Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Loma su oni pi3de, ali im se može još uvek. Dok im ne dođe Merkelova na vrata.

Nisam našao da sam Samsung kaže išta o Knoxu u tom kontekstu. Ono što oni objašnjavaju je da se narusava integritet uređaja (the sistema) i da se kad se jednom okine, ne može vratiti u pređašnje stanje, te da se time gube svi podaci koji su mogli biti enkriptovani na uređaju.

Koriste se jezikom koji navodi na to da je garancija poništena, ali opet to nigde otvoreno na kažu.

https://www2.samsungknox.com/en/faq/what-knox-warranty-bit-and-how-it-triggered

Knox WARRANTY VOID: 0x01
To nije isto što i device warranty.

Zanimljiv članak o pravima vlasnika telefona u EU

http://matija.suklje.name/rooting-and-flashing-your-device-does-not-void-the-warranty-in-eu

Ovde treba da je ista analogija računarima. Zamislite da vam u prodavnici kažu da ne smete da stavite neki drugi sistem kome biste menjali shell ili modovali neki deo? Iz današnje perspektive to zaista izgleda smešno.

Ukoliko vam se desi neki kvar na telefonu, a rutovali ste ga, hard brick je resenje za uvazavanje garancije ;) [emoji14]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@Djilkos_Ns mnogo to sve konfuzno. Posebno mi je interesantno sto kad stisnem hibernate on redovno odradi isti za viber i fb msg iako iste nisam stavio uopste na listu i to me jako nervira. Fb naprimer nigde ne mogu da nadjem medju aplikacijama itd :(

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ma nije bre konfuzno, ubaci xposed, u modulima označi greenify, restartuj, u greenify uključi boost (xposed+root) onda izaberi koje hoćeš aplikacije i to je to. Imaš i xposed based features vidi na slici šta da označis, tako je kod mene

uploadfromtaptalk1471977116553.jpg

M2 Note

Da ali koliko znam xposed ne moze na stock kernel, a nemam vremena ni volje da flesujem sve iz pocetka.

Da ali koliko znam xposed ne moze na stock kernel, a nemam vremena ni volje da flesujem sve iz pocetka.

Ne sećam se da je bio taj uslov, a i da jeste, flešovanje novog kernela ti ne bi tražilo wipe celog sistema.

Rootovanjem se gubi garancija još od S1, S2 modela. Nije ništa novo tako da se ne treba služiti nekom logikom. Nekad je triangle away rešavao problem a sa Knoxom nema nazad.
Koji mp3 player preporučujete?
Ubacih neke muzike pre puta i konstatujem da nema onog fabričkog plejera već google play music...

PowerAmp
Mada u poslednje vreme koristim baš taj Googleov player, zbog Music naloga, ali preko njega slušam i lokalnu muziku. Radi posao.

Ne sećam se da je bio taj uslov, a i da jeste, flešovanje novog kernela ti ne bi tražilo wipe celog sistema.
Iskreno se nisam nikada sa tim igrao, bojim se da ne zeznem nesto. Mada i ovako sam prilicno zadovoljan autonomijom...sta sve imam nainstalirano i koristim pa opet 5h izvlacim sot. Od sutra krecem opet da radim pa cu da vidim da li cu uspevati dan da preguram.

PowerAmp
Mada u poslednje vreme koristim baš taj Googleov player, zbog Music naloga, ali preko njega slušam i lokalnu muziku. Radi posao.
Dankešen, probaću.
Nešto čudno mi se dešava u maps i here mapama. Kao da je gyroscope preosetljiv, i malo pomeranje pravca mapa nekontrolisano leti levo desno. Šta li može biti?

Ranije su programi izbacivali korisniku obaveštenje da se sa telefonom u ruci rade pokreti u obliku broja 8.

Sada probaj ovo uputstvo:

1. Open the phone app and switch to the keypad (mora Samsungova phone app, ne može neki drugi dialer)
2. Enter the following code: *#0*#
3. The service menu opens. Tap on the "sensor" tile
4. Scroll down until you see "Magnetic Sensor". You see a black circle that shows you a line to the magnetic north. Is this red, this means that the compass of the Samsung Galaxy S7 must be calibrated.
5. Pivot now the Samsung Galaxy S7 once completely around each axis
6. The compass needle in the service is "blue" and is a "3". This means that the compass sensor of the Samsung Galaxy S7 is calibrated correctly.
7. Now exit the service menu by repeatedly tap the Back button (soft key on the right). Now you have successfully calibrated the compass on your Samsung Galaxy S7 or Samsung Galaxy S7 Edge.

Source: http://www.solvemix.com/index.php/a...laxy-s7-how-to-calibrate-compass-instructions

Hvala. Nije bio kalibrisan,uradio sam ali je i dalje preosetljivo u aplikacijama. Nemam komp sad da proguglam.

Ima li neko da je koristio s6 edge plus i sada da je na s7 ili s7 edge . Koliko je bolja ili nije baterija na 7-cama u odnosu na edge plus. interesujem se za s 7 edge ali mi se ne svidja format fotografija pa razmisljam o s6e+. Ali bolja baterija je prioritet

Da li raditi update? Trenutno sam na junskom..

@deklaracija ja sam koristio note 5 (sto mu dodje otprilike isto kao taj edge) i sada sam na s7 i mogu ti reci da je autonomija dosta bolja...sa s7edge moze samo jos bolja situacija da bude. I nije toliko velika razlika (po meni) u fotkama izmedju 16:9 u 16mpx na s6e i 16:9 u 9.2mpx na s7(e); veci pikseli i blenda lepo nadoknadjuju mpx razliku.

Julski je poslednji ( nije zadnji :))

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Da li ću izgubiti garanciju ako flešujem S7 edge odinom stock firmvare-om ?
Imam problem sa random freezing and reboot..

Upucaću se sa ovim S7 edge.... :)
Telefon je toliko čudan/težak za troubleshooting...
Telefon se zamrzava restartuje povremeno, i kada se to desi , svakih 10-30s se opet dešava sve dok ne ugasim tel. i ostavim ga 1-2h.
Onda radi 24h bez problema, dok se ne restartuje/zamrzne ponovo...
Peobao sam flash preko smart switch-a , a li ima smisla raditi flash sa Odin-om?
btw, telefon se blago zagreje oko power dugmeta kada se zamrzne.

Nećeš ako je stock, pokušaj prvo sa hard resetom

Vladimire,
Jesam probao i hard reset iz recovery menija.
Isto.
Probao "stability test v2.7" , ne zakucava sa njim iako se telefon mnogo više zagreje tada.....

Poslednja izmena:
Onda prosto skineš sa sammobile rom, upucaš ga odinom, pa uradiš wipe cache i wipe data. Mora da ti radi jednako lepo kao i svima nama.
U ovom slučaju ne gubiš garanciju bez obzira koji rom sa sammobile da skineš.

Sent from my SM-G935F

Koji firmware je na telefonu?

BH6 jeste najbolji ali zbog novog bootloader-a, rut je nemoguć. Jedino da se posebno flešne stariji bootloader.

Sent from my SM-G930F

Najnoviji...imas neki hardverski problem ko kanda, nazalost.

Nazad
Vrh Dno