Šta je novo?

LG Nexus 5X

Pa glupo je ovako, ne zna se gde bi se o tome pričalo, a biće priče :D.

Dovoljno je da se zove Google Nexus 2016 opšta tema, pa ćemo menjati posle i praviti zasebne.

Otvaraj :)

Mozes da je nazoves google phones 2016 :)

LG

Poslednja izmena:
Done. :)

Hahaha.. Koga će da prozivaju za spajanje tema kao Loznicu za 6p/5X... [emoji23]

Rastavice se to kad dodje vreme... :p

Ko je narucivao onaj kao Original cover, kao tepih fazon. Ako moze neka sibne link, da ne rovarim po temi sada. Vidim ima kod kineza za 10e, jel porucivao od njih neko ?

Jel su ti naplatili nesto na carini ?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Moram je uzeti, vec polako vidim da se na ledjima izlizao malo..

Ja uzeo sa eBaya. Odlična je. Pasuje savršeno a i zgodna je.
I nije tepih nego ćebe :)

Cebe, tepih - whaat..? :D

Za one sa jeftinijim ulaznicama (@mironiko) to je ona 'original' google futrola/case

Ljudi uzeh N5x, da se pridruzim zajednici. Telefon je vrh, inace sam presao sa ajfona I mogu zakljuciti da je kod ajfona fluidnost velika prednost. Cini mi se da se Malo nexus vise greje, ili su stvarno ajfon uredjaji pravo hladni I tesko ih je natjerati da se ugreju.

Uzeh ga po prilicno visokoj cijeni, 250e, stanje perfektno.

Poslednja izmena:
Ljudi uzeh N5x, da se pridruzim zajednici. Telefon je vrh, inace sam presao sa ajfona I mogu zakljuciti da je kod ajfona fluidnost velika prednost. Cini mi se da se Malo nexus vise greje, ili su stvarno ajfon uredjaji pravo hladni I tesko ih je natjerati da se ugreju.

Uzeh ga po prilicno visokoj cijeni, 250e, stanje perfektno.

Ne razumem ovo za fluidnost? Ne vidim razliku između ip6 i n5x. Koristim nexus inače a brat ip6. Za grejanje nemam pojma.

N5x uopšte nije fluidan, bar ne na stock-u. Baš me razočarava. Nexus 5 je mnogo mnogo fluidniji, iako sistem nije menjan više od godinu dana.

Ja kada sam uzeo fon onaj sto je dosao sa njime je bio bas los, ovi novi stock romovi su odlicni. Nexus 5 je odlican ali je 5x bolji

Bolji jeste u svakom slučaju. Ekran, kamera, baterija, ali fluidniji nije.

Ma ne pricaj, koristi sam ih uporedo dva meseca dok nisam prodao petice. Koristim ga i dalje kod sestre i 5X radi lepse.

Hehe, pa ja koristim oba svakodnevno. Nisam prodao n5. A nisam još ni slep ;-)

U kojim situacijama imaš zamerke na rad 5x?

Nemam ja nekih zamerki, da se razumemo. Samo kažem da dosta vise padaju frejmovi nego na n5. Hteo sam da se nadovežem ma fluidnost iphone-a. Osim što mi je dva puta skroz zakucao telefon pro 4K snimanju, pa sam morao da radim hard reset, sve je u najboljem redu. Za trenutnu cenu je definitivno najbolja kupovina.

Hehe, pa ja koristim oba svakodnevno. Nisam prodao n5. A nisam još ni slep ;-)

Tapatalk, playstore, twitter na 5x rade miljama bolje, zato ako aplikacije rade lepse, brze i vise smooth sta ti ne valja?

Loše sam se izrazio kad sam rekao "nije uopšte fluidan". Jeste, ali nije ono što sam očekivao od jednog nexusa :-(. Nadam se da će biti bolje sa nekim romom i isključenom enkripcijom.

Ne znam sta si ocekivao, ali moj 5x na stocku posle 500h uptime otvara sve normalno kao da je sada resetovan. Ne znam kakvu fluidnost ocekujes i sta smatras pod terminom fluidnost. Enkripcija nema veze sa fluidnoscu, pisali su ljudi vec.

A i taj iphone koga svi zivi hvale. Kada ih pitas sto je zabo, sto je zalagovao. Ma to je do aplikacije kazu.. Mos misliti. Toliko je ta jabuka navikana da ljudi ne zele da budu iskreni, jer jelte to je jabuka.
Mi ovde napljuvasmo, doduse i nahvalismo 5x, ali mogli smo svi da pricamo kako je najjaci kako ovo ono. Telefon od 250e radi i vise nego dobro za te pare.

Svako ko ne veruje u fluidnost evo mozemo se naci u Bg, dacu mu fon neka ga cacka, posle 500h uptime na stocku radi normalno. Cak i onu budjavu mesindzer aplikaciju otvara bez frame drop-a.
Jedino sto moze da me natera da ga rebutujem je ovaj julski apdejt :D

Poslednja izmena:
Postavite ss sa gpu profile rendering ako merite fps :D Pustite skrol lepo i uhvatite ss :)

Dobro, evo neka se jave ljudi koji su gasili enkripciju, neka kazu da li ima razlike u radu telefona.

Poredjenje Iphone(ios) vs Nexus(android) je poredjenje baba i zaba. Naravno da je ios fluidniji kad je native code vs android koji ima JVM i code dok se izvrsi mora da prodje milion layera... IPhone nisam koristio nikad ali predpostavljam da je fuidniji posto sam programer pa znam malo kako rade stvari u "pozadini". Bolje ce da radi ios na 512MB RAMa nego Androd na 3GB.

Kada je u pitanju N5x vs Nexus4(posto sam njega imao pre) mogu da kazem da je 5x mnogo bolji i fluidniji samo ima mali "problem" sto mu je dosta vise RAMA zauzeto pa ne moze toliko aplikacija istovremeno da radi kao na N4.
Na N4 sam imao 1.1GB RAMa prazno, a na N5x max 800MB. Ali dobro N5x je x64...

Inace fluidnost nekog telefona moze da bude i subjektivna stvar u zavisnosti kako se koristi tel, koje aplikacije su instalirane, ROM, kernel...

Vrh Dno