Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

@cannes
To je vec ok, koji ROM ti koristis?
ovaj je u njemu.
599bc2c8bd0b0010560f77d27b8ffa5e.jpg

Sinoc bez draina

To sad kad si bio na Airplane? Znaci da komunikacija sa mrezom i wifi a mozda i notifikacije prave drain. Treba ispitati sta je tacno.
@cannes
To je Global ROM baziran na 5.1.1, fabricki?

Jok, bas naprotiv, sve je radilo. Praticu jos

Moze preporuka za tempered glass ali da je tacno za mi4c, ne mi4i ili slicno.

Gledam po Aliju ali ne mogu da nadjem konkretan link, sve su ili uske kopije ili pogresni prorezi za prednju kameru i senzor.

Ja danas pazarih na KP za 170e nov, beli...
Za sad impresije lepe. Foliju koju sam dobio naravno nisam uspeo bez baloncica da zalepim. Bolje da sam je poklonio

Evo i malo sot-a, danas 9ko 11:30 skinut sa punjaca...

72a57389ac6ddc5c67300c8a85573577.jpg

Sent from my Mi-4c

Poslednja izmena:
Odlicno , koji rom ?

Ovo je dobar rez, ali treba stand by izmjeriti isto.

Ja sam na 7.5.2.0 i ispod 15% nocu ne mogu nikako da prodjem.

ja kolko vidim mozda je ukupno uze za pola milimetra , oborene ivice ima . dosta lepo lezi

Bice dana, ROM je fabrika, MIUI 7.3.0 i.

Stand by, nikakav problem.

Svukao 1% za 7 sati spavanja.

e6a13bdec43e7216d9e9423a9551d2b6.jpg

94ad69d8a63f464cf2d8b25449e70eb8.jpg

Sent from my Mi-4c

Uglavnom, za sada sam prezadovoljan.
Zamenio sam MX5 koji je poceo da me smara, kao i svaki drugi, ne sto je los, nego sto ga dugo imam a na sve to su onemogucili root, pogasili servere, mada postoji patch za user centar apk, ali 80% aplikacija kojima treba root nisu radile.
AD Blocker nije imalo sanse da proradi, nazaloat.
Takodje, MIUI interfejs je po meni daleko bolji od Flyme-a koji gò ko pistolj, no nebitno.

Otisao sam po Nexus 5X 32GB i vratio se sa ovim. Kosta manje, ono sto sam isprobao meni radi jednako dobro tako da sam brzom racunicom u glavi ostavio pola registracije automobila jer nisam video potrebu za boljim od ovoga.
Za sada nema zamerki, sve radi izuzetno, nema lag-a, kamera jaaaako dobra, nisam mogao da provalim razliku izmedju 5X, jedino mi ovde deluju zasicenije boje, sto je mozda i do displeja.

b48f176d823c572858eea011e94dae9d.jpg

Manual mod na kameri je zaista odlican, ima taman opcija koliko treba.

HDR OFF

4608ad6ab36434751ab39add22d0c72b.jpg

HDR ON

92dc5b35f6a04791f78a4dcca580cdac.jpg

MANUAL na brzaka

125ae0bb9fe7cc5b55a8dbb04220bb62.jpg

Ispraticu narednih par dana sve, pa cu napisati ako jos nesto primetim / zamerim.

Jedini bug, ako ste logovani na MIUI account, pucaju dialer i kontakti. Log off i sve radi.

edit:

Postoji i novi developer rom, sa MIUI 8, pustio sam download pa cu razmisliti, ovo za sada radi extra.

http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=293&mobile=no

Sent from my Mi-4c

Poslednja izmena:
Sto se tice displeja, imas u podesavanju da namestis kontrast. Mislim da je po defaul-u namesteno da bude da ga sam prilagodjava. Iskljucis i boje su "normalnije".

Ne ne, ne smetaju meni boje, svidja mi se zasicenje, lepse mi je nego na N5X.

Btw, spucao sam TWRP recovery, ali ne reaguje na touch.
Takodje, nudi mi da ostavim nepromenjenu sistemsku particiju, zbog apdejtova?

Moze neki info vise, ispao sam malo iz fazona od roditeljstva :)

Sent from my Mi-4c

Radi, twrp samo ga pusti koji minut proradice sve.

Ja taj bug sa dialerom i kontaktima nisam nikad imao.

