Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Nije to samo 'pređi na signal', to kod nas niko živi ne koristi.
Samo Viber i wapp. Meni su oba dobra.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja sam pisao o toj aplikaciji još kad se pojavila i u međuvremenu. Ali ništa dok nema pop culture reference. :D

Pre se zvala samo Wickr, dobra je. Sve poruke se brišu najduže za 7 dana. Nema poziva. I praviš nalog username/password. Ne traži broj, ni mail.

To može da se kaže čista aplikacija :)
Ljudi se uglavnom zbune kad im kažem da me mogu pozvati tako.
Ljudima oko sebe sam rekao ko hoce sms, a ko bas hoce internet mesendzer evo vam Signal pa ko kako zeli.

Nego ima ovih sto traže chat preko Slacka na telefonu :).

Ja vidim da mi ljudi iz imenika dolaze u zadnje vreme na Whatsapp, znam da su bili Viber only pored Messenger naravno.

Za Signal nisu svi ni na forumu culi. Sta onda da ocekujes od prosecnog korisnika? Mislim da Signal apsolutno nema nikakve sanse da postsne ni 3% upotrebljiv kod nas.

Sta ima sanse za neku ozbiljniju popularnost? Telegram?

Sta ima sanse za neku ozbiljniju popularnost? Telegram?
Nema ni Telegram. Recimo ja taj Telegram koristim godinu dana. Koristim samo WA i Telegram. Telegram iz mog imenika aktivno koristi desetak ljudi. To jasno govori da ni Telegram nema nikakve sanse da se znacajnije probije na trzistu. Mislim da je sa Signalom jos gora situacija. Zato sam to i rekao.

Dakle, mislite da nista od postojeceg nece uspeti da se probije polako? Onda ce verovatno neka nova "trendy", tj. "ishajpovana" aplikacija uspeti, kada se sklope kockice za to.

Da budemo realni pogledajte koliki je procenat kontakata sve vreme online na bilo kojoj od tih aplikacija. Ljudi su naplaseni da ce to da posrce internet i da unesreci bateriju. Nigde nemaju informaciju da recimo viber na stand by trosi smesno malo interneta a cini mi se da je zadnja verzija i nesto optimizovanija sto se tice baterije.
Gledajuci koliko se ljudi ustezu da budu sve vreme on line sve ove aplikacije su samo za mali krug ljudi. Sta mi vredi sto znam da neko ima instaliran viber kad ga pali jednom dnevno ili i redje.

Da, to je ona fora "pošalji mi sms da uključim Skype" :)

WD, tu si u pravu, o tome sam pričao jednom, Viber ima bolji sistem tu, tj uvek znaš da li je nekome upaljen net ili ne, pa shodno tome šalješ ili ne šalješ poruku.
Kod wapp ne znaš to recimo, znaš kad je osoba poslednji put bila u samoj aplikaciji, i to je to.. Što je po meni prilično beskorisno..

Možda, ako ga preinstaliraju na svakom Android telefonu :)

To ni hangouts-u nije pomoglo :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Trziste se odavno iskristalisalo. Kod nas sljaka samo viber i wa. Ostali mesingeri se mere u promilima. Realno kome treba vise od jednog mesingera? Mislim, ja koristim dva ali bih najradije voleo kada bi svi mogli da stanu pod jedan krov. Zamisli stigne ti pet notifikacija i kao ovome pisem na telegram, ovome na viber ovoj na wa.... Mene to smara ne znam za vas.

Ja volim da imam alternative za kad neki ima tehničke probleme, a dešava se.

Biće promena ali sporih, jer uvek neko padne pa se drugi digne.

Što se tiče Signal on nema verovatno ni para da održava servere ako postane megapopularan. Trenutno ga koriste ljudi koji se razumeju i kojima je bitna sigurnost (političari, novinari itd.).
Oni su finansirani preko nekih državnih projekata u vezi kriptografije, i mislim donacija. Niti se plaća sama aplikacija, niti oni išta skupljaju od informacija da bi mogli da prodaju. To bi poništilo poetnu aplikacije.
I tako nemaju apsolutno nikakav poslovni model, osim kad ih unajmi neka druga kompanija da im implementiraju protokol.

WD, tu si u pravu, o tome sam pričao jednom, Viber ima bolji sistem tu, tj uvek znaš da li je nekome upaljen net ili ne, pa shodno tome šalješ ili ne šalješ poruku.
Kod wapp ne znaš to recimo, znaš kad je osoba poslednji put bila u samoj aplikaciji, i to je to.. Što je po meni prilično beskorisno..

E a primetio sam da i Viber ima bagove što se tiče toga da li je neko online ili ne. Npr piše da je online, i kada otkucam poruku izbaci mi da je bio pre par sati poslednji put online. Ali svakako mi je to bolja varijanta, nego što kod wa moraš da pošalješ poruku da bi znao da li je neko online ili ne. :)

Vidim danas, Viber i WhatsApp novi update vec ima podrsku za novi iOS 10 VoIP API, tako da sada ove aplikacije koriste sistemski call answer interfejs kao i obicni gsm pozivi, facetime.. Takodje i sistemska istorija poziva sada prikazuje audio/video pozive iz ovih aplikacija. Cool. Jos malo i goodbye GSM.

Prilozi

• iOS-10-Lock-screen-WhatsApp-Silver-iPhone-screenshot-001.jpg
    iOS-10-Lock-screen-WhatsApp-Silver-iPhone-screenshot-001.jpg
    155.9 KB · Pregleda: 137
  • WhatsApp-2.16-for-iOS-Phone-integration-iPHone-screenshot-001.jpg
    WhatsApp-2.16-for-iOS-Phone-integration-iPHone-screenshot-001.jpg
    410.2 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Ovo je odlično, nadam se da će uskoro biti i na Androidu.

Ima li Android API za to i od koje verzije?

Do sada je Viber imao svoj zvuk za notifikacije i mogućnost izbora da se koriste sistemske. Sada Viber automatski koristi sistemske zvuke što me užasno nervira. Da li to sada može da se podesi nekako?

Meni i dalje koristi svoj zvuk...

Sent from my D6503 using Tapatalk

Pogledaj u podešavanjima za obaveštenja da ti nije uključena opcija da koristi sistemske podatke.

Nexus 5X via Tapatalk

Te stavke više nema u podešavanjima. Na Androidu je tu, ali za iOS su je sklonili.

Te stavke više nema u podešavanjima. Na Androidu je tu, ali za iOS su je sklonili.

Fora je što su izgleda rešili da se takvi pozivi skroz tretiraju kao "normalni".

Ja sam dugo dugo kmečao za ovakvim i sličnim stvarima. Sada ostaje integracija sa DND i drugim stvarima npr.

Ono što je nažalost teže rešiti je pucanje veze prilikom kretanja i gubitka wi-fi mreže i prelaska na cell i slične stvari koje se odnose na pad ili gubitak nekog od signala.

Sedmica izašla ima mesec dana, a još nema apdejta za Viber/wapp koji će da sredi problem sa notifikacijama(vidi se samo jedna poruka)

Nazad
Vrh Dno