Šta je novo?

Windows (phone) 10

Misliš na background apps? Tu je sve uključeno što mi treba, uključujući i messaging.

Message delivered via unladen European swallow

Danas sam na 318 bildu koristio Here Drive nekoliko sati bez neta i potpuno je iscrpeo bateriju, ne znam da li da radim hard reset, 1520
Kako vam baterije na 318?

Jel su windows telefoni stvarno toliko problematicni kao sto se ovde pise?? Razmisljam da predjem sa androida na neku lumiju ali sad polako gubim zelju...

Sent from my LG-D405 using Tapatalk
Evo ja cu ti reci najiskrenije.Hvala Bogu da nisam dolazio na ovakve forume inace nikad ne bih kupio windows telefon citajuci nebuloze i pljuvanje po tim telefonima i sistemu bez razloga.A on mi toliko "lose" radi da mislim da se nikad necu vratiti na android.Imam Lumiu 640 xl dual sim.

Jel su windows telefoni stvarno toliko problematicni kao sto se ovde pise?? Razmisljam da predjem sa androida na neku lumiju ali sad polako gubim zelju...

Nema problema toliko, skoro sigurno bi to radio bez problema, ali ova tema je mesto gde između ostalog i kukamo jedno drugima kad nas nešto muči.:)

Ja imam telefon koji je došao sa wp8.1, telefon sa desetkom odlično radi, a jedina zamerka je što treba svaki četvrti dan (zavisno od toga koliko često koristim Edge) da restartujem telefon. Da dodam, većina nema taj problem sa Edge-om...

Poslednja izmena:

Sačekaj Redstone stabilan, pa onda donosi odluku. Trenutno je pomešano, jednima radi, drugima ne. Moje lično iskustvo je da je mnogo bolje nego što je bilo na početku, ali daleko od toga da je kako treba.

Znaci da sacekam, sto kazu strpljen-spasen :D Jel se zna mozda kada ce redstone?

Sačekaj Redstone stabilan, pa onda donosi odluku. Trenutno je pomešano, jednima radi, drugima ne. Moje lično iskustvo je da je mnogo bolje nego što je bilo na početku, ali daleko od toga da je kako treba.

Ali zavisi i za šta bi on koristio sve telefon... Većina stvari radi kako treba, a bude nekad po neki problemčić - softver je u razvoju, vremenom se unapređuje, ali se desi nekad i da nam podleti neka bezveze verzija. Onda ta nova papazjanija bude ispravljena u narednih nekoliko dana.

Ali zavisi i za šta bi on koristio sve telefon... Većina stvari radi kako treba, a bude nekad po neki problemčić - softver je u razvoju, vremenom se unapređuje, ali se desi nekad i da nam podleti neka bezveze verzija. Onda ta nova papazjanija bude ispravljena u narednih nekoliko dana.
Za ovo si u pravu!Svako bi trebalo da prvo pita ljude u svom okruzenju koji imaju takve telefone ,jesu li zadovoljni,imaju li neke probleme ,za sta i kako najvise koriste te telefone i slicno_Ovo po forumu je uzas,jedan hvali,drugi kudi,treci kaze cekaj ne znam dokle i sta a i zbog cega konkretno.;) Peti kaze ,nestabilan sistem,pa sta mi je na androidu bilo stabilno,majke ti?Nista ja njih ne razumem ali razumem da mi fon radi odlicno ,kad uporedim sa onim sto sam imao pre ,na tom "stabilnom" sistemu ;)

Poslednja izmena:
(Bella)Dona, novi lider Insajder tima:
original.jpg

U tu cast, korisnicima jos jedan...
.I.

Baš će mi nedostajati Gabe Aul :p :(

Znaci da sacekam, sto kazu strpljen-spasen :D Jel se zna mozda kada ce redstone?

Sacekaj RS. I dobro se informisi (razni izvori, ne veruj previse MS fan utocistima) i razmisli da se ne bi posle kajao.

Nekima radi u granicama normale, neki smo baksuzi i tako.

Da mi 8.1 ne radi stabilno i bez problema pa da kažem da je do hardvera možda problem, ali ovako je sigurno do OSa. Da li sam prezahtevan i tražim više nego što 640ka može da pruži pod 10kom (ipak je hardverski zahtevnija od 8.1), zaista ne znam.

Ovo za SMS mi je izgleda krenulo kad mi je stigao apdejt za messenger app, tako da je izgleda do same aplikacije.

Messenger je za facebook chat nema veze sa sms porukama ?

Sent from mTalk

Sacekaj RS. I dobro se informisi (razni izvori, ne veruj previse MS fan utocistima) i razmisli da se ne bi posle kajao.

I na kojim to raznim izvorima? Tom logikom, ako ga hvale - to su fan bojevi, ako ga kude - to su androidaši ili neki jabučari koji ne vole sve što nije ono što je njihovo. ;) Ima onih nekih kao neutralnih recenzija na kojima navode dobre i loše strane, ali su i to nezgodne stvari - ne znaš koliko su oni strogi kao ocenjivači, i da li su nepristrasni.

Ja mislim da je najbolje razjasniti u prodavnici da li možeš da zameniš uređaj ako ti se nešto na njemu ne sviđa (neki bagovi il šta god), i onda tih nedelju dana da ga hajčiš ko lud i da vidiš ako ti se nešto ipak ne sviđa na njemu (odmah prvog dana podesiš na njemu sve što želiš: mejl, skajp, vajber, njakaš kameru, i šta ti je sve bitno), pa ako bude tako - da možeš da ga zameniš bez da dokazuješ trgovcu kako postoje neki fantomske bubice kojih sad vidiš sad ne vidiš. Tako za Windows telefon, tako za Android telefon, i tako i za iPhone. Još bolje je smisliti unapred šta ti je najbitnije, pa te stvari u tih nedelju dana da dobro protestiraš.

I mislim da su ljudi iz tvoje okoline koji koriste Windows telefon merodavniji od raznoraznih trolova na internetu, ili nekakvih botova, pa i plaćenih artikala. I tu je problem ako je taj poznanik zaljubljenik u određeni brend, ali šta sad...

I imaj na umu da skoro svi kojima telefon savršeno radi ni ne dolaze na neke forume da kažu "ej, ljudi, ja sam se registrovao ovde samo da kažem kako mi telefon super radi!" - "aj važi, šta god...". :)

@ Gari

Znas ti dobro na sta sam mislio, nema potrebe da objasnjavam dalje.

Messenger je za facebook chat nema veze sa sms porukama ?

Sent from mTalk

Ma Messaging.
Par poruka je stiglo i onda je bio apdejt i od tad ne rade. Obrisao sam komplet konverzacije i nije pomoglo, kao ni soft reset.

Cisto da se ubacim u vezi kupovine i prelaska na W10M telefon... ako ti se svidja, jednostavno ga kupi, podesi i zanimaj se. Nema sta puno da razmisljas. Nije da hoces na plasticnu operaciju, pa da treba mesecima da se oporavljas. Meni je to sve u principu isto, iste aplikacije i opcije, samo drugacije rasporedjene. Telefon ko telefon. Ako ti se ne svidi, prodas. Verujem da smo svi ovde menjali telefone po nekoliko puta. Ne menjas zenu, nego OS :D Jel?

Samo da se javnem i potvrdim da VolDown+Power odrade reboot telefona bez ikakvih promena u podešavanjima :)
Baš su vickasti ovi iz M$-a. Lepo od njih.

A i da dodam da je Dzox totalno, ali totalno u pravu!

Čitajući ovaj forum može se zaključiti da telefon ispod 1500€ ne valja,
da su svi profi fotografi, da programiraju za NASU sa moba, da imaju bolje uši nego dirigenti.
U realnosti koriste aplikacije za praćenje kladionice i foruma i gledaju jutjub testove po ceo dan,
a uživo nisu ni videli mobilni a jok da su ga koristili neko vreme.
Tako da nemoj mnogo da slušaš i veruješ ko šta piše jer je 99% ostrašćeno i neobjektivno,
kupuj ako ti se sviđa ako ti se ne sviđa nema šta da čekaš, to je što je,
ništa revolucionarno neće doneti RS.

Preko noći mi na batter saver-u baterija nije opala mi za jedan procenat... :-o

338, nisam još promenio potpis.

Mislim, nisam siguran da li baterija zaista duže drži, možda je ovo samo do indikatora, ali u svakom slučaju lepo zvuči. Takođe, na osnovu jučerašnjeg dana ne bih rekao da je baterija drastično bolja, ali sam ga dosta juče i čačkao.

Ja sam na 318 i ili tripujem ili baterija bolje drži nego pre,
a i battery saver bolje radi nego pre, meni bitno jer 830 ima slabiju bateriju.
Ako je zaista tako na 338 to su super vesti.

Cisto da se ubacim u vezi kupovine i prelaska na W10M telefon... ako ti se svidja, jednostavno ga kupi, podesi i zanimaj se. Nema sta puno da razmisljas. Nije da hoces na plasticnu operaciju, pa da treba mesecima da se oporavljas. Meni je to sve u principu isto, iste aplikacije i opcije, samo drugacije rasporedjene. Telefon ko telefon. Ako ti se ne svidi, prodas. Verujem da smo svi ovde menjali telefone po nekoliko puta. Ne menjas zenu, nego OS :D Jel?
Bravo !

Čitajući ovaj forum može se zaključiti da telefon ispod 1500€ ne valja,
da su svi profi fotografi, da programiraju za NASU sa moba, da imaju bolje uši nego dirigenti.
U realnosti koriste aplikacije za praćenje kladionice i foruma i gledaju jutjub testove po ceo dan,
a uživo nisu ni videli mobilni a jok da su ga koristili neko vreme.
Tako da nemoj mnogo da slušaš i veruješ ko šta piše jer je 99% ostrašćeno i neobjektivno,
kupuj ako ti se sviđa ako ti se ne sviđa nema šta da čekaš, to je što je,
ništa revolucionarno neće doneti RS.
Odlicno si ovo napisao :)

izasla ta viber nova aplikacija ?

edit:
upravo stigla i izgleda odlicnoo

Poslednja izmena:
Izašla nekom rade notifikacije, nekome ne, tile nije providan, brže i bolje radi od stare verzije, ukratko.

I samo da dodam u vezi kupovine Lumije.
Toliko su ljudi naplašeni i pogrešno informisani, što od strane WP hejtera i Android fanbojeva,
što od strane novinara i jućubera koji ili rade za keš ili blage veze nemaju sa tehnikom.
Realnost je da sem nedostatka naših aplikacija, večitog problema notifikacija na Viberu,
10ka radi kao Doxa i za normalnu upotrebu je sasvim pristojan uređaj za razumnu sumu novca.
Ko hoće više mora i da plati više, ima odličnih Androida za 250-300€.

wp_ss_20160602_0001.png
Evo kako mi izgleda pocetni ekran posle najnovijeg azuriranja(14356 insider fast),vidim da su natpisi na plocicama sad mnogo veci nego ranije a sad cu da vidim sta jos ima novo.

Nazad
Vrh Dno