Šta je novo?

LG G3

Koliko vidim na ove forume, bez obzira na proizvodjaca ovi androidi imaju probleme....sve mi se cini da je jedno Ajfon telefon, a ovo ostalo igracke.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Ako nisi primetio, vecina je flesovala nesto na G3 pa se povremeno desavaju problemi, to isto mozes da vidis kad flesujes custom rom na iPho... ah da.

Svako kupuje ono sto mu se svidja i sto mu odgovara, kao sto vidis i ja koristim android, jer tada nisam bio htio da dam 550e za ajfon bilo mi je glupo, ali sad par mjeseci kasnije vidim zasto on kosta 550e.

Svako kupuje ono sto mu se svidja i sto mu odgovara, kao sto vidis i ja koristim android, jer tada nisam bio htio da dam 550e za ajfon bilo mi je glupo, ali sad par mjeseci kasnije vidim zasto on kosta 550e.

Pa daj 550e za android, g5, htc 10, S7e...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Pa daj 550e za android, g5, htc 10, S7e...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
I svako od ovih koje si naveo, ce da radi posle godinu dana isto kao tog dana kad je kupljen, da ne kazem neki duzi vremenski period. Svako koga ja znam, ko je presa sa androida na ios, vise se nikad nije vratio na android. Ja ne pricam ovo navijacki, nego sa aspekta prosjecnog korisnika, a ne nekog ko ce da budzi tel raznim romovima i to mu predstavlja neku satisfakciju i zanimaciju.

Android telefoni su dosli do te tacke da ce da rade tako i nakon godinu dana, ako gledamo nove flagship telefone.

iOS je ograniceniji i zatvoreniji u funkcijama pa i nema sta toliko da ne radi kako treba, po meni je to ogranicavanje upotrebljivosti prvi razlog zasto nikad ne bih uzeo iPhone.

Android telefoni su dosli do te tacke da ce da rade tako i nakon godinu dana, ako gledamo nove flagship telefone.

iOS je ograniceniji i zatvoreniji u funkcijama pa i nema sta toliko da ne radi kako treba, po meni je to ogranicavanje upotrebljivosti prvi razlog zasto nikad ne bih uzeo iPhone.
Ja ne kudim android, jer ga i sam koristim, i tacno je da je mnogo bolje sa mm, ali fakat je da ios masu fluidnije, stabilnije radi.

I ja koristim LG G3, ali ipak realnije mogu da se porede telefoni iz Nexus linije sa iOS, jer u oba slucaja se pita Apple/Google (tehnicki i proizvodjac telefona ali opet je neposredniji odnos), ovako mi na G3 dobijamo ono sto LG prepravi. Mi smo jos i dobro prosli, medju prvima stigao MM i (meni) radi dobro, osim sto je baterija i dalje Ahilova peta telefona ali to je vec do displeja/baterije.

Sta bi tek bilo da imamo stock Android out of the box za G3 i bateriju koja moze da izgura 5-6 sati bar, ne bih video jedan jedini razlog da zamenim telefon godinama.

I ja koristim LG G3, ali ipak realnije mogu da se porede telefoni iz Nexus linije sa iOS, jer u oba slucaja se pita Apple/Google (tehnicki i proizvodjac telefona ali opet je neposredniji odnos), ovako mi na G3 dobijamo ono sto LG prepravi. Mi smo jos i dobro prosli, medju prvima stigao MM i (meni) radi dobro, osim sto je baterija i dalje Ahilova peta telefona ali to je vec do displeja/baterije.

Sta bi tek bilo da imamo stock Android out of the box za G3 i bateriju koja moze da izgura 5-6 sati bar, ne bih video jedan jedini razlog da zamenim telefon godinama.
To je vec prica sto bi bilo kad bi bilo, a sto se tice baterije ni ovi sto koriste ajfon nisu presrecni, i oni pune 2 put dnevno ko malo vise koristi, narocito ovi sa + modelom.

Imaju onaj extender za bateriju, kosta otprilike kao polovan G3 :)

U principu, kada se podvuce crta, vise ne vazi to da je Android platforma losija, vec ima previse telefona od kojih su mnogi entry/mid level gde je nesto namerno osakaceno zbog cene a relativno mali broj novi(ji)h flagshipova cirkulise kod nas pa stoga i dalje opstaje to utabano misljenje da je iOS stabilniji jer imas 4-5 iOS telefona i x000+ Android telefona.

Ko hoce iOS-like iskustvo samo u Android formatu, mora da se isprsi malo vise.

Hvala za link! :)

Je l znas mozda kako da resim to sto mi g3 ne vidi wifi mreze?
Probala sam i sa hard resetom ali to nije resilo problem.
Ako postoji jos neko resenje sem ovog azuriranja rado bih probala.
Ako nemaš android 6.0 flešuj ga.
Oni pre za g3 nisu bili dobri, 6.0 je mnogo bolji. Baš se vidi razlika, i sve radi. Posle Factory reseta ne vidim rešenje za wifi, možda će se javiti neko ko zna.
Sve okolnosti idu u korist flešovanja 6.0. Nije teško, instaliraju se drajveri i lg flash tool na pc, skineš 6.0 .kdz, spoji telefon na pc, pokreneš flešovanje i Imaš nov telefon.

Ko god dođe na neki android forum i napiše da su svi android telefoni igračke a da ja samo iPhone pravi telefon treba biti banovan jer namerno započinje bespotrebnu raspravu koja može da se razvuče na 30 strana..

Upravo, ali to samo moze da uradi neko ko samo vidi jabuku na poledjini. Iphone definitivno najbolje radi ali je Nexus veoma blizu, ostali su daleko iza. Ali, naravno, nije ni ovde sve savrseno kao sto pricaju. Stucne povremeno, zamrzne kamera na sekund.

Sent from my iPhone using Tapatalk

koji servis menja digitizer bez da skida ceo ekran?

Ko god dođe na neki android forum i napiše da su svi android telefoni igračke a da ja samo iPhone pravi telefon treba biti banovan jer namerno započinje bespotrebnu raspravu koja može da se razvuče na 30 strana..

Jesi li cuo ikad ti za slobodu govora.

Idi pricaj u Apple pdf-u o Androidu, pa ces da vidis sta je sloboda govora.

Isto tako i ovde je. Ako tamo ne moze i sankcionise se, tako ni ovde ne moze.

Tamo imaju moderatora koji obrise sve postove a ostavi samo svoje [emoji23] , cudan je to ekosistem

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

A nisam znao da se dijelite kao navijacke grupe...necu vam vise vrijedjati osjecanja. Ja se javno izvinjavam svima koji su se nasli povrijedjeni. Ja sam novi na forumu i nisam znao da ima tabu tema.

Vezano za "pregrejavanje" telefona.
Nisam neki ekspert, ali mislim da taj osecaj koji ljudi imaju da ima se pregreva telefon, je u praksi upravo suprotno. Tako se telefon hladi, odnosno temperaturu sa chipa sprovodi napolje.
Kada bi stavili neko kuciste koje ne dozvoljava "izlazak" temperature, svi bi bili srecni. Telefon bi bio spolja hladan, a unutra...

Upravo tako, koliko sam samo banova i poena dobio zbog njih. :D
Od Androida ne smes jedino da kukas na Samsung jer isto dele poene. Botovi samo takvi.

Ne smes ni lg da pipnes, ja sam u nexus temi dobio poene iako su lg botovi spamovali istu danima.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Za Samsung je mnogo gore. LG moze i da se opljune malo. :D
Ali od Apple botica nema gorih. Mane ne postoje. ;)

Ne treba se pljuvat ni jednu marku telefona, ali kad se kupuje treba kupovati u odnosu cijena kvalitet, a ne posto po to kupit nesto samo zato sto se ima visoko misljenje o tom telefonu.

Koju grešku izbaci, jesi li rutovao nekad sa KingRoot.
Sada sam instalirao v4.6, 4.9.2 i 4.9.3.
Kod 4.93 jedino izbaci upozorenje ali prihvatiš da je instalacija sigurna i instalira se.
Još bolje u podešavanjima idi na bezbednost i uključi
- nepoznati izvori i
- verify (provera..).
Kad je tako podešeno mora da se instalira.

Bilo mi je upaljeno u settings instalacije sa nepoznatog izvora. Pa sam zbog toga probao drugu verziju i opet nije htelo da se instalira.

Od kako sam flesovao novi v30f telefon je poceo da se greje vise nego na v30b, sad razmisljam da se vratim na b ili da probam c verziju. Pa cu i tu da probam da instaliram king root .

Vrh Dno