Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nakon svega moje je mišljenje da je lakše dostižna pravda parnicom, nego čekati da policija tužilaštvo i ko već pokrene spor pa da se vi besplatno priključite gonjenju. Pa da probate da napaltite. Takođe pre ili nakon transakcije snimite ekran iz oglasa, eventualnu sms komunikaciju, prukama sa sajta, foruma. Eto dovoljnog dokaza da je prodavac prodao nešto pod tim i tim uslovima. Takođe ako usmeni pregovori ne urode plodom vrlo je bitnon da pošaljete na adresu opomenu pred tužbu, naravno sa povratnicom kako bi imali dokaz da ste probali da rešite slučaj na lep način...

Imam lično slučaj iz 2007 kada su mi obili lokal, ja našao počinioca poslao policiju, pokupili ga sa stvarima koje nije uspeo da proda, priznao delo, otišlo na sud tužilac ga tereti za tešku krađu od 2007 do danas održano 4 ročišta, a još ni na vidiku nije donošenje presude a kamo li moja naplata štete.

Takođe u parnici ako se ne pojavi tuženi na ročištima vaš tužbeni zahtev se prihvata u potpunosti.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Kad vec palis ljude na parnice i privatne krivicne tuzbe onda je red i da ih upozoris da ce i pored dobijene presude morati da plate sve sudske troskove ako tuzeni tj. osudjeni to ne uradi u odredjenom roku! Ako uopste bude osudjujuce presude posto nisu svi prevaranti naivni kao taj tvoj pa da priznaju sta su prodali,poslali ili garantovali.

Поштовани,

молим Вас да ми опростите што себи дозвољавам да дајем савете или упутства, али, ако је ова фотографија уграђеног кулера оригинал Ваша, мислим да уградња није коректна. У колу увек постоји ваздуха и због разлике густине он иде у највишу тачку. Ви сте вод од радијатора/резервоара до пумпе које је на подпритиску поставили на највишу тачку уместо најнижу. Мислим да ово доводи до тога да пумпа срче ваздух са честицама воде и до кавитације. Тако оштећујете пумпу и чините је бучнијом.

Имам тренутно уграђен 140XL и муке сам мучио да смирим пумпу која цвили непрекидно. Један сам и вратио да би ми дали дуги, мало тиши. Играо сам се са Speed Fan-om. Сад је на 4150 обртаја потпуно тиха. (3770К @3,9GHz).

Ако је цвиљење пумпе разлог за оглас, можда је ово решење.

Срдачан поздрав.
Дарио

Pa dobro, nista lose :D

30000mAh? :)
Jel to kao one minilinije nekad sa 1000W PMPower :D

Na tjubu za taj model kazu 12k mAh... :d

Ako kazemo da je istina da onaj panel moze puniti bateriju sa 200mA onda bi to bilo na kalifornijskom suncu u podne. Ko bi normalan stavio BP na sunce 5h sati da bi ga dopunio sa 1Ah?

Kinezi :d

Pa verovatno moze da se puni i na struju, ovo solarno je cisto da se iskurcis da moze. I da lakse navuku ljude.

Gledao sam testove tih solarnih gluposti na youtube... Gluposti, jednom recju :D

Iskritikovao bih prodavca "Vera" iz Subotice. Zena ima 550 pozitivnih ocena i nijednu negativnu, jako je prijatna i ljubazna preko telefona, ali je najblaze receno.. neodgovorna.
Zovem je u petak za nexus 5x, posaljem joj nakon razgovora sms, kaze nema problema salje u ponedeljak. Ja je zovem u utorak, ona mi kaze da nije poslala (ako ne laze za razlog, opravdano je) ja je zamolim da mi onda u sredu posalje uslugom danas za danas o mom trosku posto sam bez telefona, cak je i podsetim sms-om uvece, na koji ona uredno odgovara da nema problema i to je to.. Nestaje bez traga.. Zvao sam je u sredu sa 2 broja ne javlja se, ne postoji... :mad:

S druge strane pohvalio bih Vladimira sa kojim sam se u 5 minuta dogovorio sve i u roku od sat vremena smo se nasli i obavili trgovinu. :smoke:

Mislim da imas prevelika ocekivanja od neke "Vere iz Subotice", njena dobra volja je ako te ispostuje, nema smisla da joj jos zadajes i rokove.

Naravno da je dobra volja, sta je drugo obavezuje?

Casna pionirska? :)

Ja nisam shvatio da ovde neko nekoga zavlaci vec da radi u okviru svojih mogucnosti:

ona mi kaze da nije poslala (ako ne laze za razlog, opravdano je)

Poslednja izmena:
To je ono, nabedjeni prodavci, misle da su Bogom dani... Pa valjda ona treba da bude ta koja će da bude odgovorna kao prodavac, ipak ona dobija pare za svoju robu? Svašta....

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

Ok, situacija jasna.
Znači i ti lažeš i zavlačiš mušterije danima (zato što trenutno nemaš tu robu pa mušteriju držiš na "stendbaju").
Sta bi po tebi trebalo da uradi?

Da kaze, nemam, potrazite na drugom mestu?

U kom vi univerzumu zivite, gde se to tako radi?

Naravno da treba da kaze da nema, to se zove istina. Posten prodavac kaze da nema i zamoli musteriju da saceka ako zeli.
Ima dovoljno odgovornih prodavaca, da bi neko trosio vreme na lazove.

