Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

U upgrader mi piše 2016-08-02 14:43:08,je l to vreme u koje će update krenuti pošto mi u Check for updates kaže da nema novih ažuriranja?

Polako doci ce , nema zurbe , predvece i narednih dana ide full upgrade.

Pusten i 10.0.14393.10 na sva tri ringa.

Sta donosi taj update?

Ja sam se update-ovao juce preko onog ISO sto je @dejan87dex ostavio. Tada je otisao na 14393.0, jutros mi je sam ponudio update na 14393.10, to nije trajalo 5min ukupno. Nisam insider.

Da ok je, pusten je generalno za sve, to su zakrpe.

Moze se reci da je RS1 zaista stabilan build ,mozda i najstabilniji do sada, mnogo sam vise bagova imao dok sam koristio XP,W7 pa cak i W8.1 :)

Poslednja izmena:
Zar nije danas trebao da izađe Windows 10 RS1 1607 RTM MSDN, gledao sam na MSDN oficijalnom sajtu i ništa novo nema, a danas je 02.08.2016 kada je trebao izaći, a vidim da se pojavio VLSC oficijalni za ovu verziju Windows 10 RS1 1607 VL - VLSC, pa mi ništa nije jasno, uvek je prvo izlazila MSDN verzija pa tek onda VLSC. Ako neko zna u čemu je fora neka mi objasni. Hvala.

Aplikacija Pandora je instalirana mog znanja i odobrenja!!! Nisam je cak imao ponudjenu ni u Start meniju!!! Odakle im pravo da instaliraju bloatware???!!!

Tvrdim da Pandora NIJE bila ponudjena u Start meniju i da nisam preduzeo NIJEDAN korak koji bi pokrenuo instalaciju iste!

bloat_win10.jpg

Pošto od danas kreće zvanično RS1 jel apdejtovan MCT da povlači RS1 verziju ili da sačekam ipak još koji dan za ISO?

@Rock86

Region ti je verovatno US ili GB. Pandora je jedna od "bloadware" aplikacija koju MS instalira u tim regionima. Za Srbiju su trenutno Twitter i Candy Crush Soda Saga. Ako ti ne treba samo je deinstaliraj. Nije baš kao na Android telefonima da ne možeš da deinstaliraš 3rd-party aplikacije bez rutovanja.

Poslednja izmena:
*** ja bas danas resio da ubacim svez win10. imao sam vec mator win8.1 original pa sam samo upgradeovao na 10 jer sam kontao da ce nesto poci po zlu pa cu svakako ubacivati svez sistem.medjutim sve je proslo ok i danas posto sam na odmoru resio sam da ubacim cistu instalaciju. skinuo sam onaj utility za kreiranje instalacije na usb i trenutno se skida win.pitanja koja me muce jesu:
1.da li da instaliram win sada ili da cekam taj update o kojem pricate?
2.kakva je procedura oko instalacije u smislu kucanja serijalnog broja itd. da li uopste kucam serijalni ili ce mikrosoft skontati da imam win 8 original? da li kucam serijalni od win8 itd.?

nisam nikada do sada instalirao cist win 10 pa me muce pocetnicka pitanja :)

Ako ti ne treba samo je deinstaliraj. Nije baš kao na Android telefonima da ne možeš da deinstaliraš 3rd-party aplikacije bez rutovanja.

Upravo.

Kako se niste bunili do sad, zasto vam solitaire, minesweeper i pinball dolaze uz windows, i ko im je dao pravo da stavljaju takve igre na siste?
Apsolutno nikakva razlika izmedju toga i ovih gluposti sada.
Osim sto je tehnologija uznapredovala pa te aplikacije ne moraju da zauzimaju mesta na instalacionom mediju, vec se povuku preko neta po instalaciji sistema.
I toga sto se jednostavnije uklanjaju od gorepomenutih.

samo upgradeovao na 10 jer sam kontao da ce nesto poci po zlu pa cu svakako ubacivati svez sistem.medjutim sve je proslo ok i danas posto sam na odmoru resio sam da ubacim cistu instalaciju.

Zasto jednostavno ne odradis reset pc, i postedis sebe muka?

Poslednja izmena:
Pa zasto bi prolazio ceo proces instalacije, kada u par klikova mozes isto da postignes?

pa reset pc je clean install, ostaju samo tvoji licni podaci, sve ostalo se brise :)

Sent from my SM-G930F

pa reset pc je clean install, ostaju samo tvoji licni podaci, sve ostalo se brise :)

Sent from my SM-G930F
Alahu akbar [emoji23] nije isto :p
Ja mu formatiram ssd i krece instalacija sa flasha, to je clean install.

Hard reset ili system reset je nesto drugo.

Nije baš kao na Android telefonima da ne možeš da deinstaliraš 3rd-party aplikacije bez rutovanja.
Na Android telefonima se aplikacije ne instaliraju same!

Upravo.

Kako se niste bunili do sad, zasto vam solitaire, minesweeper i pinball dolaze uz windows, i ko im je dao pravo da stavljaju takve igre na siste?
Apsolutno nikakva razlika izmedju toga i ovih gluposti sada.
Osim sto je tehnologija uznapredovala pa te aplikacije ne moraju da zauzimaju mesta na instalacionom mediju, vec se povuku preko neta po instalaciji sistema.
I toga sto se jednostavnije uklanjaju od gorepomenutih.
Razlika je OGROMNA! Solitaire je dolazio uz Windows i ako ga obrises nema ga vise. A sad izgleda rade sta hoce pa mogu i da ti nakon brisanja ponovo posalju istu ili neku drugu itd. A verovatno ce moci i da brisu neke koje si sam instalirao ali se njima ne svidjaju.

Razlika je OGROMNA! Solitaire je dolazio uz Windows i ako ga obrises nema ga vise. A sad izgleda rade sta hoce pa mogu i da ti nakon brisanja ponovo posalju istu ili neku drugu itd. A verovatno ce moci i da brisu neke koje si sam instalirao ali se njima ne svidjaju.

isto tako si mogao i da ga vratis.
Kao sto rekoh,
logika je apsolutno ista.
To sto ljudi samo traze razlog da bi pljuvali po necemu je vec druga stvar, koja nema mnogo veze sa samim MS-om

ne mora cak ni to ako ne zelis, moze i sve da ode. Samo treba procitati sta pise, ali to vec nije do reset-a, vec do korisnika.

Poslednja izmena:
Format si je format nego hard reset uvek format ili secure erase za ssd

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

negde sam nacitao(ako sam dobro razumeo) da reset i shutdown nemaju isti ucinak osim sto ovaj drugi gasi pc. shutdown mu dodje nesto kao hibernacija. zna li neko netso vise o ovome?

Koliko se ja razumem, Shutdown jeste neki vid hibernacije (ako je uključen Fast Startup), a Restart je bukvalno gašenje računara i ponovno paljenje (nema Hibernacije, te nema ni Fast Startup-a)

Skinuo sam Win10 od wzor-a, ali sad kad butuje, prvo normalno prikaze logo i onaj kruzic koji se okrece, a posle 1-2sek nestane logo, a samo ostane onaj kruzic...tako nije bilo ranije, tj. bude i logo i kruzic non stop...jel to nesto kod mene problem ili je to tako?
Ako moze mala pomoc, tj. objasnjenje.... :)

Kad izlazi rs ima li neko neki info?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sinoć instalirao Rs preko onog linka Wzor što okačio ali mi nije još aktiviran , za koliko vremena se aktivair preko live naloga . Prošli put mi je aktivirao posle instaliranja apdejta a sad još uvek nije , imao neko problem sa tim ?

Nazad
Vrh Dno