Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Allo app još uvek nije dostupna. Malo su ga odužili

Verovatno će biti od 4okt to jest zajedno sa novim google telefonima

Morace i ovaj WhatsApp da se penzionise, FB cobani su implementirali isto resenje kao na FB - audio fajl koji se posalje moze da se pusti u WA, ali ne i da se koristi van WA - barem ne bez nekih egzibicija. To cak ni Google ne blokira.

Kod mene WA odleteo iz razloga nemogucnosti opt-out iz njihovih poslednjih akcija sa FBom. Trazim opciju i nema je u Accounts-Privacy gde bi trebalo da bude.

Signal, here we come ;).

Ako nemaš tu opciju u WA, možda si isključio na početku, pa se sada ne pojavljuje? Kod mene je nema iz tog razloga.

Moguće. Ali nesto kontam nece to trajno da obavlja posao.

Telegram je keva, sve vise ga koristim. ***, jos uvek ne mogu bez WA. Ali polako, kapiram da ce ga ljudi provaliti u dogledno vreme.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Koristim dual sim telefon (službena i privatna kartica); pa pošto su mi Viber i WA registrovani na privatni broj, službeni sam registrovao na Signal. Za sada jedini kontakt koji imam tamo je direktor :)
Inače, sve više ljudi zove na tako neki voip, pa čak i iz Srbije. Imam po 2-3 poziva nedeljno (vezano za posao) na Viber od ljudi koji imaju moj privatni broj. U potpisu mail-a sam ubacio da me mogu dobiti na Signal, pa ću videti da li će ljudi to da prihvate, bar kad zovu iz inostranstva.
Za Signal app mislim da trebaju malo da poprave kvalitet zvuka; nije loš, ali ipak malo zaostaje za viber/wa.

Poslednja izmena:
Za pozive mi je i dalje najbolji whats, samo zato ga držim u fonu, viber kao nužno zlo jer ga svi imaju. Telegram i Signal skoro niko nema. Najradije bi izbrisao obe i ostao na jednoj normalnoj, ali nema još uvek, duo obećava i za video najbolja.

Duo ima neprijatan eho, kao i Viber. I Skype i Facebook imaju bolji zvuk prilikom video poziva.

Kod mene nije bio eho kada sam probao Duo izmedju 5s i z3, zvuk je ok, jedino mi se cini da malo kasni zvuk i slika, otprilike pola sekunde.

Da li neko od vas zna kako mogu da instaliram WA na windows phone koristeći računar, a da izbegnem registraciju microsoft naloga? Znam da može i preko prodavnice na telefonu, ali treba mi baš na ovaj način

mozes preko racunara da prebacis instalacioni fajl na telefon pa da ga onda instaliras, ali i u tom slucaju je potrebna provera preko ms store tako da ti i za to treba nalog. ne znam zasto je problem napraviti nalog?

Poslato sa Note 3

Naravno. Whatsapp koristi broj telefona kao identifikaciju, po njemu te nalaze korisnici i ti njih.

Ok. Jel normalno da mi već sat vremena šalju identifikacioni kod? Ne bih rekao da sam negde pogrešio

Ne, najcesce stigne u roku od 1 minuta.

Napravljen je nalog, kako sada da se domognem instalacionog fajla, sa prodavnice ga ne mogu skinuti jer ga računar ne podržava?

Našao sam WA sa xap ekstenzijom, prebacio na telefon i kada hoću da ga instaliram pojavi se poruka da se aplikacija ne može instalirati, gledam još po guglu da li ima nešto korisno

Ok, po pravilu bi trebalo da kada prebacim instalaciju na memorijsku karticu, odem u prodavnicu, odaberem one tri tačkice i onda "instaliraj lokalne aplikacije". kada to uradim, vidim ikonicu od WA ali mi je nedostupna da je odaberem

Imam problem sa wa.. stavio sam CM rom na kineza i nece wa da mi povuče backup. Imam ga i na drive i fizički na mobu. Prvi put vidim ovakav "bug" ,zna li neko sta činiti?

Edit:

Uspeo ,moraju prvo ručno svi premmision da se nameste.

Poslednja izmena:
Ok, po pravilu bi trebalo da kada prebacim instalaciju na memorijsku karticu, odem u prodavnicu, odaberem one tri tačkice i onda "instaliraj lokalne aplikacije". kada to uradim, vidim ikonicu od WA ali mi je nedostupna da je odaberem
Mislim da je lakše jednostavno da napraviš nalog, do sada bi bilo gotovo.

Fali još rozi skin pa da ima sve omiljene opcije. ;)

Kada se pretvori u viber a vidim blizu je moraću da prelazim na Allo :)

Nadam se da će on biti nešto bolji

Predji na Signal, da vidis sta je prazan imenik :).

Inače, Signal odlicno radi. Cak i pozivi funkcionisu.

WA je na zalost odleteo sa telefona.

Vrh Dno