Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Jel moguce naci dual sim verziju za normalan novac? One cene po kp od 240-260e su preterane, s ozbirom da single sim ima i za 200

Jedno pitanje, kako da omogucim da zakljucam aplikacije pa pritom sa otiskom prsitju da ih otkljucam? npr. Poruke ili Galeriju. Hvala unapred! :)

Phone manager - swipe na desno - app lock.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Jel ima P9L da se pogleda u nekoj od MTS ili poslovnica drugih provajdera u Beogradu?

Da li ima autofocus u kameri da ne moramo stalno da pritiskamo na ekran da bi preusmerio autofocus? jel neko uspeo nekako nesto? u pro video mozda?continuous autofocus?

Ja moj prodajem pa ako neko zeli nek pogleda oglas u sekciji mali oglasi na forumu :D

Via Huawei P9 Lite

Jel postoji neki poseban razlog zasto prodajes? Pitam cisto onako.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Vracam se na LG G3 zato sto mislim da je bolji za mene, zbog podrske zajednice i jer volim da menjam romove cackam a mislim da necu moci to s ovim...

Via Huawei P9 Lite

Navodno je neko aktivirao dual-SIM na single-SIM varijanti...

http://forum.xda-developers.com/p9/how-to/huawei-p9-lite-official-t3373255/page8
http://forum.xda-developers.com/p9/how-to/huawei-p9-lite-official-t3373255/page9

Takođe, guide za Unlock Bootloader/TWRP/root: http://forum.xda-developers.com/p9/how-to/guide-unlock-bootloader-twrp-root-t3405701

Nego, je l' provalio neko kako da se prebace aplikacije na MicroSD? Aktivirana mi je kartica kao default storage ali mi se ni za jednu aplikaciju ne pojav5uje opcija za prebacivanje...

Poslednja izmena:
Ajmo ljudi pomozite

P9 lite 240e
Lg g4 300e
Sony z3+ 295e
p8 gold 64gb 300e

Koji da kupim, totalno sam se sludeo citanjem i gledanjem yt, jedni kazu nevalj g4 crkava, drugi kazu p8 losiji od p9 lite a p9 lite losiji od z2, Sony bih probao da izbegnem zbog AR filma na kameri koji se odmah skida ako ga dotaknem rukom umazanom u dizelu (radim na pumpi) to mi se desilo sa novim z2 skoro... Uostalom da naglasim da on ima plasticno staklo na kameri...

Pomoci ce ljudi, ako postavis u odgovarajucem podforumu. > sta da kupim?

Vracam se na LG G3 zato sto mislim da je bolji za mene, zbog podrske zajednice i jer volim da menjam romove cackam a mislim da necu moci to s ovim...

Via Huawei P9 Lite
To sigurno da neće baš biti mnogo ROMova za P9 lite. Meni to baš i odgovara da ne bih dolazio do iskušenja da gubim vreme sa tim. :D

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Može to i bolje. :D Ja kad ne igram PoGO izvučem preko 7h SOT bez problema. :d

6h za 50% baterije.......

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nema ostalih SS da li je dopunjavan itd. Ovo mogu i ja da napravim sa 10h SOT i 85% baterije.

Poslednja izmena:
U vidi stvarno. Nisam uopšte skontao da je baterija na 50%. :d

Da, tu mi nešto debelo ne štima onda.

Zar nije isključen Wireless i internet?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Zar nije isključen Wireless i internet?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Da, internet i WiFi uk5učujem kad mi zatrebaju, obično nema potrebe da mi stoje aktivni. Deaktivirao sam sinhronizacije u pozadini...displej mi gro vremena stoji na minimalnoj svetlini, tako mi odgovara očima, osim kad sam napo5u - onda autobrightness digne na nekih 35-40% i to mi radi posao. Ako završim sa nekom aplikacijom, odmah je čistim iz Recents, imam neki OCD da mi ništa ne stoji aktivno u pozadini ako ga ne koristim :) S mojom standardnom upotrebom, redovno imam 7-8h SOT, ponekad i više ako ne surfujem na 3G.

Mada, 6h na 50% je i meni malo čudno...napunjen je preko noći, skinut sa punjača ujutru, imao sam nekoliko sati surfa na WiFi, nešto razgovora i poruka...možda je nešto pobr5avio. Zaboravio sam da napravim SS ostalih "relevantnih faktora", ***...
U svakom slučaju, baterija mu je mašala. :)

Poslednja izmena:
S obzirom da se koristi kao 3310, onda je okej, mada opet previse 6h i 50%, mozda do kraja izgura 7, do 8h, zato sto nikad linearno ne ide posle 30-40%

I to je pun gas.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Screenshot_2016-07-18-11-11-53.png Screenshot_2016-07-18-11-12-58.png Screenshot_2016-07-18-11-13-11.png

Noćas napunjen, korišćen 4h, skoro sve vreme WiFi surf i nešto razgovora...otprilike 3h SOT na 75% baterije. Čak i sa “Nokia 3310“ upotrebom, baterija je fantastična za 3000 mAh...

Kad neko postavi sot od 6h sa preostalih 50% baterije to je sa nekim uredjajima moguce uz specificnu upotrebu.

Evo kako - fon skinut sa punjaca 100% pun, osvetljenje se smanji 20-30% i onda se lako napuca 5-6h sota u narednih 6-7h, naravno uz light wifi surf (bez mnogo klipova, pretezno citanje foruma, vesti, chat app) a moze i muzika da se slusa.

Naravno ovakav nacin upotrebe je redak ali je moguce napucati 6h sot-a u tom slucaju.

Ili na jurodivijev nacin sa gasenjem neta, sinhro itd.

Ali 24h zahtevne upotrebe sa 6h sot i preostalih 50% baterije.. tesko, mozda je moguce na A9 Pro Samsungu, ko zna.

U svakom slucaju P9L ima dobar, stedljiv soc, fhd ekran i 3k mAh pa odlicna autonomija ne treba da cudi [emoji41]

Sent from my D6503

Pa i ja sa mojim fonom mogu da naucam 6h sot-a ali da mi baterija traje 8h ukupno... Ovo je bolje i od s7edge.. :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ljudi dajte savet za neki malo bolji case i glass protector. Nisam bas pazljiv sa telefonom, pa je bolje zastita naophodna. Gledao isam neki spigen i niiklin, ali su cene bas zestoke. Pa sam mislio ako neko zna gde moze dobro, a jeftino da se pazari :)

Na KP imaš Nillkin case od 1000 (silikonska), 1100 (tvrda plastika) do 1500 din. (kožna), što je neznatno više nego kod Kineza ali ne moraš da čekaš. Što se stakla tiče, to ti je bo5e da naručiš iz Kine/sa E-bay...Nillkin je nekih 7-10$, ako se dobro sećam.

Ako ti je to skupo, imaš Teracell, *** :)

Poslednja izmena:
Ma nije mi to problem nego dobro staklo i case izadje oko 15-20% procenata cene telefona pa mi malo pravi psihicku barijeju :D.

Ja sam uzeo onaj Teracell u Vipu i sasvim solidno deluje. Jedino staklo gledam neko skuplje jer sam na 640 imao jedno od 10€ koje mi je stajalo skoro 9 meseci bez ogrebotinice (dok ga nisam razbio). Posle sam stavio neko od 500 din i izgrebalo se skroz za dve nedelje. :)

Ma nije mi to problem nego dobro staklo i case izadje oko 15-20% procenata cene telefona pa mi malo pravi psihicku barijeju :D.

Eh, sad...dobra futrola i staklo izađu oko 20$. Sam proceni da li vredi. Futrola i nekako, koristim tanku silikonsku by Teracell i fabričku foliju ali ću definitivno nabaviti staklo. I to kvalitetno, ona jeftina nisu dobra i to onda poništava poentu...
Uzmi onda Teracell futrolu za 300-400 din. ali bar potraži 5udsko staklo...

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo telefon u Vipu, skinuo foliju posle mesec dana i hteo da stavim staklenu, medjutim probao sam tri staklene folije i sve tri nisu htele da legnu lepo dole ispod gde je huawei logo. Vidi se da je ekran malo kriv na tom mestu i juce sam reklamirao i trazio nov da mi daju. Sad cekam da vidim sta ce mi odgovoriti.... Da li je neko imao isti problem?

Nazad
Vrh Dno