Zato sto se pravila mutava, izgubila je musteriju. Da je zamolila kupca da saceka koji dan i nije bila mutava *****ka, mozda ne bi.

Poslednja izmena:
Naravno da je dobra volja, sta je drugo obavezuje?

Casna pionirska? :)

Ja nisam shvatio da ovde neko nekoga zavlaci vec da radi u okviru svojih mogucnosti:

Kao razlog nije mi nijednog trenutka navela da telefon nema na stanju. Taj "opravdani razlog" je bio licne prirode, pa mogu da razumem.
Ali da mi konstantno potvrdjuje kako salje telefon, ja zbog posla organizujem ko ce da bude pri ruci kuriru da ga podigne, a ona me sve vreme zavlaci, to jednostavno ne mogu da razumem.
Tako se ne ponasa prodavac sa toliko pozitivnih ocena.

Ma bre sramota, nema potrebe da se pravdas i objasnjavas situaciju.
Treba neka *****ka da ti diriguje kako ces da zivis, zato sto je mutava i ne ume da komunicira...

Naravno da treba da kaze da nema, to se zove istina. Posten prodavac kaze da nema i zamoli musteriju da saceka ako zeli.
Ima dovoljno odgovornih prodavaca, da bi neko trosio vreme na lazove.

Koji to ozbiljan prodavac moze da kaze da nema robu?

Roba se uvek ili prodala, ili upravo stize nova tura i samo da se istovari i sl, ni jedan kupac ne voli da cuje da ono sto njemu treba "nema na stanju", to samo totalni laik moze kupcu da kaze.

Kupac kome je ozbiljno hitno ide u drugu radnju, cak placa i skuplje ako treba (odma` za odma`, a ne danas za danas)

Ako cemo iskreno njemu jednostavno nije bilo stvarno hitno, jer on i dalje ceka.

Poslednja izmena:
Znaci ti pošteni i dobri prodavci sa najvećim brojem pozitivnih ocena, ukratko, lazu svoje kupce....?
I to je ok?
Zamisli, ti nesto treba da kupis a treba ti hitno , i ja te lažem tri dana uzastopno, reci ces to je ok...?

Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk

Ceka jer je napravio dogovor i ocekuje da prodavac dogovor ispostuje kao sto bi svako normalno ljudsko bice ocekivalo.

Ovamo pljujemo prodavnice po srbiji kada nas danima zavlace sa robom koju nemaju na lageru, a lazu da imaju, a kada neki polucovek to radi sa svercovanom robom, to je ok.

Poslednja izmena:
Znaci ti pošteni i dobri prodavci sa najvećim brojem pozitivnih ocena, ukratko, lazu svoje kupce....?
I to je ok?
Nije OK, ali tako je.
A za te pozitivne ocene smo vec pricali...
(ne moze nikako da bude realno da neko ima samo pozitivne, to je namesteno stanje)

Zamisli, ti nesto treba da kupis a treba ti hitno , i ja te lažem tri dana uzastopno, reci ces to je ok...?
Ako ti nesto treba hitno, onda kupujes tamo gde ima odmah, a ne da verujes u tudje obecanje.
Od toga realno nemas nista, moze da ispostuje, ali i ne mora.

Ovamo pljujemo prodavnice po srbiji kada nas danima zavlace sa robom koju nemaju na lageru, a lazu da imaju, a kada neki polucovek to radi sa svercovanom robom, to je ok.

To rade i jedni i drugi, nikakve razlike nema.
A i preveliku vaznost dajete nekim svercerima sa KP i uzdizete ih kao da su to neke ozbiljne prodavnice, to su i dalje sverceri kakve vidjate po pijacama.
Da su hteli da budu ozbiljniji od toga i povecaju obim posla otvorili bi oni svoje fizicke radnje a ne vodili virtuelne bez da nekome polazu racune.

Mislim da bi prema ovima sa takvim mišljenjem svi trebali isto da se ponašaju. Recimo lekari, pogotovo ovi u hitnoj i urgentnom. Možda bi im tako došlo iz dupeta u glavu.

A i preveliku vaznost dajete nekim svercerima sa KP i uzdizete ih kao da su to neke ozbiljne prodavnice, to su i dalje sverceri kakve vidjate po pijacama.
Naravno da su šverceri.
Zanimljivost je u tome da si ti gori od poslednjeg švercera.
Vrlo rado držiš govore o biznisu i biznismenima, a konstanta si u pijačarskoj temi.

Svi su isti, samo što neki ne plaćaju državi ništa, a oni drugi što manje.

I tu je jedina razlika u ovom buvljarskoj državi.

Niko od švercera iz Subotice nema robu na stanju. Prime narudžbinu, naruče, isporuče.

Ako njih *****u, kasne i oni.

Previše značaja dajete tim ljudima.

Kritika koja je pokrenula ovu raspravu je ok. Jedino što nije ok u toj kritici je pridavanje značaja najobičnijem šverceru kao da je Gigatron u najmanju ruku.

Iskreno, nikada ne bih kupio od takvog prodavca, koji laže i maže.

Naravno da treba da kaže da nema na stanju i kada će imati ako joj je stalo do trgovačkog poštenja i mušterije a ne da izmišlja privatne razloge i opravdanja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno