Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Pa dobro koja je ta tvoja zadnja cena koju si spreman da platis za karticu. Jer vidim cene po kojima se trenutnu prodaju a verujem da neces dati 500 evra za polovnu 980ti kada za te pare mozes da uzmes novu 1070 sa full garancijom. A ne verujem da ce neko sada da proda ispod 500 evra 980ti.

Pa nova je 500e i to g1 kako bi onda dao za polovnu 500e :D

Evo kako je izgledao skok sa 40nm na 28nm...
perfrel.gif

Pri tome se recimo zaboravlja da je recimo gtx 670 imala msrp od 399$, koliko i 7950. Što je više i od ovih 389$ msrp-a.

690 je u stvari 2x680 i koštala je kao u eri maksvela neka od najjačih x80ti model(1000$), da je Envidija u eri maksvela ponudila umesto 980ti, 2x980, to bi koštalo bar 1500$.

690 je u stvari 2x680 i koštala je kao u eri maksvela neka od najjačih x80ti model(1000$), da je Envidija u eri maksvela ponudila umesto 980ti, 2x980, to bi koštalo bar 1500$.

Misliš koštalo bi onoliko koliko AMD ceni Radeon Pro Duo? :d

Nista se ne menja... Kao sto sam i ocekivao, "Founders Eddition" bullshit koji je Nvidija izvela je dovela do produzene situacije gde prodavci u nasem okruzenju sada posmatraju FE kao da je "reference" a svi ostali modeli su skuplji.

https://abload.de/img/2016-06-2809_28_05-gts5rnc.jpg

~520€ za FE model, a sve ostalo je jos skuplje od toga. Sto se uvoznika tice, FE je 540-560€.

Bome ozbiljan problem...mnogo skupa graficka 550 evra do 600 evra, a pitanje je kad ce doci na normalu....

Mislim da će biti iznenađenje kada vam dodje cestitka od naše carine, jer će na tu cenu zaračunati i carinu i PDV.

Nista se ne menja... Kao sto sam i ocekivao, "Founders Eddition" bullshit koji je Nvidija izvela je dovela do produzene situacije gde prodavci u nasem okruzenju sada posmatraju FE kao da je "reference" a svi ostali modeli su skuplji.

https://abload.de/img/2016-06-2809_28_05-gts5rnc.jpg

~520€ za FE model, a sve ostalo je jos skuplje od toga. Sto se uvoznika tice, FE je 540-560€.

FE i jeste reference karta sa fensi imenom. Cijela ova situacija sa tzv. Founders Edition kartom i cijenovnim pozicioniranjem iste je dovela do namjernog, vjestackog napumpavanja cijena GTX1070 i GTX1080 i to je sad svima jasno, kakav crni Founders Edition kakvi bakraci?!! Sad jedino ostaje pitanje ko je ovde kriv, nVIDIA ili AIB partneri/proizvodjaci? nVIDIA jer je nabila cijenu svoje REFERENTNE karte a za AIB dala MSRP od 50$ nize ili AIB partneri koji se naravno uopste ne pridrzavaju predlozene MSRP vec plasiraju svoje vodjeni cistom pohlepom, uz naravno odlicne i u vecini slucajeva dobro potkovane izgovore (bolje hladjenje, custom PCB itd.) ali krajnji dometi ne idu daleko vise od "Founders Edition" karti. Veoma bizarna situacija na trzistu GPU-a, koja naravno nikome ne ide u korist, na clanke tipa "GTX1080 najprodavanija high-end karta u istoriji" i sl. uopste ne obracajte paznju, jeftin trik marketing "gurua"...

Ovi na E-bay nisu normalni, nijedna gtx 1070 nije ispod 550$

Jedan korisnik je pre neko vreme na ovom topicu izjavio da FE verzije kartica mogu biti i bolje jer izbacuju toplotu na zadnju stranu kućišta kroz karticu, dok ostale varijante toplotu guraju u samo kućište? Sta mislite o ovom?

puni oglasi gtx 970/980 a cene ce se stabilizovati za nekoliko meseci. na cemu ce te se igrati do tad ? :d

Jedan korisnik je pre neko vreme na ovom topicu izjavio da FE verzije kartica mogu biti i bolje jer izbacuju toplotu na zadnju stranu kućišta kroz karticu, dok ostale varijante toplotu guraju u samo kućište? Sta mislite o ovom?

Pa, eventualno da se iskoristi za SLI, posto vazduh ide napolje, ( da se ne skuplja vruc vazduh u kucistu ), ali, gornja kartica u takvoj konfi, mislim da bi imala temperature oko 80 - 85C. Obicno su referentne kartice dosta jeftinije od custom modela, i zbog referentne ploce i nize cene, uzimaju takve karte, likovi koji to posle stave pod vodu i tako imaju odlicne perfomanse itd.....

Svi koji su mi replicirali sa "bice 350€" da mi plate pice :) nVidia ko i uvek, dere kozu.. Lepo vam kazem 500€ za 1070, nema ovde nikakvog iznenadjenja.

Šta je tu čudno? Prvi gforce sa ddr memorijom je bio 500DM, gforce 2 250€, gforce 4 preko 300€ i tako iz generacije u generaciju dođosmo do gtx 1080 za skoro 800€ i 1070 za oko 550€. To je cena napretka.

Sent fra min SM-G928F via Tapatalk

Pa, eventualno da se iskoristi za SLI, posto vazduh ide napolje, ( da se ne skuplja vruc vazduh u kucistu ), ali, gornja kartica u takvoj konfi, mislim da bi imala temperature oko 80 - 85C. Obicno su referentne kartice dosta jeftinije od custom modela, i zbog referentne ploce i nize cene, uzimaju takve karte, likovi koji to posle stave pod vodu i tako imaju odlicne perfomanse itd.....

I ovakav referentni model moze sa vodenim hlađenjem čuda da napravi

To sam ja rekao. Nema sta da se misli, to je generalno tako.
Sve te referentne karte su zasnovane na blower konfigurisanom sistemu hladjenja.
Turbina gura topao vazduh od vrha karte prema kraju gde vazduh izbacuje kroz proreze.
Zavisno od preseka blowera i peraja i rashladnog tela unutar karte, kao i do same arhitekture odnosno cipa i njegove povrsine neke karte ce se manje grejati neke vise.

Recimo GTX 1070 ima sasvim korektnu temperaturu kada je opterecena a nije preglasna.
Za referentno izdanje karta sasvim na mestu.

Takve karte su pogodnije za manja kucista, pogotovu ona koja su oskudnija sa sistemom hladjenja, rasporedom i brojem ventilatora, jer toplotu izbacuju napolje.

Karte sa normalnim ventilatorima, imaju svakako veci kapacitet, hladnije su i uglavnom tise.
Ali takve karte topao vazduh izbacuju unutar kucista i u malom prostoru ce se taj isti vazduh posle izvesnog vremena akumulirati sto zbog toplotne disipacije svih ostalih elemenata, propratnog hardvera nece uspeti da se izbaci dovoljno toplog vazduha napolje i onda dolazimo do toga da se broj obrtaja na ventilatoru graficke karte podize kao i temperatura shodno uslovima i dobijamo opet buku.

Zato neki otvaraju stranice na kucistima u letnjim danima.
Takve karte zahtevaju veci prostor jer su i same vecih dimenzija.
Potrebno je prostrano kuciste sa ravnomerno rasporedjenim sistemom protoka vazduha da bi takva karta mogla da dise.

Poslednja izmena:
FE i jeste reference karta sa fensi imenom. Cijela ova situacija sa tzv. Founders Edition kartom i cijenovnim pozicioniranjem iste je dovela do namjernog, vjestackog napumpavanja cijena GTX1070 i GTX1080 i to je sad svima jasno, kakav crni Founders Edition kakvi bakraci?!! Sad jedino ostaje pitanje ko je ovde kriv, nVIDIA ili AIB partneri/proizvodjaci? nVIDIA jer je nabila cijenu svoje REFERENTNE karte a za AIB dala MSRP od 50$ nize ili AIB partneri koji se naravno uopste ne pridrzavaju predlozene MSRP vec plasiraju svoje vodjeni cistom pohlepom, uz naravno odlicne i u vecini slucajeva dobro potkovane izgovore (bolje hladjenje, custom PCB itd.) ali krajnji dometi ne idu daleko vise od "Founders Edition" karti. Veoma bizarna situacija na trzistu GPU-a, koja naravno nikome ne ide u korist, na clanke tipa "GTX1080 najprodavanija high-end karta u istoriji" i sl. uopste ne obracajte paznju, jeftin trik marketing "gurua"...
Trenutno nije ni do nV, ni do partnera, nego do trgovaca. Sve što dobiju prodaju odmah i po ovim cenama te tako kupe kajmak.

Pre par dana sam linkovao kada je stigao kontigent u DE gde je msi plastikaner bio 427e, msi armor 440e i Zotac amp za 450e, sve je otišlo za par minuta.

Trgovci koji ponude po dobrim cenama rasprodaju sve za par minuta, a ovi što dignu svejedno utope i po jačim cenama. Rafovi su još uvek daleko od punih.

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1070_Gaming_X/1.html

Ocena 9.9
Nije mnogo brza od referentne ali i takva je u 1440P brza od GTX 980Ti/Fury X za skoro 20%:

perfrel_2560_1440.png

Ove karte su trebale da kostaju 400-420 evra i po toj ceni bi bile apsolutni best buy u high-end kategoriji.
Ovako..ostaje da cekamo jos malo i da vidimo sta ce da se desi..

Za 400€ istina bila bi best buy, ali za 400... ovako je samo dobra/skupa karta, kome pare nisu problem samo naprjed ;)

Pa, na Zapadu mogu da se nadju polovne 980Ti za oko 350E, znaci best buy kupovina trenutno.....;)

posle izlaska uk iz eu mozemo ochekivati da cje u evrima cene biti paprene.

Ljudi, jedna stvar mora da bude jasna, gtx 1070 ce biti ispod 500 eura, ali za jednu godinu ili dve. To je činjenica!

Jedno pitanje da li su FE 1070gtx bolje od ovih da kazem obicnih custom modela? sta je tu poenta sta ja dobijam sa FE...

Vrh Dno