Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

1070 vs 480 CF

perfrel_2560_1440.png

Poslednja izmena:
...
Radeon RX 480 CrossFire is not a viable solution if you plan to buy two cards upfront. When averaged over all our games, it is consistently slower than a single GeForce GTX 1070 at all the resolutions that matter - 1080p, 1440p, and 4K. Instead of buying two cards upfront, you're much better off putting your monies into a single GTX 1070, not just for better performance but to dodge the spectre of application multi-GPU support, which continues to haunt both SLI and CrossFire. 

We averaged games that do take advantage of CrossFire in a separate relative performance data-point than the overall relative-performance. The findings are interesting; when averaged among games that do scale, the RX 480 CrossFire is about 5-10% faster than a GTX 1070. RX 480 CrossFire loses out on its overall relative performance big time due to the number of games that don't scale well (6 out of 16).

...
Some of the latest DirectX 11 games (eg: Just Case 3) and the early DirectX 12 ones are struggling with multi-GPU support. NVIDIA too, has cut out 3-way and 4-way SLI support (but for slightly different reasons), making us wonder if it's worth the trouble to follow a multi-GPU upgrade path with mid-thru-performance segment cards such as the RX 480. We rather recommend you spend $398-458 on a single GPU solution.

5-10% u igrama koje skaliraju , za toliko je cf setup i skuplji (a stekao sam utisak čitajući pojedince da nV šiša, a AMD poklanja) , ali cf/sli nikada nisu dobro skalirale svuda, niti će.

Plus potrošnja jedne karte, za cf nisu smeli ni da okače :d

power_peak.png

Poslednja izmena:
Ma to ima FE, kartica je izasla pre 2 godine, a kod nas ima samo FE jos uvek.

Edit: Pala je cena g1 GTX 980Ti ispod 500e kod Madjara...

Poslednja izmena:
980 ti 460e nova.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Dajte ljudi ideju, da li uzeti 980ti ili 1070. Juče pročitah da 1070 ima pad u frameratu kada se optereti preko 6gb?

sacekaj 1080ti

U principu, ako kupujes novu, uzimas gtx1070, ako nadjes polovnu 980Ti, onda je definitivno bolji izbor...

Na KP je 980Ti G1 oko 490E, ove custom 1070 verovatno oko 550E, prakticno iste karte po perfomansama, vise memorije na 1070, mislim da nesto malo bolje sljaka u DX12 od 980Ti, ja bih uzeo neku custom 1070 kartu.....

Da li postoji neki test u kom ovu graficku testiraju na razlicitim procesorima? Pitam jer imam i5 4670 pa da znam da li moj procesor moze maksimalno da je iskoristi.

Au sunce li ti krvavo, osamdesetcetiri hiljade devetsto i devedeset dinara

^Ok, hvala.

To mora da je neki mit kao onaj da GTX970 ne radi dobro kada predje 3,5GB. A ovde na forumu bar 70% vlasnika nije imalo problema s tim.

30% ljudi koji imaju problem ne može biti mit

Evo je Asus ROG Strix i kod Fante, 570e. Koje sam ja srece da cekam 20 dana na karticu i sad' kad' je ima na stanju covek (Fanta) ode na letovanje...

Evo je Asus ROG Strix i kod Fante, 570e. Koje sam ja srece da cekam 20 dana na karticu i sad' kad' je ima na stanju covek (Fanta) ode na letovanje...
strix nije nesto od 1070gtx, najbolji je msi, gainward, ne znam kakav je g1 :D ono sto je najbitnije polako dolaze u radnje, znaci uskoro rat cenama :D

Poslednja izmena:
Juris ex kartu i platis je 550+e i onda dodje lik i kupi prosecnu za 500 e i ubode bolji primerak :D

@Borat

MSI odvratno (decije) izgleda, GAINWARD me nervira zbog onog zlatnog detalja, mada je jako lep onaj feniks generalno. Samo Vi uzimajte bolje ako ima, ja cu ROG-om da budem zadovoljan, samo da se debeli vrati sa letovanja :)

Poslednja izmena:
Prva serija baš tog Asusa ima problema sa biosima, previše su nategli karte i veliki procenat nije stabilan. Naravno to će brzo ispeglati, ali govori o sve goroj i goroj kontroli kvaliteta kod Asusa. Kao da im bruka sa monitorima nije bila dovoljna. :)

Poslednja izmena:
Valjda će se za 2 nedelje pojaviti i MSI kartica.

Već mesec i kusur dana sam na integruši, polako me izdaje strpljenje.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hahahah ja sam od decembra na integrusi i uopste mi nije lose koliko sam mislio da ce biti :D

Nazad
Vrh Dno