Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Uzeo jedan komad, sutra mi stize. Hvala na pomoći momci.

Zovem vas ako ga brikujem hehe

Drugari nije mi bila namera da ishejtujem uopste ili da kukam :). Na putu sam pa nemam net uopste skoro. Moj redmi note 3 pro je dosao sa falicnim ekranom . Nije reagovao na touch , tek bi odreagovao na svaki 5-6 klick . Vracen nazad u Kinu za refound. Ali vec se pisalo o tome. Izvinjavam se sto nisam pojasnio ponovo. Ostala dodatna oprema :). Poz svima

Ovde obitavaju neke ozbiljne seka perse sa telefonima kupljenim od maminih i tatinih tesko zaradjenih plata,pa u slobodno vreme misle da su povredjeni i ne shvataju salu...elem dobro,sve je to ok,dok ne pocnu tako da se ponasaju u stvarnom svetu...eee bogami tu su vec veliki decaci koji ne prastaju

"Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti"

Verovatno sam dosadan i prezvakano je stotinu puta ali potreban mi je samo root. Imam SD verziju sa 7.17.9.0 softverom.
Koji je najlakši način da ga rutujem? Hvala unapred!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Unlock bootloadera, pa tek onda root...ili fleshovanje nekog custom roma koji je vec root-ovan... trece nema.

Sent from Redmi Note 3 Ultra

Znači da bez unlocka bootloadera nema roota?

Rekoh ti, mozes da ubacis neki custom rom koji je vec root-ovan,ali uvek postoji sansa da nesto krene po zlu prilikom flesovanja,sve zavisi koliko ti se rizikuje.

Moja preporuka je unlock, twrp i onda mozes da radis sta hoces...Taj zakljucani bootloader ispada velika mana kod RN3.

Imas ovu varijantu preroot-ovanog rom-a...

http://en.miui.com/thread-236538-1-1.html

Vecina ROM-ova se ubacuje na taj fazon kod zakljucanog bootloader-a...

EDIT:

Evo jedan koristan video, pa neka ga u temi...

https://www.youtube.com/watch?v=HDLV4LdEBHk

Poslednja izmena:
Veliko hvala Kidence. Prijavio sam se za unlock pre par dana tako da ako mi brzo pošalju kod idem redovnim putem.

Ti ces tek imati igranku. Ti imas vendor rom.Moraces flesh iz post-a #1808, pa preko Updater app ubacivanje dev rom-a, pa tek onda unlock.

Bolje odma stavi kineza 8 i imas root samo instaliras google i da te bog vidi

Momci,ja ne znam što smo uopšte koristili ono sra*e od MIUI-a.Danas mi je jedno 200 puta izbacivao ono narandžasto upozorenje da ne prekrivam senzor blizine(i to upozorenje ne može da se isključi) i flešovao sam poslednji build Resurrection Remix-a.Ovo je nebo i zemlja u odnosu na ono kinesko djubre.Telefon napokon ima normalan mt i ne moram da se cimam oko zaključavanja aplikacija u ram-u.Još jednom,najveća moguća preporuka za RR rom,plus ima milion tweak-ova za interfejs i cm engine za teme.

Sent from my Redmi Note 3 Pro

A baterija kod RR rom-a?

"Ako kanis pobijediti ne smijes izgubiti"

Odlična,kad sam ga instalirao imao sam 90%,sad imam 67% i 2h i 5min sot

Ostavi ga nocas van punjaca, pa vidi ujutru kada ustanes koliko je skinuo... Koliko ja znam, vecina "custom" romova koji nisu na MIUI bazi imaju ogroman battery drain... Mozda su to uspeli da srede, ali cisto sumnjam...

Ajde testiraću ga noćas,ali ionako ga dopunjujem svaku noć tako da mi i taj drain neće smetati(ako uopšte postoji)

Samo da javim da ne postoji drain,doze radi odlično,skinuo samo 1% a bilo mi je sve popaljeno

Ajde okaci link ka tom rom-u...

Ljudi, jel' neko pronašao način da sredi nizak fps prilikom snimanja videa pri slabijem svetlu?
Isti problem sam imao na ženinom Redmi 3 PRO (ne note), međutim na tom modelu CameraMX rešava problem u potpunosti. Spomenuta aplikacija bez problema snima u 30fps bez obzira na količinu svetlosti.
Međutim, na RN3 (SD) čak ni CameraMX ne pomaže - ponaša se isto kao stock camera aplikacija. Takođe sam probao i Open Camera ali bez uspeha.

Koristim global rom 7.3.7, RN3 SD 3/32GB.

Update moje situacije tj problema:
- prekjuče je telefon skroz pobrljavio, na koji god kabal da ga nakačim krene da se resetuje i blokira posle par minuta. Odradio sam hard reset ali se ništa nije promenilo. Da situacija bude zanimljivija, i drugi telefon (neki stariji Samsung Duos) otkaže poslušnost istog dana, tako da sam sad na nekoj staroj Nokiji sa levim brojem jer su mi sve kartice isečene na micro...

Odneo sam oba na servis, Samsung je završen i danas ga uzimam a Xiaomi nije. Kaže lik da je našao dosta korozije kod konektora i da je to sredio, ali i dalje brljavi. Naravno, nema taj konektor kao zamenski deo pa bi morao da budži ali bi pre toga da proveri jer sumnja u softverski problem. Hoće da ga flešuje ali za to treba neki dan (pretpostavljam da to ne radi on nego nekome nosi). Uzeo sam aparat i odneo u drugi servis, ozbiljna preporuka je u pitanju, čekam šta će oni da kažu.

Kako stvari stoje, izgleda da ćemo se rastajati :) najverovatnije ću sutra da uzmem nešto od mainstream proizvoda a ovaj kad sredim da dam ženi. Ne mogu da dozvolim opet da budem bez telefona zbog nekog glupog kvara.

Od kako sam uradio update na 7.3.7 cini mi se da je wifi malo sporiji. Da li neko jos ima slicna iskustva...i da li ima neki fix za to?

Sent from my Redmi Note 3 PRO

Ti ces tek imati igranku. Ti imas vendor rom.Moraces flesh iz post-a #1808, pa preko Updater app ubacivanje dev rom-a, pa tek onda unlock.

Uradio sam root bez unlocka bootloadera . Prvo sam rutovao telefon Kingroot-om a onda skriptom zamenio Kingroot sa Super su-om. Sve je ok.

Vrh Dno