Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Можда оставе оне који неће њихову понуду до краја УО али ће вероватно да у своју понуду убаце неке мамце због којих ће већина да пређе на њихове пакете који ће да нуде неку шарену лажу за више пара. Ништа неуобичајено, кад год би мењали пакет, нудили су свима са старим пакетом да пређу на нови (који је наравно скупљи) и то је пролазило због неких ситница које би навукле већину.

Da li je do kupovine ili su nesto poceli da prckaju uglavnom internet u Kumodrazu ne radi od pre pola sata.

Beyond Genius Lies Insanity

100% je do kupovine, natežu se oko cene, a Kumodraž im je talac, nema neta dok se ne dogovore

Sent from my E2303 using Tapatalk

Da, da, lapsus :)

Vidi. Mislim da moraju da menjaju ugovor ako menjaju paket. Barem onima koji imaju ugovornu obavezu.
U ugovoru stoji da mogu da promene uslove ali ovo je drasticna promena uslova koja mora da prodje kroz promenu ugvora. Ne menja se samo cena nego i ponuda i svasta nesto. Na kraju, potrebno je podeliti modeme, wifi uredjaje, dekodere...
A i kako mislis da usaglase pakete kad su potpuno razliciti? Ljudi moraju da se odluce sta ce od njihove ponude.

A i ne zaboravi. SBB ima neke pogodnosti koje korisnici dobijaju ako potpisu dvogodisnji ugovor. SBB voli da obaveze korisnike. Uvek su imali pogodnosti za dvogodisnji ugovor. Vecina korisnika IKOMa nema ugovornu obavezu. Na primer ja je nemam, odnosno imam neku vrstu "verbalnog" ugovora jer sam pristao na povlascenu cenu za FLAT 3 na godinu dana i to istice sad u decembru i siguran sam da ce njima biti interes da potpisu dvogodisnji ugovor sa ikom-ovim korisnicima.

E sad, da li se ici od stana do stana ili poslati obavestenje pa ko hoce na primer 6 meseci onu akciju od 1.000 din mora da dodje u njihove prostorije i potpise nov ugovor, je vec stvar poslovne politike SBB-a

Verujem da ko je pod ugovornom obavezom kod IKOM-a ništa neće da menjaju do isteka iste a ko nije pod UO da će da nešto menjaju uz potpisivanje novih ugovora. Teško da će sve da ostave ovako kako jeste...
I ne verujem da će oni bilo šta da usaglašavaju već će samo da kažu da to postaje to uz toliku cenu pa ako ti se sviđa dobro je, ako ti se ne sviđa opet dobro - imaš drugi izbor... Ako ga imaš...

Šta će biti sa Ikom opremom ? Risiveri , camovi , modemi ? Da li će se plaćati SBB oprema ili će je samo zameniti ?

trebalo bi da rade torenti ali kao kad ne forwardujes port na kucnom ruteru, dakle kilavo. mislim da posebno upload strada.

screenshot006.jpg

Evo šta ja gledam , to su samo filmski kanali . Ukupno ima negde oko 300 ako se vuče net zbog nata mogu se pozdravim sa ovim

Mozda bi lepo radio 'lokal' odnosno kao sto su nekad imali dc++.

I ne verujem da će oni bilo šta da usaglašavaju već će samo da kažu da to postaje to uz toliku cenu pa ako ti se sviđa dobro je, ako ti se ne sviđa opet dobro - imaš drugi izbor... Ako ga imaš...

Kad sam rekao usaglasavanje, nisam mislio da oni usaglase sa IKOM ponudom nego kako ce usaglasiti te dve ponude.
Na primer ja sam u FLAT 3 paketu. Oni nemaju nista slicno, Imaju 3 duo net paketa i moraju da me pitaju sta ce mi dati posto je moj paket nesto izmedju njihovog gold i gold extra paketa.
Zato i kazem da ce morati neka vrsta interakcije sa korisnicima da postoji. Ne mogu tek tako da ti "bupnu" racun. Moraju na kraju oni da znaju sta ce ti isporuciti od ponude.

I na kraju krucijalna stvar je oprema. Oni dele svoju opremu i to moraju da ti isporuce.

trebalo bi da rade torenti ali kao kad ne forwardujes port na kucnom ruteru, dakle kilavo. mislim da posebno upload strada.

Odakle ti to?
Drugar ima SBB i vuce ko ludo.
Jedini problem koji ima je da ne moze preko Hroma da pristupi Piratbeju nego mora preko FF-a

Poslednja izmena:
Понеко, али је то тренд, је натован, може да довлачи, теже да шаље ... и све остало што иде уз приватне адресе. Нуде јавну фиксну уз доплату, тако ће да потраје док не пређу на IPv6 а каће, не зна се.

Koliko znam oni dodatno naplacuju staticku adresu a vecina korisnika i dalje ima javnu adresu koja se menja. Koliko ljudi bi moglo da ima ovaj novi NAT?

Kad sam rekao usaglasavanje, nisam mislio da oni usaglase sa IKOM ponudom nego kako ce usaglasiti te dve ponude.
Na primer ja sam u FLAT 3 paketu. Oni nemaju nista slicno, Imaju 3 duo net paketa i moraju da me pitaju sta ce mi dati posto je moj paket nesto izmedju njihovog gold i gold extra paketa.
Zato i kazem da ce morati neka vrsta interakcije sa korisnicima da postoji. Ne mogu tek tako da ti "bupnu" racun. Moraju na kraju oni da znaju sta ce ti isporuciti od ponude.

I na kraju krucijalna stvar je oprema. Oni dele svoju opremu i to moraju da ti isporuce.

Misliš da moraju da te pitaju i da ne mogu tek tako da ti kućnu račun i kažu "to sada postaje to"!? Just watch them... Srbija bato... Isto kao što je bila sva ona priča vezana za UNIFI, smeju li ili ne, a oni se nisu ni osvrnuli već su svačiji ruter pretvorili u AP...

koja li ce samnom sudbina biti jer od 1vog oktobra bi trebalo da me.prebace na flat 3.sad ne znam ni dal cu da.koristim sbb ako oni nesto menjaju...pakao.ja da kupim ikom ja bi sve isto zadrzao a naveo kao razlog neizjednacenja usluga "tehnicke mogucnosti" kao sto su do.sada govorili za neke.delove zarkova.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

ja da kupim ikom ja bi sve isto zadrzao a naveo kao razlog neizjednacenja usluga "tehnicke mogucnosti" kao sto su do.sada govorili za neke.delove zarkova.

Naravno da bi radio tako - ti bi u tom slučaju bio majka Tereza i radio u korist korisnika a propustio priliku da pribaviš profit za sebe... A vidi se po njihovim cenama koliko oni nisu za profit i koliki su altruisti...

Let's be serious now...

Kad pomenuste UNIFI, koja je varijanta kada neću da koristim njihov wifi router, nego hoću da ga koristim samo kao modem nakačen na moj wifi router? Izvodljivo/ne, tj. dozvoljavaju/ne?

Zavisi šta dobiješ od njih - njihov Cisco ruter ili modem ili možda Ubee ruter... Kod njih pravila ima ali ih u stvari nema...

Zavisi šta dobiješ od njih - njihov Cisco ruter ili modem ili možda Ubee ruter... Kod njih pravila ima ali ih u stvari nema...

Išao bih na paket za koji piše da sleduje wifi ruter, ne zbog rutera koji ne bih koristio, nego samog paketa. Šta u tom slučaju?
Ustvari, sve vreme mislim da sam postavio pitanje u sbb temi:d Pitanje je više za mesto gde ima njihovih korisnika.

Poslednja izmena:
Ti u stvari moraš da ih moliš za modem uz koji bi koristio tvoj ruter. E sad kako ide sa ruterima ne znam jer zvanično one Ubee daju samo uz premium pakete, mada ih daju nekad i za manje pakete, uz koje su davali Cisco 3928 uz koji ne možeš da koristiš tvoj ruter.

Pa to je užas. Da li je moguće da na njihov ruter ne mogu preko lan porta da povežem moj, pa na njega laptop na kojem mi je server koji koristi DDNS?

Poslednja izmena:
Mozes uvek da koristis svoj ruter, samo sto imas dvostruko rutiranje.
Pozdrav

Koliko ja znam sa ruterom 3928 ne može, zato su ljudi i tražili da im umesto njega daju modem 3908.

Naravno da bi radio tako - ti bi u tom slučaju bio majka Tereza i radio u korist korisnika a propustio priliku da pribaviš profit za sebe... A vidi se po njihovim cenama koliko oni nisu za profit i koliki su altruisti...

Let's be serious now...
ne slazem.se nikako,ali se slazem da ja svakako nisam kupio ikom..

Nazad
Vrh Dno