Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 7

Kod Note 3 su bila ispunjena ocekivanja. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ocekivanja jesu sa N3, ali utisci nakon koriscenja su bili meeehhhh...

Cini mi se da ce, ako se odlucim da zamenim 6S za Note 7 biti suprotno, ne ocekujem nista, a mozda dobijem nesto... Vidim da su konacno malo vise radili na TW od S6 pa na dalje, nego da uvode neke besmislene funkcije koje ce jedino dokoni bubuljicavi pubertetlija da drnda na casu dok mu je dosadno..

Pa i nisu bas. Posebno je taj prvi fw bio dobar na Note 3 i odlicno je radio. Ja sam tada presao sa S4 i N3 je bio bas dosta bolji (osim dobro poznatih vostanih slika u LL-u).
Uh, pitanje je. Sta zelis da dobijes? Tj. sta ocekujes?

pa onda je i N5 prepakovani S6 ako tako gledate, znaci ni on ne valja? :) klasika za ovaj forum: nikada nije dovoljno i uvek je skupo. 64GB i olovka su glavni aduti u odnosu na S7E, tu je jos i manje zakrivljeno staklo kome to smeta, iris skener i jos ponesto. kosta koliko i vredi, nekome je skupo a nekome nije. telefon je pravljen sa umom na trzista gde je minimalac 10-15$/e na sat a ne za zemlju gde je uspeh ne pojesti burek bez jogurta za dorucak.

Poslednja izmena:
Tebi je normalno da za telefon das koliko bi dao za jedan bolji laptop?
Nije stvar iz koje smo mi zemlje, ni u jednoj zemlji jedan flagship ne bi trebalo da košta preko $500, koliko god besan bio, za manje od godinu dana ce vec biti mator model.

Bolji latop... kako da ne.
Telefoni su cudo tehnike, toliko state of the art tehnologije spakovano u tako malo kuciste, fantasticno, cudo da ne kostaju vise...

Pa ako tako gledas onda nije samo N7 fail vec i S7e, HTC 10, iPhone 6s itd.
Chinaski, pa i nisu bas N5 i S6 isti. N5 ima bolju bateriju, vise rama. Veci upgrade nego sad sa S7 gde je i pitanje da li je Note bolji.

bas je stvar iz koje smo zemlje. ako se nesto prodaje u velikoj meri to znaci da vredi te pare. i samo mi reci kako si dosao do cifre od 500? evo ja mislim da je svako lud ko da za telefon vise od 300. ja mislim da sam ja najpametniji na svetu i ja sam procenio da flagship telefoni ne smeju da kostaju vise od 300. hocu N7 za 300 inace cu da idem po forumima i da pljuckam da je skup. naravno, sve u potpisu sa svog kineskog telefona koji sam kupio na Aliju da bih ustedeo 30e, ali zato onaj ko da za ovo $850 - e taj je ******, nema mu spasa. to je ona mantra: visim na sipki GSP-a a moj ortak je slepac jer vozi punta na gas.

edit:
Chinaski, pa i nisu bas N5 i S6 isti. N5 ima bolju bateriju, vise rama. Veci upgrade nego sad sa S7 gde je i pitanje da li je Note bolji.

pa i N7 ima bolju bateriju od N5 koji je prethodnik, memorija je ista ali je storidz duplo veci, ima IP68, ljudima se generalno svidja edge display. sve to sto si pobrojao nece ni malo odvratiti nekoga na zapadu da ne zameni N5 sa N7, o starijim iteracijama da ne govorimo. naravno, kod nas ako nema duplo brzi cipset, 2GB vise, 4K ekran i integrisan fleshlight nije vredno upgrade-a.

Poslednja izmena:
Das 850 jura I padne i ode staklo :-D
Niko ne kaze da je fon ****** aman, ali stvarno trebas da imas pare za bacanje da ne uzmes S7e za 550 evra nego ovo za 850-750 jer ima skener oka, jeee, nema sta kupili su me skenerom oka, ionako je citac prsta postao totalno old skul i demode.

^^
Oni odgovori su verovatno bili na tvoj post koji je bio u rangu komentara na kurir.rs kada ct predstavi Teslu 9.

Note7 nije ništa specijalno i dok se ne desi prava revolucija u mob industriji ni jedan mob realno neće biti Vau ,pored toga uglavnom nece opravdavati razliku u ceni u poređenju sa sada već prošlogodišnjim modelima.

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
aha, sada se poredi S7E sa oglasa i cena N7 u radnji. za 2 meseca ce N7 biti 600e u oglasima a S7E 500e. zasto uopste trosim tastaturu...
sto se tice skenera oka...niko ne kaze da je citac prsta preko noci postao beskoristan ali eto, ovi su sada predstavili i ovo, ajde da ih pljujemo jer su doneli inovaciju. a kada za 3god i kinez od $150 bude imao skener oka onda ce to biti ok feature.

Oni odgovori su verovatno bili na tvoj post koji je bio u rangu komentara na kurir.rs kada ct predstavi Teslu 9.

Note7 nije ništa specijalno i dok se ne desi prava revolucija u mob industriji ni jedan mob realno neće biti Vau ,pored toga uglavnom ne opravdava razliku u ceni u poređenju sa sada već prošlogodišnjim modelima.

kurir ili ne, ja mislim da je telefon odlican i valjda smem to da napisem?

pa nista onda, posto ni jedan nece biti vau, onda da se svi zamrznemo jedno 10 godina dok ne izmisle hologramske telefone i slicno, posto ce sve biti fail.
a sto se tice opravdanosti razlike u ceni, milionima ce ta razlika biti opravdana tako da mozes da govoris iz svog ugla: tebi ne vredi i to je ok.

Poslednja izmena:
Chinaski, jeste upgrade u odnosu na N5 ali ne i na S7. Zasto bi neko presao sa N5 na N7 a ne na S7? Isto ima IP sertifikat, edge display i mnogo bolju bateriju? Dok kod N7 ima vecu doplatu i losiju bateriju? Nije bas neki dil, zar ne?

Das 850 jura I padne i ode staklo :-D
Niko ne kaze da je fon ****** aman, ali stvarno trebas da imas pare za bacanje da ne uzmes S7e za 550 evra nego ovo za 850-750 jer ima skener oka, jeee, nema sta kupili su me skenerom oka, ionako je citac prsta postao totalno old skul i demode.
Pa ne kupis taj telefon ako ces da gladujes ako ti pukne staklo...
Kupis auto od 1000, 10000, 100000 i slupas ga, sta sad... nidje veze.

Jednistavno skupoca je relativan pojama i sta koliko vredi, cim se tako dobro prodaju znaci da vredi i smara hronicno vrtenje u krug iste price.

Pa ne kupis taj telefon ako ces da gladujes ako ti pukne staklo...
Kupis auto od 1000, 10000, 100000 i slupas ga, sta sad... nidje veze.

upravo to. ako ces da spremis uze da se obesis ako ti ispadne telefon od 850e onda znaci da taj telefon nije za tebe.

Jednistavno skupoca je relativan pojama i sta koliko vredi, cim se tako dobro prodaju znaci da vredi i smara hronicno vrtenje u krug iste price

upravo tako, ali je ljudima to tesko da shvate. neko mora da se iscima da ne doruckuje prazan burek a neko za to izdvoji pare da ne oseti. isto je i za telefone i sve ostalo. a pritom ne mislim na milionere, cisto poredim zapad koji je ciljna publika za ovakve sprave i zemlje treceg sveta.

@Batak: ko kupuje Note zna zasto kupuje bas taj Galaxy a ne S. barem ja to tako kapiram. pored olovke tu je i 64GB. nekome to znaci i ne razmatra S7/S7E. kome ne znaci moze i njih da ubere, sto da ne.

Poslednja izmena:
U je al ste prosuli mudrost, taj ko ima da pljune za note 7 ima i za popravku ekrana, bravo, nije poenta u tome, vec da oni uredjaj od 850 evra spakuju u staklo koje puca pri padu od pola metra i koje se grebe samo od sebe. Jel to vredi 850 evra?
Dobro izvinjavam se, i skener oka i 64gb i olovka koju necete da koristite 80% vremena.

Slažem se da je mob dobar ali nije za nikakvo oduševljenje.. nije kao da su ubacili prednju kameru sa ois pri tome kvaliteta kao zadnja na s6 ili zadnju sa optičkim zumom i xenon blicem.

Kada izađu iz kutije standardne matrice telefona onda prihvatam oduševljenja :)

Pa *** ja bi se npr oduševio da su ubacili android sličan onom na moto Z ,eto ne mora čak ni hw iznenađenje da bude :)

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Jeste, do sada je bilo tako jer je Note bio poboljsani S. Dok ovoga puta imamo olovku i tu se prednosti zavrsavaju. A gubi se na polju baterije, sto je bitnije od olovke.

Jbs bateriju tebra imas skener oka, zamisli ono pogledas ga on se odmah otključa cim ti vidi oci, imas osecaj kao da ti je najbolji prijatelj, to je neka posebna veza sa fonom koju neces da dobijes sa S7e.

Kad smo vec kod njega, malo je glupavo reseno to sve. Moras prvo da upalis ekran, pa da namestis oci pa da sacekas dok on to skenira. Prodje 100 godina dok otkljucas mob.

@Babadook:
a kome ispadne HTC 10, Z5, iP njima popravljaju staklo dzabe? ili je samsungovo staklo 10x skuplje od ostalih? ortaku ispadne Z2 i jos ga zgazi sa svojih 100+kg. ode display, cena novog u CT servisu oko 27000din, skuplje nego njegov polovan telefon. i sta sada?
inace, sjajan agrument: necu da kupim jer ako ispadne onda...da li provaljujes kakav ti je nacin razmisljanja?

Poslednja izmena:
Ne popravljaju dzabe ali ne pucaju tako lako kao edge kod Samsunga.

Ja sam doduse mislio da ce to jos kilavije da bude, na klipovima sam zaključio da i nije toliko sporo kao sto sam mislio da ce biti, opet je mnogo lakse i prirodnije da dotaknes prstom power i da ti otključa otiskom.
U sledeci ce da ugrade iglicu na power taster da ti prvo uzme krv pa kad stvarno utvrdi da si ti mozete da razgovarate.

U je al ste prosuli mudrost, taj ko ima da pljune za note 7 ima i za popravku ekrana, bravo, nije poenta u tome, vec da oni uredjaj od 850 evra spakuju u staklo koje puca pri padu od pola metra i koje se grebe samo od sebe. Jel to vredi 850 evra?
Dobro izvinjavam se, i skener oka i 64gb i olovka koju necete da koristite 80% vremena.
Zasto pises gluposti, kakvo pucanje pri padanju sa pola metra, kakvo lako grebanje ekrana... Nit lako puca nit se lako grebe.
Sve potpune neistine, stvarno treba kaznjavati za ovakvo pisanje.

Pošto je neko "pametan" obrisao moj komentar:smash:, bravo za sve, naredne vesele komentare... na račun ovog ultra-mega-giga iskoraka u odnosu na S7E (sa olovčicom i manjom baterijom)

Izvini nisam hteo da te uvredim toliko nisam mislio da ces toliko da se iznerviras sto sam napisao da staklo na Samsungu puca i da se grebe, gde je tu logika da kad padne staklo pukne. Kriv sam nek me kazne.
Inace, ozbiljno, puca i grebe se lako.

Ja sam doduse mislio da ce to jos kilavije da bude, na klipovima sam zaključio da i nije toliko sporo kao sto sam mislio da ce biti, opet je mnogo lakse i prirodnije da dotaknes prstom power i da ti otključa otiskom.
U sledeci ce da ugrade iglicu na power taster da ti prvo uzme krv pa kad stvarno utvrdi da si ti mozete da razgovarate.
Naravno, otisak je mnogo lakse i bolje resenje. Ovo mozda ne bi bilo lose da ne mora da se prvo upali ekran.
Zasto pises gluposti, kakvo pucanje pri padanju sa pola metra, kakvo lako grebanje ekrana... Nit lako puca nit se lako grebe.
Sve potpune neistine, stvarno treba kaznjavati za ovakvo pisanje.

Pa pucaju pri padu od pola metra jer je ekran direktno izlozen zbog zakrivljenosti. Ne grebe se bas toliko lako ali puca kao od sale.

Poslednja izmena:
Ne popravljaju dzabe ali ne pucaju tako lako kao edge kod Samsunga.

moze biti, ali ako razmisljam o pucanju stakla i popravci za koju nemam para onda mi je vrlo jasno da taj telefon nije za mene nego neki jeftiniji za koji necu morati da dizem kredit ako ispadne.
Iris je malo trapav u inicijalnoj iteraciji, ali eto, oni su prvi povukli nogu da ga predstave, bice sigurno bolji u sledecoj generaciji. opet ne vidim zasto bi se to hejtovalo. neko donese novinu i krene hejt. nije obavezno da se koristi kome ne odgovara.

E da nemam vec godinu dana S6E+ bez zastite koji je par puta leteo sa preko metar na plocice i beton pravo ekranom, plus par desetina puta sa nocnog ormarica na parket, pa i da vam piverujem...
Ali nista cudno, na internetu uvek bolje znaju oni koji ne koriste nesto o cemu pisu...

Naravno da ne, samo sam se nadovezao. Inace edze ne volim zbog probijanja osvetljenja. Ako je to sredjeno na N7 eto velikog plusa od mene.
Bice bolji sigurno ali nisam siguran koliko ce da zazivi. Mislim da ce proci kao i one gluposti sa S4 (skrolovanje ocima, mahanje ispred ekrana itd).
Mozda eventualno ako se dosta ubrza i ne mora da se prethodno ukljuci ekran. Mada opet je tu otisak...
Aha, znaci ako si ti imao srece i nije pukao da ne puca nikome? Pa u tim situacijama pucaju i non edge ekrani.

Pošto je neko "pametan" obrisao moj komentar:smash:, bravo za sve, naredne vesele komentare... na račun ovog ultra-mega-giga iskoraka u odnosu na S7E (sa olovčicom i manjom baterijom)

taj pametan sam bio ja, a sledeci put ces znati da sam bio ja jer ces dobiti i koji poencic pa ce ti pisati od koga je. vrv si jos mlad pa ima vremena da naucis razliku izmedju vredjanja i sarkazma/peckanja oko razlicitih misljenja.

Vrh Dno