Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Najbolje da se pored ovog jednog 6pin-a doda jos 8-pin to bi onda bilo dovoljno za zestoki OC naravno pod pretpostavkom da ovaj chip ima potencijala u sebi. Sa 1x8 pin to ce moci ali nece biti bas puno prostora za povecanje napona.

Do 1.5Ghz bice dobro ako mogne ovaj chip dobaciti sve preko tesko ce biti mozda neke specijalne izvedbe Matrix neka Extreme Gigabyte, toxic od sapphirea i slicno, mada to ce biti preskupo da se uopste uzima u razmatranje.

Bice dobro ako Rx 480 nonreferentne karte mognu uci u borbu sa R9 390X

Nesto nisam pratio AMD FreeSync, kako sljaka taj feature, pretpostavljam da je okey....koliko vidim izbor monitora je veliki....

Zato sto nVidija skida kozu sa ledja licencom za G sync :D

AMD pere ruke od prevelike potrosnje RX 480 govoreci da je u pitanju mali broj felericnih kartica. How yes no :)

I bas te felericne da se zadese kod Tome, Wizarda, Ananda I ostale ekipe koja zapravo i ima opremu da meri potrosnju (Toma ovde deluje najozbiljniji sa opremom).

AMD pere ruke od prevelike potrosnje RX 480 govoreci da je u pitanju mali broj felericnih kartica. How yes no :)

I bas te felericne da se zadese kod Tome, Wizarda, Ananda I ostale ekipe koja zapravo i ima opremu da meri potrosnju (Toma ovde deluje najozbiljniji sa opremom).

U HC testu je ceo sistem sa i7 5960X (TDP 140W), klokovanim na 4.3 GHz, trošio max. 270W, tako da nije nemoguće. Mada, čak i da je na granici od 150W, to nije baš mnogo dobro

Jes, al jos nije izbacio OC rezultate. Trotluje karta, pa sem grejanja nema dobitka u fps :D

Ovi iz AMD me mnogo podsecaju na nasu drzavu Srbiju. Istorija, potencijal, znanje, a opet fail do faila, nekad manji, nekad veci...

Poslednja izmena:
Jes, al jos nije izbacio OC rezultate. Trotluje karta, pa sem grejanja nema dobitka u fps :D

Ovi iz AMD me mnogo podsecaju na nasu drzavu Srbiju. Istorija, potencijal, znanje, a opet fail do faila, nekad manji, nekad veci...
Kralju [emoji23] ovaj drugi deo teksta je ko stvoren za podpis XD

Pixell, vide li ti onu potrosnju od 185W? :)
Nema, dok nekome ne lipse maticna od ove karte AMD sse nece opamtetiti :D.

Svi ovi rivjuveri imaju besne komponente, pa njima nije toliki rizik, ali za prosecne kucne korisnike sa normalnijim plocama... ja se jos ne bih usudio da gurnem ovu nezasitu karticu u kuciste, ne zbog 185W, nego zbog 90W na PCIE ;)

AMD ce morati da uz BIOS ljudima salje i ekstendere sa eksternim napajanjem kako mi se cini :D

Poslednja izmena:
Znaci nereferentne na takvim taktovima opasno blizu GTX980.

Odlicne vjesti ima nonreferentne da pokidaju, ja cekam MSI GAMING.

@ostoja potrosnju ne gledaj to smo apsolvirali tezak fail :d

Što se merenja potrošnje tiče, pcper ima specijalizovanu aparaturu za to i ne koristi kalkulacije da bi došli do procene:

http://www.pcper.com/reviews/Graphi...-Promise/PC-Perspective-Advanced-Power-Testin

power-rise.png

power-witcher3.png

http://www.hardwareluxx.de/index.ph...39615-amd-radeon-rx-480-im-test.html?start=25

Uticaj memorije na performanse, vidi se da chipu fali brza memorija, nije cudo sto je R9 390X sa 512 bita odere na vecim rezolucijama.
Posto referentna thortluje, nonreferentne bi mogle vrlo lako uz OC da prestignu R9 390X OC- znaci i jedna i druga overklokovane mislim da ce Rx 480 na kraju da odnese pobjedu. Ovo mi se vec svidja :d ali se moraju cekat nonreferentne, valjda ce neko od partnera da napravi pravu karticu oci su mi uperene u MSI GAMING, vjerovatno ce sapphire da odradi dobar posao, ali od njih stalno bjezim zbog 2g garancije.

U principu potrošnja je kao kod r9 380 i 970, vreme je da se ova moja 280x stavlja na oglase polako...

Ne pricam o ukupnoj potrosnji, nego koliko karta vuce sa slota na ploci, a to je debelo preko dozvoljenog nivoa. Rizikuje se crkavanje plojke...ako nije top model.

@pixell
Da, citao sam. A pogledaj I Tominu opremu, jos je ozbiljnija.

Poslednja izmena:
Da baš zbog toga sam na njih ukazao jer oni ponekad imaju grafikone sa detaljnim merenjima, kao na primer za GTX 1080 FE:

power-gtx1080.png

Za GTX 1070 i RX 480 nisu izbacili :)

"With peaks of up to 155W, we have to be thankful they're brief, and not putting the motherboard in any immediate danger. However, the audio subsystems on cheaper platforms will have a hard time dealing with them. This means that the "you can hear what you see" effect will be in full force during load changes; activities like scrolling may very well result in audible artifacts.

We’re also left to wonder what we'd see from a CrossFire configuration. Two graphics cards would draw 160W via the motherboard’s 24-pin connector; that's a tall order. Switching from the bars back to a more detailed curve makes this even more evident.
"
...
"Believe it or not, the situation gets even worse. AMD's Radeon RX 480 draws 90W through the motherboard’s PCIe slot during our stress test. This is a full 20 percent above the limit"

RX 480
r_600x450.png

R9 380X
r_600x450.png

Tomina gvozdjurija

Poslednja izmena:
Vase misljenje da li ce Thermalltake TR 2 550w biti ok za ovu grafu uz i5 3350p, 2 fana 120mm, 2x HDD, znaci neka klasika? 12V1-19A, 12v2-19A.

Problem je sto napajanje vec gazi sestu godinu, i dalje je to sve ok, nikad nije naprezano za OC-om i slicnim radnjama, radilo prvo na njemu PII 955+HD 6870, a posle i5 3350p+GTX 660 ti, dok GeForce nije crkao pre neki mesec.
Merkam vec neko vreme neki Seasonic, vreme je ali opet 75-80e sad da dajem za napajanje jako tesko, uz troskove oko stana, ceka me i 20.000 dinara za diplomski, i eto odvojio sam 25.000 za grafu, vec poodavno. Pa eto, sta mislite dal ce to biti ok?Bar neko vreme, tipa 5-6 meseci, dok se ne poplacam prioritetne stvari.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da bude OK, ukupna potrosnja cele konfiguracije ti je reda 250-280W na 12V u full loadu.

Pa to sam i ja nesto sracunao, u prethodnoj kombinaciji, dakle sa GTX 660 TI, to je u stress-u bilo 240w, eto jedini stress test koji sam napravio ikada, prosto nije me preterano zanimalo. U igrama oko 215-220w max. Mislim da ima to lepog lufta i da tih 30-40w na 12V u grama nece praviti problem.
*** jasno napajanje je neki, u najboljem slucaju midd range, neka treca klasa, prihvatljiva, ali kao sto rekoh sada prostora za 10 000 i neki krsteni Seasonic nema.. Sreca pa je modularno i dobih 6 pin-6+2 pin PCI-e, jer gledao skoro drugaru rudaru, *** nigde ne mogu da nadjem u ovoj raspaloj drzavi (msm na prodavnice) taj kabl/adapter, na kraju narucuj za 6-7$ iz inostranstva po komadu..Smesno.

Dokaz da je hlađenje glavni showstopper, ono što sam pričao pre neku stranu:

http://oc.jagatreview.com/2016/06/t...deon-rx480-ke-1-4ghz-dengan-cooler-3rd-party/

http://hwbot.org/submission/3251198_lucky_n00b_3dmark___fire_strike_radeon_rx_480_12668_marks

Hladnjak referentne kartice zamenjen i dobijen OC na 1400 MHz uz temperaturu od 63C.

Ovo su skoro isti rezultati kao za 390x na 1180 i 1600.Ako se uzme jos da je oko +100 evra jeftinija karta ,nema tu vise sta da se razmislja.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ovo je sad vec sasvim druga prica. Rekoh ja da je rano za onoliku pljuvacinu i da ce prvi krsten nonreferentni model u odnosu na onaj klot biti kao da se porede generacijski razlicite karte.
Samo pricekati nivelaciju cene nakon gtx1060 (ako nv i tu ne raspali cencugu da usi pootpadaju) i izabrati neki dobro odradjen custom model.

Karta se snabdeva snagom na zabrinjavajuci nacin, to je trenutno najveci problem koji mora da se resi, ovo ostalo i nije neko razocarenje jer ovo jos nije zaokruzena paleta RX serije. Ovo ostalo sve moze nekako da se resi kroz nereferentne modele pa da se stekne prava slika. Sve to moraju da isprate zeljene niske cene i adekvatne korekcije na nereferentnim modelima da za ovu grafiku moze da se kaze u stilu Borata - Great sucess!

Se ovi spricaju u mozak kakve su ove cene pa za te pare se kupije polovna 980ti

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ovo je trovanje neko teško da će ove cene biti neko se sprda sa ovim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno