem.
I jeste sustina u potrebi a ne ponudi. A oni ne nude izbor. Imas masu stvari na jednom mestu a nekome ne treba sve to a mora da uzme sve to ako mu treba jedno od toga. O tome pricam.
Na IKOM-u si na primer imao pakete pa uzmes ovo ili ono. Dodatno doplatis za HD.
SBB cak i u start paketu internet + televizija ne nudi cenu koju je IKOM imao cak u FLAT 3 paketu.

Što se mene tiče ideš na hlađenje, a koliko vidim, smeši ti se i generalno led.

Promovisan si u moderatora?
Pa u njihovo ime pretis?
Rekoh ti da me zaobidjes jer ne umes normaln da pricas.
Samo bi se preiprao i ubedjivao.
Ni na jedni konkretno pitanje nisi odgvorio. Kapiram da si neki net huligan ali mani se mene.

Bez ljutnje ali pošto već pitaš, ako neki imaju suprotno mišljenje nikako nije pristojno reći "Neki se prave pametni"... Samo kažem bez zle namere ...

Slazem se. Ja sam to rekao za onaj deo oko novca.
Gde ljude ubedjuje kako je to pisljivo.

A pristojno je bilo njegovo oko drmanja kaveza?

Poslednja izmena:
@konan100

Realno ta cifra koju sada placas nije dobar pokazatelj. To nije zvanicna cena Flat3 paketa i samo mali procenat srecnika placa po toj ceni. Tako da je realno poskupljenje u odnosu na Flat3 paket oko 500 dinara, a ne 800. Sto je i dalje veliko poskupljenje, ali cisto da budemo precizniji. U svakom slucaju ako se sve ovo ostvari dosta ljudi ce preci na paket od 30 mbps za 2800 dinara. 30 ili 50 mbps - mnogima i ne igra neku ulogu.

edit: takodje ako Ikomove korisnike budu smatrali novim korisnicima i omoguce onu akciju 6 meseci po 1000 dinara na ugovor od dve godine - onda ce duo net gold kostati oko 2550 dinara prosecno u tom periodu od dve godine.

Poslednja izmena:
Sta da radim sa ostala 3 televizora u stanu ako dobijam samo 1 decoder ili CAm modul?!

Citam tamo da da se moze pratiti osnovna ponuda na jos 2 TVa po jednom ugovoru.....da li su to analogni ili digitalni kanali.

Onaj dodatni decoder za dodatni TV se placa mesecno,ne jednokratno?

@Nothingman
Taj paket od 2800 ima 3HD kanala a sledeci of 3100, 19HD kanala,za 300 dindzi razlike mislim da vredi a brzina neta 30,50Mbita ili 75 meni ja sada svejedno.

Sajt SBB-a je očajan kada čovek hoće da proveri šta dobija prelaskom sa manjeg na veći paket (ili ja ne umem da se snađem). Napravio sam neki Excel na osnovu PDF-a koji mi je Google iskopao (PDF možda nije ažuran?)
Ko hoće, može da doda Duo pakete, pošto u fajlu postoje osnovni TV paketi od koji se slažu ostali. Meni su bili interesantni Trio pa sam za njih pravio kalkulacije.
Ako sam dobro razumeo, tri osnovna paketa (Start, Hit i Plus) su kumulativni odnosno svaki sledeći uključuje prethodni. Za Hit i Plus sam sa X ozačavao ono što je uključeno iz prethodnog paketa, a sa XX ono što je novo u datom paketu. Slično sam označio i Trio pakete. Filtriranjem lako može da se vidi šta je celokupna ponuda (X i XX), a šta je dodatak na prethodni paket (samo XX).
U prva dva reda su akcijske cene za nove korisnike ako se uproseči akcijska cena sa ugovorom na 24 meseca. Drugi red je doplata u odnosu na prethodni paket za akcijsku cenu.
Treći red su redovne cene, četvrti je opet samo doplata na prethodni paket ali za redovne cene.
Pokušao sam da složim i dodatke po trio paketima (D3Go, Unify i WiFi itd nisam pisao jer je svuda prisutno) ali ovo oko D3 kuće ne razumem najbolje.
Ovo sam napravio da bih sebi olakšao potencijalni prelazak na SBB, a pretpostavljam da još nekom može da koristi. Ako sam negde pogrešio, sorry. Ne odgovaram za tačnost, sve odluke donesite nakon konsultovanja sa SBB-om i na osnovu njihove ponude. :d

Prilozi

• SBB poredjenje.xls
    722 KB · Pregleda: 121
Glupo da se polemise bio sta. Bice ponuda. Sbb je sada vlasnik. Kome se ne svidja ponuda ako moze (a moze sad sigirno sa ovim antena plus kada je u pitanju tv) uzme konkurenciju i to je to.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ја баш мислим да СББ неће да остави Иком пакете какви јесу јер мисле да су њихови најбољи па тиме чине услугу Иком корисницима, Беогрид је из сасвим друге приче, ретко ко нуди 1:1 па не би тек тако прошло. Претпостављам да ће ускоро да понуде нове пакете за своје старе кориснике које ће прилично да приближе Иком пакетима (да ли ће свима да буде боље или ће да буде неки компромис па нешто боље, нешто горе немам појма али не очекујем много од СББ-а) а евентуално дозволе да сви задрже своје модуле или шта је већ било код Икома. Ко неће, понудиће му раскид уговора без пенала али мислим да ће таквих да буде на нивоу статистичке грешке.

Нити сви имају по неколико телевизора са DVB-C нити их занима да ли је 200/4 или 100/5 (ту може да буде и највећа корекција па се понуде приближе) али им можда буде значио неки тупави теве пакет или неки додатак који ће СББ већ да смисли.

Sta da radim sa ostala 3 televizora u stanu ako dobijam samo 1 decoder ili CAm modul?!

Citam tamo da da se moze pratiti osnovna ponuda na jos 2 TVa po jednom ugovoru.....da li su to analogni ili digitalni kanali.

Onaj dodatni decoder za dodatni TV se placa mesecno,ne jednokratno?

@Nothingman
Taj paket od 2800 ima 3HD kanala a sledeci of 3100, 19HD kanala,za 300 dindzi razlike mislim da vredi a brzina neta 30,50Mbita ili 75 meni ja sada svejedno.

Citirao sam tebe, ali može da pomogne i korisniku @cisco...
Sajt jeste očajan, ali kada se sa istog skine cenovnik uz malo kopanja (i pročitao sam nekoliko puta da bih sve pohvatao), stvari postaju malo jasnije.
Na drugim televizorima imaš analogne i par digitalnih. Dodatni dekoder koji je samostalan (znači bez razvlačenja kablova) a ima sve "napredne" funkcije, košta 4900 din jednokratno, a ne plaća se rentiranje, ili 290 din mesečno renta, znači više se isplati ovo prvo (umesto 24 x 290). CAM modul takođe košta 290 din/mes.
Imaju i neki dekoder koji takođe radi premotavanje 72h, ali se za njega razvlače kablovi od master uređaja, 61 din/m, renta je ista. Ostaje nejasno koliko dodatnih uređaja možeš da uzmeš, ali bilo bi logično da je neograničeno ako dozvoljava jačina signala.
Eto, preveo sam cenovnik onako na brzaka, za detalje mora da se kopa.
http://sbb.rs/Binary/313/sbb_cenovnik_20161001.pdf
I neka vas ne zbune nebuloze oko instalacione takse za prvi uređaj, to se ne naplaćuje, ali bar meni, ostaje nejasno da li naplaćuju tu glupost kada se uzima dodatni risiver/CAM. Ne poznajem nijednog korisnika SBB koji je to uradio, možda može nešto da se nađe na njihovom forumu.

Poslednja izmena:
Нисам сигуран да си добро прочитао ценовник. Један уређај је фрај у пакету или уз неки додатни Д3 пакет и нема ни такса ни рента. На њему ради 72ч и остале функције. За други пријемник (свеједно да ли модул или уређај) се плаћа и такса и рента, то се зове Д3 кућа и може да се узме један додатни уређај (нисам сигуран да ли је била опција да се преко тога узме и један cam модул) и ништа преко. Нема везе какав је сигнал а обично је одличан, нема трећег уређаја. За сада.

Што се развлачења каблова тиче, то се лако прескочи, ја сам давно имао Д3 кућу у пакету па када су дошли, рекао сам да хоћу да пријемник буде поред главног и да могу да направе кабл од 0,5м који бих платио 61/2 динара ;) што су прескочили да ураде. ;)

Gledam sada ponudu Beogrida koja je za par dinara jefitnija od SBB (pričam za DUO paket)
Kod SBB 3100,Beogrid 2990 din
Pretpostavljam da će onda nešto tako i sa IKOM ponudom da urade.

Koji kabl razvlače, coax ili UTP?

Нисам сигуран да си добро прочитао ценовник. Један уређај је фрај у пакету или уз неки додатни Д3 пакет и нема ни такса ни рента. На њему ради 72ч и остале функције. За други пријемник (свеједно да ли модул или уређај) се плаћа и такса и рента, то се зове Д3 кућа и може да се узме један додатни уређај (нисам сигуран да ли је била опција да се преко тога узме и један cam модул) и ништа преко. Нема везе какав је сигнал а обично је одличан, нема трећег уређаја. За сада.

Што се развлачења каблова тиче, то се лако прескочи, ја сам давно имао Д3 кућу у пакету па када су дошли, рекао сам да хоћу да пријемник буде поред главног и да могу да направе кабл од 0,5м који бих платио 61/2 динара ;) што су прескочили да ураде. ;)

Zbog čega nisi siguran da nisam dobro pročitao, verovatno zbog dela oko dodatnog risivera, o tome ću pri kraju? Stavke u tvom i mom postu su u ostalom delu identične. Jedino sam u dilemi oko onoga šta nije konkretno navedeno u cenovniku, pa pošto si bio korisnik, sad je jasnije. Mada me buni i dalje ono iz cen.: "Priključenje drugog i svakog narednog TV prijemnika 600 din". Da li se odnosi na više dodatnih uređaja, hm...? Prosto je nelogično da ti ne dozvoljavaju da im daš još novca?
Tu dolazimo do signala. Kod Ikoma bar, morao sam da ubacim pojačavače signala, jer u kući imam 6 TV-a i TV karticu (2 sprata i dvorište). I naravno, mogao sam da uzmem neograničen broj CAM modula. 300 din i 1000 din nebulozna taksa, zato i napisah "ostaje nejasno da li naplaćuju tu glupost kada se uzima dodatni risiver/CAM". Sad, signal je možda i padao zbog loših kablova u kući, u to ne ulazim.
Ovo mi je nejasno, pretpostavljam da si na to mislio gore:
"Napomene: Korisnici Silver, Gold, Gold Extra i Gold Premium koji žele prijemnik PDS 3121 plaćaju jednokratnu priključnu taksu 4.900 dinara bez mesečne rente". Da li se ovde misli na prvi/osnovni/standardni, pa ako želiš taj risiver, ili se misli na dodatni?
U suštini, očajno je sve tamo sročeno...
Koji kabl razvlače, coax ili UTP?
Mislim po logici da je UTP.

Poslednja izmena:
Vrh Dno