hoće..videh vest i slike negde na netu.Hoće li biti dual sim varijante?
Sent from my N-920C
Nisu onda preterali. S7e je bio isto tako oko 799fr ili malo manje od 750e. Ne bi ni smeo da kosta puno vise od s7e kad je hardver isti![]()
Ako se realno pogleda, telefon je veliki korak napred u odnosu na Note 5, tako da definitivno nije podbacio, sad to sto je S7E nadmasio ocekivanja pa N7 ne deluje impozantno u odnosu na njega to je druga stvar.
Jedna zanimljovost koju sam primetio u vezi cena Samsung S i Note serije.
Sa svakom novom serijom do s6 Samsung je podizao zvaničnu maloprodajnu cenu, sve do S7 i S7 edge modela koji su cenom na nivou cene S5 i Note 4. Međutim cene po oglasima nisu pratile takvo stanje nego su išle sa svakim novim modelom na gore. To mi nije jasno.
Konkretno ja sam svoj Note 4 početkom prošle godine uzeo za 500€ nov, kupljen u MTS-u sa garancijom. Da li ću moći par meseci nakon pijavljivanja kod nas za te pare kupiti Note 7? Teško.
Samo sto je Note 4 izasao pre 2 godine. A Note 4 je u decembru 2014. isao polovan za 540. Toliko sam ga ja prodao, star 40-ak dana bio.Ako se realno pogleda, telefon je veliki korak napred u odnosu na Note 5, tako da definitivno nije podbacio, sad to sto je S7E nadmasio ocekivanja pa N7 ne deluje impozantno u odnosu na njega to je druga stvar.
Lepsi dizajn i bolje lezanje u ruci (pricam na osnovu S7E i zaobljenog zadnjeg kraja), odaje utisak bolje izrade.
Znatno veca baterija (3000 vs 3500)
Brzi i stedljiviji procesor procesor.
Vodootporan (i to zaista moze pod vodu a ne samo na kvasenje)
Tu pricu sve sto moze ovaj moze i onaj mozes manje vise na svaki telofon da primenis te nista ne govori.
Edge ekran je meni prednost jer prosto lepo izgleda.
Vidi, razloge da izbijes 300 - 400 eur iz dzepa mozes uvek da nadjes...
Sve to sto si nabrojao ne menja apsolutno nista u svakodnevnom koriscenju kod 80% ljudi...
Pogotovo ne cifre procesora, ne pricamo o serverima, vec o telefonu s kojim sta god da radis na telefonu neces ga opteretiti mnogo (da ne ulazimo u detalje procesora).
Takodje ni razliku u brzini rada neces primetiti.. ni razlike u fotografiji ako ne znas koja je sa kog modela neces primetiti...
Naravno, tu je i onih 20% kojima je veoma bitna stvar u zivotu da poseduju najnoviji model, ili da se pohvale koliko njihov ljubimac ima poena na antutu testu...
Dizajn je relativna stvar i meni je kao i masi ljudi oko mene N5 mnogo lepsi od recimo S6 edge..
Sve ovo ti kazem kao neko kome nije problem da doplati razliku i predje na N7, niti sam vezan za N5, ali jednostavno se ne slazem da je N7 veliki korak napred u odnosu na N5 i da je vredno dati 300-400 eur vise...
Sto je valjda i normalno, ne mozemo svi da mislimo isto![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari