Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj rodni grad. A onda posle srednje ko i svaki crnogorac dosao u Bg 🙂 Ako te zanima prezime pitaj u pm 😉

Da,bas tako.
I onda otuda ona stara prica:Idu tri Beogradjana ulicom:Jedan Beogradjanin iz PG,jedan iz Bara,jedan iz Niksica. 🙂

Sent via Xperia Z2

Evo jos jedna od mene 🙂
28740492475_2512d1f7c5_b.jpg

Odlične su ti boje u fotkama, baš mi se dopadaju.

Evo da se i ja upisem u ovu temu 🙂

Sto se tice edita fotke, ako zanemarimo zvezdano nebo i mesec koje sam naknadno dodao u PS, sve ostalo je original. Pojacao malo boje, izvadio detalje iz senke i to je to 🙂

Fotkano D700 i Nikkor 18-35

Sremski Karlovci su u pitanju

Prilozi

• MN7_raskrsnica_2.jpg
    MN7_raskrsnica_2.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Ne znam za druge ali dodavanje objekata i sl obrade za mene je totalni out. Mozes da se igras sa bojama i sl ali ovaj deo obrade ne ide nikako.

I za mene. Mogao si zvezde da izvuces sa par ekspozicija i "blendovanjem" slika. I mesec je prevelik 🙁

To vise nije fotografija vec manipulacija i nema tu nista lose, ali to ipak nije fotografija...

@Slash
Sve je dobro sem ovog sunca koje kao da ce da eksplodira i ove pregorele vode koja ljasti u tom delu, trebao si to iz 2-3 fotke da uklopis ako si vec hteo da sve bude dobro eksponirano...

Poslednja izmena:
Tu sam pokusao da napravim tamnu sliku, ali ovaj aparat i objektiv sa f/8 i ISO 100 opet pravi previse svetlu sliku kad slikam sunce, tako da ispade to.
Ako ga zatvorim na vise od f/8 ne bude toliko ostra slika... 🙁

Poslednja izmena:
^
E bas steta, a lep je kadar... Zasluzujes jedan FF pa vidi da to sto pre nabavis, neki 6D ili neki Nikon FF ako ti vise odgovara, uz to Nikon ima bolji dr od canona, vise izvlaci iz senki tako sam cuo 🙂

Poslednja izmena:
Eh taj FF, imacu ga jednog dana 🙂
A i zazalih sto nemam ND filter, to cu sigurno nabaviti pre FF.
I mozda neki 14-24mm...niz je beskonacan sta bih sve kupio 😀

Hvala 😉
Vezano za nd filter. Ubice ti ostrinu i on kad ga zavrnes tako da i on nije bas najsretnije resenje.

dobro je da sam napisao sta mislim pre dezurne ekipe pljuvaca.

mada bih i ja imao da ti zamerim za ovu jednu bubu, nije digla dupe kako treba, skreni joj paznju na to sledeci put. i slikaj iz vise ekspozicija obavezno!!!

da, nd radi to 🙁

Poslednja izmena:
Pa nisu to mrtve bube pa da ih fotkam ko u studiu 🙂. Sve je to u letu. Opalis 5-6 fotki i onda gledas jel valja neka. U 90% slucajeva te buba nece cekati.

dobro je da sam napisao sta mislim pre dezurne ekipe pljuvaca.
mada bih i ja imao da ti zamerim za ovu jednu bubu, nije digla dupe kako treba, skreni joj paznju na to sledeci put. i slikaj iz vise ekspozicija obavezno!!!
da, nd radi to 🙁
Na koga mislis ? Jel ovde bilo brisanja nekih poruka pa si zato ovo napisao posto odavno nisam video u ovoj temi kometare tog tipa...

Pa nisu to mrtve bube pa da ih fotkam ko u studiu 🙂. Sve je to u letu. Opalis 5-6 fotki i onda gledas jel valja neka. U 90% slucajeva te buba nece cekati.
ma zezam se sasvim naravno, ironičan sam, znam kako ide to slikanje buba.
Na koga mislis ? Jel ovde bilo brisanja nekih poruka pa si zato ovo napisao posto odavno nisam video u ovoj temi kometare tog tipa...
ni na koga specijalno, samo mi se ne đa kad neko postavi sliku, podeli ono što je uradio sa nama i onda mu neko napiše: e ne valja ti ovo, e ne valja ti ono, e namesti bubi dupe.... čovek je slikao onako kako je hteo, ne onako kako mora. sećam se gizmo postavio sliku, neko mu zaokružio pola slike i rekao ovo ne valja, izbaci. e pa njemu valja, on je baš hteo to da slika, da nije hteo da slika to ne bi slikao ***.

Poslednja izmena:
^
Znam konkretno na sta mislis i secam se te fotke. Pa jel ga nesto uvredio time sto mu je skrenu paznju na ocigledno lose kadriranje ???
Svako ko ne vredja, ne omalovazava autora i sadrzaj fotografije moze da komentarise, da da neki savet ili pohvali neciji rad, nema tu nista lose cak je i pozeljno...

pa ne znam dal je njega uvredilo, al uvredilo je mene :d

ok je da se pohvali ili da se kaže: lepo je, ali ja bih možda ovako. ali zaokružiš pola slike i napišeš neki maliciozni komentar... ružno. svako slika onako kako želi, i najpre onako kako može, nema svako opremu od 20 soma evra.

^
Ne znam al mislim da nije bilo malicoznog kometara... To je ja mislim Marti kometarisao i skroz dobronamerno ukazao na ocigledno lose kadriranje...
Fotografija kao i umetnost veoma je subjektivna kategorija tako da 90% svega moze da se svede pod licni ukus itd, al kad je nesto ocigledno lose to je lose i ne moze nekome da bude subjektivno dobro 😛

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?369680-Fotografije-2016&p=4532498&viewfull=1#post4532498

To je ovaj kometar, skorz na mestu, ne vidm nista maliciozno ovde i ako ne odobravm editovanje tudjih fotki bez odobrenja autora...

Poslednja izmena:
Ed, ne stresiraj se oko toga 🙂 Kad neko istakne nešto oko fotografije, bilo moje ili tuđe, sa nečim se slažem dok sa nekim stvarima ne, to je potpuno normalno.

Poslednja izmena:
ni na koga specijalno, samo mi se ne đa kad neko postavi sliku, podeli ono što je uradio sa nama i onda mu neko napiše: e ne valja ti ovo, e ne valja ti ono, e namesti bubi dupe.... čovek je slikao onako kako je hteo, ne onako kako mora. sećam se gizmo postavio sliku, neko mu zaokružio pola slike i rekao ovo ne valja, izbaci. e pa njemu valja, on je baš hteo to da slika, da nije hteo da slika to ne bi slikao ***.
pa ne znam dal je njega uvredilo, al uvredilo je mene :d ok je da se pohvali ili da se kaže: lepo je, ali ja bih možda ovako. ali zaokružiš pola slike i napišeš neki maliciozni komentar... ružno. svako slika onako kako želi, i najpre onako kako može, nema svako opremu od 20 soma evra.
Ja sam mu zaokruzio pola fotke jer je kadar bio los. Ovo je forum na kome jedni druge treba da pomazemo ali i kritikujemo, jer nema nista od tebe kao fotografa dok te svi budu tapsali po ramenima, kroz kritiku se uci. Komentar nije maliciozan, jer ja nisam maliciozna osoba, ves samo konstruktivan. Ako ne umes da pravis razliku izmedju tih stvari od tebe nikad fotograf jer ce te ego pojesti zivog. Srecom Gizmo je prosao Marti Drill :d ovde pa je skapirao sta sam hteo da kazem. Da me boli uvo ne bih ni komentarisao, ali suprotno tome zelim da pomognem i ukazem na stvari koje se moraju reci. Nista vise.
Jos nesto, ne treba ti oprema od 20k da bi pravio dobre fotke, ko ima fotografsko znanje a i malo sklonosti ka umetnosti, moze sa svacim sto ima senzor da pravi sjajne fotke, sklill rodjaci, skill!

@*******i - sjajne fotke
@MRBIG, odlicna, cim izadjes iz studija, ti si drugi covek! 😀

Poslednja izmena:
^
Hvala druze 🙂
Sto se tice ostalog mislim da kolega @ed_hunter3 nije naveo dobar primer, a bilo je ovode trovaca samo smo ih istrebili zajednickim snagama 🙂

^
Odlicno kolega, bas dobra fotka 🙂 I ona termo elektrana je odlicna 😉

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno