Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Dobijas potencijalno ljepsu kartu, blower style hladnjak i to je to :)

Razmišljam se da li da uzmem FE model čim prodam ovu moju 290x. Odgovara mi takav model.

Jedno pitanje da li su FE 1070gtx bolje od ovih da kazem obicnih custom modela? sta je tu poenta sta ja dobijam sa FE...

Ne dobijas nista sa FE.
Eventualno pogodniji SLI, zbog nereferentnog coolera.

e sad dal je lepsa to je stvar ukusa ali izgelda nekako mocnije onako gola bez lampica :D

Ova npr. i mocnija i jeftinija od FE: https://www.zotac.com/us/product/graphics_card/zotac-geforce-gtx-1070-amp-edition

Poslednja izmena:
lepa ova zotac :D kaze mi sad jedan prodavac da sacekam 10. jul da ce onda biti vise izbora...ajde i da to docekamo :D

Jedno pitanje da li su FE 1070gtx bolje od ovih da kazem obicnih custom modela? sta je tu poenta sta ja dobijam sa FE...

Nisu ni po cemu bolje. FE je "premium" bullshit koji je Nvidija sada izbacila da bi zaradili vise na ranim kupcima. AIB karte su trebale biti jeftinije, al za sada to se retko srece.

Dobijas referentnu kartu, onakvu kakvu je Envidija dizajnirala.
Blower kuler i tako dalje. Vec sam gore objasnio drugom kolegi o cemu je rec.

Problem sa tim kartama je sto su neopravdano skuplje i sto ih Envidija sada prodaje kao ekskluzivu, premium klasu.
Kako je krenulo jos malo ce ti modeli da odu u "rucni rad". Pa ce pored Founders Edition stajati i ono Hand Made a cena ce biti
jos veca. Karikiram naravno ali shvatas poentu. Ponasaju se kao da prodaju Rolls Royce.

Ti sacekaj nereferentne, bar ove koje ce se pojaviti kod Madjara. Ocekuje se cena krajem jula od oko 400 evra.

Dobijas referentnu kartu, onakvu kakvu je Envidija dizajnirala.
Blower kuler i tako dalje. Vec sam gore objasnio drugom kolegi o cemu je rec.

Problem sa tim kartama je sto su neopravdano skuplje i sto ih Envidija sada prodaje kao ekskluzivu, premium klasu.
Kako je krenulo jos malo ce ti modeli da odu u "rucni rad". Pa ce pored Founders Edition stajati i ono Hand Made a cena ce biti
jos veca. Karikiram naravno ali shvatas poentu. Ponasaju se kao da prodaju Rolls Royce.

Ti sacekaj nereferentne, bar ove koje ce se pojaviti kod Madjara. Ocekuje se cena krajem jula od oko 400 evra.

da da to i cekam, kaze mi jedan lik da oko 10 jula mu se javim da ce biti vece ponude :D

Pitao sam Fantu za MSI Aero:

"MSI GTX 1070 AERO 8G OC GTX1070 8GB GDDR5 OC - 495 eur"

Čekam mesec-dva da padne ispod 450e. :) Ili onu KFA sa sličnim krš kulerom.

Bice 450e kada AMD izbaci nesto da bi nVidia uopste morala da smanjuje cenu. Do tada ce drati, eto, i za osnovne modele 500e. Lepo sam vam rekao.

I 495e nije skupo, bolje 1070 nego dve RX480 za te pare. ;)

moja 970gtx je upravo otisla, sad se ceka neka normalna 1070gtx :D

Mislim da je i za tu MSI GTX 1070 AERO, preskupa cena na KP od 495E.
Pa ta je grafa jedna od najjeftinijih 1070 na net-u, koliko ce onda kostati Asus, MSI, Gigabyte na KP, oko 550E verovatno. Mislim, da su trenutne cene i za 1070 katastrofa :hair:, ......

Poslednja izmena:
Jos bolje, kupis jednu 480 i igras se u 1080/60 sve da prsti. Ali ko voli drugacije - samo napred :D

A šta dobijam prelaskom na RX480 osim 8GB VRAM-a? A 290X sam platio 230e...bez bloka, a prodao za 310e sa blokom.

Samo krš blower style GTX1070 i pod vodu ili polovna GTX980Ti G1 i takođe pod vodu, nema treće što se mene tiče. ;)

dobiješ jedno "we are working on it" kad kreneš da se žališ na njihovom sajtu što dx11 igre pucaju svakih 5 minuta. a da sam hteo da se igram u dx9 modu, kupio bih dx9 karticu...

Za ovaj MSI aero, njegova cena je 533e ( https://ipon.eu/webshop/product/msi_gtx_1070_aero_8g_oc_gtx1070_8gb_gddr5_oc_pcie/1446572 ) ovde gde Fanta nabavlja, a u Evropi najjeftinije je 457e ( http://geizhals.eu/msi-geforce-gtx-1070-aero-8g-oc-v330-011r-a1456506.html ). E sad' Asusova recimo u Evropi je oko 520-525e, sto znaci da kada se stabilizuju cene kod madjara bice to oko 490e za Asusa kod Fante, sto nije lose. Kasnije ce naravno da padnu cene, ali me zanima sta ce da rade ti ljudi koji ustede 45 evra posle 2 meseca cekanja, da idu u kafanu na porciju rostilja i nekoliko pica?

Poslednja izmena:
Postavio je Fanta oglas za MSI Aero - 495e.

Koja Asus? Strix ili FE?

Tih 50 evra uštede je skoro polovina koliko košta EK blok. ;)

Neko ima fiksni budzet, koji nece da se prosiruje u skorije vreme, tako da je tih 50e, jako bitno, i kao sto kaze kolega, pola EK bloka :D

Znam za Fantin oglas, pricam koliko kartica kosta sa porezom, u smislu odredjivanja cene drugih modela preko toga, ja sam racunao da Fanta za sebe uzima 10-12%, a nama ostavlja drugih 10-8% od 20% poreza...Kad' kazem "nama ostavlja", mislim na "za toliko je jeftinije kod njega".

Strix ROG je oko 525e trenutno u Eu. Tu je negde i FE doduse, slicna je cena... Sto se bloka tice, ja cu moju da drzim "na vazduhu", nisam planirao tecno hladjenje...

Poslednja izmena:
Pa dobro, referentni PCB + EK blok će biti do 50e više od Asus Strix modela.

2.1GHz je skoro pa zagarantovano u oba slučaja.

Ne znam zasto bi uzimao refrerentni PCB pa mu stavljao blok, kad' mozes da uzmes onu glupost KFA ili kako vec koja je dosta jeftinija i stavis isto :)

A i cela ta prica zavisi od toga da li bas zelis ekstremni OC, ja nesto nisam impresioniran tecno hladjenim grafikama. Ne kazem da ne valja ili slicno, samo mislim da je nekako previse (ne u smislu "overkill", nego onako, idejno), vazduh radi fin posao na custom karticama sa 2 ili 3 kulera.

Pa i ta KFA, MSI Aero i sve FE imaju referentni PCB. Dakle jurim najjeftiniji model, ime je nebitno.

To je hobi, ljubav, strast... :)

Ma razumem ja to, nisam se time bavio doduse, znam kako i sta radi. Nekako mi se cini da kada se krene sa tecnim hladjenjem to postane bitnije od samog racunara i svega ostalog u zivotu, ljudi imaju skuplja hladjenja nego komponente. To mi je malo bezveze, jer mi se cini da tu nema neke sredine/granice, ili pravis zezanje ili ne pocinjes uopste :)

Edit i misao dana: I tecno hladjenje je zapravo vazdusno, hladjenje. :kappa123:

Poslednja izmena:
Došlo je dotle da više ne pratim gaming scenu, nego gledam fitinge i radijatore... :)
Šalim se...bolje da ne kvarimo temu, ovo je priča za neki drugi thread.

Da sam na vazduhu i ja bih definitivno išao na Asus Strix, dobar posao su uradili...Gigabyte G1 karte serije 900 su im dale domaći zadatak.

Poslednja izmena:
Koja po vama je najbolja 1070gtx vidim ona MSI crvena uopste nije losa?

Jedna, jedina:

Dbx40xC.png

Nazad
Vrh Dno