Šta je novo?

LG Nexus 5X

I kao takav kroz milion layera, bude fluidan isto kao iPhone na kraju....

I kao takav kroz milion layera, bude fluidan isto kao iPhone na kraju....

Moguce, kazem nisam koristio Iphone ali po onome kako se izvrsava code mora da bude brzi Ios.
E sad sto Android telefoni imaju istu fluidnost kao Iphone, to je zato sto imaju vise resursa, nije isto da li se nesto izvrsava na dva jezgra i 1GB rama i da li se izvrsava na 6 jezgara i 2GB rama

Kakvih 6 jezgra, sta si pio?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

5x ih izvrsava sa 4 ako su lakse operacije,i sa jaca 2 jezgra ako su teze. 6 core ne znaci da ih koristi sve istovremeno.

Pri tome su ta dva jaka jezgra skoro duplo slabija od iPhone procesora. Zato malo izguglaj pre nego sto nesto napises.

Kakvi hotplug profesionalci :D

Koliko ja znam hexa procesori imaju 6 jezgara:)
Sad koji se kad koristi to je druga prica. Takodje koliko je neki procesor mocan ne zavisi samo od broja jezgara, kao sto ni kvalitet slike ne zavisi samo od broja MP:)

Poenta price je bila da Android telefoni imaju mnogo vise resursa od Iphone.

Haha transferi blama programeru, bolje nemoj

Ljudi ajde ako je neko odradio update chrome na 7/7 neka pogleda ko koristi kernel adiutor da li ima podešavanja za ekran. Meni su nestala... Više ljudi koristi ovde chromu nego u 6p temi... uploadfromtaptalk1467909103489.png

75b41c6202532a51c6d87d26ba917fd2.jpg

Sent from my Nexus 5X

zar chroma ne koristi stock kernel...?

joco ako si pre koristio neki custom kernel i sad flešovao rom onda ti je kernel pregažen, moraš opet da ga flešuješ

Pogresan fon, tu mi je franco instaliran, sada sam proverio na drugom i nema screen podesavanja, mada mislim da nikada nije ni bilo bez custom kernela

Totalno sam zaboravio da trebam i kernel ponovo... Izlapela baba... Hvala... [emoji4]

Haha transferi blama programeru, bolje nemoj

Sto je babi milo to joj se i snilo. Izvukao si recenicu iz contexta i sad se pravis pametan.

Na konstataciju gore "I kao takav kroz milion layera, bude fluidan isto kao iPhone na kraju...." sam napisao da mozda nas Nexus izvlaci istu fluidnost na osnovu veceg broja jezgara, vise rama... Mada ja u to ne verujem dok ne vidim. IOS je mnogo bolji kada su pitanju performance.
Nigde nisam napisao da je Iphone ima slabiji/losiji procesor.

Posto vidim da si IZUZETAN poznavalac hardvera predlazem ti da krenes da razvijas aplikacije u ASEMBLERU, neces se zaliti na performanse uopste:D

Na konstataciju gore "I kao takav kroz milion layera, bude fluidan isto kao iPhone na kraju...." sam napisao da mozda nas Nexus izvlaci istu fluidnost na osnovu veceg broja jezgara

Kojih jezgara, jel se pravis ili stvarno ne shvatas asembleru? Ne moz biti neko nedokazan toliko. iPhone ima procesor sa dva jezgra, nexus 5x ima big little procesor koji je sastavljen od cetiri slabija jezgra koja se koriste u nezahtevnim operacijama radi ustede baterije i smanjenja zagrevanja, i dva jaca jezgra koja se koriste u zahtevnim operacijama. Onda idi pa ukucaj u gugl rezultate geekbencha pa ces videti na kom su nivou snapdragon 808 i neki iPhone procesor.

Do tada su tvoji postovi trla baba lan kada ti osnova nije dobra, ili je ne razumes.

Poslednja izmena:
Neće sada da mi otvori kernel adiutor, kaže waiting for root access. Obrisao cache...

Imas li root uopste? :)

To je to. Zbog čega sam u tripu da prošli put nisam instalirao super su sa marketa... [emoji50]

Verovatno sam prošli put flešovao supersu.zip. Pomogla je aplikacija.

Jos jedna stvar koja mi se svidja je sto moze normalno da se koristi na punjacu. Bukvalno je minimalno zagrevanje.

Pa kad se ne puni uopšte tada [emoji23]

Pazi i kad ga ostavim neko vreme da se puni i opet krenem da cackam nornalna je temperatura. Malo je zagrejan

Nazad
Vrh Dno