Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LG LF540V je osnovno opremljen televizor kod kojeg nisu napravljeni veliki kompromisi kada je kvaliteta slike u pitanju. LG ugrađuje kvalitetan procesor koji osigurava dobar prikaz kako TV programa, tako i Blu-ray filmova, uz IPS panel i ekonomično LED pozadinsko osvjetljenje za malu potrošnju energije i dobru svjetlinu slike sa živim bojama. Kontrast slike je ispodprosječan za IPS-bazirane televizore, tako da ovaj model ne preporučujemo ljubiteljima filmova u mračnom ambijentu. Multimedijalna podrška je tek osnovna i svodi se na reprodukciju slika, glazbe i filmova preko jednog USB priključka, no Smart funkcionalnosti se uvijek mogu dodati putem vanjskih uređaja ili povezivanjem s računalom. Za igre i zamjenu kao monitor LF540V je također dobar izbor. Ima 50Hz EdgeLed panel,i 300 PMI (Picture Mastering Index).Ne posjeduje lokalno zatemnenje,kao nema ni wifi konekciju.Ima DVB-T2 tuner,ali nema HEVC kodiranje.Toliko za informaciju.

Šta mislite o LG 32LF5610, mene konkretno interesuje kablovska Kopernikus i serije i filmovi.

Da li mi je potrebna verzija 5610 ili 561v? Logično je da mi treba 5610 ali pošto trenutno koristim set top box za Kopernikus kablovsku nešto mi je čudno, koju verziju da uzmem...

Inače, koje formate i titlove pušta preko USB? Ne mogu da nađem konkretnu informaciju. To bih koristio u prvih nekoliko meseci dok ne uzmem neki Cast uređaj.

Ima 2 godine garancije ali ipak da te pitam da li je pouzdan za duže staze?

Hvala unapred. :)

Sent from my D6603 using Tapatalk

Zamolio bih člana Majstortv da prokomentariše novu seriju LG UHD 4K tv-a a posebno UH620 i UH650. Unapred hvala

Što se tiče modela,UH 6500,je početna serija televizora za 2016 godinu.Ima ove godine nešto prerađen,prošlogodišnji procesor Triple XD.Što se tiče panela,ima IPS 50HZ EdgeLed panel,bez lokalnog zatemnenja,sa WRGB strukturom-što znači,da je slika nešto ostrija,sa manje artefakata.Ima Quad Core procesor i Webos 3.0,koji radi veoma dobro.Ima HDR procesing,što znači,da se napravi konvertanje iz SDR u HDR,pošte nema hardwera,koji bi omogučio HDR 10. Posjeduje color prime tehnologiju-što znači da je paleta boja razširena, i same boje su nešto dublje.Isto tako ima i Ultra Luminance-što znači,da,če prikazat neštu veču svetilnost same slike i nešto veči ukupni kontrast.Razpon boja mu je oko 84 DCI-P3,što je sasvim solidan rezultat,kontrast je prosječan za televizor,koji bazira na IPS panelu.
Što se tiče same slike,je sasvim solidna.Reprodukcija boja je dobra,isto tako se može napravit veoma tačna kalibracija same slike.Nešto slabiji je za sport,zbog 50HZ panela,pa se vide tragovi i zamučenja kod brzih scena.Što se tiče samog upscalera ,radi posao bolje nego prošlogodišnji modeli,ali svejedno se kod nižih resolucija 480-720p,vidi nešto artefakata,koji su manje izraženi kod viših resolucija.Što se tiče još gaminga,ovaj model nije baš najbolji,pošto mu je izmeren input lag negdje oko 55ms.Što se tiče zvuka ,je prosječan,ima modela u istom rangu,koji su bolji.Što se tiče modela 620,je sličan ovome.Jedino nema color prime tehnologiju,ima nešto slabiji razpon boja,ali ima lokalno zatemnenje,napram modela 650.

Nešto još o modelu UH8500.Ovo je neizravan model, linije premium LCD iz LG. Ova linija se zove Super UHD uglavnom karakterizira RGB matrice, u punoj rezoluciji 3840 x 2160 (za razliku od nižih modela na bazi matrice WRGB) podržava HDR (uključujući Dolby Vision), kao i širok raspon boja. Drugim riječima, taj televizor je u potpunosti kompatibilan s najnovijim standardima. UH8507 model dolazi u tri veličine 49 ", 55" i 65 .
Što se tiče još samih podataka.LG UH8507 je opremljen,sa matricom Quantum Dots -IPS-EDGE LED sa 120Hz osvježavanja.Pokretna resolucija mu je- PMI (Picture Mastering Index) 2700.TV ima i specijalizirani sustav LED pozadinsko osvjetljenje zaslona - LED diode s fosforom PFS.To im pruža bolju odvajanje spektra osnovnih boja što zauzvrat omogućuje puno širi spektar boja - nije potrebna za Full HD i SD, ali je potrebna prilikom pregledavanja sadržaja Ultra HD, kodirani u skala Rec 2020 (trenutno na matičnim Ultra HD Blu-ray i Netflix).Ima Vertical Dimming -sa 12 cona.Što se tiče samog kontrasta, mu je 1100:1,Maksimalna svjetlina (SDR)300 cd / m2-HDR prosječno nešto više.Razpon boja-DCI-P3 je oko 90%.Sama,uniformiranost panela mu je dobra,i samo podrhtavanje slike ne dolazi do izražaja.Što se tiče same crne boje u kadrovima,jeste nešto slabija,ali ako se gleda uglavnom u mraku.Kod sporta,se ne vide zamučenja,dupli tragovi itd..Što se tiče bandinga, nema problema zbog 10 bitnog panela.Što se tiče gledanja u svjetlosti,nema nekakvih velikih problema,ako stvarno nije velika svjetlina u prostoru.Odzivnost samog panela, je veoma dobra.Što se tiče još gaminga,input mu je negdje oko 31ms,što je sasvim dobro.Zvuk mu je dobar,ima 40W,pored toga još 20W Woofer.Toliko za informaciju.

Poslednja izmena:
Kako se projektuje slika na zid?
Ja koliko znam pozadi su samo rgb diode?

Meni se cini da je video samo vesto namontiran.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Majstore, svaka čast na brzom i iscrpnom odgovoru. Istina nigde nisam našao da UH650 ima panel 50hz, svuda piše 100/120hz. Ako je tvoja tvrdnja tačna nije li bolja opcija prošlogodišnji UF770 koji ima 100hz pošto sam veliki ljubitelj sporta?

Majstore, svaka čast na brzom i iscrpnom odgovoru. Istina nigde nisam našao da UH650 ima panel 50hz, svuda piše 100/120hz. Ako je tvoja tvrdnja tačna nije li bolja opcija prošlogodišnji UF770 koji ima 100hz pošto sam veliki ljubitelj sporta?

Što se tiče modela UH650,ima sigurno 50HZ panel.Svi modeli Lg serije 6,i model UH 750 imaju 50HZ panele.100HZ panele, imaju jedino ostali modeli serije 7 i na više.Zašto bi kupovao,prošlogodišnji model UF770.Ja bi ti preporučio Philips model 6501.Bolji od svih Lg televizora serije 6.Ovaj model Philipsa,ti je u rangu modela LG UH700.
A možeš si i ovdje pogledat.
https://youtu.be/jVFsI73nSPQ

Da, izgleda da nisu vise rgb diode vec pico projektori...
Sta znam meni to sad zvuci previse komplikovano to sto prave od tv.
Po meni Tv treba biti obican monitor na koga cu kaciti periferije.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

LG UH77xx pa na dalje imaju 120Hz. UH6XXX i UH7500 imaju svega 60Hz ali i RGBW koji je losiji od RGB. Licno se uverio kad sam poredio UF695 sa UF7707 i Samsung JU6400. Slika je bila losija i tamnija na 695.

Poslednja izmena:
Nisam pratio temu dugo a zanima me sada, sta je trenutno popularno i dobra kupovina od TV-a izmedju 43-49 inca?

Bitno mi je da je smart (mada kapiram da su sada svi smart), full hd (ili mozda i 4k mada ne znam kakva bi slika bila na kablovskoj sa njim, da nije mozda previse velika rezolucija?), preferiram Sony i znam da su do skoro oni bili bas puno preporucivani, mada nisam gadljiv ni na LG, samo bih Samsung zaobisao.

Cena do 700e, ili malo vise ako vredi dati za nesto drasticno bolje. :)

Hvala!

Nisam pratio temu dugo a zanima me sada, sta je trenutno popularno i dobra kupovina od TV-a izmedju 43-49 inca?

Bitno mi je da je smart (mada kapiram da su sada svi smart), full hd (ili mozda i 4k mada ne znam kakva bi slika bila na kablovskoj sa njim, da nije mozda previse velika rezolucija?), preferiram Sony i znam da su do skoro oni bili bas puno preporucivani, mada nisam gadljiv ni na LG, samo bih Samsung zaobisao.

Za takve pare nešto od ovog.A za dobrih 100 evra više,bi se več našao solidan 4k televizor.
https://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/sony-televizor-lcd-kdl-49wd755baep.html
Hvala!

https://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/philips-televizor-lcd-49pfs5501-12.html
https://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/lg-3d-televizor-led-lcd-42lf652v.html

Hvala!

Ja ne vidim nista bolje,za ok novac.
http://www.kupujemprodajem.com/LG-5...fi-NOVO-24684293-oglas.htm?filter_id=48274887

Pa Philips ti je model 2016.Veoma dobar televizor,za takav rang televizora..

Vidim da dosta cesto predlazes philips modele.Zanima me poredjenje na primer ovog modela 5501,ili nekog serije 6 sa mojim panasonikom 50ds630.Ovo me bas zanima jer prilikom kupovine iskreno uopste nisam razmatrao philips modele .
I drugo pitanje da li oni sve svoje modele prave u Turskoj ,ili su ostavili neku fabriku za ove vrhunske modele za sebe.

Poslednja izmena:
Vidim da dosta cesto predlazes philips modele.Zanima me poredjenje na primer ovog modela 5501,sa mojim panasonikom 50ds630.Ovo me bas zanima jer prilikom kupovine iskreno uopste nisam razmatrao philips modele .
I drugo pitanje da li oni sve svoje modele prave u Turskoj ,ili su ostavili neku fabriku za ove vrhunske modele za sebe.

Što se tiče kvalitet slike,sta tu negdje,mada mislim,da je nešto bolji Panasonic. Panasonic je i nešto bolji za sport,zbog 100HZ panela.Ali ima Philips bolju platformu,tu nema dvojbi,i podržava DTS zvuk,što Panasonic ne podržava.Ali sad,dal se isplati dat više para za Panasonic,to je drugo pitanje.Što se tiče modela,koji se prave u Turskoj.Koliko znam,se prave u Vestelu samo modela DS400 i 500.

Posmatrajući Philips za 2016 godinu primetio sam da je model 49PUS6101/12 daleko jeftiniji od ostalih (49PUS6401/12, 49PUS6501/12) čak i do 40.000din. Jeste da ima nešto slabije karakteristike, prvenstveno nema Ambilight, ali mislim da vredi za ove pare ili su pak ovi drugi precenjeni.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno