Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Momci,jedno pitanje.Drugar skinuo firmware za S7,kada ga je raspakovao dobio je 5 falova Screenshot_1.jpg Moraju li oba ova CSC da se ubace?Ako moraju,gde drugi da stavi u Odinu?Hvala.

Vjerojatno tu identicni, nek stavi samo home_csc za svaki slucaj. Jel radi clean flash?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nisu identični. home_csc biraš ukoliko ne želiš da radiš factory reset i ne menja ti se postojeći csc.

Sent from my SM-G930F

Hm, nisam gledao to uopce, ja si cuvam stari home csc kojeg svaki put flasham uz ostala 3 fajla i sve ok :)

Pazarih greenify, cu da javim rezultate za par dana.

Vezano za ovo sa update preko odina...da li postoji mogucnost da odradim update sistema preko istog a da mi ostanu sacuvani root, sve aplikacije i podesavanja?!

Poslednja izmena:
Kad već koristiš greenify plaćeni, trebao bi i xposed da staviš, jer onda si džabe plaćao, free verzija bi ti radila posao.

M2 Note

Za root ne znam, ali podaci mislim da ostaju. Tek pošto odradiš Factory data reset sve brišeš.

Neće ti ostati rut ako odradiš preko Odina fleš, ali ti ostaje Knox 0x1. Podaci ostaju ako ne radiš factory reset.

Sent from my SM-G935F

Pazarih greenify, cu da javim rezultate za par dana.

Vezano za ovo sa update preko odina...da li postoji mogucnost da odradim update sistema preko istog a da mi ostanu sacuvani root, sve aplikacije i podesavanja?!

Gubis rut, ostaju ti podaci i ja msm aplikacije. I da, vratice ti bloat aplikacije ako si ih brisao..

Nista, cu da ubacujem onda neki prerutovani rom sa xda kad se smorim sa ovim ;)

Kad već koristiš greenify plaćeni, trebao bi i xposed da staviš, jer onda si džabe plaćao, free verzija bi ti radila posao.

M2 Note
Verovtno da, vidim ja da nemam pojma kako ovo da ispodesavm da radi valjano. Prijavljuje da nesto nece da radi (vidi sliku), facebook mi ne pokazuje notification counter itd.

Jel bese bila neka tema vezan za samu apk da ne spamujem ovde?

a04af572cf971797ebf3c50459cd1b47.jpg

Pozdrav drugari,moze li neka preporuka od proverenog prodavca.Uzeo bih gold i crni s7 edge

@Priest77 Pa verovatno da nisi izmenio u sistemu sve sto je trebalo...mozda ti zato martovski fw nije pokazivao napredak nikakav :)

Nego jel uspeva iko na novoj s-health aplikaciji da izmeri puls...nemam uopste measure opciju na onoj kockici gde treba da bude?!

@Djilkos_Ns mnogo to sve konfuzno. Posebno mi je interesantno sto kad stisnem hibernate on redovno odradi isti za viber i fb msg iako iste nisam stavio uopste na listu i to me jako nervira. Fb naprimer nigde ne mogu da nadjem medju aplikacijama itd :(

Poslednja izmena:
Ja sam ubacivao sve fajlove odjednom druze, da li posebno moze iskreno pojma nemam

Da, sva polja treba popuniti, jedino biras hoces csc ili home csc u zavisnosti od potreba. Ap samo se koristilo u ranijim verzijama odina kada su bile md5 ekstenzije fajla cini mi se i nije ga trebalo otpakivati.

Sto se s-helta tice, imam identicnu verziju. Dodelio sam permisije ali measure nemam. Mozda je razlog gear fit, ne pada mi sta drugo na pamet...do pre 3 dana na staroj verziji je radilo odakle god hocu da merim (****** nisam napravio backup tbackupom).

6b64f960191a9d434de9174d0e5568ae.jpg

I dalje možeš da se vratiš na staru verziju, skini staru sa nekog mirrora, bekapuj i obriši novu, zvekni staru i restore data nove verzije.

Izbegavati taj kingo, verovatno ima bolje rešenje na xda ...
@priest77
Ako rutuješ ode garancija, razmotri da li je pametno :)

Sent from my NOTE 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Valjalo bi se to preispitati, da li rootovanje zaista (treba da) uklanja garanciju.

Piše li u nekom od dokumenata (računa ili garantnih listova) da se ne sme raditi?

Root pokreće knox na 0x1 što u servisu smatraju izmenom sistema i podrazumeva gubljenje garancije, provereno!

Ma to je sigurno, nema tu preispitivanja ...

Znam šta se dešava, ali ako nekome ode ekran recimo (pogotovo ako se radi o učestalim problemima na nekim modelima), kakve veze ima da li je sistem bio rootovan ili ne.
Kapiram ja ove što iz Mađarske dovoze, njima je svaka reklamacija direktno iz džepa, ali ne kapiram zvanične uvoznike. U jednom delu Evrope se to ne računa, a u drugom računa. To je bzvz.

Potpuno si u pravu ali njima je dovoljno da vide knox 0x1 da uređaj isključe iz svake moguće garancije, čak i ako knox nije doprineo kvaru ekrana

Ma da, ekran je nebitan tu ...
Rikaveri i knox 0x1 je prisutan "uvek" :)

Jedino kada bi se telefon doveo u takvo stanje da ga nije moguće upaliti i samim tim proveriti stanje knoxa

Nazad
Vrh Dno