Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Premalo je 3 sata. Sta je ovo, koji god telefon izaberem ima losu autonomiju :(

Poslano sa mog GT-I8160 koristeći Tapatalk

Premalo je 3 sata. Sta je ovo, koji god telefon izaberem ima losu autonomiju :(

Jedino trelefoni sa Mediatek cipovima imaju dobru autonomiju. U ostalim slucajevima, ili je Snapdragon prozdrnuo bateriju ili ocajan android skin....
Davno je proslo vreme dobrih programera, sad resursa ima kao blata i ko ga sisa...

Ma nije mi bitno jel Snapdragon ili Mediatek samo da ima pristojnu bateriju i kameru i da se moze koristit jednom rukom

Koji ti koristis sad i kako si zadovoljan?

Ja sad koristim globalni rom sa miui eu foruma:
https://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/

Nema kineskih aplikacija i sve MIUI aplikacije su zamenjene sa onim iz globalnih romova, dakle nigde kineskih slova i servisa :) Sve lepo radi, ali cu za nedelju dve probati i ove klot androide :)
Sto se baterije tice, imam 2 SOT na 16:30 sati upaljenosti i ostalo mi je jos 62% baterije, trenutno sam na MIUI dev 6.7.7 ;)

Jedni govore da je max sot 3 sata a tebi bi trebalo izgurati i na 5 [emoji53]

Trik je u tome da SOT moze da bude velik ako se telefon bas puno koristi, ali je trik u tome da je standby telefona los i da moze da izvuce maks 1.5 dan a da pri tome SOT ne bude velik.....
Krajnje retardirano.. zato cu probati neki od stock androida da vidim da li je standby vreme poboljsano. Ali u svakom slucaju dan koriscenja telefona imas sigurno.

nejasni su mi ljudi koji pokusavaju da steknu utisak o tome koliko moze telefon da im izdrzi sa jednim punjenjem.

prvo to nije bitno

drugo, nekome ko ima moj telefon drzi pet sati, meni jedva sat i po nekad. mogu da ga ubijem i za sat vremena.

trece, ako si toliki freak za bateriju vrv ces sve pod kontrolom da drzis, pa ce ti trajati nenormalno dugo.

A meni su opet nejasni ljudi koji ne shvataju da nas ima različitih i da ono što nekom odgovara drugom ne i obratno.
U svakom slučaju hvala na komentaru koji nikome neće pomoći ;)

nejasni su mi ljudi koji pokusavaju da steknu utisak o tome koliko moze telefon da im izdrzi sa jednim punjenjem.

prvo to nije bitno

drugo, nekome ko ima moj telefon drzi pet sati, meni jedva sat i po nekad. mogu da ga ubijem i za sat vremena.

trece, ako si toliki freak za bateriju vrv ces sve pod kontrolom da drzis, pa ce ti trajati nenormalno dugo.

Osnovnu stvar koju bi hteo od telefona je da sa osrednjim, sporadicnim koriscenjem izgura dva dana. Takve stvari postaju nemoguce kako izlaze "unapredjene" verzije androida i kako gomila stvari bespotrebno radi u pozadini, cak iako ih iskljucis...
Telefon mi se svidja, ali bi bilo lepo da mogu da racunam na dva dana baterije kao kod Meizu M1 Note telefona koji sam pre njega imao.

Cekaj, ajd ovako. Ti sad koristis Global ROM koji je oficijelni bez Kineskih aplikacija? I on trosi dosta u Stand by? Da li mozes da vidis sta trosi toliko bateriju, sam interfejs, neka aplikacija ili servis? Ja to jedino volim kod Lumije 640, sa dve SIM kartice izdrzi dva dana, drugo vece ide na punjac. Koristim uglavnom 2G i WiFi, ponekad ukljucim 3G kada sam van kuce (mada malo jer radim kod kuce), nocu ga stavljam u Airplane mod. Tako uglavnom koristim svaki telefon. Supruga ima moj stari Nexus 5, ona ga puni vise puta na dan, drnda ga ali mu je autonomija 0, znam jos dok sam ga ja koristio. Jedino da probas CM zadnji, mislim da je sigurno bolji od tog Global ROM-a.

Cekaj, ajd ovako. Ti sad koristis Global ROM koji je oficijelni bez Kineskih aplikacija? I on trosi dosta u Stand by? Da li mozes da vidis sta trosi toliko bateriju, sam interfejs, neka aplikacija ili servis? Ja to jedino volim kod Lumije 640, sa dve SIM kartice izdrzi dva dana, drugo vece ide na punjac. Koristim uglavnom 2G i WiFi, ponekad ukljucim 3G kada sam van kuce (mada malo jer radim kod kuce), nocu ga stavljam u Airplane mod. Tako uglavnom koristim svaki telefon. Supruga ima moj stari Nexus 5, ona ga puni vise puta na dan, drnda ga ali mu je autonomija 0, znam jos dok sam ga ja koristio. Jedino da probas CM zadnji, mislim da je sigurno bolji od tog Global ROM-a.

Moracu da rutujem telefon pa da snimim wakelock detector ili nesto slicno :) Pa cu da javim.
Stanje maltene celog punjenja za danas je 3:45-4 SOT za 24 sata koriscenja :) A CM ce se staviti za par nedelja kad budem u zemlji :)

Takav drain bi morao da možeš da lociraš preko sistemske aplikacije

@nuk jel i ti imae mi4c? Kakav je kod tebe sot ako imas?

Ovaj Fantacy sa Ali-ja nije normalan, danas mi tek odgovorio da nema beli model valjda sta li i da produzim vreme za slanje za jos 5 dana! Ja mu napisao da mi posalje sivi posto njega ima a jeftiniji je (bio je skuplji kada sam kupovao, meni je iskreno svejedno koja boja i onako ide u neki silikon ili alu) ili cu da otkazem i da uzmem kod Hong Kong Goldway ili nekog samo da posalju.

Klasicna kineska fora.. Stavi da ima beli iako nema i onda te peca na vreme kako ti ne bi uzeo crni.

Trebao si da ga kupis kod onog dreamija ,on svakih 7 dana ima mi4c za 120$

LG

@nuk jel i ti imae mi4c? Kakav je kod tebe sot ako imas?

Nemam, koristim MIUI jače od godinu dana na RN1, jave se drain-ovi tu i tamo ali se jasno vidi šta je u pitanju, uglavnom neka od aplikacija zabode ili neki od Google servisa, ne verujem ni da je kod tebe do samog rom-a

Klasicna kineska fora.. Stavi da ima beli iako nema i onda te peca na vreme kako ti ne bi uzeo crni.

Trebao si da ga kupis kod onog dreamija ,on svakih 7 dana ima mi4c za 120$

LG

Ma gde sam znao ***, sad ili da cekam da posalje ili da cekam jos vise da se vrate pare, uzas. Hvala za tip za prodavca, mozda kasnije uzimam za suprugu i brata pa da znam gde da uzmem pouzdano a ne ovako.

On je sada hit za xiaomie tamo na aliexpresu,licno nisam uzimao od njega ali su rusi uglavnom zadovoljni.

Mozda ti je bolja opcija top-one on je dosta profi.

LG

I sta, Kinez nema nikakve sankcije od Alia za takvo ponasanje?

Da li bar moze da mu se da ocena ako istekne vreme, a on nije poslao?
Glupost, nisam znao da je to ucestalo (mada je i meni neki prevarant jednom prodavao neku pricu jer nije imao da posalje to sto sam platio)

Mislim da mozes da mu das negativnu ako istekne vreme ,ali on to nece sacekati verovatno.. Pre ce da posalje u drugoj boji pa da se pravi lud ,sto na kraju krajeva za tebe nije lose jer mozes da mu uzmes neki % refunda jer je poslao pogresnu boju :)

Tako je meni kinez poslao sluske pogresne boje i od 25$ sam uzeo 8$ refund na ime boje.

LG

Poslednja izmena:
LOL, ovo kod mene je bilo za drveni poklopac za mi4. Da mi je poslao drugi dezen, bio bih zadovoljan tek sa 100% vracenih para, jer cisto sumnjam da bih i koristio neki drugi osim onog koji sam narucio (a mozda ni taj, ako mi se ne svidi u prirodi). Mada sam tu ja ponistio narudzbinu, nisam ni cekao da istekne vreme, kada je vec rekao da ovaj koji sam narucio "nije prosao test kontrole kvaliteta :) " i nudio mi da promenim (a nije obrisao iz ponude ovaj koji sam narucio ni posle toga, usr*nko jedan)

Jedno pitanjce za kolege forumaše.

Kolega uzeo Mi4c sa Aliexpress-a i prodavac mu stavi neki globalni multi rom koji zvanično ne postoji na en.miui, e sad pošto kolega ima problema sa romom ( ne može da proveri detalje kontakata, jednom kad postavi sifru za zaključavanje ne može da je pronmeni itd) mi bismo da mu flešnemo zvanični china rom.

Da li je potrebno otključavanje bootloadera za fleš zvaničnog roma? Prijavili smo se za unlock ali da ne čekamo ako ne mora.

Upravo poslao, 7 dana nakon uplate. Dobio kupon od 5$ za kupovinu preko 100$ pa cu naredni kada uzimam za suprugu imati dodatni popust sto nije lose.
@Mikica34
Mislim da ne moras da otkljucavas Bootloader za ROM sa zvanicnog sajta ali ako hocete onaj sa xiaomi.eu onda ce morati. U svakom slucaju nije lose da se odradi, imate i CM 13.1 (CyanogenMod) koji je cist Android kao na Nexus-u.

Aj da obojici precizno predocim stanje oko SOTa ;)

- Stand by je los i uz sporadicno koriscenje SOT ne prelazi 2-3 sata za jedan ciklus punjenja,
- Usage (medium/heavy) SOT je dosta bolji, moze da izvuce oko 5 sati, a mozda i vise u zavisnosti za sta se telefon koristi, isto za jedan ciklus punjenja.

Problem sa standby trajanjem baterije su znatno popravili sa mi4s telefonom, koji je identican mi4c telefonu. E sad, stanje sa poslednjim MIUI8 se dosta popravilo, ali i dalje nije to to kako bi moglo da bude.
P.S. I nexus 5x ima isti hardver i ima slican SOT ali telefon malo bolje drzi u stand by rezimu, sto mu dodje zbog lakseg OSa. Ali stoji da SD808 nije najstedljiviji SOC.

A sad nazad na temu, telefonom sam zadovoljan i lezi mi 5" u ruci. E sad sta ce biti sledeci uredjaj, zavisi od xiaomi kompanije i unapredjenja MIUI sistema :)

Ostaje da probamo CM 13.1, mozda je sa njim bolji stand by. Samo da stigne.

599bc2c8bd0b0010560f77d27b8ffa5e.jpg
dd0a5a7b4a75912c2e453b874ba168cc.jpg

Posle pet dana ugrabih malo vremena da pocnem da ga pripremim za upotrebu...inace deluje mnogo lepo u ruci..i procesor stvarno melje[emoji1]
Kupljen kod TopOne kolega @Ilion sredio neki mali popust tempered glass i jos neke pokloncice...super...
Stigao sa otkljucanim bootloaderom i ubacenim rom sa xiaomi.eu tako da nije bilo potrebe da flesam bilo sta[emoji6]

Vrh Dno