Danas sam uspesno brikovao telefon, htwo sam miui v8 preko twrp.
Muke isusove, miflash ne vidi telefon, ni fastboot.
5h sam se mucio, ladno se zakljucao bootloader zbog novije verzije sistema.
Da nisam nasao neki oem pdl fajlic, bio bih na banani.
Takodje, adb drajveri moraju da se izmene za MS genericke, tj adb interace da se apdejtuje da bude adb bootlader interfec.
Sada sam na weekly china miui 8 umesto na global miui 7. Ne znam da li opet da se igram

*** , trebao si malo da istrazis . nikako oficijalni rom preko custom recovery .to generalno vazi za sve telefone. Dobro da si spasio tel. Sad postoji opcija za otkljucavanje bootloadera tako sto se vrati stari image file pre nego sto je xiaomi odlucijo da zakljucava bootloader. Ali to mora da se izvde preko onog emergency recovery moda . imas vise na xda . ili da trazis da otkljucas bootl. Ali to se ceka 2 nedelje. Sad kad si vec na official romovima , mislim da nemas izbora mnogo

Preko emergency sam i uspeo ali tek iz zilion pokusaja. Adb android device u dmanageru mora da se promeni u adb bootlader device.
Mislim da sam zakljucao bootlader fleshom oficijale, sto znaci da prethodno nije bio zakljucan posto sam odradio twrp i supersu?
Mogu da probam opet twrp da flesnem? :D

Pa da vratim bekap koji sam napravio sa twrp?

Poslednja izmena:
Probaj prilikom ukljucivanja telefona da drzis volume + i power, ako udje u mi recovery nije zakljucan, ako se pojavi slicica telefona sa kablom ili se restartuje mob, zakljucao se.Onda mora unlock ili flash starijeg rom-a gde nije zakljucan bootloader, pa tek onda twrp.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Da, hvala, moze i tako.

Moze i fastboot, pa da se vidi prolaze li komande ili prijavljuje da je device locked.

A pazi sad ovo.

Kako sam ga uzeo, nije hteo u recovery, pojavljivala se slicica telefona sa kablom, restartuje se posla par minuta ako mu ne nabodes kabl.

Bez obzira na to, ja sam mu upucao bio TWRP i odradio root i bekap iz TWRP-a preko fastboot flash recovery recovery.img. :D

Tako da.... :D

Ludi Kinezi....Ako je se zakljucao, upucas mu preko EDL moda neki stariji ROM, ubacis TWRP i uzivas :D Ako hoces bas MIUI rom, flesni mu Xiaomi.eu rom.

Fora je sto je on dosao zakljucan, ali sam ga ipak flesnuo :D

Nisam gledao juce kada sam skidao fajl za ozivljavanje, china rom, mada sam poskidao sve aplikacije.

Global jos nema sa MIUI 8, inace bih skinu global svakako. Mogu primetiti da je dosta prijatniji i fluidniji MIUI 8 u odnosu na v7.

Ima jako dobrih fora, child mode, double space, whole page screenshot. Ce da razmislim, ne bih kvario ovakav ROM za neki CM ili Mooke, sta znam.

Kada bude Global MIUI 8, njega pucamo.

p.s. Najjaci mi lik koji mi je prodao, garancija NE VAZI, ni kada se sam apdejtuje, on to radi pogresno. Mozemo da saljemo za Kinu ili da proba nekog iz njegovog kraja "profi" da ga odradi, ali to kosta 2000 dinara i ne zna da li ce proci :d :d :d

Ok je MIUi, ali najveca mana multitasking i sto je mnogo agresivan RAM manager, gasi app u RAM-u kako mu dune. Mene je to nateralo da predjem na Mokee...Krenem da kucam poruku preko TT, izadjem na sekund da prekopiram link iz browser-a u post i on mi ugasi TT i sve sto sam pisao odeeee....

Pa el moze da se podesi da ne gasi app u pozadini? Citam temu i spremam se za kraj Jula, tad bi trebalo da stigne iz Austrije, trenutno je na carini tamo valjda. Moracu da vas smaram kad stigne ;)

Ima raznih opcija, generalno, jedina stvar koju gasi je Facebook, ucitava ponovo svaki drugi put.

Tapatalk ne, ali moze i to da se sredi, samo da iscackam kako idu opcije. Ima app lock, ne u smislu da se zakljuca aplikacija za korisnika, vec da je sistem ne dira kada je u cache-u.

Ja ti pricam jer sam dosta koristio MIUI i modovao ga do daske.Imas tu opciju u podesavanjima za bateriju sto trazis, ali ni to nije resenje, cim app proguta vise RAM-a i izadjes iz nje, on je "ubije"....
Ili si mozda mislis na zakljucavanje u RAM, povlacem na dole u Recent apps...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno