Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

I meni se čini da je UTP (zbog power line adaptera). Ako razvlače UTP onda znači da se koristi kartica iz primarnog prijemnika i pitanje koliko on dodatnih prijemnika može da podrži. Takođe, to znači da sekundarni TV (ili više njih) ne može da koristi Cam... Mnogo nejasnoća kod mene :(

PDS 2100 samo mora da bude povezan na master. Ako dodatni može da bude PDS 3121, on je standalone (i ujedno master), tako da njemu naravno nije potrebna veza sa drugim masterom. A CAM-ovi su takođe nezavisni, ali rade samo dekodiranje kanala, tako da nemaš premotavanje.

Da li dobro razumem, ako uzmem Cam ili 3121, treba mi coax kod tog TV-a. Ako uzmem 2100 onda mi treba UTP od glavnog TV-a (tačnije, od 3121) do 2100 i verovatno mogu da imam samo jedan 2100 po jednom 3121?
Napredne funkcije (premotavanje, zona...) rade samo na 3121 ili i na 2100?
Koje izlaze ima 3121?
Hvala na strpljenju :)
edit: izvinjavam se ako je OT, ovo je možda trebalo u SBB temu :(

Poslednja izmena:
Sve si dobro razumeo, a nap. funk. rade i na 2100. Za izlaze na 3121 nemam pojma, jer ga nikad nisam video.
Prijemnik ima sledeće izlaze: HDMI, komponentni i kompozitni video, stereo audio, optički i koaksijalni S/PDIF digitalni audio, Ethernet, kao i dva USB porta za povezivanje sa eksternim uređajima.
http://sbb.rs/televizija/tv-oprema
Da, verovatno je ovo totalni off, ali ni sami više ne znamo gde smo:)

Poslednja izmena:
Cini mi se da ovde neki malo preteruju sa dramom oko kupovine IKOM-a. IKOM ce sigurno ostati IKOM. Isto kao sto je ostao Absolut OK, Skynet Mreze, Beogrid i ostali provjaderi koje je SBB kupio. U papirima ce se voditi kao odeljenje SBB-a, klijenti ce potpisivati ugovor sa SBB-om.. Svi ti kupljeni provajderi su poceli da pruzaju bolju uslugu. Otkako je SBB kupio Beogrid, dva puta mi je ubrzan net za po 10Mbps, a cena je ostala ista. Kada bi sve pretvorili u SBB, napravili bi haos.

Sto se tice NAT-a, tu jeste malo nezgodno. Valjda su poceli da razvijaju neko resenje za prelazak na IPv6. Na kraju dana, onima kome treba javna adresa, zalice se i trazice da im se vrati javna ili ce kupiti staticku i kraj price.

Poslednja izmena:
Danas sam dobio uplatnice za naredna tri meseca, pri cemu je poslednja prazna tj nepopunjena. Da li jos neko ima ovakav slucaj?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

meni su sve tri popunjene.

mozda ti ugovorna obaveza istice za dva meseca ?

Zbog čega nisi siguran da nisam dobro pročitao, verovatno zbog dela oko dodatnog risivera, o tome ću pri kraju?

"Priključenje drugog i svakog narednog TV prijemnika 600 din". Da li se odnosi na više dodatnih uređaja, hm...?

Tu dolazimo do signala. Kod Ikoma bar, morao sam da ubacim pojačavače signala, jer u kući imam 6 TV-a i TV karticu (2 sprata i dvorište). I naravno, mogao sam da uzmem neograničen broj CAM

Ovo mi je nejasno, pretpostavljam da si na to mislio gore:
"Napomene: Korisnici Silver, Gold, Gold Extra i Gold Premium koji žele prijemnik PDS 3121 plaćaju jednokratnu priključnu taksu 4.900 dinara bez mesečne rente". Da li se ovde misli na prvi/osnovni/standardni, pa ako želiš taj risiver, ili se misli na dodatni?
Па углавном си и писао о додатном, то сам исправио.

Прикључење аналогних пријемника где они развлаче кабл и стављају разделнике мада то углавном одраде фрај. Могуће је да је ту и разлог твог проблема јер могу да ограниче сигнал или да га појачају ако има више пријемника. Мада мислим да СББ негде помиње да важи до три комата. Неко ми је једном причао о томе, тип је тражио прикључак у троспратној кући али само за један телевизор иако је сигурно имао десетак. Они му намерно пусте таман толики сигнал ... после пар дана је звао да доплати за још телевизора.

То за 3121 се плаћа за први јер га као сматрају бољим моделом па свима следује 2100 а ко хоће да се луксузира, мора да доплати. Дебилизам, некада су давали добар свима и 2100 као други, сада је 2100 постао мастер. Као други узмеш по жељи, платиш таксу и касније плаћаш колико следи. Мислим да трећи не може, мада је било приче да може cam модул али нисам у току.

Ovaj novi Arris modem sto daju umesto starijeg, za najjaci paket ,je dosta dobar. Skinuo sam namerno EA6900,da ga istestiram na 5 GHz i vidim da li ce da se zapucava i slicno i mogu reci da,osim sto je dosta veliki,sto mu je ujedno bas i mana, sve radi super.
Ceo stan od 70 ak kvadrata pokriva bez problema i sa brdo zidova izmedju.Plus je pozicioniran na jednoj strani stana samo tako da nema cak ni najbolje mesto u stanu,ali nikakav problem.Poprilicno stabilna 180-90 brzina i mogu reci i ping cak, iako je download i brdo procesa u pozadini,uvek je dosta nizak.

meni su sve tri popunjene.

mozda ti ugovorna obaveza istice za dva meseca ?
Moguce, proletos me je zvala zena iz Ikoma, da mi ponudi 6meseci gratis Tel3 paket (naravno uz placanje od 2.625 ovog starog paketa) posto sam ja koristio onaj stari sa 50mbps DL-a i ne znam koliko minuta telefona sa cenom od 2.625din, i posle tih 6 meseci bih placao 2.775.
Edit: Proverio sam u CC-u sada. Ovako je kako sam i napisao. Kapiram da mi se to isplati? Posto ovaj stari paket kao ukidaju. Razlog zasto je prazna uplatnica je sto cu od decembra placati unazad tj ne vise unapred. Rok za placanje decembarskog racuna ce biti 20.januar.

Poslednja izmena:
moras sam da odlucis sta ti se isplati.
ja sam na Flat 4 Extra paketu, 3275,00 dinara kao glavnom linku.
Imam i bekap link, treba mi zbog posla.
Cena mi uglavnom nije presudan faktor.
A i da jeste, ne mogu puno da biram. RV ili Ikom.

Cini mi se da ovde neki malo preteruju sa dramom oko kupovine IKOM-a. IKOM ce sigurno ostati IKOM. Isto kao sto je ostao Absolut OK, Skynet Mreze, Beogrid i ostali provjaderi koje je SBB kupio. U papirima ce se voditi kao odeljenje SBB-a, klijenti ce potpisivati ugovor sa SBB-om.. Svi ti kupljeni provajderi su poceli da pruzaju bolju uslugu. Otkako je SBB kupio Beogrid, dva puta mi je ubrzan net za po 10Mbps, a cena je ostala ista. Kada bi sve pretvorili u SBB, napravili bi haos.

Sto se tice NAT-a, tu jeste malo nezgodno. Valjda su poceli da razvijaju neko resenje za prelazak na IPv6. Na kraju dana, onima kome treba javna adresa, zalice se i trazice da im se vrati javna ili ce kupiti staticku i kraj price.
Mene samo brine cena, ako ja sada moram da platim više za NET + TV, da dam dodatan novac za drugi tv i još da plaćam javnu IP to postaje dosta skuplje u odnosu na trenutno stanje. A od opcija za internet ću moći da biram da li ću SBB ili SBB. :D

A vala i sajt im je previše nakrcan opcijama i bespotrebnim marketinškim tekstovima i slikama. Vreme potrebno da na IKOM-ovom sajtu vidim šta dobijam za koju cenu je cirka 30 sekundi, kod SBB-a mi deluje kao da učim za doktorat.

Mene samo brine cena, ako ja sada moram da platim više za NET + TV, da dam dodatan novac za drugi tv i još da plaćam javnu IP to postaje dosta skuplje u odnosu na trenutno stanje. A od opcija za internet ću moći da biram da li ću SBB ili SBB. :D

A vala i sajt im je previše nakrcan opcijama i bespotrebnim marketinškim tekstovima i slikama. Vreme potrebno da na IKOM-ovom sajtu vidim šta dobijam za koju cenu je cirka 30 sekundi, kod SBB-a mi deluje kao da učim za doktorat.

Sajt im jeste malo na sve strane, ne znam da li je direktno SBB uticao na to. Ono sto znam jeste da se cene kod mene nisu promenile. Jedino je povisena cena IP adrese sa 270 na 390, ali posto ne koristim staticku IP adresu nije mnogo uticalo na mene.

SBB ima bezobrazne cene, da uzmem sve ono sto imam sa Beogridom ojadili bi me, a tek usluge koje IKOM nudi.

cekaj,znaci oni su samo kupili ikom i to je to,pakete nece dirati?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Haha, pa o tome raspravljamo poslednjih 5 stranica, naravno da ce menjati pakete, u kojoj meri to ce biznis odlučiti, a mi ćemo saznati na kraju žurke

Sent from my E2303 using Tapatalk

cekaj,znaci oni su samo kupili ikom i to je to,pakete nece dirati?

Naravno da ce menjati... O tome i tupimo sve vreme. Jer ako ne promene cene onda ce se stari SBB korisnici buniti (sa pravom) kako novi SBB korisnici imaju bolje uslove za manje para. A i sa monopolom koji prave, cisto sumnjam da ce im cilj bii povoljnji net, gotovo sam siguran da im je cilj skuplji net (sto je i logicno jer oni rade za profit, a ne za nasu ljubav, mi mozemo samo da se nadamo da nece da budu mnogo alavi)

Nismo mi novi SBB korisnici, nismo birali da budemo kupljeni od strane SBBa. Sto bi se bunili, nek rade odvojeno, SBB i IKOM, samo je SBB vlasnik i kraj price

Nismo mi novi SBB korisnici, nismo birali da budemo kupljeni od strane SBBa. Sto bi se bunili, nek rade odvojeno, SBB i IKOM, samo je SBB vlasnik i kraj price

Nego sta smo? Mi smo Ikomovi korisnici u vlasinstvu SBB-a :d :p Isti djavo :) Teskooo ce da rade odvojeno (ja se nadam da si ti upravu ali mrka kapa), bice sigurno neke korekcije u cenovniku i ponudi Ikoma u narednom peridou (daj Boze da gresim, ja bih prvi voleo da sve ostane ko sto je sad)

Ikom forever!! :D

Mi smo IKOM-ovi korisnici.
IKOM je sad kupio SBB i sigurno je da ce doci na vrata da ponude nove ugovore.
Ti mozes da odbijes da potpises i to je otprilike to.
Ili ces prihvatiti SBB uslove i cene ili neces imati kablovsku.

Nije sad, ima već par dana :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pa kad je dosao Delhaize jel promenio cene u Maxi objektima?

Pa kad je dosao Delhaize jel promenio cene u Maxi objektima?

Nije ti dobro poredjenje, Delhaize je kupio bahatu monopolisticku kompaniju sa vec visokim cenama koja ne isplacuje dobavljace po godinu dana. Naravno da nisu menjali cene i nastavili sa istom politikom.

U ovom slucaju SBB je kupio Ikom koji ima dosta niže cene usluga, pa cemo videti sta ce uraditi sa tim

Sent from my E2303 using Tapatalk

Mi smo IKOM-ovi korisnici.
IKOM je sad kupio SBB i sigurno je da ce doci na vrata da ponude nove ugovore.
Ti mozes da odbijes da potpises i to je otprilike to.
Ili ces prihvatiti SBB uslove i cene ili neces imati kablovsku.

Misliš IKOM je sad kupljen od strane SBB...

U svakom slučaju, svako ima mogućnost izbora - uzmi ili ostavi, ali teško da će SBB bilo kome dolaziti na vrata da nudi nove ugovore već ćeš samo dobiti novi račun sa novim cenama i to je to... Možda u najboljem slučaju pošalju obaveštenje o promeni cena jedno mesec dana ranije ali to u najboljem slučaju - veća verovatnoća je da će to da objave na sajtu pa ko vidi dobro je, ko n ne vidi - ***... I onda se opet vraćamo na ono uzmi ili ostavi...

a sto mislite da ce se cene i paketi za "ikomovce" NUZNO menjati? samo to mi nije jasno...sta njih bole q,kada sada na svu zaradu imaju bukvalno MONOPOL.

Misliš IKOM je sad kupljen od strane SBB...

U svakom slučaju, svako ima mogućnost izbora - uzmi ili ostavi, ali teško da će SBB bilo kome dolaziti na vrata da nudi nove ugovore već ćeš samo dobiti novi račun sa novim cenama i to je to... Možda u najboljem slučaju pošalju obaveštenje o promeni cena jedno mesec dana ranije ali to u najboljem slučaju - veća verovatnoća je da će to da objave na sajtu pa ko vidi dobro je, ko n ne vidi - ***... I onda se opet vraćamo na ono uzmi ili ostavi...

Da, da, lapsus :)

Vidi. Mislim da moraju da menjaju ugovor ako menjaju paket. Barem onima koji imaju ugovornu obavezu.
U ugovoru stoji da mogu da promene uslove ali ovo je drasticna promena uslova koja mora da prodje kroz promenu ugvora. Ne menja se samo cena nego i ponuda i svasta nesto. Na kraju, potrebno je podeliti modeme, wifi uredjaje, dekodere...
A i kako mislis da usaglase pakete kad su potpuno razliciti? Ljudi moraju da se odluce sta ce od njihove ponude.

A i ne zaboravi. SBB ima neke pogodnosti koje korisnici dobijaju ako potpisu dvogodisnji ugovor. SBB voli da obaveze korisnike. Uvek su imali pogodnosti za dvogodisnji ugovor. Vecina korisnika IKOMa nema ugovornu obavezu. Na primer ja je nemam, odnosno imam neku vrstu "verbalnog" ugovora jer sam pristao na povlascenu cenu za FLAT 3 na godinu dana i to istice sad u decembru i siguran sam da ce njima biti interes da potpisu dvogodisnji ugovor sa ikom-ovim korisnicima.

E sad, da li se ici od stana do stana ili poslati obavestenje pa ko hoce na primer 6 meseci onu akciju od 1.000 din mora da dodje u njihove prostorije i potpise nov ugovor, je vec stvar poslovne politike SBB-a

Poslednja izmena:
a sto mislite da ce se cene i paketi za "ikomovce" NUZNO menjati? samo to mi nije jasno...sta njih bole q,kada sada na svu zaradu imaju bukvalno MONOPOL.

Negde je napisano da cemo biti prebaceni na SBB ponudu.
Ako nas prebace sigurno je da ce uz SBB ponudu stici i SBB cene.
Prvo bi imali revoluciju medju SBB korisnicima koji sigurno prate desavanje ako nama daju povlascene uslove.
A i kupili su IKOM da zaradjuju a posto cene koje imaju opusteno prolaze kod SBB korisnika, nema razloga da ne prodju i kod nas.

Poslednja izmena:
Vrh Dno