Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja to pričam, zašto bi se trudio da odgovaraš uopšte, takve poruke samo obrišeš

U startu me iznervira ljudksa glupost i svasta bih mu rekao u tom trenutku ali posle par sekundi skontam da nije vredan toga i takve cu ubuduce samo da kuliram. Najgore od svega je sto ja ne zivim od te prodaje, to mi vise dodje kao dzeparac, a iznerviram se.

Ako u oglasu imaš sliku sa sve privescima ili nisi izričito napisao da je samo narukvica bez dodataka onda ne vidim problem.

Mobilni Ns 061-318-318-8
Novi Sad
Jako iritantan lik. Ni dobar dan, ni izvolite, ni doviđena. Na pitanje "kako je očuvan" odgovara "ne kupuješ nov telefon"! Kao da ga mrzi što živi i što se javio. Pitao sam za dva nova telefona koja piše da ima, ne, nema, stižu svi večeras i svi su otišli, jeste, šio mi ga Đura, pa skini onda oglas, ovo je klasično pupmanje cena. Ne daj Bože da ovog pozovete i treba neku garanciju da ostvarite. Em ne odgovara na KP poruke, em je iritantan i ne ljubazan. Ne kupujem od ljudi koji ne odgovaraju na KP poruke iz principa, a od ovog sigurno neću.

Hteo sam da kupim m8.pre godinu dana.Pitao sam samo sta ce biti u slucaju kvara.Video sam da je procitao poruku ali sam ostao bez odgovora.A pitao sam iz razloga sto je drugar kupio od njega telefon i dobio je neki smesni list kao garanciju.

Ne znam gde da stavim, da li ovde ili pod prevarante sa domaceg trzista, jer oglas nije sa KupujemProdajem, ali sam se fino nasmejao :D

hahahaha.png

Ako u oglasu imaš sliku sa sve privescima ili nisi izričito napisao da je samo narukvica bez dodataka onda ne vidim problem.

U oglasu pise da se prodaju narukvice. I svih 20ak ljudi koji su do sada kupili su shvatili da je to cena samo za narukvicu, al uvek ima nekih specijalaca koji bi da dobiju nesto sto kosta mnogo vise za 3x manju cenu.

Hteo sam da kupim m8.pre godinu dana.Pitao sam samo sta ce biti u slucaju kvara.Video sam da je procitao poruku ali sam ostao bez odgovora.A pitao sam iz razloga sto je drugar kupio od njega telefon i dobio je neki smesni list kao garanciju.

To je izgleda običaj kad se nema dobar odgovor. Tako sam i ja pitao nekogtamo na čije ime je tlf kupljen (od operatera, da lije na fiz lice ili firmu), odgovor nisam dobio, trgovine nije bilo.
S druge strane, svako ima pravo da ne odgovori na pitanje, ma koliko to npr mene lično nerviralo.

Taj "smesni list" ces dobiti kod svakog prodavca, ili mozda cak ne dobijes nista. Ako hoces racun i garanciju pravac neka od radnji pa platis minimum 2x vise. A inace, decko resava garancije bez problema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Taj "smesni list" ces dobiti kod svakog prodavca, ili mozda cak ne dobijes nista. Ako hoces racun i garanciju pravac neka od radnji pa platis minimum 2x vise. A inace, decko resava garancije bez problema.

Neka prvo napiše šta je mislio pod "smešni list".

Od toga valjda zavisi stav po tom pitanju.

Smešni list može biti i falsifikat garancije operatera/uvoznika pa onda nije baš sve tako jednostavno.

To je njegova, da se tako izrazim, licna garancija. Nema nikakvih garancija i ostalih papira od uvoznika.

Realno, sta nekog gejmera koji prati sve to, interesuje njegov opis, stavi brate konfiguraciju i vozi, ovako smara sa hvalospevima kao da prodaje poslednji model Nasinog spejs satla.

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Pa gejmer ce sebi za ove pare kupiti bolji komp, on mora da hvali i masti ne bi li uvalio nekom ko ne zna. Realno je mucno citati dalje od "veoma brz procesor sa sirovom snagom od 8 jezgara..."

Citam ove postove vezane za mene ( Mobilni NS) svi imate ovakva ili onakva pitanja ili zahteve, ne odgovara vam ovo ,ne odgovara vam ono, eto zaista vise nisam pametan,ali ajde da pogledate malo iz iz druge perpektive.
Hocete nov telefon,sa ful garancijom naravno u pola realne cene ako ikako moze i to je po vama sasvim ok (govorim ovim dezurnim virtuelnim pljuvacima)
imate dosta distributera u nasoj zemlji koji daju 2 god full garancije,pa gospodo izvolite tamo pa kupite i nemate nikakav problem ( osim 'zanemarljive" finansijske razlike )
Ja dajem pismenu garanciju,pa taman da je napisana na papiru od bureka ja ispostujem svakog i sve sto spada u domen garancija cak i vise od toga.
Na KP sam od pre par dana poceo da odgovaram svima eto da vama ucinim da mozete mirnije da spavate,posto vidim da vam je to ozbiljan problem.
Iz ugla kupca ljudi ovde cesto pisu i to podrzavam skroz,iz ugla prodavca bi mogao da pisem ovde stotine postova o ponasalju i stavu ljudi koji kupuju, onda bi bar malo mogli da shvatite
da nije ovaj posao ni lak ni jednostavan.Kako god da se covek postavi uvek ce nekom nesto da smeta...

Ja te razumem druze, ali svako od nas bira cime ce se baviti i sta ce raditi u zivotu, niko tebe nije primorao da prodajes telefone, trgovina i rad sa ljudima je *******a stvar, tako da ces morati da se izboris sa tim ili da potones.
Sto bi rekao the Saw: the choice is yours

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Naravno da je komunikacija izuzetno bitna. Svaka greška u komunikaciji je za mene "ozbiljan problem" koji vodi do eliminacije.
Na KP ne prodajem ništa, samo kupujem i imam neki smešni nalog sa par pozitivnih ocena jer sam sa svakim ljubazan i fin. Takvo ponšanje očekujem i prema meni, a ako je nekom teško da mi odgovori na pitanje, ***, trgovine nema a njegov promet je manji.

Što se tiče garancije - na 6m do 1g ne pristajem nikad, 2g koje gaje npr prodavac ili shop (njihova garancija, ne zvaničnog uvoznika) je ok. Ko hoće od zvaničnog uvoznika, zna gde ima i po kojoj ceni.

Au bre, sve što treba da uradite je da odgovorite na mail. Izabrali ste to da radite, radite pošteno i odgovorno, sve ostalo nema opravdanja. A to možete od kuće, u pokretu, odakle god hoćete i ne treba vam više od par minuta. Ili na kraju dana sednete i odgovorite svima. Šta dramite.
To kao kad dođete u pivnicu i naručite pivo a onda tražite kriglu ili užu čašu, pa i pepeljara da vam se donese, pa bez pene, pa ovo pa ono....i šta treba kelner da uradi, da vas otera u tri lepe!?
Preterujete. Vrhunac mi je ova prethodna priča sa narukvicama. Pa naravno da će neko da pita jel idu i privesci, nismo svi bogom dani da vam čitamo misli, a pogotovo ako smo se već opekli sa pojedincima! Ali zato kad uzmete keš jel gledate da nije falš, pocepana novčanica itd. Mislim, dajte malo realnosti. Kukate ovde ko razmaženi klinci nad ispalim sladoledom!
Moje godine, i iskustvo, provedeno u radu sa ljudima mi ne daju za pravo da vas razumem!
Da, ima nas, raznih, da ima Vas raznih, na takvom ste tržištu, okruženi ste i barabama i poštenima iz vaše branše, izborite se sa tim teretom!
Na kupcu nije da gleda u pasulj, nego da gleda da prođe što jeftinije. Ima ih svakakvih, ali nije na vama.da javno iznosite, omalovažavate pojedince, koji nekad rade neke stvari iz neznanja, predostrožnosti itd. Nisu svi vični trgovini !

Ima i prodavaca koji se žale i koji su se ovde našli prozvani, sa ili bez razloga.
Može ovde svaki prodavac da napiše šta hoće i opravda sebe , ali ako mi ne odgovori na mail,sva priča za mene pada u vodu.
To što kupci pišu ovde treba uzeti sa rezervom, jer niko ne zna dal ima skrivenih motiva, ličnih frustracija itd.
A kupcima je po difoltu uvek bilo u opisu "posla" da se žale. Pa i zakoni za zaštitu potrošača se donose u korist istih.
Dakle, hoćeš nešto da prodaješ, spremi čelične živce i lepe manire u suprotnom ćeš biti razapet na stub srama !

Ja bih pre rekao da spremiš realnu cenu i pošten pristup, a kad/ako kupac pređe granicu pristojnosti slobodno mu daj po tamburi. Ako je dobra cena, progutaće lako svoj ponos i naduvani ego iako si ga spustio što je kukumavčio za jeftinije (ili štagod), i kupiće, jer pare svako voli. Ako nemaš dobre cene, e onda je sledeća najbolja stvar da spremiš čelične živce, lepe manire i da im pričas priču, pa koga ošišaš.

edit: Koliko puta su kod mene kupili nešto nabudobni egoisti koje sam žestoko spustio na d00pe, to je čudo jedno. Ali sa druge strane, to je i normalno, jer svako mrzi poltrone koji se smeškaju dok ih gaziš, a svako instinktivno poštuje onoga ko mu se suprotstavi kad pređe crtu, jer duboko u sebi zna da je u krivu i da je prevršio meru.

Poslednja izmena:
@encarta Posto se ovo za narukvice odnosilo na mene, da ja tebe nesto pitam. U oglasu pise da prodajem narukvice koje su originalne i cena je oko 28% niza nego u radnji. I sad ti dodjes i pored svega sto pise u oglasu, da prodajem narukvice, a ne i priveske, pitas da li za TU CENU KOJA JE 28% NIZA OD CENE U RADNJI idu jos i privezci sa slike cija je vrednost verujem 2x veca od vrednosti narukvice? To druze nije normalno da se pita. Za pismene sve lepo pise, za budale pomoci nema i sa takvima se ne treba upustati u raspravu. 90% ljudi je pitalo DA LI PRODAJETE I PRIVESKE, svesni cinjenice da ne postoji mogucnost da narukvica sa sve privescima kosta toliko. Ali uvek ima niskointeligentnih ljudi i apsolutno ne vidim sta ja tu njemu ima da odgovaram jer i da hoce da kupi, ja mu ne bi prodao zbog takvog glupog pitanja jer ko zna kakve ce jos gluposti da me pita o dokazivanju originalnosti proizvoda. Nek ide u radnju pa nek kupi, ja cu preziveti i bez te prodaje.

E sad, da ti meni ne kazes da sam ja ovo izabarao da radim, odma da ti odgovorim da ja od ovoga ne zivim niti mi je ovo bilo kakav posao vec samo koristim trenutnu mogucnost da uzmem koji dinar sa strane(nije neka prevelika zarada ali za mene trenutno dovoljna). Svima sam do sada lepo odgovorio i cak se lepo na kraju ispricao uz kafu kad smo se nasli. Mnogi su takodje normalno pitali sta ih zanima i nisu kupili sto je skroz ok, ali kad u startu postavis *****no pitanje, u najboljem slucaju zasluzujes da ne dobijes odgovor, a u najgorem da budes isprozivan onako lepo.

Ček, na fotografiji u oglasu su ti i narukvice i privesci a ti prodajes samo narukvice? Dovodiš ljude u zabludu i onda ih vređaš zato što pitaju da li se prodaje ono što je na slici.
Zamisli da je neko stavio u oglas PS4 sa joysticima a ne prodaje joystike. To je isto kao tvoj oglas a svako bi pomislio da je sasvim normalno da uz PS4 idu i joystici.
Skloni sa fotografija to što ne prodajes i neće te niko pitati za njih.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Još nešto sam primetio-ovde gomila ljudi drži lekcije prodavcima koji su očigledno vrlo uspešni - kako bi trebalo da rade, i tome slično,a da će u suprotnom propasti njihov posao. Na to samo mogu da kažem da su ljudi koji žive od trgovine zaboravili o istoj više nego što će prosečan dušebriznik koji ovde drži lekcije naučiti tokom celog svog života.

@bobster-kad vidiš sliku majice koja ti se sviđa, znaj da model koji je nosi nije uračunat u cenu. Drugim rečima, prodaje se ono što piše u oglasu, a ne ono što se pojavljuje na slici. Znam da ljude mrzi da čitaju, ali bi onda trebali da se uzdržavaju i od pametovanja. Treba li po tvojoj logici čovek uz te džojstik da da i radni sto na kojem je stajalo sve to jer je na slici?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Poslednja izmena:
Još nešto sam primetio-ovde gomila ljudi drži lekcije prodavcima koji su očigledno vrlo uspešni - kako bi trebalo da rade, i tome slično,a da će u suprotnom propasti njihov posao. Na to samo mogu da kažem da su ljudi koji žive od trgovine zaboravili o istoj više nego što će prosečan dušebriznik koji ovde drži lekcije naučiti tokom celog svog života.
To je tako kod nas.
Selektorski mentalitet... Balkan je područje sa najviše stručnih za sve na svetu, zato nam je izmedju ostalog tako kako nam je.
--------------------

Što se mene lično tiče kontakt porukom na KP sa prodavcem je obavezan.
Jedna do dve poruke na koje će mi odgovoriti u razumnom roku, posle toga idu porukom moja adresa za isporuku, ili ako je veća suma nakon poruka kraći telefonski razgovor.

U legalnoj prodavnici kada naručujem telefonski imam pravo da upitam šta me interesuje (ne da smaram sa glupostima, već da pitam šta me interesuje i da dobijem konkretan odgovor na konkretno pitanje).
To utoliko više važi za nepoznatog čoveka sa KP sa kojim nikada nisam saradjivao pre toga.
Ako nema vremena/želje/mogućnosti da mi odgovori to je u redu, ima ko hoće.

Ima i prodavaca koji se žale i koji su se ovde našli prozvani, sa ili bez razloga.
Može ovde svaki prodavac da napiše šta hoće i opravda sebe , ali ako mi ne odgovori na mail,sva priča za mene pada u vodu.
To što kupci pišu ovde treba uzeti sa rezervom, jer niko ne zna dal ima skrivenih motiva, ličnih frustracija itd.
A kupcima je po difoltu uvek bilo u opisu "posla" da se žale. Pa i zakoni za zaštitu potrošača se donose u korist istih.
Dakle, hoćeš nešto da prodaješ, spremi čelične živce i lepe manire u suprotnom ćeš biti razapet na stub srama !

A zasto je toliko bitno da ti odgovori na mail? Nemas telefon da pozoves ili pustis poruku?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno