Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Izem ti vic, Djole... :)

Edit:
Cekaj, bre, ovo je u singapurskim dolarima. Pomnoziti sa 0.75 za "normalne" dolare. Poskupo I dalje, ali vec deluje normalnije.

Poslednja izmena:
Oni ako hoce neka stave cene od 1070 ekstra bi bilo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Oko 290-300$ nereferentni modeli.

da su stavili 2x6pin na referentne ove ne bi niko čekao. Referentna od 8gb + kuler bi izašla manje od 300$

Ali nisu. Kao da su prepisali Founders foru od nevidije, samo sto u ovom slucaju kvalitetni modeli idu za velike pare. Vec vidim nabudzenog Safira u Gigatronu za 55000 dinara. Ako moze 1070 da kosta 84000 dinara, moze vala i RX480 da kosta 55k.

Srecan vam PC gejming i Windows 10 blagdan.

Logicno je da custom 480 8GB budu malo skuplje od referentnih, dodatni 8xpin, modifikovani PCB itd, sve to dodatno kosta...
Ali, ako je stvarno cena oko 300$ americkih,, dok to dodje ( iz Singapur ;) ),kod nas ili kod 'suseda', ko zna koliko ce da bude...

Poslednja izmena:

Ko nije gledao kako se sada klokuju AMD karte tj. Rx 480, uveli su ovaj neki boost tako da karta ne radi konstantno na 1266MHz, inace da drzi konstantno taktove na 1266 bila bi u egalu sa R9 390.
Koliko mogu pretpostaviti svaka nonreferentna bice u nivou sa R9 390X, bude li se otkljucao ovaj napon i budu nonreferentne mogle preko ovi 1.15v bice super...naravno sve ce to doci sa znatno vecom potrosnjom, ali kome to ne smeta imace dobre performanse za 1080p

Ali te nonref. nece biti 35k rsd u emmiju vec bar 10k skuplje. Ovde niko nece dati ni tih 35k a kamoli vise. Svi se nesto nadaju RX470 za 160-180 evra za 90% RX480 a kad se klokuju egal... bice, ali sledece godine u ovo vreme preko oglasa.

Ko nije gledao kako se sada klokuju AMD karte tj. Rx 480, uveli su ovaj neki boost tako da karta ne radi konstantno na 1266MHz, inace da drzi konstantno taktove na 1266 bila bi u egalu sa R9 390.

To je kad bug predstavis kao nameran feature :D

RX 480: https://youtu.be/CMi_LAQ5XuE

RX 480 Crossfire: https://youtu.be/GMHJhP7Y7oM

RX 480 OC: https://youtu.be/C24vLB6oYyU

Sto se tice graficke, za referentnu se dobro ponasala, temperature jesu malo vece ali to ce nereferentni dizajn popraviti. Sasvim solidne performanse, u rangu izmedju 970/980/390, negdje bolja negdje losija, a drajveri ce sigurno da daju boost, u to sam uvjeren.

Sto se tice CF, odlicne performanse, za cijenu jedne dobre 1070 mogu se uzeti dvije RX 480. Bice tu, kao sto kazem jos da se ispegla drajverima, ali za pocetak sasvim korektna drajver podrska(ne mislim na kvantitet vec na kvalitet), i dobar DX12 perf.

Sto se tice OC vidi se da nije to to, graficka sa samo jednim 6 pin konektorom, nema puno da se ocekuje, cekamo nereferentne modele pa ce biti i korekcije u broju faza i konektora i sve...

Samo malo sve da se stabilise i cijene ce se dovesti na normalu, ali i 280 eura za novu kartu je fantasticno koja u najmanju ruku parira 970-ici, koja i dan danas kosta po 40k. :D

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Cene su super ako tako bude MSI za 33000 din itd. To je SGD, a ne USD

Pa, Singapurska sala....;) :d
moz' samo da kukamo,:(, pricali, ma nece 1070 kod madjara preko 500E, bice i 450E, ono oko 550E, tako isto da se tesimo, da nece custom 480 preko 300E kod madjara....
Kako kazu, sve isto samo njega nema.....:smoke:

Poslednja izmena:
Jeste, 480 kod madjara je 320. Kod nas 285 :).

Ove nereferentne dok dodju, kostace kao ili nesto ispod 970, s tim sto ce imati duplo vise memorije I bice pogodnije za novije igre.

Cekamo I GTX 1060, pa da vidimo celu ponudu. Unapred mi se ne svidja okrnjena kolicina memorije...

Poslednja izmena:
Sve mi se nekako cini da cu kupiti RX 470:d Ili neki polovni GTX 970 sa domacom garancijom...

Cekajte ovo nije dolar? Koliko sam ja ispao :)

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Jeste, 480 kod madjara je 320. Kod nas 285 :).

Ove nereferentne dok dodju, kostace kao ili nesto ispod 970, s tim sto ce imati duplo vise memorije I bice pogodnije za novije igre.

Cekamo I GTX 1060, pa da vidimo celu ponudu. Unapred mi se ne svidja okrnjena kolicina memorije...

Sta ste se uhvatili za tu referentnu 480 od Power Color, pa to je poznato da su najlosije izvedbe referentih kartica izmedju svih refentnih kartica, za bilo koju karticu....:trust:
Na KP su MSI i ASUS referentne za 310E, i one bi bile u emmi skuplje, bolji su brend od Power color. Ta prodavnica, kod njih sam uzeo referentnu 7970 od Power Color, pa ta se 'drala' maximalno i bila je prevruca kartica......

Poslednja izmena:
Kolega, znas li ti sta znaci REFERENTNA? :)
To je sve ista kartica, na istoj liniji pravljena (I to mislim bas u Tul-u).

u ovom slucaju mislim da je samo kutija razlicita... :)

edit:
sem XFX Black, kod nje su klkovi nesto veci.

Poslednja izmena:
Pa? naplate kutiju :).

Zaista mislis da se recimo 1080 Founders razlikuje izmedju proizvodjaca? :)

Poslednja izmena:
Pa, ono, estetika je bitna, :angel:
dal ce da bidne na kutiju, neka 'cica' ili neki 'brodic', vredi doplatiti....:D

Razmisljao sam o tome da napravim upgrade sa nitro r9 380x na rx 480,ali sacekacu jos malo..mozda dodje u obzir i neka gtx 980 ako se nadje po fer ceni i u korektnom stanju! Ipak igram na 1080p i 60hz i gtx 980 je puna kapa za i5 2500k! Zar ne?

Pa nonreferentne Rx 480 bice tu blizu GTX 980 napredovace ova karta malo kroz drivere to je sigurno i sada u nekim igrama iz nekog razloga ima malo slabije rezultate dok je bas u nekim igrama ono super se pokazala ima tu malo i do drivera to je sigurno, ovo je launch driver bice tu pomaka sigurno.

Tesko ce nova GTX 980 ikad doci na cjenu Rx 480, plus 4GB vise, bez obzira na sve performanse ove karte nisu lose sve ce zavisiti od cjene nonreferentni kartica.

Pa manje vise da, mada taj i5 2500K je i dalje zver. Nzm samo koliko ti je isplativo da ides na RX 480 kad vec imas R9 380X. Realno gledano to je max 30% vece performanse, ako je i toliko, naravno gledajuci referentnu. Sigurno ce biti vise kad izadju ove krstene, ali opet doplata ce ti biti ozbiljna.
Sta znam ja licno bih ostao na r9 380x, jedino ako te bas svrbi.

Nazad
Vrh Dno