Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Automatski se reizdaje kartica ili samo ko podnese zahtev i plati 800rsd?
Automatski se reizdaje kartica kao i svaka druga ,od 27 juna izmislili 800 din "naknade",ne znam iz ovih odgovora gore, svi su podizali pre 27 juna,tako da ne znam je li od sada svi placaju ili samo oni koji podnose zahtev prvi put.
Ne znaju ni oni,pozovem ih ,ona kobila u kol centru mi kaze aham sa cu da proverim samo sekund,pusti mi muziku i prekine vezu.

Poslednja izmena:
Како сам ја схватио свако издавање и реиздавање се сад наплаћује.Можда нисам у праву јер и они изгледа не знају тачно али сам тако схватио.Имам девизну електрон на коју се ово(засад)не односи.

It's official..

"
Poštovani,

Naknada za izdavanje Visa Internet kartica se naplaćuje jednokratno, prilikom podnošenja zahteva za karticu. Naknada se ne naplaćuje prilikom zamene i obnove kartica.

Za sve ostale informacije stojimo Vam na raspolaganju kao i Kontakt Centar Banke na broj telefona 011/ 310 88 88, svakog radnog dana od 8-21h kao i subotom od 9-14h."

Fala dovidjenja

Ako na karticama toliko deru, koliko tek deru na drugim stvarima? Sve banke ukidaju onu bedu od kamate kad vam stoje pare na racunu, kao i kamatu na "a vista" devizne racune. Ali nikad im nije dovoljno.

Negativne kamate su već trend u svetu, verujem da će to doći i kod nas. Ali verovatno u paketu:
Platu primaš na tekući račun
Podizanje keša (posebno sa deviznih računa) uz proviziju
Negativna kamata na sredstva na računima (osim možda na dinarski na koji primaš platu)
Teraju te da investiraš (stimulišu investiranje kod njihovog brokera)

Ako na karticama toliko deru, koliko tek deru na drugim stvarima? Sve banke ukidaju onu bedu od kamate kad vam stoje pare na racunu, kao i kamatu na "a vista" devizne racune. Ali nikad im nije dovoljno.
Комерцијална подигла чекове с 5 на 10 дин.:) и укинула камате на средства на текућем и на динарском и девизном(штедни) по виђењу.Сви режу трошкове и измишљају нове намете.

Ako na karticama toliko deru, koliko tek deru na drugim stvarima?
Ljudi su uzimali te kartice, nisu im prolazile, kradene ili slicno cesto, menjali ih da bi ispalo da su novi korisnici negde itd. To kosta banku.
Bio sam proslog leta nesto u Intesi (inace zadnje tri godine samo zbog Amexa idem), sitna filijala. Operater (jedan samo ima u njoj) je imao toliko kartica koje su klijenti otkazali ali su vec izradjene, da me i ne cudi vise.
A preko toga je imao i dosta vise nepodignutih kartica, koje "ima i sanse da neko podigne".

Podizanje keša (posebno sa deviznih računa) uz proviziju
Ovo je zabranjeno zakonom trenutno. Cak je Intesa morala da izmeni tarifnik, jer su do kraja 2011. naplacivali proviziju ako podizes preko 50.000rsd dnevno! (sem ako nije prodaja valuta u pitanju)

Znaci da rezimiramo, nema vise ni u jednoj banci u Srbiji gde se mozete izvaditi besplatno kartica - i plus da se ne placaju troskovi odrzavanja.

A? Kako nema, pa ima u Intesi za Visa Electron.

Znaci da rezimiramo, nema vise ni u jednoj banci u Srbiji gde se mozete izvaditi besplatno kartica - i plus da se ne placaju troskovi odrzavanja.

Имаш у ХалкБанци класичну Visa Classic картицу која се издаје без икакве надокнаде ако остварујеш и примаш зараду преко те банке (ако не примаш онда је 500 динара годишње), ако ти треба за електронско плаћање исто отвориш девизни рачун + Visa Classic (класична картица) и то све без икакве надокнаде. Ако желиш да угасиш Visa Classic картицу то је такође без надокнаде.

Poslednja izmena:
Uskoro mi ističe Visa Internet i ako treba da im platim, rad sam da se razilazim sa njima.
E sad me zanima da li ova Telenor Banka ima samo takvu neku uslugu?
Dakle ono što reklamiraju, otvaranje računa i kartice "bez odlaska na šalter" jel to kartica kojom se može plaćati na netu?

....shit has hit the fan...

A? Kako nema, pa ima u Intesi za Visa Electron.

Bio drugar da izvadi upravo po tvojoj preporuci, koliko mu je salterska sluzbenica rekla ista stvar kao i Intesa Internet kartica, samo sto se ova ne placa 800din da bi se izvadila. Nema troskova odrzavanja. Cudno je da mu nisu nudili odmah kad je rekao jos pre nedelju dana da mu treba za online kupovinu kartica devizna i evntualno paypal, samo su mu ovu od 800din belu Visa Internet ponudili, nije ni znao (a ni ja bogami) da ova Visa Electron postoji.

VI ima samo jednu prednost - dobijas dva racuna pa mozes skloniti sa VI racuna na obican devizni. Za VE je potreban jos jedan devizni za tako nesto.

Cudno je da mu nisu nudili odmah kad je rekao jos pre nedelju dana da mu treba za online kupovinu kartica devizna i evntualno paypal, samo su mu ovu od 800din
Није чудно,њима је у интересу да наплате што више од клијената, још ако су неупућени ,онда одлично.:)

Imam problem sa TB karticom. Master card u pitanju obican racun na kome sam imao oko 500 dinara. Pokusam da ga povezem sa Skrill-om, prepozna karticu ali kada treba da skine novac oko 1-3$ i vrati ih na racun prijavljuje gresku. Jel imao neko slican problem? Sutra ce da mi legne plata pa cu opet probati da vidim da li je do iznosa na racunu.

Zasto ne moze da se uplati online poker ni na jednom sajtu preko Telenor kartice?
Zakonom je odavno zabranjeno online kladjenje na stranim sajtovima(bar ja tako mislim). A nase banke su pre nekoliko meseci totalno stopirali takve transakcije. Cak ni preko skrilla vise ne prolazi.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Mislim da nisu sve.. Telenor i intesa jesu koliko znam ,za ostale nisam siguran.
Sve u svemu dogovor sa srpskom mafijom(ljudi bliski vladi i političarima) koja drži kladionice po Srbiji.

Sent from my Redmi Note 3

Poslednja izmena:
Imam racun u Telenor Banci i njihovu debitnu karticu (MasterCard) koju sam vezao za PayPal, jel je to losa ideja ako mi je to glavni racun gde mi leze plata? Generalno za sve sajtove, AliExpress, eBay itd..

Шта рећи.Исто као мејл адреса повезана с многим налозима.Колико је јака лозинка,јака је и мејл адреса и налози+милион других ствари.Нема јасног одговора.Можда је најбољи осигурање картице од злоупотребе.Мислим да је то донекле и законом регулисано,донекле јер је ограничена сума која се злоупотребљава.

Imam racun u Telenor Banci i njihovu debitnu karticu (MasterCard) koju sam vezao za PayPal, jel je to losa ideja ako mi je to glavni racun gde mi leze plata? Generalno za sve sajtove, AliExpress, eBay itd..
Koji izbor imas? MC se vezuje za osnovni (tekuci) racun. Rizik uvek postoji ali je VECI nego kod Inteze kod imas Visa Virturon i na taj racun mozes da prebacis sa drugog deviznog koliko ti treba za kupovinu. To je potpuna sigurnost.

Naravno, mozes kod TB da iskljucis Net kanal kada ne koristis,ali kada je ukljucen neko zlonameran bi mogao da povuce vise. Jako mala sansa,ali... Hakovani PP nalozi.

Savet: otvori dinarski i devizni stedni nalog kod TB banke i tamo drzi pare. Uvek mozes da prebacis u oba smera a time kontrolises koliko ostavljas na glavnom racunu. :)

Pozdrav svima.Potrebna mi je vasa pomoc.Hteo sam da kupim igrici online,i novajlija sam preko e kupovine.Otisao sam na instangaming i tamo za 26e narucio GTA V.U tom trenutku sam na kartici imao 30tak eura.Od nacina placanja sam izabrao placanje direktno putem VISA kartice,i nakon unosenja podataka sa kartice pisalo mi je da je transakcija bila neuspesna,ali da su mi sredstva sa kartice skinuta.Trazio mi je registrovanje na neki HIPAY.Nakon registrovanja i unosenja podataka sa kartice u HIPAY sajt,utvrdio sam da nisam dobio ni igricu niti ima sredstava na HIPAY racunu,niti na mojoj INTERNET karitci.Jel imao neko slican problem i jel mi moze pomoci da ovo resim?
Hvala svima.

^ Plaćam ponekad preko HiPay ali nemam račun tamo, već me sajt preusmeri, unesem podatke sa kartice, kaže da je prošlo i vrati me na matični sajt i dobijem email poruku od HiPay-a sa preglednim detaljima transakcije -- pogledaj šta u njoj piše. Takođe mi je nejasno gde si uneo podatke sa Visa kartice, da li na samom HiPay sajtu ili i ranije? Registracija nije potrebna, može, ali ne mora.

Pre prvog plaćanja guglao sam malo šta je HiPay i bilo je puno negativnih komentara sa problemima raznih vrsta, nisam ulazio u detalje. Plaćao sam Visom i MC-om do sada i sve je bilo ok.

Inače:
TB MC: Bank card 3DS (tražili OTP)
RF Virtuon: Bank card non 3DS (nisu tražili OTP)

Imao sam na kartici 30tak eura.
Odem na instantgaming.
Izaberem igricu.
Na red dolazi nacin placana,a ponudjeno mi je paypal,skrill,paysafe i HIPAY...HIPAY je bio prvi od ponudjenih i ja kliknem tu...unesem podatke sa kartice i sve kako ide po redu,medjutim,posle par sekundi mi pise da je PAYMENT REJECTED,a novac skinut sa kartice.
Poslao sam mail hipay,i oni mi rekli kao da vide da je novac uplacen i da vide da je PAYMENT REJECTED I traze mi da im posaljem u pdf. formatu gde je tacno doslo do problema...ja ne znam sta da im odgovorim,niti znam sta tacno da im posaljem...

Pa traži da ti pojasne šta im treba.

Sent from my iPad using Tapatalk

Imao sam na kartici 30tak eura.
Odem na instantgaming.
Izaberem igricu.
Na red dolazi nacin placana,a ponudjeno mi je paypal,skrill,paysafe i HIPAY...HIPAY je bio prvi od ponudjenih i ja kliknem tu...unesem podatke sa kartice i sve kako ide po redu,medjutim,posle par sekundi mi pise da je PAYMENT REJECTED,a novac skinut sa kartice.
Poslao sam mail hipay,i oni mi rekli kao da vide da je novac uplacen i da vide da je PAYMENT REJECTED I traze mi da im posaljem u pdf. formatu gde je tacno doslo do problema...ja ne znam sta da im odgovorim,niti znam sta tacno da im posaljem...

Desilo se meni - banka je rezervisala i novac će ti biti oslobodjen posle 40tak dana.

Ono što sam ja uradio je da sam im poslao skrinšot iz inteza mobi kartice, gde se vide rezervisana sredstva. Oni su mi poslali autorizacionj kos, koji sam preneo banci pošto sam ih zvao telefonom i oslobodili su sredstva.

Potraži temu medju igrama, tamo je jedan član imao isti problem i imaš detaljno opisano iskustvo.

Tldr - nisi ostao bez novca, u najgorem slučaju ti se vraća posle 40tak dana.

To sam bas i uradio...sve po redu kako si napisao,sada cekam da mi se obrate ovi iz Hipay pa da vidimo sta dalje.
Hvala svima,vrlo ste ljubazni.

Izvinjavam se sto pitanje postavljam ovde. Ne mogu da nadjem ima li tema za Banca Intesa.
Da li neko ko je njihov korisnik moze da mi odgovori na sledece. Dinacard, da li je cipovana i ima li paywave (sto mi ne odgovara)? Imaju cipovanu Visa Inspire ali ima paywave sto mi ne odgovara

Čitam ovu temu već neko vreme ali nikako da odradim pošto već neko vreme nemam račune u banci.... Šta sad predlažete, koja banka je najpovoljnija za ovo, održavanje, provizije, konverzije i ostale p. m.
Znači otvorio bi račun negde samo zbog mogućnosti kupovine na stranim sajtovima preko PayPal ili sličnih servisa..... Ne radim nigde pa nemam mogućnost da mi leže plata i da plaćam održavanje računa bespotrebno, zato mi je svaki savet dobrodošao.
Ovde kod mene u bankama rade ljudi koji su neupućeni u te stvari ne umeju ni da objasne...... Hvala unapred.

Nazad
Vrh Dno